Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Dziewczyny!
Idę się zaraz szykować, jeszcze szybkie cappuccino z koleżanką na odstresowanie i jadęchciałabym być już po, tyle czekałam na to badanie, wiadomo, nie da się nie myśleć
U nas wieje, jak to nad morze, pada, brzydka pogodaw nocy wiało u nas 100 km/h, masakra, bobrze że do szpitala od nas mam 10 minut drogi i nie muszę gdzies dalej dziś jechać
Miłego Dnia Kochane! -
beatas wrote:Helenucha, easyfix jest tylko do nosidełka, a familyfix jest też kompatybilna z fotelikiem Pearl dla starszego dziecka (do 18kg)..
Co do zum, mnie zawsze najpierw bolał pęcherz, a potem dochodziło lekkie pieczenie.. Jeśli już wtedy wziełam urofuragine to przechodziło, jeśli nie mialam akurat to zaczynało piec coraz bardziej.. Zum czesto pojawiał mi się, jak za długo orzetrzymałam mocz..
Lila, AnnieLov - powodzenia na wizytach!
Dzięki za odpowiedź! Na szczęście tego większego już się tak często nie odpina więc ta baza, którą kupiłam powinna wystraszyć
A czy te urofuragine można brać w ciąży?
Niestety nie wiem, jak będę miała już w domu to sprawdzę i dam znaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:04
beatas lubi tę wiadomość
Mały Ryś -
Witajcie dziewczyny!
Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!
Ja rano byłam na badaniu obciążenia glukozą i nie było tak źle. A w zasadzie było bardzo dobrze!Miałam to badanie robione 4 lata temu i to był dla mnie wtedy koszmar.
A dzisiaj pani pozwoliła mi wcisnąć całą cytrynę, rozrobiła mi ten roztwór w jednym kubku a nie w dwóch jak kiedyś, później musiałam wypić kubek czystek wody i naprawdę git!
Oby tylko wyniki były w porządkudais, cudak, mmarzenak, evus lubią tę wiadomość
-
Helenucha tak jak pisala Beatas familyfix starczy tez dla starszego dziecka. U mnie roznica ceny byla na zlotowki jakies 50 zl, wiec uznalam ze bede czula sie lepiej jesli starszak tez bedzie mial pewnie zapiety fotelik bez szans ze cos zle zaczepilismy i moze zagrazac zyciu.
Co do zum tez myslalam ze mam ale zaden test domowy mi nie wykazal i w koncu to uczucie minelo, wiec moze to tez byc nacisk na pecherz spowodowany malenstwem. Mysle ze powinnas sie skoczyc na test z moczu a w miedzy czasie mozesz jesc duze ilosci zurawiny i soku z zurawiny to na pewno nie zaszkodziW aptece tez mozesz kupic sobie test ktory wykonasz w domu na sprawdzenie bakterii w moczu, oraz ogolne badanie moczu: https://www.doz.pl/apteka/p60634-Domowe_Laboratorium_URS10_test_do_ogolnego_badania_moczu_2_szt ; https://www.doz.pl/apteka/p113660-Domowe_Laboratorium_Test_na_infekcje_drog_moczowych_1_opakowanie_2_testy
Ja mam zapas takich testow w domu aby w razie potrzeby szybko sprawdzic i sie nie zamartwiacTrzymam kciuki aby to nie bylo zum, bo jest bardzo nieprzyjemne i czesto konczy sie antybiotykiem.
Beatas moje malenstwo tez mnie manipuluje abym wstala rano z lozka, a wieczorem probuje mnie przekonac ze nie warto lezec i isc spac: P
Lila trzymam kciuki za USG i wklej potem zdjecie. Mam nadzieje, ze nie bedziesz miala niespodzianki z plciaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 10:16
Helenucha Klucha, beatas lubią tę wiadomość
-
Witaj Moni! Fajnie, że dołączają do nas jeszcze nowe mamuśki
Myszaaa ja też w piątek mam wizytę, tzn. połówkowe i już sobie dobieram do głowy, czy wszystko będzie ok. I wogóle czy badanie się odbędzie, bo babka w rejestracji mi powiedziała przy zapisie, że jak dziecko będzie za małe, to trzeba będzie przełożyć. Będę wtedy w 19t i 3d a dotychczas dzidziuś był starszy o tydzień wg CRL, więc powinno być ok, jak myślicie? W końcu piszą, że połówkowe robi się między 18 a 22 tygodniem.
Lila trzymam kciuki za połówkowe, AnnieLove i za Twoją wizytę! Miluszka i za Twoją kolonoskopię też!
Jej 24 tydzień, pochwalcie się brzuszkami!HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
dais dzięki za odpowiedź! Pewnie gdybym wcześniej wiedziała to poszukałabym tego drugiego ale i tak na allegro posucha, a nowe na razie za drogie.
A co do bólu pęcherza to powoli samo przechodzi więc to pewnie nie zumbeatas lubi tę wiadomość
Mały Ryś -
dais wrote:Kirys ja mialam 19 tygodni 5 dni badanie i malenstwo bylo wystarczajaco duze. Chociaz moze okazac sie, ze Twoj lekarz ma jakies inne preferencje i woli badac dzieciatka blizej 22 tygodnia. Trzymam juz kciuki za wasze wizyty
Idę do jakiegoś prof dr hab, Członka Zarządu Sekcji Ultrasonografii PTG, jakoś dziwnie mało ma opinii na internecie, znalazłam nawet negatywne, ale kurczę u nas nie miałam za dużego wyboru, a nie chciało mi się jechać 100 km do większego miasta. Dobra, kończę narzekać, na pewno będzie wszystko ok.
Dodam jeszcze, że dziś od rana nie czuję maleństwa, schowało się gdzieś, piję właśnie kakao, może wywołam jakiś ruch
Oj chyba muszę zająć się czymś innym, żeby tyle o tym nie myśleć...Agabtm lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Miluszka oby ten stres okazał się bezpodstawny a wynik uspokoił was już na dobre
Już trzeci dzień jak kładę się do łóżka to jest mi nie dobrzenajpierw myślałam że za dużo zjadam potem że to z głodu no a teraz już nie wiem
jak w pierwszym trymestrze tylko zamiast z rana to wieczorem
-
A u mnie dzisiaj szaro i deszczowo...ale nie myślę o tym i czekam na wiosnę
malutka kopie od rana jak szalona, chyba będzie łobuziara, jej starszy brat tak nie kopał i to jest nowość dla mnie:)
beatas, Helenucha Klucha, Helen lubią tę wiadomość
Nasza córeczka -
Helenucha Klucha - to zaszalałaś
) ja jeszcze nie mam ani jednego ciuszka, sama nie wiem jak się za to zabrać, podoba mi się tyle rzeczy że kupiłabym wszystko, a pamiętam przy synku tak szalałam że potem ne zdążyłam mu wszystkiego ubrać
)teraz chce zachować zdrowy rozsądek ale czy mi się uda..to już nie jestem taka pewna
Mogę zapytać jaki masz wózek wybrany?Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
Nasza córeczka