X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny!
    Idę się zaraz szykować, jeszcze szybkie cappuccino z koleżanką na odstresowanie i jadę :-) chciałabym być już po, tyle czekałam na to badanie, wiadomo, nie da się nie myśleć

U nas wieje, jak to nad morze, pada, brzydka pogoda :-/ w nocy wiało u nas 100 km/h, masakra, bobrze że do szpitala od nas mam 10 minut drogi i nie muszę gdzies dalej dziś jechać

Miłego Dnia Kochane!

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha, z jakiej firmy jest to wiszące coś na foteliku, bo chciałabym takie podobne kupić: D

Miluszka, trzymam kciuki, nic się nie bój!

Moja mała kopniakami próbuje mnie zmusić, zebym szła robic śniadanie! Mała manipulantka:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Helenucha, easyfix jest tylko do nosidełka, a familyfix jest też kompatybilna z fotelikiem Pearl dla starszego dziecka (do 18kg)..
    Co do zum, mnie zawsze najpierw bolał pęcherz, a potem dochodziło lekkie pieczenie.. Jeśli już wtedy wziełam urofuragine to przechodziło, jeśli nie mialam akurat to zaczynało piec coraz bardziej.. Zum czesto pojawiał mi się, jak za długo orzetrzymałam mocz..

Lila, AnnieLov - powodzenia na wizytach!

Dzięki za odpowiedź! Na szczęście tego większego już się tak często nie odpina więc ta baza, którą kupiłam powinna wystraszyć :)
    A czy te urofuragine można brać w ciąży?
    Niestety nie wiem, jak będę miała już w domu to sprawdzę i dam znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:04

beatas lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest furagina, tylko słabsza, bierze się po dwie tabletki, ale jest przynajmniej bez recepty.. W drugim trymestrze można, ale ja bym zadzwoniła do gina..

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!

Ja rano byłam na badaniu obciążenia glukozą i nie było tak źle. A w zasadzie było bardzo dobrze! :) Miałam to badanie robione 4 lata temu i to był dla mnie wtedy koszmar.
    A dzisiaj pani pozwoliła mi wcisnąć całą cytrynę, rozrobiła mi ten roztwór w jednym kubku a nie w dwóch jak kiedyś, później musiałam wypić kubek czystek wody i naprawdę git!
    Oby tylko wyniki były w porządku :)

dais, cudak, mmarzenak, evus lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• dais Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha tak jak pisala Beatas familyfix starczy tez dla starszego dziecka. U mnie roznica ceny byla na zlotowki jakies 50 zl, wiec uznalam ze bede czula sie lepiej jesli starszak tez bedzie mial pewnie zapiety fotelik bez szans ze cos zle zaczepilismy i moze zagrazac zyciu.
    Co do zum tez myslalam ze mam ale zaden test domowy mi nie wykazal i w koncu to uczucie minelo, wiec moze to tez byc nacisk na pecherz spowodowany malenstwem. Mysle ze powinnas sie skoczyc na test z moczu a w miedzy czasie mozesz jesc duze ilosci zurawiny i soku z zurawiny to na pewno nie zaszkodzi :) W aptece tez mozesz kupic sobie test ktory wykonasz w domu na sprawdzenie bakterii w moczu, oraz ogolne badanie moczu: https://www.doz.pl/apteka/p60634-Domowe_Laboratorium_URS10_test_do_ogolnego_badania_moczu_2_szt ; https://www.doz.pl/apteka/p113660-Domowe_Laboratorium_Test_na_infekcje_drog_moczowych_1_opakowanie_2_testy
    Ja mam zapas takich testow w domu aby w razie potrzeby szybko sprawdzic i sie nie zamartwiac :D Trzymam kciuki aby to nie bylo zum, bo jest bardzo nieprzyjemne i czesto konczy sie antybiotykiem.
    Beatas moje malenstwo tez mnie manipuluje abym wstala rano z lozka, a wieczorem probuje mnie przekonac ze nie warto lezec i isc spac: P
    Lila trzymam kciuki za USG i wklej potem zdjecie. Mam nadzieje, ze nie bedziesz miala niespodzianki z plcia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:16

Helenucha Klucha, beatas lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Moni! Fajnie, że dołączają do nas jeszcze nowe mamuśki :-)

Myszaaa ja też w piątek mam wizytę, tzn. połówkowe i już sobie dobieram do głowy, czy wszystko będzie ok. I wogóle czy badanie się odbędzie, bo babka w rejestracji mi powiedziała przy zapisie, że jak dziecko będzie za małe, to trzeba będzie przełożyć. Będę wtedy w 19t i 3d a dotychczas dzidziuś był starszy o tydzień wg CRL, więc powinno być ok, jak myślicie? W końcu piszą, że połówkowe robi się między 18 a 22 tygodniem.

Lila trzymam kciuki za połówkowe, AnnieLove i za Twoją wizytę! Miluszka i za Twoją kolonoskopię też!

Jej 24 tydzień, pochwalcie się brzuszkami!

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys ja mialam 19 tygodni 5 dni badanie i malenstwo bylo wystarczajaco duze. Chociaz moze okazac sie, ze Twoj lekarz ma jakies inne preferencje i woli badac dzieciatka blizej 22 tygodnia. Trzymam juz kciuki za wasze wizyty :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. My obudzilysmy sie przed 9, sniadanie zjedzone. Za jakas godzinę idziemy na drzemke ;-)

I u mnie tez kolejny tydzien zaczety :-D

Helen, Magda34 lubią tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais dzięki za odpowiedź! Pewnie gdybym wcześniej wiedziała to poszukałabym tego drugiego ale i tak na allegro posucha, a nowe na razie za drogie.
    A co do bólu pęcherza to powoli samo przechodzi więc to pewnie nie zum :)

beatas lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

U nas dziś też piękne słoneczko, w końcu coś pozytywnego po tylu dniach szarości!

Kciuki za wszystkie wizyty i witam nową koleżankę :)

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka trzymam bardzo mocno kciuki!Badz dzielna:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pochmurno i buro:/ pieknie było wczoraj.. Tylko wieczorem wiać zaczęło..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami dziewczyny w24 tygodniu wszystkim mamusią udanych wizyt i miłego dnia

http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/7wFHKsmKvHnnX~Qg1EehFSO3bnetNs

beatas, mmarzenak, Helen, evus lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Kirys ja mialam 19 tygodni 5 dni badanie i malenstwo bylo wystarczajaco duze. Chociaz moze okazac sie, ze Twoj lekarz ma jakies inne preferencje i woli badac dzieciatka blizej 22 tygodnia. Trzymam juz kciuki za wasze wizyty :D
    To mam nadzieję, że i moje będzie wystarczająco duże. Zapisałam się na ten tydzień, bo mój gin sugerował, żebym zrobiła je przed kolejną wizytą u niego, którą mam za tydzień w piątek. Stwierdził, że później on i tak wszystko posprawdza po swojemu ;-)
    Idę do jakiegoś prof dr hab, Członka Zarządu Sekcji Ultrasonografii PTG, jakoś dziwnie mało ma opinii na internecie, znalazłam nawet negatywne, ale kurczę u nas nie miałam za dużego wyboru, a nie chciało mi się jechać 100 km do większego miasta. Dobra, kończę narzekać, na pewno będzie wszystko ok.
    Dodam jeszcze, że dziś od rana nie czuję maleństwa, schowało się gdzieś, piję właśnie kakao, może wywołam jakiś ruch :-P
    Oj chyba muszę zająć się czymś innym, żeby tyle o tym nie myśleć...

Agabtm lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka oby ten stres okazał się bezpodstawny a wynik uspokoił was już na dobre :)

Już trzeci dzień jak kładę się do łóżka to jest mi nie dobrze :/ najpierw myślałam że za dużo zjadam potem że to z głodu no a teraz już nie wiem :/ jak w pierwszym trymestrze tylko zamiast z rana to wieczorem :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za udane wizyty!

P.S. Boże... Właśnie podliczyłam kasę wydaną na ciuszki... 1100zł. Mąż mnie zabije!

beatas, kasju, Melissa84, evus, dais lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj szaro i deszczowo...ale nie myślę o tym i czekam na wiosnę:) malutka kopie od rana jak szalona, chyba będzie łobuziara, jej starszy brat tak nie kopał i to jest nowość dla mnie:)

beatas, Helenucha Klucha, Helen lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha, ja wolę, żeby mąż nie wiedział, ile wydałam:D haha

Pati, ja mdlosci miewałam tylko wieczorne:P w drugim trymestrze sie to prawie uspokoiło, ale czasem wraca:(

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha - to zaszalałaś:)) ja jeszcze nie mam ani jednego ciuszka, sama nie wiem jak się za to zabrać, podoba mi się tyle rzeczy że kupiłabym wszystko, a pamiętam przy synku tak szalałam że potem ne zdążyłam mu wszystkiego ubrać:))teraz chce zachować zdrowy rozsądek ale czy mi się uda..to już nie jestem taka pewna

Mogę zapytać jaki masz wózek wybrany?

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
‹‹ 825 826 827 828 829 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ