X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka, wstaw link o jaką chodzi:)

Agabtm, dzwonie, ale właśnie nie odbiera:/

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam tylko na chwilkę powiedziec, że wszystko jest ok po połówkowym :)
    MOje 340 g szczęścia na 100% jest dziewczynką ...mam nawet zdjęcie "cipuszki" jak to określił lekarz. W trakcie badania mnie kopala nożką, ale ja nie poczułam raczej , bo wyszło na to, że mam łożysko na przedniej ścianie, więc pewnie jeszcze musze poczekać aż mala podrośnie i nabierze sił :)
    Najważniejsze ze wszystko ok...teraz został nam wybór imienia i wachamy się z mężem między Matyldą a Niną...teściowej bardziej podoba się Nina więc ja wredna synowa forsuję jednak Matyldę :D

Jutro Was nadrobię moje drogie, a dziś już odpoczywam :)

beatas, kuleczka777, Pati_89, Andzia SM, Helenucha Klucha, Kaja, ansad, mmarzenak, Melissa84, Magda34, evus, fairy_tale, kasju, cudak, Moni15382, Helen, oldżi, kirys, Paula222, Kourtney, jakka lubią tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie sądziłam, że po tak krótkim czasie chodzenia bez stanika coś się stanie... No i dupa... Na razie są różowe i malutkie więc może uda mi się ich pozbyć!

Baza jest bardzo wygodna, nie trzeba za każdym razem bawić się pasami, no i mi wydaje się bezpieczniejsza.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/ o taka

Helenucha a to wiem juz o co chodzi z ta bazą :)

Lila Matylda bardzo ładne, ktory ty masz juz tydz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 19:45

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam wanienki z korkiem, ciężko jest potem przechylać taką wanienkę pełną wody żeby niczego nie pochlapać. A tak to kładziesz na umywalkę i sama spływa. No chyba że ma się wannę dużą. Ja kupuję wiaderko tummy tub, jak wyrośnie to mam dmuchany basenik dopasowany do brodzika w prysznicu.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka jedna dziewczyna pisała o niej w pamiętniku a nie pamiętam która że była za mała jak synek miał ok 5 miesięcy :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    Ja mialam taki niski, nawet nizszy.

Dziękuję za odpowiedź mmarznek. To znaczy,że ten wynik jest w normie tak?

Ja jutro również planuję robić mężowi pączki :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wannę niestety w domu :( a łazienka mikroskopijana i nie mam gdzie tego chować. No właśnie myślę ze chyba dziecko jak ma 5 mies to chyba nie leży w tej wanience wyprostowane chyba, albo sie mylę

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha, zastanawiałam się nad tym wiaderkiem, ale bałabym się tam włożyć noworodka..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha ja chodzę bez stanika już dwa tygodnie zakładam tylko na wyjścia bo jakoś nie umiem dojść do sklepu po nowy :) i nie mam nic odpukać :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź mmarznek. To znaczy,że ten wynik jest w normie tak?

Ja jutro również planuję robić mężowi pączki :)
    Niby ok, ale ja nadal mam obawy, napisz mi potem na privie co ci lekarz powie po wizycie.

lprkuay3dehqwb0g.png

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    My mamy wannę niestety w domu :( a łazienka mikroskopijana i nie mam gdzie tego chować. No właśnie myślę ze chyba dziecko jak ma 5 mies to chyba nie leży w tej wanience wyprostowane chyba, albo sie mylę

pięciomiesięczne dziecko jeszcze nie siedzi, tym bardziej w wannie.

Pati zazdroszczę! :P

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Helenucha, zastanawiałam się nad tym wiaderkiem, ale bałabym się tam włożyć noworodka..

Polecam filmiki na youtube! Są super :D

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Polecam filmiki na youtube! Są super :D
    No właśnie po tych filmikach byłam przerażona! Trzymać noworodka pod szyjką? Ja bym się bała... Nieraz kąpałam takie maleństwa, ale w pozycji leżącej jest jakoś bezpieczniej:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka musisz byc dobrej mysli. Lekarze czesto palna diagnoze bez wynikow, bo dla nich to wiesz kolejny przypadek jakis, bywaja malo empatyczni. Tak jak pisaly dziewczyny czesto rzucaja wyrok, przychodza wyniki i okazuje sie ze to nie grozna zmiana typu nadzerka czy cos. Jak ja sie dowiedzialam ze mam nadzerke to tez sie poplakalam bo zaczelam czytac w necie i to bylo najglupsze co moglam zrobic. Okazalo sie, ze jest to niegrozna zmiana do obserwacji.

Beatas podejrzewam ze po prostu wszystko sie rozciaga, teraz nasze malenstwo maja szybko rosnac, wiec potrzebuja miejsca. Mnie tez co chwile cos boli przez 1-2 dni i mam tysiace czarnych mysli za kazdym razem a potem sie uspokajam jak mija. Zawsze mozesz skonsultowac z lekarzem jak sie boisz.

Kuleczka wydaje mi sie, ze wanienka z ikei starczy do roczku a nawet dluzej. Ja kupilam ta skladana i ona jest az do 4 lat, moj 3,5 latek moze w niej nawet lezec a wydaje mi sie taka malutka. Mozesz rozwazyc taka jak ja kupilam- skladana, ona ma tez korek na dole.

Z imieniem wybralabym Weronike, a miedzy Nina i Matylda to nie mam pojecia.

Helenucha ja zmienilam stanik kilka dni temu na bezszwowy nawet do pracygenie-bra-kobieta.jpg i poki co nic sie nie dzieje, ale w domu tez czesto chodze bez.

Co do fotelika 13 kg, ciezko powiedziec. Moj Olaf teraz wazy 15 kg a ma 3,5 roku, tyle ze wydaje mi sie ze jak mial dwa lata wazyc 14, a nie pamietam kiedy 13. Po roczku waga juz wolno skacze, ale dla porownania jego kuzynka juz wazy 12 a ma roczek.

Helenucha Klucha, Moni15382, Kaja lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kasju Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad, oczywiscie nie kupowalismy wózka w ciemno, już jakiś czas temu oglądaliśmy właśnie barlette w smyku i prowadziło się go najlepiej ze wszystkich, ktore tam byly :) jakoś tak miękko i te dodatkowe amortyzatory zwróciły nasza uwage :) kupilismy ją za drugim razem jak już tam bylismy, po przemysleniu ;) Wzieliśmy ostatni szary, byl jeszcze w kolorystyce brązowo-beżowej :) Noo, szczerze przyznam, że zaskoczyła mnie Pani, która prezentowała nam wózek, mówiąc, że gdybyśmy chcieli zamawiać inną kolorystykę u producenta, to czeka się 5-7 miesięcy! Oczywiscie, pytałam czy się nie pomylila i czy nie chodzi o tygodnie, ale potwierdziła, że chodzi o miesiące :O Kupiliśmy zestaw 2 w 1 i osobno fotelik maxi cosi, bo własnie słyszałam o tym, ze niektóe dodawane w komplecie nie mają robionych crushtestów.

Miluszka, wierze, ze wszystko bedzie dobrze!!

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju wrote:
    ansad, oczywiscie nie kupowalismy wózka w ciemno, już jakiś czas temu oglądaliśmy właśnie barlette w smyku i prowadziło się go najlepiej ze wszystkich, ktore tam byly :) jakoś tak miękko i te dodatkowe amortyzatory zwróciły nasza uwage :) kupilismy ją za drugim razem jak już tam bylismy, po przemysleniu ;) Wzieliśmy ostatni szary, byl jeszcze w kolorystyce brązowo-beżowej :) Noo, szczerze przyznam, że zaskoczyła mnie Pani, która prezentowała nam wózek, mówiąc, że gdybyśmy chcieli zamawiać inną kolorystykę u producenta, to czeka się 5-7 miesięcy! Oczywiscie, pytałam czy się nie pomylila i czy nie chodzi o tygodnie, ale potwierdziła, że chodzi o miesiące :O Kupiliśmy zestaw 2 w 1 i osobno fotelik maxi cosi, bo własnie słyszałam o tym, ze niektóe dodawane w komplecie nie mają robionych crushtestów.

Miluszka, wierze, ze wszystko bedzie dobrze!!
    Ile zaplaciliscie w Smyku za niego??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielove gratuluję udanej wizyty!!! Jej jakie śliczne dzieciątko

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za wózek 2 w 1 1599zł, ale Pani w sklepie naliczyła nam dodatkowo rabat :D więc za zapłaciliśmy stówkę mniej :) do tego ten fotelik maxi cosi i adaptery do niego :)

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak teraz patrze na rachunek, ze na fotelik tez nam stówkę upuściła ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2016, 21:34

Agabtm lubi tę wiadomość

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ