X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja ja mam tzw. malinki jedną na brzuchu a drugą na stopie :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja płeć poznałam w 11 tygodniu, ale wtedy łatwo o pomyłkę i nie było pewne na 100%, a jak widać po wpisach po połówkowych to wielu dzieciom zmienia się nagle płeć w stosunku do płci z genetycznego ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 13:28

Adaś ur. 07.05.2016
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys- na videodermatoskopię to bym się musiała wybrać do Szczecina (i chyba tak zrobię). Ale każda z tych trzech oglądała znamię dermatoskopem więc myślę, że badania też są wiarygodne. I właśnie z tym porównywaniem znamion- dlatego przestałam ufać tej pierwszej. Ona wcześniej robiła mi zdjęcia znamion, ale w ogóle nie ma tego odnotowanego, te zdjęcia zawsze gdzieś giną i w sumie nigdy ich nie porównuje. A te dwie następne- to opisują w karcie znamiona, ich wymiary kształt, dlatego myślę, że ich opinie są bardziej wiarygodne.

kuleczka777- znamię na szczęście się nie zmienia :)

beatas lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adamexa testowałam bo bratowa ma co prawda barlette ale jak dla mnie prowadzi się super:)

Moni15382 lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie czy któraś poznała już płeć dziecka na genetycznym usg? Ok 12-13tc?czy dopiero na połówkowych poznaliśmy?

Nam lekarz powiedział, że na 80% będzie dziewczynka i się nie pomylił:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnieLov wrote:
    My już po wszystkim:)

fa306d1a425dbc5cmed.jpg
    9046c2ec08a689b5med.jpg

Prześliczny:)

Lila2703, Melissa84 lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 13 tyg. był chłopak na 90%. :) I w 20 nagle dziewczynka. :)

dais lubi tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 23 tygodniu:)

ANNIELOV nie moge się napatrzeć na fotki Twojego Synka :) Naprawde są przecudne :)

MILUSZKA trzymam kciuki, daj znać jak było.

LILA2703- napewno wszystko dobrze z Twoim maleństwem, nie ma co się stresować :)

BLAIR ja poznałam płeć dziecka u mojego gin na zwykłej wizycie chyba w 17 tyg

Witaj MONI 15382 :)

evus, Moni15382 lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    Dziewczyny proszę o kciuki , dziś mam połówkowe. Niestety dopiero o 17.40, oszaleję do tej pory...

No i nadszedł czas, gdy hemoglobina spadła mi poniżej normy i znowu liczne bakterie we moczu..ehh...był miesiąc spokoju. Dobrze ze w poniedziałek idę do gina.

Nie udało mi się nadrobić wszystkich wpisów, wiec profilaktycznie pozdrawiam wszystkie nowe forumowiczki , a za wszystkie wizytujące trzymam kciuki :)

Ps. Mam pytanie czy któraś z Was stosowała może w ciąży davercin miejscowo?

Aktualizacja :

Przesunęli mi wizytę na 14.40....mąż pędzi do Wrocławia do mnie, a ja już prawie zawał z nerwów.... ileż my matki musimy się nadenerowawać , a to dopiero początek naszej mamusiowej drogi :D....wieczorem zdam relację, oby dobre wieści były .

Magda34, beatas, evus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair u mnie lekarz stwierdził płeć już w 13 tc - powiedział że będzie to chłopiec, nie wiem czy miał takie oko czy po prostu zgadywał :D

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Cześć dziewczyny. Mam pytanie czy któraś poznała już płeć dziecka na genetycznym usg? Ok 12-13tc?czy dopiero na połówkowych poznaliśmy?
    W pierwszej ciazy w 12 tygodniu poznalam plec i nic sie nie zmienilo. Natomiast w tej ciazy w 12 tygodniu lekarz powiedzial ze na 80% dziewczynka a teraz na polowkowym ze chlopczyk i pokazal na usg jego klejnoty :-)

dais lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Blair, my poznaliśmy, ale w 16t nasz Oliwier zmienił się w dziewczynkę: D mój lekarz pięć razy sprawdzał, jak mu powiedziałam, że na genetycznym Pani Doktor widziała chłopca.. Cóż, moje genetyczne I trymestru generalnie było wyrzuceniem 250zl.. Nie bylam zadowolona..

Jajko, dobrze, że wracasz do siebie! <3 teraz musi być już tylko lepiej;)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad, super wozeczek:) nie słyszałam o nim wcześniej!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 czekamy na dobre wieści i fotorelację

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Ansad, super wozeczek:) nie słyszałam o nim wcześniej!
    bo w Polsce jest mało znany, mało sklepów go ma i nowy jest drogi,na forach ma jednak bardzo dobre opinie. Z wyglądu może trochę kanciasty, ale dla mnie liczy się wygoda. I tak kupiłam go na chwilę raczej, dlatego używany a nie nowy, potem przesiądziemy się na trójkołowca

Adaś ur. 07.05.2016
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Kaja ja mam tzw. malinki jedną na brzuchu a drugą na stopie :)

Oj to ja mam wielgach na zadku w naszej rodzinie to znamię popularne w tych częściach ciała; -) ale najważniejsze ze nic strasznego to nie jest !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja to jestem zielona w tych wózkach - słyszałam opinie, że te 3 w 1 są do kitu, bo gondola niepotrzebna, fotelik za mały, spacerówka za ciężka i że i tak za chwilę się kupuje parasolkę... Co o tym sądzicie? Macie jakieś modele będące wyjątkami od reguły?

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin wrote:
    U mnie w 13 tyg. był chłopak na 90%. :) I w 20 nagle dziewczynka. :)

U mnie w 16tc i tak do końca 100% chłopak bo klejnotami swiecil co usg i na polowkowym również i tak do 38tc! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Dziewczyny, ja to jestem zielona w tych wózkach - słyszałam opinie, że te 3 w 1 są do kitu, bo gondola niepotrzebna, fotelik za mały, spacerówka za ciężka i że i tak za chwilę się kupuje parasolkę... Co o tym sądzicie? Macie jakieś modele będące wyjątkami od reguły?

nie powiem że są do kitu ale na pewno nie warto kupować nowego bo gondole będziesz używać jakieś pół roku jak dziecko nie będzie duże, spacerówki są ciężkie to fakt, a fotelik dołączony do wózków jest zazwyczaj nijaki, bez żadnych testów.
    Ja przy pierwszym kupiłam nowy wózek 3w1 (na szczęście w miare niedrogi bo 1500) i potem żałowałam bo sprzedałam go po niecałym roku za 650 zł. z gondoli byłam zadowolona ale na spacerówkę młody się przesiadł jak miał 5 m-cy (jechaliśmy na wakacje i nie chcieliśmy brać wielkiej gondoli), spacerówka porażka, dziecko zjeżdżało i jechało na pół zgięte dlatego szybko kupiliśmy spacerówkę (też nową). ze spacerówki jestem bardzo zadowolona. jeździmy nią już ponad rok i się sprawdza. a fotelik jak fotelik. nie mogę się za dużo wypowiadać bo mało jeździmy. ale bardzo wcześnie kupiliśmy ten od 9-18 kg (jest wygodniejszy i dziecko wszystko widzi)
    teraz kupiliśmy używany wózek x-landera za 400 zł i fotelik peg perego za 50 zł i jest super.

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    tez tak słyszałam, ale akurat ten co podałam nie ma tych wad, bo jest w miarę lekki jak na 2 w 1 i w spacerówce całkiem spore dziecko się zmieści. Co do gondoli to te cięższe są raczej wygodniejsze, a takie malutkie dziecko musi mieć ponoć dobrą amortyzację. ZA to jak oglądałam spacerówki do nich to faktycznie malutkie i na pewno konieczny bedzie tak czy tak drugi wózek przy zakupie takiego, wiec zwracajcie też uwagę na spacerówki przede wszystkim w wózkach 2 w 1, czy 3 w 1, a nie na godnole, bo w gondoli dziecko pojedździ do 6 miesięcy max. Co do fotelika to koniecznie taki który ma dużo gwaizdek w testach zderzeniowych,a nie no name, czesto przy opcji 3w1 dodawane są byle jakie fotelki i wtedy lepiej kupić 2w1 niż 3 w 1, bo co z tego ze tanio fotelik wychodzi jak nie uratuje dziecka w wypadku.

wisnia11, Misia15 lubią tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
‹‹ 828 829 830 831 832 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ