X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa odbierze, odbierze! W końcu ciężarnej się nie odmawia :) a Ty juz wkrótce obejrzysz swojego krasnala

Ja jutro idę na rozmowę do położnej omówić szkole rodzenia :)

Melissa84 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawic Was na 1 dzień i tyle nadrabiania :P

Witam w 22 tygodniu, mam nadzieję że w spokoju dotrwam do końca 24 i będę spokojniejsza o Jasia... Dziś pojawił się jeden skurcz, więc jest lepiej. Jutro dowiem się jak sytuacja mam wizytę o 17:20...

Moni15382 witam :) SUper, że dołączyłaś :)

Helenucha Klucha woow 1100 na ciuszki, ja dawno byłaby, trupem / bankrutem :P ;)

AnnieLov woow ale masz super zdjęcie Ignasia ! Widać jak na dłoni , jak wygląda :) Super !

wisnia11 mi podoba się Weronika :)

miluszka no co Ty... Jejj mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze ! No co za wieści :( Musi być ok !

moli5 jak na moje oko wyniki ok :)

Lila2703 gratuluję cudownych wieści :)

Co do wózka, ja dla Franka kupiłam 3 w 1 Camarelo Sevilla, no i dla Jasia też będzie :) Cały zestaw nowy za 1300 zł.

O taki :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6e7940c83622.jpg

Moni15382, Kourtney, cudak, Magda34, Lila2703, kirys, Melissa84, Agabtm lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wiecie co do ciuszkow, ale ja jestem na grupie fb h&M,zara można fajne ciuszki dla małych dzieci kupić ja korzystam szkoda że od niedawna tam jestem bo już mam ciuszki dla takich noworodków ale dla Was może by się przydała te które mają pierwsze

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila gratuluję dobrych wieści !!!!

Lila2703 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tym którym nie gratuliwalam a przegapilam gratki !!!!!
    dobrej i spokojnej nocy

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczytajcie sobie o śmierci łóżeczkowej. Niemowlak nie może mieć takiego nawału poduszeczek, ochraniaczy, falbanek czy baldachimów! Musi być przewiewnie. Ochraniacze przydadzą się dopiero jak maluch zacznie pełzać...

Melissa84, cass lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nadrobiłam Was, ale na odpisanie na każdy post nie ma szans :/

Witaj Moni :)

Miluszka przytulam <3 Jestem dobrej myśli i trzymam kciuki :)

Anielove cudny ten Twoj synuś :) Nie mogę sie napatrzyć <3

Co do imion to dla mnie: Dminika wygrywa z Weroniką, a Matylda wygrywa z Niną ;)

Melissa troszkę mnie zaniepokoiłaś nieobecnością naszego doktorka (powiem Ci, że prowadzi mi trzecią ciążę i nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło :/ ) Oczywiscie trzymam kciuki, żeby odebrał telefon jutro ;)

Co do fotelików to na pewno kupimy Maxi Cosi z bazą, a w ogole to liczę na jakies małe szaleństwo zakupowe we wtorek (jade z mężusiem na połówkowe) :) i już nie mogę się doczekać :)
    A dzisiaj zamówiłam dla Frania cudny miętowy kocyk, jutro ma przyjść :)

beatas, Lila2703, Melissa84 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Kourtney jak Wasza kuchnia wybrałaś już meble ??
    Tak tak wybrane. W piątek powinny przyjechać :)

beatas wrote:
    Kourtney, a co tam u Ciebie? Jak sie czujecie?

Dobrze tylko moje nie fajne sny mnie przesladuja. Niestety niemal codziennie śni mi się nieszczęśliwe zakończenie porodu i mam schize straszna przez to

• beatas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha, śmierć łóżeczkowa może się przydazyc nawet do roku.. Odpukac, zeby żadnej z nas to nie spotkało! Ale w takim razie po co robią kołyski czy kosze mojżesza, które są zabudowane? Oni sami nie znają przyczyny i wymyślają, co może na to wpływać..

Kaja lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się orientuję to przyczyna jest znana - pewne zaburzenia w układzie nerwowym odpowiedzialne za oddychanie i przełykanie... Dlatego lepiej profilaktycznie nie układać dziecka na brzuchu i utrzymywać przewietrzone pomieszczenia w których dziecko śpi.

beatas lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Z tego co się orientuję to przyczyna jest znana - pewne zaburzenia w układzie nerwowym odpowiedzialne za oddychanie i przełykanie... Dlatego lepiej profilaktycznie nie układać dziecka na brzuchu i utrzymywać przewietrzone pomieszczenia w których dziecko śpi.
    To jedno z domniemanych źródeł, których wymienia się dużo więcej... Zaleceń tez jest mnóstwo.. Np dziecko nie powinno spać w łóżku z rodzicami, karmienie tylko piersią, 20 stopni w pokoju, w ktorym śpi dziecko.. W lecie będzie ciężko z ta temperatura.. Czasem nie da się karmić piersią.. Miejmy nadzieję, że w końcu znajdą główną przyczynę i będą jasne sposoby postepowania..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie udało mi się kupić używany fotelik maxi cosi cabriofix wraz z bazą easyfix:))) i będę mogła odebrać go osobiście:)

zainspirowałyście mnie do pierwszych zakupów, na które już najwyższy czas:)

Kourtney - czy to tylko sny, czy masz obawy duże przed porodem?? mój pierwszy poród był bardzo nietypowy, a teraz to nie wiem co mam myśleć i na razie się nad tym nie skupiam, za pierwszym razem dałam radę, to teraz też dam:)Myśl pozytywnie, to może sny się zmienią

Helenucha Klucha, beatas lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni, czemu Twój poród był nietypowy?

Kourtney, musisz się bardzo stresować tym porodem!

w57vpc0zwhxsxpfc.png

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    To jedno z domniemanych źródeł, których wymienia się dużo więcej... Zaleceń tez jest mnóstwo.. Np dziecko nie powinno spać w łóżku z rodzicami, karmienie tylko piersią, 20 stopni w pokoju, w ktorym śpi dziecko.. W lecie będzie ciężko z ta temperatura.. Czasem nie da się karmić piersią.. Miejmy nadzieję, że w końcu znajdą główną przyczynę i będą jasne sposoby postepowania..

Hmm o karmieniu wyłącznie piersią i nie spaniu z rodzicami nie słyszałam, brzmi to trochę jak zabobon. Ale zaburzenia w układzie nerwowym w mózgu są dla mnie jak najbardziej wiarygodne zwłaszcza jeżeli to wynik wieloletnich badań naukowych.

Pozostaje nam zachować podstawowe środki ostrożności i wierzyć, że naszych maluchów to nie dotyczy :)

beatas, jakka, dais lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha, na studiach o tym czytałam i w kazdej publikacji o tym bylo wspomniane.. I o ile jeszcze moge zrozumieć, ze najbardziej zagrożone sa wcześniaki, to zupełnie nie rozumiem tego, ze niby im niższe wykształcenie matki tym większe ryzyko wystąpienia.. Jak dla mnie trochę to udziwniają.. Bo co ma niby piernik do wiatraka?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Moni, czemu Twój poród był nietypowy? ,

Kourtney, musisz się bardzo stresować tym porodem!

czemu nietypowy? urodziłam tydzień po terminie - do samego końca nie miałam typowych skurczów, które mają się pojawiać co ileś minut...jak przyszłam na porodówkę o własnych siłach o drugiej w nocy, powiedziałam że rodzę to położne tylko się uśmiechnęły,stwierdziły że skurcze to ja dopiero poczuje... kazały uspokoić, położyły na KTG, a ja już czułam dokładnie że to ten moment, uspokajały mnie bo nie miałam skurczów, dopiero jak mnie zbadała to jej zdziwienie było ogromne, nigdy nie zapomnę jej miny, bo okazało się że mam już duże rozwarcie, trzeba było przejść na łóżko a ja już ledwo potrafiłam się poruszać...po pół godzinie miałam synka na piersi, i dopiero później zdałam sobie sprawę jaka poważna była sytuacja...położna nie wiedziała kiedy będzie skurcz, bo miałam je bardzo nieregularne, wód płodowych też już nie miałam i nie bardzo mogłam określić kiedy odeszły, tylko słyszałam jak dużo zależy ode mnie i jak bardzo muszę się skupić żeby urodzić małego przy następnym skurczu bo nie wiadomo za jak długi czas będzie następny..ale dzięki tak super położnej i dzięki temu że miałam męża u boku wszystko poszło dobrze:)

Dlatego było nietypowo - w moim odczuciu oczywiście:) Pewnie każdy poród jest nietypowy:)

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png

Wysłany: 4 lutego 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Helenucha, na studiach o tym czytałam i w kazdej publikacji o tym bylo wspomniane.. I o ile jeszcze moge zrozumieć, ze najbardziej zagrożone sa wcześniaki, to zupełnie nie rozumiem tego, ze niby im niższe wykształcenie matki tym większe ryzyko wystąpienia.. Jak dla mnie trochę to udziwniają.. Bo co ma niby piernik do wiatraka?

Hmm a czym była uargumentowana ta zależność? Może chodzi o niewiedzę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 00:12

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Helenucha, śmierć łóżeczkowa może się przydazyc nawet do roku.. Odpukac, zeby żadnej z nas to nie spotkało! Ale w takim razie po co robią kołyski czy kosze mojżesza, które są zabudowane? Oni sami nie znają przyczyny i wymyślają, co może na to wpływać..

Tak tak o śmierci lozeczkowej nie dawno słyszałam i to u 1,5 roczniaka i też do tej pory nie wyjaśnili! !!!
    a co do spania z dzieckiem wiem że w szpitalu nam zakazano w nocy spać i chodziły jak mantrę powtarzały może dla tego że gdzie kuzynka rodziła 15dni szybciej matka cyckiem w nocy udusila jak spała !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Tłusty czwartek !!!!!!

Lila2703, Magda34, cudak, Melissa84 lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z niemowlakiem też bym się bała spać. Straszny przypadek :(

Zazdroszczę dziewczynom, które same robią pączki i faworki! Mi pozostają kupne :P

Miłego obżarstwa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 07:01

Lila2703, Magda34 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ