Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A ja mam kokosowy tort z czekoladową chrupką
Tzn. mój mąż ma, bo jemu zamówiłam na urodziny
taki ze zdjęciem, fajna sprawa. Ale muszę się oszczędzać, bo żołądek mam teraz wrażliwy.
Beatas, Kuleczka, ja mam ciągle kłucie w brzuchu, szczególnie przy gwałtowniejszych ruchach (chodzę jak inwalida), spacerach i w nocy, a masakra jest jak przetrzymam podczas spania pełny pęcherz. To mam wtedy bóle jak na okres czasami. Ale mój lekarz badał mnie pod tym kątem i ciągle potwierdza, że to mięśnie miednicy. Warto na to ćwiczyć Kegla, a najlepiej się wybrać na fizjoterapię.
Agabtm lubi tę wiadomość
-
Beatas- poszłam do gabinetu a tam kartka
No nic jutro będę od rana zamęczać lekarza telefonami. W ogóle to mój mąż widząc jak się zastanawiam i dręczę z tym pieprzykiem powiedział, że jak chcę to pojedzie ze mną do Szczecina do kolejnego lekarza. Czuje się jak jakaś nawiedzona
. W końcu skonsultowałam się łącznie z trzema lekarzami, tylko pierwszej się coś nie podobało (dokładnie cytując ją powiedziała, że wygląda to na zwykłe znamię, że gdyby to było coś groźniejszego to kazałaby od razu wyciąć, ale profilaktycznie dobrze byłoby usunąć), a dwie kolejne powiedziały, że jest ok.
Kurczę opisując to Wam patrzę jakoś bardziej obiektywnie na całą sytuację i chyba zrobię tak- pójdę w marcu do tej pierwszej na wizytę (tą konsultację mam darmową więc co mi tam) i zobaczę co powie
Jak stwierdzi, że może znamię zostać lub mogę je jak chcę usunąć po ciąży to olewam sprawę, a jak każe wycinać już natychmiast to wtedy pojadę do Szczecina najwyżej się jeszcze konsultować. Co Wy na to??
-
JajkoNiespodzianka wrote:A ja mam kokosowy tort z czekoladową chrupką
Tzn. mój mąż ma, bo jemu zamówiłam na urodziny
taki ze zdjęciem, fajna sprawa. Ale muszę się oszczędzać, bo żołądek mam teraz wrażliwy.
Beatas, Kuleczka, ja mam ciągle kłucie w brzuchu, szczególnie przy gwałtowniejszych ruchach (chodzę jak inwalida), spacerach i w nocy, a masakra jest jak przetrzymam podczas spania pełny pęcherz. To mam wtedy bóle jak na okres czasami. Ale mój lekarz badał mnie pod tym kątem i ciągle potwierdza, że to mięśnie miednicy. Warto na to ćwiczyć Kegla, a najlepiej się wybrać na fizjoterapię.
Ja też bede miala zaraz tortBo również zamówiłam dla męża na jutro, bo ma urodziny i to będzie niespodzianka dla niego do prezentu
Magda34
-
Melissa, świetnie wymyśliłaś z tym dermatologiem!
Powinni zadzwonić z tego gabinetu, żeby poodwoływać wizyty.. Ja bym zastrzeliła mojego gina, bo jezdze do niego 40km:P
Jajko, ja wlasnie rano miałam tak samo.. Zgięta w pół zeszłam z toalety.. Myslalam, ze sie poplacze.. Najgorsze, że tu cały dzień się utrzymuje, ale już nie w takim natężeniu.. I nie wiem, czy jechać na ip..
Ale robocie smaka z tym tortem!Melissa84 lubi tę wiadomość
-
Beatas- nic mi nie mów- no wkurzyłam się
teraz tylko liczę na to, że jutro odbierze telefon i powie mi kiedy mogę przyjść i przede wszystkim odebrać zwolnienie. Dobrze, że ostatnio byłam na połówkowym więc wiem że z Tymkiem wszystko dobrze (na bardziej szczegółowe usg jeżdżę do Szczecina), więc aż tak się nie denerwuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 18:54
-
Ciężko mi będzie odpowiedzieć na wszystko ale się postaram
beatas 44 sztuki bodziaków to rzeczywiście sporo! Oby ból szybko Ci minął, może weź nospe?!
Helen szybkiego powrotu do zdrowia! Kurczę długo Cię męczy choróbsko...
kuleczka kupiłam używane bo nowy fotelik to minimum 600zł. a baza 700zł. (maxi cosi)
Monia jeszcze nie oglądaliśmy na żywo, może wybierzemy się w weekend. Kupimy online bo moro jest dostępny tylko przez internet. Adamex też mi się podobają, ale mąż chce dla synka moro
AnnieLov Boże jakie cudne są te zdjęcia!
Miluszka wierzę że wszystko będzie dobrze! Ja w trakcie starań o maluszka miałam robioną biopsję piersi... Było ciężko ale na szczęście badanie histopatologiczne wykluczyło zmianę złośliwą. Szczęście w nieszczęściu, że jednak nie byłam w ciąży bo gruczolakowłókniak okazał się na tyle duży, że trzeba go było wyciąć!
Dziewczyny wyszły już Wam jakieś rozstępy? Ja od poniedziałku chodzę po domu bez stanika i zrobiły mi się na dole cycków... Masakra!!!
Mały Ryś -
Was nadgonić to z cudem graniczy:) mąż już na mnie patrzy bokiem co znowu mnie tak wciągło..stwierdził że już nie zapamiętuje kolejnych modeli wózków i mam się zdecydować na kilka:))a ja tu forum czytam, a nie wózka szukam:)
Miluszka - musisz dobrej myśli być, wiem że to ciężko, ale czuję że wszystko będzie dobrze!
beatas - koniecznie nospa i telefon do lekarza, ja to się obawiam każdego bólu
AnnieLov - Twój maluszek jest prześliczny
Helenucha - co do rostępów, to na piersiach nie mam, ale po pierwszej ciąży niezła mozaika na brzuchu została mimo smarowania...
a co do wózka - już znalazłam sklep gdzie jest wybór duży i można zobaczyć, teraz męża na wycieczkę muszę wyciągnąć
A ja od paru dni narzekam na ból pleców- szczególnie z prawej strony, chwile stoje w kuchni, alb trochę dłużej chodzę i nie daje już rady, siedzę wygięta podłożona trzema poduchami, już nie wiem jak sobie z tym poradzić(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 19:22
Nasza córeczka -
Beatas - ja sie obawiam, że nospa może być tylko chwilowym rozwiązaniem, skonsultuj z ginem czy to nie mięśnie dna miednicy, na to są ćwiczenia (tylko ja o nich zapominam). Ja nie wierzyłam, że to to (bo czuć jak jajniki albo pęcherz), ale jak mnie gin dotknął w to miejsce i się zadarłam to mu uwierzyłam
beatas lubi tę wiadomość
-
Mi parę rozstępów wyskoczyło w dole brzucha mimo smarowania rano i wieczorem, ale są czerwone więc będę peelingować może coś wywalczę.
Jeju jaka śpiąca jestem! Codziennie około 19 mam kryzys, a później jak się kładę około 22 to zasnąć nie mogę i tylko się kręcę
Jutro z mamą i siostrą wybieramy się na poszukiwania dla siostry sukienki na wesele, jest świadkową więc musi się godnie prezentowaćTakże przyjemny babski dzień mnie jutro czeka
Beatas poszalałaś z tymi bodziakamibędziesz maluszka stroić
AnnieLov piękności
Idę robić jakąś kolacja bo przez forum znowu mi się głodomor włączył
Miłego wieczoru -
Bestas koniecznie zadzwoń będziesz spokojniejsza i my również.
Miluszka nie nakrecaj się wszystko będzie dobrze, mi Lekarz stwierdził 3 lata temu raka sutka płakałam 3 dni, żyć mi się odechciało a okazało się, że to taki tluszczak i taka natura moja. lekarze czasem nie pomyślą co mówią za wcześnie.
Anielove piękny Twój syn i jaki duży i jakie wyraźne zdjęcia jestem taka zachwycona choćbym oglądała swoje maluszkagratuluję udanych wizyt.
Nie mówcie o jedzeniu bo smaki robicieSyn Filip 28 czerwiec -
To jak uzywany to bardzo ladny tzn, w b. dobrym stanie.
Ile taki maluch jeździ wntym foteliku do 13 kg chodzi mimo miesiące ?
Helenucha na brzuchu mi jeszcze nic sie nie pokazało a na cyckach mam pare od tycia/odchudzania wiec nie wiem czy sa jakies nowe bo musialabym chyba pomalowac te stare
a ta baza do samochodu piszecie ze to dla wygody ze lepiej i szybciej sie wklada do samochodu ? my mamy 3 drzwiowy samochód wiec chyba lepiej z bazą kupić nie ?
Melissa ja by sie nke przejmował na miejscu tym znamionem
Mala sie odezwa. Wyczytalam ze 8 godz. przed ta glukoza zeby nie jesc, a mama mi mowila ze od 18 zeby juz nie jesc. Wiec jak zjem jeszcze o 20 to wystaczyMelissa84 lubi tę wiadomość
-
Ale body sa w rozmiarach 50-68, wiec na troche starcza:D
Helenucha, u mnie na szczęście (odpukać!) na razie rozstepow brak! Ale słyszałam, że biust jest najbardziej narażony i trzeba szczególnie o niego dbać! Chodzenie bez stanika chyba nie jest najlepszym pomysłem;/