X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super! Mysle ze sie pozytywnie zaskoczy :D
    Evus jak przyjechalismy tutaj z mezem to uznalismy ze semle sa lepsze od paczkow, ale po pobycie i braku paczkow jednak musze przyznac ze paczki sa lepsze, mimo ze semla jest dostepna tylko w okolicach tlustego czwartku i caly rok sie na nia czeka :) Wielki plus tego ciastka jest taki, ze nie jest przeslodzone, bo smietana jest kwasnawa a marcepan bardzo slodki co daje idealne polaczenie. Robilam je sama na Wigilie i tesciowa sprobowala smietany, skrzywila sie i stwierdzila ze chyba nie bedzie tego lubic a jak polaczylam wszystkie skladniki i polozylam na stol to zniknelo szybciej niz jakikolwiek inny deser i makowki :D Potem brali przepisy :P

Magda34, evus, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    dais, ciacho wyglada mega apetycznie :)

Helenucha, ja jeszcze ani jednego nie zjadlam- mnie tez w ciazy slodkienie wchodzi ;)

Oj zazdroszczę Wam dziewczyny. Ja nigdy jakoś nie byłam za słodkim, a teraz mnie ciągnie. No i od kilku lat nie piłam mleka do kawy a od jakiegoś miesiąca za latte mogę wiele zrobić ;P

evus lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Nie jestem w stanie dostrzec wszytskich szczegółów, bo malenkie to zdjęcie, ale wyglada pieknie!

Nie powiększa się jak sie kliknie na nie ?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/626574750776009/photos/a.626587427441408.1073741827.626574750776009/762954473804702/?type=3&theater

To tu jest na stronce na fejsie u tej laski co mi piekła :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam po zjedzeniu pierwszego pączka :) I wiecie co - tak czekałam na ten tłusty czwartek, a w sumie pączek mi nie smakował :/

Paula222- wózeczek wygląda super :)

Helenaklucha- z tą śmiercią łóżeczkową rzeczywiście trzeba uważać. A z tą zależnością od niskiego statusu społecznego matek- ja mam okazję pracować z takimi kobietami (z takich meeegaaa patologicznych rodzin) i w sumie tak myślę, że dużo zależy od tego, że często zdarza się, że one po prostu olewają te swoje dzieciaki i nie sprawdzają co się dzieje w łóżeczku, no i potem często są niestety takie konsekwencje :(

W ogóle dziewczyny wiecie co mi się przypomniało- jak Maja się urodziła to w takim standardowym łóżeczku 120x60 nawet w rożku płakała, łóżeczko było dla niej zdecydowanie za duże. I wiecie co skończyło się przez pierwsze dwa miesiące tak, że wstawiałam gondolę od wózka do łóżeczka i mała w niej początkowo spała i była zachwycona :) Musiała mieć jak najciaśniej :)

Maggi- P- dzisiaj na szczęście nasz gin. odebrał :) Rzeczywiście jest przeziębiony :) Wizytę będę miała u niego pewnie przełożoną na poniedziałek, no i po 12:00 mam jeszcze do niego dzwonić w sprawie zwolnienia lekarskiego. Ps. Podaj namiary, gdzie można kupić kocyki :D

beatas lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, swietny! Twoj maz jest elektrykiem?

Magda34 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze z tym niskim statusem chodzi jeszcze o to, ze czesto te patologiczne matki pala papierosy i pija w ciazy, nie biora kwasu foliowego etc i jest wieksza szansa u dziecka zaburzen nerwowych. Dodatkowo tak jak pisze Melissa olewaja dziecko i nie zagladaja zbyt czesto. Wiem, ze czytalam artykuly i odradzali wlasnie aby w lozeczku byly ochraniacze bo bylo kilka przypadkow ze dziecko zawinelo sie w ochraniach, ktory sie odwiazal i sie udusilo. My nie mielismy w zasadzie w lozeczku nic tylko podkladalam cos pod plecki Olafka bo on lubil spac na boku. Lozeczko bylo blisko nas wiec czesto kontrolowalam. Taki noworodek to sie nie bedzie krecil i mu sie nic nie stanie, wiec ochraniach bedzie raczej zbieral kurz dodatkowo, a uderzenie sie w szczebelki tez krzywdy dziecku nie zrobi, szparki miedzy szczebelkami sa male, wiec nie wcisnie tam glowki etc. To jest aktualnie glownie naciagacz dla rodzicow, bo przeciez tak slicznie wyglada lozeczko z ochroniaczami. Co do kolyski wydaje mi sie, ze powinna byc bezpieczna, ale oczywiscie trzeba kontrolowac dziecko jak zacznie sie juz przewracac na bok etc.

Melissa84, evus lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8fafc561660.jpg

Fajny? Dla Męża jako niespodzianka urodzinowa do prezentu :)

Fajowy! Taki misterny!
    Ja mojemu wędkarzowi zamówiłam taki ze zdjęciem (trochę go przymgliłam dla cenzury;)

b54332b109c15a80med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 11:12

Melissa84, mmarzenak, evus, myszaaa, Magda34, dais, Helen, ansad, kuleczka777 lubią tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale robicie smaka:((

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais- ja w łóżeczku miałam ochraniacze, ale tak jak pisałam mała i tak na początku właściwie spała w gondolce. Poza tym jak nawiedzona matka czasami nawet jak nie płakała wstawałam do łóżeczka i patrzyłam czy oddycha :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo wow jakie pyszne torty!!

smacznego paczkowania:)

Melissa84, Magda34 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że nie można też popadać w paranoje.. W publikacjach, które czytałam pisali, żeby te środki ostrożności zachowywac, jeżeli dziecko jest w grupie ryzyka.. Oby nasze nie były! <3

Melissa, pomysłowo rozwiazałas problem:D nie pomyslalabym, że dziecko płacze, bo ma za dużo przestrzeni!

Melissa84 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAJKO super tort :D
    Twój też ma dziś urodziny?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Magda, swietny! Twoj maz jest elektrykiem?

Tak jest :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• dais Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bylam oblakana i co chwile sprawdzalam czy oddycha. Do teraz mi sie zdarza przed pojsciem spac zagladac i sprawdzac czy jest cieply i oddycha :P Moja mama byla jeszcze bardziej szalona bo spala z reka pod moja pupka, to bylo za czasow tetry, wiec jak tylko robilo sie wilgotno budzila sie i mnie przebierala :P Ale co sie dziwic jak u nic starania trwaly ponad 5 lat, a w sumie oczekiwanie na dziecko jakies 15 lat, bo moja mama urodzila po 40 :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22 tygodniu :)

Ale świetne torty :)

Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrz ;)

Magda34, Helen, Lila2703, mmarzenak lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Tak jest :)
    Mój też:D sprawiłabym mu taki w maju, ale gdzie ja taki znajdę:/

Dais,jak opiekowałam się dziecmi, to kiedy za dlugo spaly tez sprawdzalam czy oddychaja:D

Przyszedł pierwszy przelew z ZUS:D

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas- to mi w sumie nasz pediatra podpowiedział,że niektóre dzieciaczki lubią mieć ciasno :) No i u nas to się sprawdziło :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• munequita Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Witam się w 22 tygodniu :)

Ale świetne torty :)

Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrz ;)

Mam tak samo :)

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Mam tak samo :)

Śmieszne uczucie, no nie? Jakby celowały w narządy wewnętrzne ;)

Beatas, jak się czujesz, ból brzucha minął?

munequita lubi tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ