X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Mój też:D sprawiłabym mu taki w maju, ale gdzie ja taki znajdę:/

Dais,jak opiekowałam się dziecmi, to kiedy za dlugo spaly tez sprawdzalam czy oddychaja:D

Przyszedł pierwszy przelew z ZUS:D

Ja tej babce piwiedzialam tylko co bym chciala,zeby było na tym torcie i ona sama to wymysliła fajnie i nawet mi przywiozła,a jest z innego miasta :)

Ile czekałaś na ten przelew i za jaki okres Ci to przelali?

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Witam się w 22 tygodniu :)

Ale świetne torty :)

Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrz ;)
    Też czuję kopniaki od środka:D ale mała już chyba trochę urosła, bo mimo łożyska z przodu kopniaki pojawiają się na wiekszym obszarze brzucha niz na początku:D
    Ból na szczęście minął, dziś już nic nie czuję:)

fairy_tale, JajkoNiespodzianka, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam kopniaki w roznych miejscach. Czesto w srodku, czasem na gorze, wczesniej wrecz w okolicach pecherza. Ostatnio maluch chyba jest glowa w dol bo czuje jak ma czkawke 2-3 razy dziennie wlasnie na wysokosci lekko ponizej pepka, cudowne i zarazem dziwne uczucie :)
    A moj bol zoladka znow wrocil dlatego pracuje dzis z domu. Jem wiecej jogurtow i musze sprobowac z probiotykami, bo jak tak dalej pojdzie to do kwietnia/maja nie wytrzymam w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:08

beatas lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Ja tej babce piwiedzialam tylko co bym chciala,zeby było na tym torcie i ona sama to wymysliła fajnie i nawet mi przywiozła,a jest z innego miasta :)

Ile czekałaś na ten przelew i za jaki okres Ci to przelali?
    Ja jestem po kontroli dg, więc troche dłużej to trwało.. Przelew jest od 23.12 do 12.01, w pue mialam zapisana wypłatę w dniu dzisiejszym i zus sie nie spoznil:P za kolejne zwolnienie do 12.02 tez już mam datę wypłaty na 11.02 :)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Moze z tym niskim statusem chodzi jeszcze o to, ze czesto te patologiczne matki pala papierosy i pija w ciazy, nie biora kwasu foliowego etc i jest wieksza szansa u dziecka zaburzen nerwowych. Dodatkowo tak jak pisze Melissa olewaja dziecko i nie zagladaja zbyt czesto. Wiem, ze czytalam artykuly i odradzali wlasnie aby w lozeczku byly ochraniacze bo bylo kilka przypadkow ze dziecko zawinelo sie w ochraniach, ktory sie odwiazal i sie udusilo. My nie mielismy w zasadzie w lozeczku nic tylko podkladalam cos pod plecki Olafka bo on lubil spac na boku. Lozeczko bylo blisko nas wiec czesto kontrolowalam. Taki noworodek to sie nie bedzie krecil i mu sie nic nie stanie, wiec ochraniach bedzie raczej zbieral kurz dodatkowo, a uderzenie sie w szczebelki tez krzywdy dziecku nie zrobi, szparki miedzy szczebelkami sa male, wiec nie wcisnie tam glowki etc. To jest aktualnie glownie naciagacz dla rodzicow, bo przeciez tak slicznie wyglada lozeczko z ochroniaczami. Co do kolyski wydaje mi sie, ze powinna byc bezpieczna, ale oczywiscie trzeba kontrolowac dziecko jak zacznie sie juz przewracac na bok etc.

Mi się ochraniacz przydał dopiero jak mała skończyła 5 miesięcy ;/ wtedy często waliła się główką o szczebelki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śmierci łóżeczkowej to najbardziej na to narażone są wcześniaki. Powodów może być mnóstwo. Ktoś mówił że główny czynnik powodujący SIDS są szczepienia - ile w tym prawdy nie mam pojęcia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś dzień rozpoczęłam od zjedzenia 3 pączków :D
    Teraz gotuję obiadek - brokułową, później uśpię mała i troszkę odpocznę bo dziś mało spałam, sama nie wiem dlaczego :(

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:

Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrz ;)

Nic takiego mi się nie zdarzyło... ciekawe ..

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    JAJKO super tort :D
    Twój też ma dziś urodziny?
    W pon miał :) Dostał wędkę i tort ;)

beatas, Magda34, mmarzenak lubią tę wiadomość

• SShape Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:

Dokładnie tak czasem czuje:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne torty dziewczyny!
    Robicie smaka :)

Ja mam jednego pączka na koncie, ale zaraz idę piec pączki mężowi.

Co do badań glukozy to mój lekarz kazał mi zrobić w 24 tyg. ale jednoczenie powiedział ,że mam mieć wynik na następnej wizycie a wizytę mam jutro więc zrobiłam badanie wcześniej.( 21 tyg + 5 dni ).

Udanego tłustego czwartku !! :)

Helenucha Klucha, Magda34 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to Wasze gadanie o tortach i paczkach, sięgnęłam po lody;P

AnnieLov, zjadłabym brokułową!

AnnieLov, Magda34 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fairy_tale mam to samo :) te kopniaki są takie głuche jakby i raz mam gule nisko a raz koło pępka czasem czuję jak się mały przemieszcza bo to takie dziwne :) już też powoli macica będzie się podnosić i uciskać na inne narządy :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoczyłam szybko po pączki bo bym nie przeżyła :) jutro glukoza więc szaleć nie mogę :) a w weekend impreza więc będzie jedzenia a jedzenia :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dziś nie będę tu zaglądać :P Takie smakołyki !!!! ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszedł fotelik i baza! :D jestem mega zadowolona i już wstawiłam miękkie elementy do prania. Nie zdawałam sobie sprawy jakie to jest wygodne, wczepia się jedną ręką i bez problemu wyjmuje. A ten fotelik cabriofix jest naprawdę spory! Oczywiście mam wkładkę dla niemowlaka ale myślę że będzie długo służył :)

Świetne torty! Najlepsze życzenia dla mężów :)

Magda34, Maggi-P, Lila2703, kuleczka777, ansad, Moni15382, Melissa84 lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha, super! W chwili wolnego podaj mi nazwę fimry tej zabawki:D

ansad lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu :) Ależ ten czas leci ;) Pączek oczywiscie zjedzony :D

Też czasam czuję kopniaki wewnętrzne ;) ale najbardziej lubię te które mozna wyczuć też ręką :)

Dziewczyny tak na prawdę zrobienie takich tortów wymaga tylko odrobinę chęci i mnóstwa czasu ;) pokaże Wam kilka z tych które robilam dla swoich dzieci:
    Kaj z Ninjago
    tBoROV.jpg

Żyleta z Lego Movie
    HyIrmY.jpg

Minionek
    ZkPPBz.jpg

Trochę przy tym roboty, ale błysk i radość w oczach dzieci - bezcenne :D
    Najlepsze życzenia dla Waszych "Połówków" :)

Melissa kocyk zamówiłam taki:
    http://www.coocoo.pl/product-pol-6595-Kocyk-z-kapturem-bambusowo-bawelniany-mietowy.html

Milego dnia :)

Magda34, fairy_tale, Helenucha Klucha, JajkoNiespodzianka, Pati_89, Repose, kuleczka777, ansad, cudak, evus, Melissa84 lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Ja jestem po kontroli dg, więc troche dłużej to trwało.. Przelew jest od 23.12 do 12.01, w pue mialam zapisana wypłatę w dniu dzisiejszym i zus sie nie spoznil:P za kolejne zwolnienie do 12.02 tez już mam datę wypłaty na 11.02 :)

aha to ja miałam przelew 25.01 za okres od 16.11-2.01

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    Doszedł fotelik i baza! :D jestem mega zadowolona i już wstawiłam miękkie elementy do prania. Nie zdawałam sobie sprawy jakie to jest wygodne, wczepia się jedną ręką i bez problemu wyjmuje. A ten fotelik cabriofix jest naprawdę spory! Oczywiście mam wkładkę dla niemowlaka ale myślę że będzie długo służył :)

Świetne torty! Najlepsze życzenia dla mężów :)

Tak z ciekawości, wrzucisz linka do tego zestawu? Kurczę, może już podawałaś, ale jakoś mi unknęło w gąszczu postów ;) A też może się skuszę ;)

Co do kopniaczków, to ciekawa jestem, jak to będzie wyglądać za kilka tygodni, gdy macica będzie większa i maluchy będą kopać we wszystkie strony, od pęcherza po żebra. Będzie zabawa :)

beatas, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ