Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Mój też:D sprawiłabym mu taki w maju, ale gdzie ja taki znajdę:/

Dais,jak opiekowałam się dziecmi, to kiedy za dlugo spaly tez sprawdzalam czy oddychaja:D

Przyszedł pierwszy przelew z ZUS:D

Ja tej babce piwiedzialam tylko co bym chciala,zeby było na tym torcie i ona sama to wymysliła fajnie i nawet mi przywiozła,a jest z innego miasta :)

Ile czekałaś na ten przelew i za jaki okres Ci to przelali?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Witam się w 22 tygodniu :)

Ale świetne torty :)

Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrz ;)
    Też czuję kopniaki od środka:D ale mała już chyba trochę urosła, bo mimo łożyska z przodu kopniaki pojawiają się na wiekszym obszarze brzucha niz na początku:D
    Ból na szczęście minął, dziś już nic nie czuję:)

fairy_tale, JajkoNiespodzianka, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam kopniaki w roznych miejscach. Czesto w srodku, czasem na gorze, wczesniej wrecz w okolicach pecherza. Ostatnio maluch chyba jest glowa w dol bo czuje jak ma czkawke 2-3 razy dziennie wlasnie na wysokosci lekko ponizej pepka, cudowne i zarazem dziwne uczucie :)
    A moj bol zoladka znow wrocil dlatego pracuje dzis z domu. Jem wiecej jogurtow i musze sprobowac z probiotykami, bo jak tak dalej pojdzie to do kwietnia/maja nie wytrzymam w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:08

beatas lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Ja tej babce piwiedzialam tylko co bym chciala,zeby było na tym torcie i ona sama to wymysliła fajnie i nawet mi przywiozła,a jest z innego miasta :)

Ile czekałaś na ten przelew i za jaki okres Ci to przelali?
    Ja jestem po kontroli dg, więc troche dłużej to trwało.. Przelew jest od 23.12 do 12.01, w pue mialam zapisana wypłatę w dniu dzisiejszym i zus sie nie spoznil:P za kolejne zwolnienie do 12.02 tez już mam datę wypłaty na 11.02 :)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Moze z tym niskim statusem chodzi jeszcze o to, ze czesto te patologiczne matki pala papierosy i pija w ciazy, nie biora kwasu foliowego etc i jest wieksza szansa u dziecka zaburzen nerwowych. Dodatkowo tak jak pisze Melissa olewaja dziecko i nie zagladaja zbyt czesto. Wiem, ze czytalam artykuly i odradzali wlasnie aby w lozeczku byly ochraniacze bo bylo kilka przypadkow ze dziecko zawinelo sie w ochraniach, ktory sie odwiazal i sie udusilo. My nie mielismy w zasadzie w lozeczku nic tylko podkladalam cos pod plecki Olafka bo on lubil spac na boku. Lozeczko bylo blisko nas wiec czesto kontrolowalam. Taki noworodek to sie nie bedzie krecil i mu sie nic nie stanie, wiec ochraniach bedzie raczej zbieral kurz dodatkowo, a uderzenie sie w szczebelki tez krzywdy dziecku nie zrobi, szparki miedzy szczebelkami sa male, wiec nie wcisnie tam glowki etc. To jest aktualnie glownie naciagacz dla rodzicow, bo przeciez tak slicznie wyglada lozeczko z ochroniaczami. Co do kolyski wydaje mi sie, ze powinna byc bezpieczna, ale oczywiscie trzeba kontrolowac dziecko jak zacznie sie juz przewracac na bok etc.

Mi się ochraniacz przydał dopiero jak mała skończyła 5 miesięcy ;/ wtedy często waliła się główką o szczebelki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śmierci łóżeczkowej to najbardziej na to narażone są wcześniaki. Powodów może być mnóstwo. Ktoś mówił że główny czynnik powodujący SIDS są szczepienia - ile w tym prawdy nie mam pojęcia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dzień rozpoczęłam od zjedzenia 3 pączków :D
    Teraz gotuję obiadek - brokułową, później uśpię mała i troszkę odpocznę bo dziś mało spałam, sama nie wiem dlaczego :(

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:

Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrz ;)

Nic takiego mi się nie zdarzyło... ciekawe ..

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    JAJKO super tort :D
    Twój też ma dziś urodziny?
    W pon miał :) Dostał wędkę i tort ;)

beatas, Magda34, mmarzenak lubią tę wiadomość

• SShape Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:

Dokładnie tak czasem czuje:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne torty dziewczyny!
    Robicie smaka :)

Ja mam jednego pączka na koncie, ale zaraz idę piec pączki mężowi.

Co do badań glukozy to mój lekarz kazał mi zrobić w 24 tyg. ale jednoczenie powiedział ,że mam mieć wynik na następnej wizycie a wizytę mam jutro więc zrobiłam badanie wcześniej.( 21 tyg + 5 dni ).

Udanego tłustego czwartku !! :)

Helenucha Klucha, Magda34 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to Wasze gadanie o tortach i paczkach, sięgnęłam po lody;P

AnnieLov, zjadłabym brokułową!

nick nieaktualny, Magda34 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairy_tale mam to samo :) te kopniaki są takie głuche jakby i raz mam gule nisko a raz koło pępka czasem czuję jak się mały przemieszcza bo to takie dziwne :) już też powoli macica będzie się podnosić i uciskać na inne narządy :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoczyłam szybko po pączki bo bym nie przeżyła :) jutro glukoza więc szaleć nie mogę :) a w weekend impreza więc będzie jedzenia a jedzenia :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dziś nie będę tu zaglądać :P Takie smakołyki !!!! ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszedł fotelik i baza! :D jestem mega zadowolona i już wstawiłam miękkie elementy do prania. Nie zdawałam sobie sprawy jakie to jest wygodne, wczepia się jedną ręką i bez problemu wyjmuje. A ten fotelik cabriofix jest naprawdę spory! Oczywiście mam wkładkę dla niemowlaka ale myślę że będzie długo służył :)

Świetne torty! Najlepsze życzenia dla mężów :)

Magda34, Maggi-P, Lila2703, kuleczka777, ansad, Moni15382, Melissa84 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha, super! W chwili wolnego podaj mi nazwę fimry tej zabawki:D

ansad lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu :) Ależ ten czas leci ;) Pączek oczywiscie zjedzony :D

Też czasam czuję kopniaki wewnętrzne ;) ale najbardziej lubię te które mozna wyczuć też ręką :)

Dziewczyny tak na prawdę zrobienie takich tortów wymaga tylko odrobinę chęci i mnóstwa czasu ;) pokaże Wam kilka z tych które robilam dla swoich dzieci:
    Kaj z Ninjago
    tBoROV.jpg

Żyleta z Lego Movie
    HyIrmY.jpg

Minionek
    ZkPPBz.jpg

Trochę przy tym roboty, ale błysk i radość w oczach dzieci - bezcenne :D
    Najlepsze życzenia dla Waszych "Połówków" :)

Melissa kocyk zamówiłam taki:
    http://www.coocoo.pl/product-pol-6595-Kocyk-z-kapturem-bambusowo-bawelniany-mietowy.html

Milego dnia :)

Magda34, fairy_tale, Helenucha Klucha, JajkoNiespodzianka, Pati_89, Repose, kuleczka777, ansad, cudak, evus, Melissa84 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Ja jestem po kontroli dg, więc troche dłużej to trwało.. Przelew jest od 23.12 do 12.01, w pue mialam zapisana wypłatę w dniu dzisiejszym i zus sie nie spoznil:P za kolejne zwolnienie do 12.02 tez już mam datę wypłaty na 11.02 :)

aha to ja miałam przelew 25.01 za okres od 16.11-2.01

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Doszedł fotelik i baza! :D jestem mega zadowolona i już wstawiłam miękkie elementy do prania. Nie zdawałam sobie sprawy jakie to jest wygodne, wczepia się jedną ręką i bez problemu wyjmuje. A ten fotelik cabriofix jest naprawdę spory! Oczywiście mam wkładkę dla niemowlaka ale myślę że będzie długo służył :)

Świetne torty! Najlepsze życzenia dla mężów :)

Tak z ciekawości, wrzucisz linka do tego zestawu? Kurczę, może już podawałaś, ale jakoś mi unknęło w gąszczu postów ;) A też może się skuszę ;)

Co do kopniaczków, to ciekawa jestem, jak to będzie wyglądać za kilka tygodni, gdy macica będzie większa i maluchy będą kopać we wszystkie strony, od pęcherza po żebra. Będzie zabawa :)

beatas, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ