Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po krzywej. Powiem Wam że nawet zjedzenie 3 pączków zaraz po drugim nie jest tak słodkie jak to fuj fuj fuj...
Mam nadzieję że dobrze mi wyjdą te wyniki bo nie chce już tego pićdais, Lila2703, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość
-
beatas właśnie od razu po odpakowaniu sprawdzałam te zabawki ale nie było napisanej nigdzie firmy. Ale myślę że bez problemu znajdziesz coś podobnego
Maggie-P do tego trzeba mieć talent nie tylko chęcija nawet gdybym strasznie chciała to i tak mi nie wyjdzie
fairy_tale ja kupiłam taki http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-maxicosi-z-baza-isofix-i5963245677.htmlfairy_tale lubi tę wiadomość
Mały Ryś -
fairy_tale wrote:Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrzHelenka
Rośnij zdrowo córeczko!
-
dais wrote:Tez mam kopniaki w roznych miejscach. Czesto w srodku, czasem na gorze, wczesniej wrecz w okolicach pecherza. Ostatnio maluch chyba jest glowa w dol bo czuje jak ma czkawke 2-3 razy dziennie wlasnie na wysokosci lekko ponizej pepka, cudowne i zarazem dziwne uczucie
A moj bol zoladka znow wrocil dlatego pracuje dzis z domu. Jem wiecej jogurtow i musze sprobowac z probiotykami, bo jak tak dalej pojdzie to do kwietnia/maja nie wytrzymam w pracy. -
Jajko mam w domu multilac, wyprobuje i zobaczymy czy przyniesie efekt. Dzieki za pomoc
Tez pije duzo jogurtow i juz sama nie wiem czy to zoladek, woreczek czy w ogole cos innegoW ciazy tak trudno zidentyfikowac o co chodzi jak boli.
JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość
-
Moni poszukaj tej poduszki-kojca Motherhood na OLX, możesz kupić używaną, bo jak CI nie podejdzie, to nie będzie Ci szkoda. Poszewkę można wymienić, tylko że nowa kosztuje 59 zł bodajże. Ja w niej nie wytrzymuję całej nocy na lewym boku, bo biodro mi cierpnie, ale to może kwestia łóżka. Przewrócenie się z boku na bok nie stanowi dla mnie aż takiego problemu, nawet na plecach czasem w niej śpię
Moni15382 lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Pati_89 wrote:Skoczyłam szybko po pączki bo bym nie przeżyła
jutro glukoza więc szaleć nie mogę
a w weekend impreza więc będzie jedzenia a jedzenia
Ach
I robię zupę ogórkową, żeby zneutralizować
Byłam też w sklepie niedaleko, w którym sprzedają kojce Motherhood za 139 zł, ale Pani była tak niemiła, że odpowiedziałam jej że chyba muszę się jeszcze przespać z tym i przespać jeszcze chwilę bez tej poduszkiNawet wyciągnąć z opakowania jej nie pozwoliła i na wszystkie moje pytania odpowiadała "nie"
Zamówię w Empiku (z przesyłką 133 zł), w razie czego mam zwrot.
Ostatnio mocno mnie irytują obcyZauważyłyście to u siebie?
dais lubi tę wiadomość
-
beatas znalazłam
mini meteczka ukryta na jednej z zabawek https://www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/611/pluszowa_spiralka_my_first_kol_baby_play
beatas, ansad lubią tę wiadomość
Mały Ryś -
Helenucha, dzieki!
piekna jest ta zabawka:)
Kuleczka, tatuś na pewno bedzie zachwycony:D ja kupilam w endo bodziaki "córunia tatunia" i mówię mężowi, ze do szpitala je wezmiemy, to taki dumny! A ostatnio na zakuoach mówię mu, że coś extra trzeba jeszcze kupić na wyjście ze szpitala to sie obruszył,ze miala te body miec:D faceci mysla,ze dziecko przez trzy dni w jednym ugranku będzie:D heheHelenucha Klucha, kuleczka777 lubią tę wiadomość
-
Beatas u mnie w szpitalu ubierali dzieci z ichniejsze ubranka, ja moglam dopiero ubrac w nasze na wyjscie, ale pewnie co szpital to inny obyczaj. Kuleczka bluzeczka super
Jajko mnie poki co nie irytuja, ale tutaj tez sa baaardzo mili ludzie. Chociaz ostatnio zdenerwowalam sie na jakis studenciakow co szli banda i mnie przepuscic nie chcieli musialam sie przeciskac miedzy nimi w ciazy. Poskarzylam sie mezowi ale mi powiedzial, ze jeszcze tej ciazy tak nie widac, wiec mogli nie zauwazyc. I tak stwierdzilam ze banda gburow
Moni moze faktycznie rozwaz uzywana jesli nie jestes pewna. Tyle ze poduszki czasem sie lekko zbijaja wiec jak ktos duzo uzywal moze byc gorszej jakosci teraz. Ja w mojej spie na przemiennie lewy, prawy bok z czego na prawym nawet wiecej bo na lewym nie umiem zasnac.
Moni15382 lubi tę wiadomość
-
No nie wiem jak zareaguje bo mój to jest specyficzny. Jak przyniosłam ostatnio ciuchy to może miałam z 10 szt. wszystkiego to powiedział po co tyle ciuchów przecież w ręcznik dziecko można owlec. Więc wiecie najlepiej jakby dziecko w samym pampersie leżało. Takie ma pojęcie ten mój chłop o dzieciach
Helenucha Klucha, Zimri lubią tę wiadomość
-
Moj tez nie mial pojecia i teraz mamy drugie dziecko a on znow sie niektorych zakupow dziwi i mowi, przeciez radzilismy sobie bez tego. Na szczescie zostawia mi wolna reke i jeszcze po nich bedzie calowal ze te rzeczy kupuje jak spedzi z maluszkiem pol roku na rodzicielskim
Maz wlasnie uswiadomil mnie ze ten bol zoladka moze byc przez poranne mdlosci bo dalej co drugi dzien witam sie z porcelana i sporo zolci sie pozbywam, wiec chyba zoladek mam podrazniony przez to. -
dais wrote:Jajko mnie poki co nie irytuja, ale tutaj tez sa baaardzo mili ludzie. Chociaz ostatnio zdenerwowalam sie na jakis studenciakow co szli banda i mnie przepuscic nie chcieli musialam sie przeciskac miedzy nimi w ciazy. Poskarzylam sie mezowi ale mi powiedzial, ze jeszcze tej ciazy tak nie widac, wiec mogli nie zauwazyc. I tak stwierdzilam ze banda gburow
Mnie wkurza właśnie, że nikt nie widzi mojej ciążyChoć mój mąż by to samo powiedział, co Twój
A już szczególnie nikt jej nie zauważa w kolejkach
beatas lubi tę wiadomość
-
Kuleczka problem jest ze ledwo wstane z lozka a juz sciskam porcelane. Musze sprobowac z pomarancza lub mandarynka kolo lozka, bo pamietam ze ktoras pisala o tym patencie. Jak ostatnio wypilam mietowa to rozbolalo dwa razy bardziej
Tez musze sie rozejrzec za taka zabawkaW ogole z zabawek to jeszcze nic nie mam, ale licze ze cos moze tez w prezentach dostaniemy
Przy Olafie duzo dostalismy w prezentach, nawet 2 maty edukacyjne dlatego teraz sie powstrzymuje, zawsze latwiej dokupic gdyby co.
-
kuleczka777 wrote:No nie wiem jak zareaguje bo mój to jest specyficzny. Jak przyniosłam ostatnio ciuchy to może miałam z 10 szt. wszystkiego to powiedział po co tyle ciuchów przecież w ręcznik dziecko można owlec. Więc wiecie najlepiej jakby dziecko w samym pampersie leżało. Takie ma pojęcie ten mój chłop o dzieciach
Maggi, zapomniałam Ci napisać, że cudne te Twohe torty! Oj chęci nie wystarcza.. Moje ostatnie ciasto było smaczne, ale jego wygląd pozostawiał wiele do życzenia:D
Dais, wydaje mi się prawdopodobne, że Twoje objawy sa przez wymioty.. W koncu one podrażniaja żołądek! -
Dais ja jadłam rano lub na wieczór pomarańczę/mandarynkę to mi przechodziło jak mi się zaczynały jakieś mdłości
Beatas ja też nie mam doświadczenia tyle co jakieś 12 lat temu koleżanka urodziła i chwilę się ponosiło dzieciątko. Tak żeby ubrać/przewinąć itd. to zero pojęcia