X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po krzywej. Powiem Wam że nawet zjedzenie 3 pączków zaraz po drugim nie jest tak słodkie jak to fuj fuj fuj...
    Mam nadzieję że dobrze mi wyjdą te wyniki bo nie chce już tego pić

dais, Lila2703, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas właśnie od razu po odpakowaniu sprawdzałam te zabawki ale nie było napisanej nigdzie firmy. Ale myślę że bez problemu znajdziesz coś podobnego :)

Maggie-P do tego trzeba mieć talent nie tylko chęci :P ja nawet gdybym strasznie chciała to i tak mi nie wyjdzie :P

fairy_tale ja kupiłam taki http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-maxicosi-z-baza-isofix-i5963245677.html

fairy_tale lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • kirys Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrz ;)
    Ja też tak mam, identycznie :-)

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Tez mam kopniaki w roznych miejscach. Czesto w srodku, czasem na gorze, wczesniej wrecz w okolicach pecherza. Ostatnio maluch chyba jest glowa w dol bo czuje jak ma czkawke 2-3 razy dziennie wlasnie na wysokosci lekko ponizej pepka, cudowne i zarazem dziwne uczucie :)
    A moj bol zoladka znow wrocil dlatego pracuje dzis z domu. Jem wiecej jogurtow i musze sprobowac z probiotykami, bo jak tak dalej pojdzie to do kwietnia/maja nie wytrzymam w pracy.
    Mi ginekolog przepisał jako probiotyk ProVag, znajoma dr mówiła też, że warto kupować symbiotyki takie jak Multilac. Ja też się teraz ratuję, żeby podregenerować żołądek - duużo jogurtów łykam :)

• dais Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko mam w domu multilac, wyprobuje i zobaczymy czy przyniesie efekt. Dzieki za pomoc :D
    Tez pije duzo jogurtow i juz sama nie wiem czy to zoladek, woreczek czy w ogole cos innego :P W ciazy tak trudno zidentyfikowac o co chodzi jak boli.

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kirys Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni poszukaj tej poduszki-kojca Motherhood na OLX, możesz kupić używaną, bo jak CI nie podejdzie, to nie będzie Ci szkoda. Poszewkę można wymienić, tylko że nowa kosztuje 59 zł bodajże. Ja w niej nie wytrzymuję całej nocy na lewym boku, bo biodro mi cierpnie, ale to może kwestia łóżka. Przewrócenie się z boku na bok nie stanowi dla mnie aż takiego problemu, nawet na plecach czasem w niej śpię :-P

Moni15382 lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Skoczyłam szybko po pączki bo bym nie przeżyła :) jutro glukoza więc szaleć nie mogę :) a w weekend impreza więc będzie jedzenia a jedzenia :)
    Ja też byłam po pączki - te z prawdziwą różą :) Ach <3
    I robię zupę ogórkową, żeby zneutralizować ;)

Byłam też w sklepie niedaleko, w którym sprzedają kojce Motherhood za 139 zł, ale Pani była tak niemiła, że odpowiedziałam jej że chyba muszę się jeszcze przespać z tym i przespać jeszcze chwilę bez tej poduszki :P Nawet wyciągnąć z opakowania jej nie pozwoliła i na wszystkie moje pytania odpowiadała "nie" :P
    Zamówię w Empiku (z przesyłką 133 zł), w razie czego mam zwrot.

Ostatnio mocno mnie irytują obcy :D Zauważyłyście to u siebie? :D

dais lubi tę wiadomość

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas znalazłam :) mini meteczka ukryta na jednej z zabawek https://www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/611/pluszowa_spiralka_my_first_kol_baby_play

beatas, ansad lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi juz ladnie ciasto na paczki rosnie:) mniam mniam ale mam smaka.

Helenucha Klucha, beatas, Magda34 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6fbfb6db9635fb36med.jpg

Dzisiejszy zakup w pepco 6 zł :)

mmarzenak, Maggi-P, Helenucha Klucha, beatas, Pati_89, dais, Magda34, kirys, ansad, evus lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka tatusiowi koszulka na pewno bardzo sie spodoba :)

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha, dzieki! <3 piekna jest ta zabawka:)

Kuleczka, tatuś na pewno bedzie zachwycony:D ja kupilam w endo bodziaki "córunia tatunia" i mówię mężowi, ze do szpitala je wezmiemy, to taki dumny! A ostatnio na zakuoach mówię mu, że coś extra trzeba jeszcze kupić na wyjście ze szpitala to sie obruszył,ze miala te body miec:D faceci mysla,ze dziecko przez trzy dni w jednym ugranku będzie:D hehe

Helenucha Klucha, kuleczka777 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas u mnie w szpitalu ubierali dzieci z ichniejsze ubranka, ja moglam dopiero ubrac w nasze na wyjscie, ale pewnie co szpital to inny obyczaj. Kuleczka bluzeczka super :D Jajko mnie poki co nie irytuja, ale tutaj tez sa baaardzo mili ludzie. Chociaz ostatnio zdenerwowalam sie na jakis studenciakow co szli banda i mnie przepuscic nie chcieli musialam sie przeciskac miedzy nimi w ciazy. Poskarzylam sie mezowi ale mi powiedzial, ze jeszcze tej ciazy tak nie widac, wiec mogli nie zauwazyc. I tak stwierdzilam ze banda gburow :P Moni moze faktycznie rozwaz uzywana jesli nie jestes pewna. Tyle ze poduszki czasem sie lekko zbijaja wiec jak ktos duzo uzywal moze byc gorszej jakosci teraz. Ja w mojej spie na przemiennie lewy, prawy bok z czego na prawym nawet wiecej bo na lewym nie umiem zasnac.

Moni15382 lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem jak zareaguje bo mój to jest specyficzny. Jak przyniosłam ostatnio ciuchy to może miałam z 10 szt. wszystkiego to powiedział po co tyle ciuchów przecież w ręcznik dziecko można owlec. Więc wiecie najlepiej jakby dziecko w samym pampersie leżało. Takie ma pojęcie ten mój chłop o dzieciach :P

Helenucha Klucha, Zimri lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• dais Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez nie mial pojecia i teraz mamy drugie dziecko a on znow sie niektorych zakupow dziwi i mowi, przeciez radzilismy sobie bez tego. Na szczescie zostawia mi wolna reke i jeszcze po nich bedzie calowal ze te rzeczy kupuje jak spedzi z maluszkiem pol roku na rodzicielskim :P
    Maz wlasnie uswiadomil mnie ze ten bol zoladka moze byc przez poranne mdlosci bo dalej co drugi dzien witam sie z porcelana i sporo zolci sie pozbywam, wiec chyba zoladek mam podrazniony przez to.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Jajko mnie poki co nie irytuja, ale tutaj tez sa baaardzo mili ludzie. Chociaz ostatnio zdenerwowalam sie na jakis studenciakow co szli banda i mnie przepuscic nie chcieli musialam sie przeciskac miedzy nimi w ciazy. Poskarzylam sie mezowi ale mi powiedzial, ze jeszcze tej ciazy tak nie widac, wiec mogli nie zauwazyc. I tak stwierdzilam ze banda gburow :P

Mnie wkurza właśnie, że nikt nie widzi mojej ciąży :D Choć mój mąż by to samo powiedział, co Twój ;) A już szczególnie nikt jej nie zauważa w kolejkach :D :P

beatas lubi tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais współczuję. Może herbata miętowa Ci pomoże na te wymioty ?

Beatas takie zabawi na allegro też znajdziesz jak sobie wpiszesz sprężynka

f2w3skjoxrbw67ni.png

• dais Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka problem jest ze ledwo wstane z lozka a juz sciskam porcelane. Musze sprobowac z pomarancza lub mandarynka kolo lozka, bo pamietam ze ktoras pisala o tym patencie. Jak ostatnio wypilam mietowa to rozbolalo dwa razy bardziej :/

Tez musze sie rozejrzec za taka zabawka :) W ogole z zabawek to jeszcze nic nie mam, ale licze ze cos moze tez w prezentach dostaniemy :) Przy Olafie duzo dostalismy w prezentach, nawet 2 maty edukacyjne dlatego teraz sie powstrzymuje, zawsze latwiej dokupic gdyby co.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    No nie wiem jak zareaguje bo mój to jest specyficzny. Jak przyniosłam ostatnio ciuchy to może miałam z 10 szt. wszystkiego to powiedział po co tyle ciuchów przecież w ręcznik dziecko można owlec. Więc wiecie najlepiej jakby dziecko w samym pampersie leżało. Takie ma pojęcie ten mój chłop o dzieciach :P
    Kuleczka, mój nie ma żadnego doświadczenia z dziećmi:D jakbyś widziała, jak trzymał mojego rocznego siostrzeńca:D ja nie wiem jak on weźmie takiego noworodka na ręce:D ale mały go teraz uwielbia, więc jakieś podejście tam ma:D

Maggi, zapomniałam Ci napisać, że cudne te Twohe torty! Oj chęci nie wystarcza.. Moje ostatnie ciasto było smaczne, ale jego wygląd pozostawiał wiele do życzenia:D

Dais, wydaje mi się prawdopodobne, że Twoje objawy sa przez wymioty.. W koncu one podrażniaja żołądek!

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja jadłam rano lub na wieczór pomarańczę/mandarynkę to mi przechodziło jak mi się zaczynały jakieś mdłości :)

Beatas ja też nie mam doświadczenia tyle co jakieś 12 lat temu koleżanka urodziła i chwilę się ponosiło dzieciątko. Tak żeby ubrać/przewinąć itd. to zero pojęcia :P

f2w3skjoxrbw67ni.png

‹‹ 840 841 842 843 844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ