X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda super! Mysle ze sie pozytywnie zaskoczy :D
    Evus jak przyjechalismy tutaj z mezem to uznalismy ze semle sa lepsze od paczkow, ale po pobycie i braku paczkow jednak musze przyznac ze paczki sa lepsze, mimo ze semla jest dostepna tylko w okolicach tlustego czwartku i caly rok sie na nia czeka :) Wielki plus tego ciastka jest taki, ze nie jest przeslodzone, bo smietana jest kwasnawa a marcepan bardzo slodki co daje idealne polaczenie. Robilam je sama na Wigilie i tesciowa sprobowala smietany, skrzywila sie i stwierdzila ze chyba nie bedzie tego lubic a jak polaczylam wszystkie skladniki i polozylam na stol to zniknelo szybciej niz jakikolwiek inny deser i makowki :D Potem brali przepisy :P

Magda34, evus, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    dais, ciacho wyglada mega apetycznie :)

Helenucha, ja jeszcze ani jednego nie zjadlam- mnie tez w ciazy slodkienie wchodzi ;)

Oj zazdroszczę Wam dziewczyny. Ja nigdy jakoś nie byłam za słodkim, a teraz mnie ciągnie. No i od kilku lat nie piłam mleka do kawy a od jakiegoś miesiąca za latte mogę wiele zrobić ;P

evus lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Nie jestem w stanie dostrzec wszytskich szczegółów, bo malenkie to zdjęcie, ale wyglada pieknie!

Nie powiększa się jak sie kliknie na nie ?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/626574750776009/photos/a.626587427441408.1073741827.626574750776009/762954473804702/?type=3&theater

To tu jest na stronce na fejsie u tej laski co mi piekła :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam po zjedzeniu pierwszego pączka :) I wiecie co - tak czekałam na ten tłusty czwartek, a w sumie pączek mi nie smakował :/

Paula222- wózeczek wygląda super :)

Helenaklucha- z tą śmiercią łóżeczkową rzeczywiście trzeba uważać. A z tą zależnością od niskiego statusu społecznego matek- ja mam okazję pracować z takimi kobietami (z takich meeegaaa patologicznych rodzin) i w sumie tak myślę, że dużo zależy od tego, że często zdarza się, że one po prostu olewają te swoje dzieciaki i nie sprawdzają co się dzieje w łóżeczku, no i potem często są niestety takie konsekwencje :(

W ogóle dziewczyny wiecie co mi się przypomniało- jak Maja się urodziła to w takim standardowym łóżeczku 120x60 nawet w rożku płakała, łóżeczko było dla niej zdecydowanie za duże. I wiecie co skończyło się przez pierwsze dwa miesiące tak, że wstawiałam gondolę od wózka do łóżeczka i mała w niej początkowo spała i była zachwycona :) Musiała mieć jak najciaśniej :)

Maggi- P- dzisiaj na szczęście nasz gin. odebrał :) Rzeczywiście jest przeziębiony :) Wizytę będę miała u niego pewnie przełożoną na poniedziałek, no i po 12:00 mam jeszcze do niego dzwonić w sprawie zwolnienia lekarskiego. Ps. Podaj namiary, gdzie można kupić kocyki :D

beatas lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, swietny! Twoj maz jest elektrykiem?

Magda34 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze z tym niskim statusem chodzi jeszcze o to, ze czesto te patologiczne matki pala papierosy i pija w ciazy, nie biora kwasu foliowego etc i jest wieksza szansa u dziecka zaburzen nerwowych. Dodatkowo tak jak pisze Melissa olewaja dziecko i nie zagladaja zbyt czesto. Wiem, ze czytalam artykuly i odradzali wlasnie aby w lozeczku byly ochraniacze bo bylo kilka przypadkow ze dziecko zawinelo sie w ochraniach, ktory sie odwiazal i sie udusilo. My nie mielismy w zasadzie w lozeczku nic tylko podkladalam cos pod plecki Olafka bo on lubil spac na boku. Lozeczko bylo blisko nas wiec czesto kontrolowalam. Taki noworodek to sie nie bedzie krecil i mu sie nic nie stanie, wiec ochraniach bedzie raczej zbieral kurz dodatkowo, a uderzenie sie w szczebelki tez krzywdy dziecku nie zrobi, szparki miedzy szczebelkami sa male, wiec nie wcisnie tam glowki etc. To jest aktualnie glownie naciagacz dla rodzicow, bo przeciez tak slicznie wyglada lozeczko z ochroniaczami. Co do kolyski wydaje mi sie, ze powinna byc bezpieczna, ale oczywiscie trzeba kontrolowac dziecko jak zacznie sie juz przewracac na bok etc.

Melissa84, evus lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8fafc561660.jpg

Fajny? Dla Męża jako niespodzianka urodzinowa do prezentu :)

Fajowy! Taki misterny!
    Ja mojemu wędkarzowi zamówiłam taki ze zdjęciem (trochę go przymgliłam dla cenzury;)

b54332b109c15a80med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 11:12

Melissa84, mmarzenak, evus, myszaaa, Magda34, dais, Helen, ansad, kuleczka777 lubią tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale robicie smaka:((

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais- ja w łóżeczku miałam ochraniacze, ale tak jak pisałam mała i tak na początku właściwie spała w gondolce. Poza tym jak nawiedzona matka czasami nawet jak nie płakała wstawałam do łóżeczka i patrzyłam czy oddycha :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo wow jakie pyszne torty!!

smacznego paczkowania:)

Melissa84, Magda34 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że nie można też popadać w paranoje.. W publikacjach, które czytałam pisali, żeby te środki ostrożności zachowywac, jeżeli dziecko jest w grupie ryzyka.. Oby nasze nie były! <3

Melissa, pomysłowo rozwiazałas problem:D nie pomyslalabym, że dziecko płacze, bo ma za dużo przestrzeni!

Melissa84 lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAJKO super tort :D
    Twój też ma dziś urodziny?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Magda, swietny! Twoj maz jest elektrykiem?

Tak jest :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• dais Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bylam oblakana i co chwile sprawdzalam czy oddycha. Do teraz mi sie zdarza przed pojsciem spac zagladac i sprawdzac czy jest cieply i oddycha :P Moja mama byla jeszcze bardziej szalona bo spala z reka pod moja pupka, to bylo za czasow tetry, wiec jak tylko robilo sie wilgotno budzila sie i mnie przebierala :P Ale co sie dziwic jak u nic starania trwaly ponad 5 lat, a w sumie oczekiwanie na dziecko jakies 15 lat, bo moja mama urodzila po 40 :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22 tygodniu :)

Ale świetne torty :)

Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrz ;)

Magda34, Helen, Lila2703, mmarzenak lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Tak jest :)
    Mój też:D sprawiłabym mu taki w maju, ale gdzie ja taki znajdę:/

Dais,jak opiekowałam się dziecmi, to kiedy za dlugo spaly tez sprawdzalam czy oddychaja:D

Przyszedł pierwszy przelew z ZUS:D

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas- to mi w sumie nasz pediatra podpowiedział,że niektóre dzieciaczki lubią mieć ciasno :) No i u nas to się sprawdziło :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• munequita Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Witam się w 22 tygodniu :)

Ale świetne torty :)

Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrz ;)

Mam tak samo :)

3i49krhmcw514vrd.png

Blanka <3
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    munequita wrote:
    Mam tak samo :)

Śmieszne uczucie, no nie? Jakby celowały w narządy wewnętrzne ;)

Beatas, jak się czujesz, ból brzucha minął?

munequita lubi tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
‹‹ 838 839 840 841 842 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ