X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny! Sama nie mogę uwierzyć w cyferki na moim suwaczku ;) za niedługo będziemy się juz wymieniać doświadczeniami z porodówki !

U mnie jak co roku babcia ( wkrótce pra ;) ) piecze pączusie, oczywiście najlepsze na świecie! Obyśmy dziś się objadły a nasze maluchy miały słodki dzień!

Helenucha Klucha, Magda34, cudak lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Z niemowlakiem też bym się bała spać. Straszny przypadek :(

Zazdroszczę dziewczynom, które same robią pączki i faworki! Mi pozostają kupne :P

Miłego obżarstwa :D

No ja nie spałam, ale koleżanki co karmily piersią to tak !!!

Spokojnie mi mój mąż zabronił piec pączki i już po nocy z pracy jak wrócił kupił pączki :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldzi no czas leci szybko !!!!z wizyty do wizyty coraz bliżej porodowka; -)

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam śniadanko jakieś skręcić! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak od rana o pączkach :D szalone jesteście hehe

Dziś o 5 obudziła mnie wspaniała wiadomość :D koleżanka z ovu jest w ciąży po długich staraniach i ciąży biochemicznej jest upragniona kreseczka :) więc od 5 już nie śpię i ryczę ze szczęścia :D piękny dzień się zapowiada :)

Miałam jechac na glukozę a zapomniałam o moczu i muszę przełożyć na jutro a pojemnik postawić na desce w łazience żeby nie zapomnieć :D

Helenucha Klucha, JajkoNiespodzianka, Kaja, jakka, eidth, Agabtm lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodkiego dnia :)

5fcbed3039611a20med.png

Lila2703, Helenucha Klucha, JajkoNiespodzianka, Kaja, jakka, myszaaa, kirys, Magda34, dais, beatas, evus, Melissa84, Agabtm lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i zmykam na glukozę, a później na pączki :)

JajkoNiespodzianka, Kaja, Magda34 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Nie sądziłam, że po tak krótkim czasie chodzenia bez stanika coś się stanie... No i dupa... Na razie są różowe i malutkie więc może uda mi się ich pozbyć!

Baza jest bardzo wygodna, nie trzeba za każdym razem bawić się pasami, no i mi wydaje się bezpieczniejsza.

Kurcze czyli bez stanika nie bardzo powinno się chodzić...no nie dobrze,bo ja po powrocie po pracy pierwsze co robię to ściągam stanik właśnie ....ehhh

Póki co nie mam żadnych rozstępy, smaruję się palmersem. Mam kilka rozstępów na pośladku jako spadek po okresie dojrzewania, ale póki co nic nowego się nie pojawiło, a bałam się tego bardzo.

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/ o taka

Helenucha a to wiem juz o co chodzi z ta bazą :)

Lila Matylda bardzo ładne, ktory ty masz juz tydz ?

Mam dokładnie 20t 3d...

Chyba będzie Matylda bo tak już się do mnie przyczepiło to imię :)

Agabtm lubi tę wiadomość

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w 20 tygodniu :) <3 aż ciezko uwierzyć jak ten czas leci :) miłego dnia:-*

Helenucha Klucha, Pati_89, Lila2703, Kaja, Magda34 lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja a te koleżanki, które karmiły piersią to całą noc spały z dzieckiem?!
    ja chcę kupić takie łóżeczko http://allegro.pl/chicco-next-2-me-lozeczko-turystyczne-dostawka-i5052206539.html żeby mieć dziecko blisko ale żeby właśnie nie było niebezpieczeństwa, że mu coś zrobię.
    Dlaczego dostałaś zakaz robienia swoich pączków? :)
    Pati super wiadomość! ja też przez te 9 miesięcy starań zawiązałam kilka fajnych znajomości i czekam jeszcze na trzy dziewczyny! :) zresztą same znamy się z różowej strony ;)
    Lila no ja też się nie spodziewałam, ale teraz tak do mnie dotarło, że w ten tydzień przytyłam kilogram i jednak będąc cały czas w domu to chodziłam bez stanika, nie tylko tak jak Ty po pracy, więc się nie martw! Moja głupota :P a Ty widzę dbasz o to więc może nic nie wyjdzie! a Matylda bardzo mi się podoba, jak będziecie zdrabniać?

Lila2703, Pati_89, kuleczka777 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha ja jestem tak wzruszona że non stop płacze :D ale to takie piękne gdy powstaje nowe życie <3
    Przeszłyśmy razem hehe i jeszcze JennyXS dołączyła :D a kiedy to było dawno temu hehe :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, to super, ja po dwóch latach starań też wiem co to za uczucie i wciąż zadziwia mnie cud, że Wojciu jest w moim brzuszku! :)
    A co do glukozy - to Wasi lekarze nie każą jej robić od 24 tyg? Bo słyszałam, że wcześniej cukrzyca może po prostu nie być wykryta, jeszcze się nie ujawnić.
    Ja mam dopiero ok. 22.02.
    iść.

Pati_89, beatas lubią tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    ja chcę kupić takie łóżeczko http://allegro.pl/chicco-next-2-me-lozeczko-turystyczne-dostawka-i5052206539.html żeby mieć dziecko blisko ale żeby właśnie nie było niebezpieczeństwa, że mu coś zrobię.
    Pati super wiadomość! ja też przez te 9 miesięcy starań zawiązałam kilka fajnych znajomości i czekam jeszcze na trzy dziewczyny! :) zresztą same znamy się z różowej strony ;)
    Lila no ja też się nie spodziewałam, ale teraz tak do mnie dotarło, że w ten tydzień przytyłam kilogram i jednak będąc cały czas w domu to chodziłam bez stanika, nie tylko tak jak Ty po pracy, więc się nie martw! Moja głupota :P a Ty widzę dbasz o to więc może nic nie wyjdzie! a Matylda bardzo mi się podoba, jak będziecie zdrabniać?
    Tak mówiły że cała noc tylko przekladaly z boku na bok :-)

Fajne to łóżeczko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:10

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:

Hmm no właśnie mój mąż mówi że jemu zdrobnienie Mati się nie podoba bo tak mówi to jakiegoś kolegi...mi nie przeszkadza :) Może jeszcze być Tysia , Matysia...a poza dla mnie samo Matylda ma ciepły i przyjemny wydźwięk :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

• Kaja Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka wrote:
    Pati, to super, ja po dwóch latach starań też wiem co to za uczucie i wciąż zadziwia mnie cud, że Wojciu jest w moim brzuszku! :)
    A co do glukozy - to Wasi lekarze nie każą jej robić od 24 tyg? Bo słyszałam, że wcześniej cukrzyca może po prostu nie być wykryta, jeszcze się nie ujawnić.
    Ja mam dopiero ok. 22.02.
    iść.

No ja glukozy nie miałam jeszcze z obciążeniem pewnie teraz mi da na badanie bo gluzkoza na czczo ok wyszła! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, Tylka :) Ładne :) Kojarzy mi się z jakimś słodkim puszystym kremem albo muffinkiem z daktylami :) Pisałaś też o Ninie - zdecydowanie ładniej Matylka.

Lila2703 lubi tę wiadomość

• ansad Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:
    nie uwierzysz ale mam tą samą w obserwowanych:) te podusie zamiast ochraniacza..prześliczne <3

Kaja - jak będzie różnica w cenie to też tak zrobię:) lubię kupować na allegro:)

oldżi - dzięki za namiary - Zabrze też niedaleko, najpierw odwiedzę Gliwice - sklep Kaja, później Smyk Katowice

a co do kojca Motherhood - nie mam, ale za niedługo mam urodzinki to może sobie sprawie - pomoże na bolące plecy???
    mam z tej firmy rogala do karmienia i byłam z tj poduchy bardzo zadowolona:)
    ja mam tego typu http://allegro.pl/motherhood-duzy-xxl-kojec-poduszka-ciazy-bielsko-i5610372738.html i dla mnie porażka, nie mogę z nim spać, musiałabym spać całą noc na jednym boku wtedy byłby ok, chyba go sprzedam i kupię inny, pod głowe dla mnie też się nie nadaje, więc spanie jak na obrazku jest dla mnie niemożliwe, jest dla mnie za wysoko pod głową i kark mnie po nim boli, przewrócenie się z boku na bok jest ciężkie, jak się jest przykrytym kołdrą i trzeba wyjmować jedną nogę spod niego potempołożyc ją na nim a drugą wsadzić pod spód, wg mnie już lepsze byłby dwie podłużne krótsze poduszki położone po obu stronach, więc mam go, ale z nim nie śpię, leży nieużywany.

Adaś ur. 07.05.2016
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin wrote:
    Nina i Matylda są w moim top 10 imion dla dziewczynek.:)
    Niestety Dominiki i Weroniki znam takie, że szkoda gadać, także nie mogę być obiektywna w ocenie.;)
    Ja Niny i Weroniki żadnej nie znam, Matyldę znam jedną dorosłą i charakter jak najbardziej dobry, Dominikę tę znam jedną dorosłą i też fajny charakter.

Lila2703 lubi tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    ja mam tego typu http://allegro.pl/motherhood-duzy-xxl-kojec-poduszka-ciazy-bielsko-i5610372738.html i dla mnie porażka, nie mogę z nim spać, musiałabym spać całą noc na jednym boku wtedy byłby ok, chyba go sprzedam i kupię inny, pod głowe dla mnie też się nie nadaje, więc spanie jak na obrazku jest dla mnie niemożliwe, jest dla mnie za wysoko pod głową i kark mnie po nim boli, przewrócenie się z boku na bok jest ciężkie, jak się jest przykrytym kołdrą i trzeba wyjmować jedną nogę spod niego potempołożyc ją na nim a drugą wsadzić pod spód, wg mnie już lepsze byłby dwie podłużne krótsze poduszki położone po obu stronach, więc mam go, ale z nim nie śpię, leży nieużywany.

dzień dobry:)
    To mi teraz dałaś do myślenia...hmm..tylko że dopóki nie kupię nie dowiem się czy mi pasuje:( i co teraz??

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ