Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
beatas wrote:Mój też
sprawiłabym mu taki w maju, ale gdzie ja taki znajdę
Dais,jak opiekowałam się dziecmi, to kiedy za dlugo spaly tez sprawdzalam czy oddychaja:D
Przyszedł pierwszy przelew z ZUS:D
Ja tej babce piwiedzialam tylko co bym chciala,zeby było na tym torcie i ona sama to wymysliła fajnie i nawet mi przywiozła,a jest z innego miasta
Ile czekałaś na ten przelew i za jaki okres Ci to przelali?Magda34
-
fairy_tale wrote:Witam się w 22 tygodniu
Ale świetne torty
Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrz
Ból na szczęście minął, dziś już nic nie czujęfairy_tale, JajkoNiespodzianka, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość
-
Tez mam kopniaki w roznych miejscach. Czesto w srodku, czasem na gorze, wczesniej wrecz w okolicach pecherza. Ostatnio maluch chyba jest glowa w dol bo czuje jak ma czkawke 2-3 razy dziennie wlasnie na wysokosci lekko ponizej pepka, cudowne i zarazem dziwne uczucie
A moj bol zoladka znow wrocil dlatego pracuje dzis z domu. Jem wiecej jogurtow i musze sprobowac z probiotykami, bo jak tak dalej pojdzie to do kwietnia/maja nie wytrzymam w pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:08
beatas lubi tę wiadomość
-
Magda34 wrote:Ja tej babce piwiedzialam tylko co bym chciala,zeby było na tym torcie i ona sama to wymysliła fajnie i nawet mi przywiozła,a jest z innego miasta
Ile czekałaś na ten przelew i za jaki okres Ci to przelali? -
nick nieaktualnydais wrote:Moze z tym niskim statusem chodzi jeszcze o to, ze czesto te patologiczne matki pala papierosy i pija w ciazy, nie biora kwasu foliowego etc i jest wieksza szansa u dziecka zaburzen nerwowych. Dodatkowo tak jak pisze Melissa olewaja dziecko i nie zagladaja zbyt czesto. Wiem, ze czytalam artykuly i odradzali wlasnie aby w lozeczku byly ochraniacze bo bylo kilka przypadkow ze dziecko zawinelo sie w ochraniach, ktory sie odwiazal i sie udusilo. My nie mielismy w zasadzie w lozeczku nic tylko podkladalam cos pod plecki Olafka bo on lubil spac na boku. Lozeczko bylo blisko nas wiec czesto kontrolowalam. Taki noworodek to sie nie bedzie krecil i mu sie nic nie stanie, wiec ochraniach bedzie raczej zbieral kurz dodatkowo, a uderzenie sie w szczebelki tez krzywdy dziecku nie zrobi, szparki miedzy szczebelkami sa male, wiec nie wcisnie tam glowki etc. To jest aktualnie glownie naciagacz dla rodzicow, bo przeciez tak slicznie wyglada lozeczko z ochroniaczami. Co do kolyski wydaje mi sie, ze powinna byc bezpieczna, ale oczywiscie trzeba kontrolowac dziecko jak zacznie sie juz przewracac na bok etc.
Mi się ochraniacz przydał dopiero jak mała skończyła 5 miesięcy ;/ wtedy często waliła się główką o szczebelki. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale świetne torty
Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrz
Nic takiego mi się nie zdarzyło... ciekawe .. -
Ale świetne torty
Dokładnie tak czasem czuje:)
-
Piękne torty dziewczyny!
Robicie smaka
Ja mam jednego pączka na koncie, ale zaraz idę piec pączki mężowi.
Co do badań glukozy to mój lekarz kazał mi zrobić w 24 tyg. ale jednoczenie powiedział ,że mam mieć wynik na następnej wizycie a wizytę mam jutro więc zrobiłam badanie wcześniej.( 21 tyg + 5 dni ).
Udanego tłustego czwartku !!
Helenucha Klucha, Magda34 lubią tę wiadomość
-
Doszedł fotelik i baza!
jestem mega zadowolona i już wstawiłam miękkie elementy do prania. Nie zdawałam sobie sprawy jakie to jest wygodne, wczepia się jedną ręką i bez problemu wyjmuje. A ten fotelik cabriofix jest naprawdę spory! Oczywiście mam wkładkę dla niemowlaka ale myślę że będzie długo służył
Świetne torty! Najlepsze życzenia dla mężówMagda34, Maggi-P, Lila2703, kuleczka777, ansad, Moni15382, Melissa84 lubią tę wiadomość
Mały Ryś -
Witam się w 20 tygodniu
Ależ ten czas leci
Pączek oczywiscie zjedzony
Też czasam czuję kopniaki wewnętrzneale najbardziej lubię te które mozna wyczuć też ręką
Dziewczyny tak na prawdę zrobienie takich tortów wymaga tylko odrobinę chęci i mnóstwa czasupokaże Wam kilka z tych które robilam dla swoich dzieci:
Kaj z Ninjago
Żyleta z Lego Movie
Minionek
Trochę przy tym roboty, ale błysk i radość w oczach dzieci - bezcenne
Najlepsze życzenia dla Waszych "Połówków"
Melissa kocyk zamówiłam taki:
http://www.coocoo.pl/product-pol-6595-Kocyk-z-kapturem-bambusowo-bawelniany-mietowy.html
Milego dnia
Magda34, fairy_tale, Helenucha Klucha, JajkoNiespodzianka, Pati_89, Repose, kuleczka777, ansad, cudak, evus, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
beatas wrote:Ja jestem po kontroli dg, więc troche dłużej to trwało.. Przelew jest od 23.12 do 12.01, w pue mialam zapisana wypłatę w dniu dzisiejszym i zus sie nie spoznil:P za kolejne zwolnienie do 12.02 tez już mam datę wypłaty na 11.02
aha to ja miałam przelew 25.01 za okres od 16.11-2.01Magda34
-
Helenucha Klucha wrote:Doszedł fotelik i baza!
jestem mega zadowolona i już wstawiłam miękkie elementy do prania. Nie zdawałam sobie sprawy jakie to jest wygodne, wczepia się jedną ręką i bez problemu wyjmuje. A ten fotelik cabriofix jest naprawdę spory! Oczywiście mam wkładkę dla niemowlaka ale myślę że będzie długo służył
Świetne torty! Najlepsze życzenia dla mężów
Tak z ciekawości, wrzucisz linka do tego zestawu? Kurczę, może już podawałaś, ale jakoś mi unknęło w gąszczu postówA też może się skuszę
Co do kopniaczków, to ciekawa jestem, jak to będzie wyglądać za kilka tygodni, gdy macica będzie większa i maluchy będą kopać we wszystkie strony, od pęcherza po żebra. Będzie zabawabeatas, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość