Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wpadłam tylko na chwilkę powiedziec, że wszystko jest ok po połówkowym
MOje 340 g szczęścia na 100% jest dziewczynką ...mam nawet zdjęcie "cipuszki" jak to określił lekarz. W trakcie badania mnie kopala nożką, ale ja nie poczułam raczej , bo wyszło na to, że mam łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie jeszcze musze poczekać aż mala podrośnie i nabierze sił
Najważniejsze ze wszystko ok...teraz został nam wybór imienia i wachamy się z mężem między Matyldą a Niną...teściowej bardziej podoba się Nina więc ja wredna synowa forsuję jednak Matyldę
Jutro Was nadrobię moje drogie, a dziś już odpoczywam
beatas, kuleczka777, Pati_89, Andzia SM, Helenucha Klucha, Kaja, ansad, mmarzenak, Melissa84, Magda34, evus, fairy_tale, kasju, cudak, Moni15382, Helen, oldżi, kirys, Paula222, Kourtney, jakka lubią tę wiadomość
-
Nie sądziłam, że po tak krótkim czasie chodzenia bez stanika coś się stanie... No i dupa... Na razie są różowe i malutkie więc może uda mi się ich pozbyć!
Baza jest bardzo wygodna, nie trzeba za każdym razem bawić się pasami, no i mi wydaje się bezpieczniejsza.
Mały Ryś -
Ja polecam wanienki z korkiem, ciężko jest potem przechylać taką wanienkę pełną wody żeby niczego nie pochlapać. A tak to kładziesz na umywalkę i sama spływa. No chyba że ma się wannę dużą. Ja kupuję wiaderko tummy tub, jak wyrośnie to mam dmuchany basenik dopasowany do brodzika w prysznicu.
Mały Ryś -
mmarzenak wrote:Ja mialam taki niski, nawet nizszy.
Dziękuję za odpowiedź mmarznek. To znaczy,że ten wynik jest w normie tak?
Ja jutro również planuję robić mężowi pączki -
kuleczka777 wrote:My mamy wannę niestety w domu
a łazienka mikroskopijana i nie mam gdzie tego chować. No właśnie myślę ze chyba dziecko jak ma 5 mies to chyba nie leży w tej wanience wyprostowane chyba, albo sie mylę
pięciomiesięczne dziecko jeszcze nie siedzi, tym bardziej w wannie.
Pati zazdroszczę!
Mały Ryś -
Miluszka musisz byc dobrej mysli. Lekarze czesto palna diagnoze bez wynikow, bo dla nich to wiesz kolejny przypadek jakis, bywaja malo empatyczni. Tak jak pisaly dziewczyny czesto rzucaja wyrok, przychodza wyniki i okazuje sie ze to nie grozna zmiana typu nadzerka czy cos. Jak ja sie dowiedzialam ze mam nadzerke to tez sie poplakalam bo zaczelam czytac w necie i to bylo najglupsze co moglam zrobic. Okazalo sie, ze jest to niegrozna zmiana do obserwacji.
Beatas podejrzewam ze po prostu wszystko sie rozciaga, teraz nasze malenstwo maja szybko rosnac, wiec potrzebuja miejsca. Mnie tez co chwile cos boli przez 1-2 dni i mam tysiace czarnych mysli za kazdym razem a potem sie uspokajam jak mija. Zawsze mozesz skonsultowac z lekarzem jak sie boisz.
Kuleczka wydaje mi sie, ze wanienka z ikei starczy do roczku a nawet dluzej. Ja kupilam ta skladana i ona jest az do 4 lat, moj 3,5 latek moze w niej nawet lezec a wydaje mi sie taka malutka. Mozesz rozwazyc taka jak ja kupilam- skladana, ona ma tez korek na dole.
Z imieniem wybralabym Weronike, a miedzy Nina i Matylda to nie mam pojecia.
Helenucha ja zmienilam stanik kilka dni temu na bezszwowy nawet do pracyi poki co nic sie nie dzieje, ale w domu tez czesto chodze bez.
Co do fotelika 13 kg, ciezko powiedziec. Moj Olaf teraz wazy 15 kg a ma 3,5 roku, tyle ze wydaje mi sie ze jak mial dwa lata wazyc 14, a nie pamietam kiedy 13. Po roczku waga juz wolno skacze, ale dla porownania jego kuzynka juz wazy 12 a ma roczek.
Helenucha Klucha, Moni15382, Kaja lubią tę wiadomość
-
ansad, oczywiscie nie kupowalismy wózka w ciemno, już jakiś czas temu oglądaliśmy właśnie barlette w smyku i prowadziło się go najlepiej ze wszystkich, ktore tam byly
jakoś tak miękko i te dodatkowe amortyzatory zwróciły nasza uwage
kupilismy ją za drugim razem jak już tam bylismy, po przemysleniu
Wzieliśmy ostatni szary, byl jeszcze w kolorystyce brązowo-beżowej
Noo, szczerze przyznam, że zaskoczyła mnie Pani, która prezentowała nam wózek, mówiąc, że gdybyśmy chcieli zamawiać inną kolorystykę u producenta, to czeka się 5-7 miesięcy! Oczywiscie, pytałam czy się nie pomylila i czy nie chodzi o tygodnie, ale potwierdziła, że chodzi o miesiące
Kupiliśmy zestaw 2 w 1 i osobno fotelik maxi cosi, bo własnie słyszałam o tym, ze niektóe dodawane w komplecie nie mają robionych crushtestów.
Miluszka, wierze, ze wszystko bedzie dobrze!!
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
kasju wrote:ansad, oczywiscie nie kupowalismy wózka w ciemno, już jakiś czas temu oglądaliśmy właśnie barlette w smyku i prowadziło się go najlepiej ze wszystkich, ktore tam byly
jakoś tak miękko i te dodatkowe amortyzatory zwróciły nasza uwage
kupilismy ją za drugim razem jak już tam bylismy, po przemysleniu
Wzieliśmy ostatni szary, byl jeszcze w kolorystyce brązowo-beżowej
Noo, szczerze przyznam, że zaskoczyła mnie Pani, która prezentowała nam wózek, mówiąc, że gdybyśmy chcieli zamawiać inną kolorystykę u producenta, to czeka się 5-7 miesięcy! Oczywiscie, pytałam czy się nie pomylila i czy nie chodzi o tygodnie, ale potwierdziła, że chodzi o miesiące
Kupiliśmy zestaw 2 w 1 i osobno fotelik maxi cosi, bo własnie słyszałam o tym, ze niektóe dodawane w komplecie nie mają robionych crushtestów.
Miluszka, wierze, ze wszystko bedzie dobrze!!Syn Filip 28 czerwiec