Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda super! Mysle ze sie pozytywnie zaskoczy
Evus jak przyjechalismy tutaj z mezem to uznalismy ze semle sa lepsze od paczkow, ale po pobycie i braku paczkow jednak musze przyznac ze paczki sa lepsze, mimo ze semla jest dostepna tylko w okolicach tlustego czwartku i caly rok sie na nia czekaWielki plus tego ciastka jest taki, ze nie jest przeslodzone, bo smietana jest kwasnawa a marcepan bardzo slodki co daje idealne polaczenie. Robilam je sama na Wigilie i tesciowa sprobowala smietany, skrzywila sie i stwierdzila ze chyba nie bedzie tego lubic a jak polaczylam wszystkie skladniki i polozylam na stol to zniknelo szybciej niz jakikolwiek inny deser i makowki
Potem brali przepisy
Magda34, evus, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
evus wrote:dais, ciacho wyglada mega apetycznie
Helenucha, ja jeszcze ani jednego nie zjadlam- mnie tez w ciazy slodkienie wchodzi
Oj zazdroszczę Wam dziewczyny. Ja nigdy jakoś nie byłam za słodkim, a teraz mnie ciągnie. No i od kilku lat nie piłam mleka do kawy a od jakiegoś miesiąca za latte mogę wiele zrobić ;Pevus lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny witam po zjedzeniu pierwszego pączka
I wiecie co - tak czekałam na ten tłusty czwartek, a w sumie pączek mi nie smakował
Paula222- wózeczek wygląda super
Helenaklucha- z tą śmiercią łóżeczkową rzeczywiście trzeba uważać. A z tą zależnością od niskiego statusu społecznego matek- ja mam okazję pracować z takimi kobietami (z takich meeegaaa patologicznych rodzin) i w sumie tak myślę, że dużo zależy od tego, że często zdarza się, że one po prostu olewają te swoje dzieciaki i nie sprawdzają co się dzieje w łóżeczku, no i potem często są niestety takie konsekwencje
W ogóle dziewczyny wiecie co mi się przypomniało- jak Maja się urodziła to w takim standardowym łóżeczku 120x60 nawet w rożku płakała, łóżeczko było dla niej zdecydowanie za duże. I wiecie co skończyło się przez pierwsze dwa miesiące tak, że wstawiałam gondolę od wózka do łóżeczka i mała w niej początkowo spała i była zachwyconaMusiała mieć jak najciaśniej
Maggi- P- dzisiaj na szczęście nasz gin. odebrałRzeczywiście jest przeziębiony
Wizytę będę miała u niego pewnie przełożoną na poniedziałek, no i po 12:00 mam jeszcze do niego dzwonić w sprawie zwolnienia lekarskiego. Ps. Podaj namiary, gdzie można kupić kocyki
beatas lubi tę wiadomość
-
Moze z tym niskim statusem chodzi jeszcze o to, ze czesto te patologiczne matki pala papierosy i pija w ciazy, nie biora kwasu foliowego etc i jest wieksza szansa u dziecka zaburzen nerwowych. Dodatkowo tak jak pisze Melissa olewaja dziecko i nie zagladaja zbyt czesto. Wiem, ze czytalam artykuly i odradzali wlasnie aby w lozeczku byly ochraniacze bo bylo kilka przypadkow ze dziecko zawinelo sie w ochraniach, ktory sie odwiazal i sie udusilo. My nie mielismy w zasadzie w lozeczku nic tylko podkladalam cos pod plecki Olafka bo on lubil spac na boku. Lozeczko bylo blisko nas wiec czesto kontrolowalam. Taki noworodek to sie nie bedzie krecil i mu sie nic nie stanie, wiec ochraniach bedzie raczej zbieral kurz dodatkowo, a uderzenie sie w szczebelki tez krzywdy dziecku nie zrobi, szparki miedzy szczebelkami sa male, wiec nie wcisnie tam glowki etc. To jest aktualnie glownie naciagacz dla rodzicow, bo przeciez tak slicznie wyglada lozeczko z ochroniaczami. Co do kolyski wydaje mi sie, ze powinna byc bezpieczna, ale oczywiscie trzeba kontrolowac dziecko jak zacznie sie juz przewracac na bok etc.
Melissa84, evus lubią tę wiadomość
-
Magda34 wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8fafc561660.jpg
Fajny? Dla Męża jako niespodzianka urodzinowa do prezentu
Fajowy! Taki misterny!
Ja mojemu wędkarzowi zamówiłam taki ze zdjęciem (trochę go przymgliłam dla cenzury;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 11:12
Melissa84, mmarzenak, evus, myszaaa, Magda34, dais, Helen, ansad, kuleczka777 lubią tę wiadomość
-
Wydaje mi się, że nie można też popadać w paranoje.. W publikacjach, które czytałam pisali, żeby te środki ostrożności zachowywac, jeżeli dziecko jest w grupie ryzyka.. Oby nasze nie były!
Melissa, pomysłowo rozwiazałas problem:D nie pomyslalabym, że dziecko płacze, bo ma za dużo przestrzeni!Melissa84 lubi tę wiadomość
-
Tez bylam oblakana i co chwile sprawdzalam czy oddycha. Do teraz mi sie zdarza przed pojsciem spac zagladac i sprawdzac czy jest cieply i oddycha
Moja mama byla jeszcze bardziej szalona bo spala z reka pod moja pupka, to bylo za czasow tetry, wiec jak tylko robilo sie wilgotno budzila sie i mnie przebierala
Ale co sie dziwic jak u nic starania trwaly ponad 5 lat, a w sumie oczekiwanie na dziecko jakies 15 lat, bo moja mama urodzila po 40
-
Witam się w 22 tygodniu
Ale świetne torty
Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrzMagda34, Helen, Lila2703, mmarzenak lubią tę wiadomość
-
fairy_tale wrote:Witam się w 22 tygodniu
Ale świetne torty
Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrz
Mam tak samo
Blanka