Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Dziewczyny! Sama nie mogę uwierzyć w cyferki na moim suwaczku
za niedługo będziemy się juz wymieniać doświadczeniami z porodówki !
U mnie jak co roku babcia ( wkrótce pra) piecze pączusie, oczywiście najlepsze na świecie! Obyśmy dziś się objadły a nasze maluchy miały słodki dzień!
Helenucha Klucha, Magda34, cudak lubią tę wiadomość
-
Helenucha Klucha wrote:Z niemowlakiem też bym się bała spać. Straszny przypadek
Zazdroszczę dziewczynom, które same robią pączki i faworki! Mi pozostają kupne
Miłego obżarstwa
No ja nie spałam, ale koleżanki co karmily piersią to tak !!!
Spokojnie mi mój mąż zabronił piec pączki i już po nocy z pracy jak wrócił kupił pączki -
Nie ma to jak od rana o pączkach
szalone jesteście hehe
Dziś o 5 obudziła mnie wspaniała wiadomośćkoleżanka z ovu jest w ciąży po długich staraniach i ciąży biochemicznej jest upragniona kreseczka
więc od 5 już nie śpię i ryczę ze szczęścia
piękny dzień się zapowiada
Miałam jechac na glukozę a zapomniałam o moczu i muszę przełożyć na jutro a pojemnik postawić na desce w łazience żeby nie zapomniećHelenucha Klucha, JajkoNiespodzianka, Kaja, jakka, eidth, Agabtm lubią tę wiadomość
-
Helenucha Klucha wrote:Nie sądziłam, że po tak krótkim czasie chodzenia bez stanika coś się stanie... No i dupa... Na razie są różowe i malutkie więc może uda mi się ich pozbyć!
Baza jest bardzo wygodna, nie trzeba za każdym razem bawić się pasami, no i mi wydaje się bezpieczniejsza.
Kurcze czyli bez stanika nie bardzo powinno się chodzić...no nie dobrze,bo ja po powrocie po pracy pierwsze co robię to ściągam stanik właśnie ....ehhh
Póki co nie mam żadnych rozstępy, smaruję się palmersem. Mam kilka rozstępów na pośladku jako spadek po okresie dojrzewania, ale póki co nic nowego się nie pojawiło, a bałam się tego bardzo. -
kuleczka777 wrote:http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40248443/ o taka
Helenucha a to wiem juz o co chodzi z ta bazą
Lila Matylda bardzo ładne, ktory ty masz juz tydz ?
Mam dokładnie 20t 3d...
Chyba będzie Matylda bo tak już się do mnie przyczepiło to imię
Agabtm lubi tę wiadomość
-
Kaja a te koleżanki, które karmiły piersią to całą noc spały z dzieckiem?!
ja chcę kupić takie łóżeczko http://allegro.pl/chicco-next-2-me-lozeczko-turystyczne-dostawka-i5052206539.html żeby mieć dziecko blisko ale żeby właśnie nie było niebezpieczeństwa, że mu coś zrobię.
Dlaczego dostałaś zakaz robienia swoich pączków?
Pati super wiadomość! ja też przez te 9 miesięcy starań zawiązałam kilka fajnych znajomości i czekam jeszcze na trzy dziewczyny!zresztą same znamy się z różowej strony
Lila no ja też się nie spodziewałam, ale teraz tak do mnie dotarło, że w ten tydzień przytyłam kilogram i jednak będąc cały czas w domu to chodziłam bez stanika, nie tylko tak jak Ty po pracy, więc się nie martw! Moja głupotaa Ty widzę dbasz o to więc może nic nie wyjdzie! a Matylda bardzo mi się podoba, jak będziecie zdrabniać?
Lila2703, Pati_89, kuleczka777 lubią tę wiadomość
Mały Ryś -
Pati, to super, ja po dwóch latach starań też wiem co to za uczucie i wciąż zadziwia mnie cud, że Wojciu jest w moim brzuszku!
A co do glukozy - to Wasi lekarze nie każą jej robić od 24 tyg? Bo słyszałam, że wcześniej cukrzyca może po prostu nie być wykryta, jeszcze się nie ujawnić.
Ja mam dopiero ok. 22.02.
iść.Pati_89, beatas lubią tę wiadomość
-
Helenucha Klucha wrote:Kaja a te koleżanki, które karmiły piersią to całą noc spały z dzieckiem?!
ja chcę kupić takie łóżeczko http://allegro.pl/chicco-next-2-me-lozeczko-turystyczne-dostawka-i5052206539.html żeby mieć dziecko blisko ale żeby właśnie nie było niebezpieczeństwa, że mu coś zrobię.
Pati super wiadomość! ja też przez te 9 miesięcy starań zawiązałam kilka fajnych znajomości i czekam jeszcze na trzy dziewczyny!zresztą same znamy się z różowej strony
Lila no ja też się nie spodziewałam, ale teraz tak do mnie dotarło, że w ten tydzień przytyłam kilogram i jednak będąc cały czas w domu to chodziłam bez stanika, nie tylko tak jak Ty po pracy, więc się nie martw! Moja głupotaa Ty widzę dbasz o to więc może nic nie wyjdzie! a Matylda bardzo mi się podoba, jak będziecie zdrabniać?
Fajne to łóżeczkoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 09:10
-
Helenucha Klucha wrote:Kaja a te koleżanki, które karmiły piersią to całą noc spały z dzieckiem?!
Hmm no właśnie mój mąż mówi że jemu zdrobnienie Mati się nie podoba bo tak mówi to jakiegoś kolegi...mi nie przeszkadzaMoże jeszcze być Tysia , Matysia...a poza dla mnie samo Matylda ma ciepły i przyjemny wydźwięk
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
JajkoNiespodzianka wrote:Pati, to super, ja po dwóch latach starań też wiem co to za uczucie i wciąż zadziwia mnie cud, że Wojciu jest w moim brzuszku!
A co do glukozy - to Wasi lekarze nie każą jej robić od 24 tyg? Bo słyszałam, że wcześniej cukrzyca może po prostu nie być wykryta, jeszcze się nie ujawnić.
Ja mam dopiero ok. 22.02.
iść.
No ja glukozy nie miałam jeszcze z obciążeniem pewnie teraz mi da na badanie bo gluzkoza na czczo ok wyszła! !! -
Moni15382 wrote:nie uwierzysz ale mam tą samą w obserwowanych:) te podusie zamiast ochraniacza..prześliczne
Kaja - jak będzie różnica w cenie to też tak zrobięlubię kupować na allegro:)
oldżi - dzięki za namiary - Zabrze też niedaleko, najpierw odwiedzę Gliwice - sklep Kaja, później Smyk Katowice
a co do kojca Motherhood - nie mam, ale za niedługo mam urodzinki to może sobie sprawie - pomoże na bolące plecy???
mam z tej firmy rogala do karmienia i byłam z tj poduchy bardzo zadowolona:)Adaś ur. 07.05.2016 -
Einin wrote:Nina i Matylda są w moim top 10 imion dla dziewczynek.
Niestety Dominiki i Weroniki znam takie, że szkoda gadać, także nie mogę być obiektywna w ocenie.Lila2703 lubi tę wiadomość
Adaś ur. 07.05.2016 -
ansad wrote:ja mam tego typu http://allegro.pl/motherhood-duzy-xxl-kojec-poduszka-ciazy-bielsko-i5610372738.html i dla mnie porażka, nie mogę z nim spać, musiałabym spać całą noc na jednym boku wtedy byłby ok, chyba go sprzedam i kupię inny, pod głowe dla mnie też się nie nadaje, więc spanie jak na obrazku jest dla mnie niemożliwe, jest dla mnie za wysoko pod głową i kark mnie po nim boli, przewrócenie się z boku na bok jest ciężkie, jak się jest przykrytym kołdrą i trzeba wyjmować jedną nogę spod niego potempołożyc ją na nim a drugą wsadzić pod spód, wg mnie już lepsze byłby dwie podłużne krótsze poduszki położone po obu stronach, więc mam go, ale z nim nie śpię, leży nieużywany.
dzień dobry:)
To mi teraz dałaś do myślenia...hmm..tylko że dopóki nie kupię nie dowiem się czy mi pasuje:( i co teraz??
Nasza córeczka