X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam erytorycytow i leukocytow, ale chyba tez pojawiaja sie przy zapaleniu pecherza, chociaz pewnosci nie mam.
    Olaf w porzadku, wpadl na futryne i ma lekko rozwalona brew ale nic poza tym, humor tez ma nie najgorszy, wiec sie uspokoilam.

beatas lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upieklam 40 pączkow:) maz zadowolony:)

dais, ansad, Kaja, Helenucha Klucha, cudak, Maggi-P, aneczka2015, myszaaa, beatas, fairy_tale, Melissa84, Lila2703, Helen, Magda34, kirys lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak podziwiam :) My jedliśmy kupne ;) A teraz umieram na zgagę :( Nawet cytryna nie do konca pomaga :/

Melissa jak tam udalo sie załatwić zwolnieni?

mmarzenak lubi tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Karolina_karolina Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :).
    Daaaaawno mnie tu nie było. Ale dziś przyszłam się zameldować po usg. Lekarz powiedział że na 99% dziewczynka. Będziemy mieli Anielkę ♡

Postaram się być już na bieżąco. Obiecuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 18:29

evus, oldżi, mmarzenak, dais, Helenucha Klucha, beatas, kasju, fairy_tale, madziak2202, agus3004, Lila2703, Helen, Magda34, cudak, Pati_89, kirys, Kaja, ansad lubią tę wiadomość

hchygox1kst10j9v.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja juz po usg :) na 100% synus :) ginka stwierdzila, ze dluga cewka moczowa, pomylic sie nie da ;)

poza tym wszystko pieknie, Maly fikal, az ciezko bylo pomierzyc ;)

milego wieczoru, bo ja juz padam wykonczona emocjami i wrazeniami :)

dais, Helenucha Klucha, beatas, mmarzenak, kasju, fairy_tale, Agabtm, madziak2202, oldżi, Lila2703, Helen, Magda34, cass, Pati_89, kirys, Andzia SM, Kaja, ansad lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt !

Marzenka wyślij kilka ja też musiałam kupna wcinac :( a tak mi się domowe marzyly... :D

Ja mam jutro wizytę trzymajcie kciuki znów mam stresa !!!

Karolina_karolina, beatas, mmarzenak, Lila2703 lubią tę wiadomość

• beatas Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha, cudne ciuszki! <3

Dziewczyny, gratuluje udanych wizyt!

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    Gratulacje udanych wizyt !

Marzenka wyślij kilka ja też musiałam kupna wcinac :( a tak mi się domowe marzyly... :D

Ja mam jutro wizytę trzymajcie kciuki znów mam stresa !!!
    Zapraszam do mnie:) jeszcze zostaly...

Helen, myszaaa lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geatulacje za udane wizyty.

Jajko co do tej krzywej to ginek mi kazał zrobić przed wizytą ta krzywą, a wizytę mam w poniedziałek wiec chyba wie co zleca i kiedy ;)

Ja podejrzewam przez co mi to mogło powychodzic bo czułam takie jakby zapalenie zle z zewnatrz tak jakbym sobie odparzyla, a 2 dni temu wzięłam sobie nystatyne na 1 noc bo tak mi mówił inny ginekolog w szpitalu że jak coś zaczynam czuć ze jest nie tak to zeby sobie zaaplikowac

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi- P- jutro mam wizytę na 16:00 i wtedy wezmę zwolnienie :) Dzisiaj z naszym Jackiem byłam na gorącej linii ;) Ps. Kocyk cudny, uwielbiam taki kolor :)

Agabtm lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spania takiego malego bobasa z nami to nie balabym sie ze mąż zgniecie bo on sis za bardzo rozpycha na łóżku. I tak pies z nami śpi to juz jest ciasno a co dopiero jeszcze dziecko. Z jednej strony maz się rozpycha a z drugiej moja psina taka mała a wiecej miejsca zajmuje niz ja :P

Magda tort fajny :) Maz elektryk ?

Jajko spoko torcik :)

Nadrabiam dzisiejszy dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:04

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do leukocytow jeśli są trochę podwyższone to nie ma co panikować jednak jeśli jest ich ponad 15 tys. To wykonaj dodatkowo Crp podwyższone leukocyty to stan zapalny organizmu. Organizm walczy.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam teraz najnowszy odcinek na dobre i na złe bo nudzi mi się trochę matko jak zaczęłam płakać to ciężko było mi się uspokoić. Co ciąża ze mną robi ze płacze na tasiemcach ostatnio wylam jak bobr na na wspólnej tez tak macie???

Mój młody dzisiaj fika koziolki w brzuchu mega go czuje ;)

Melissa84 lubi tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocytami to ja sie nie przejmuje. Ostatnio robilam i mi wyszło ok teraz znowu duzo podwyższone bo 250 ale to nie 500. CRP dobrze mi wychodzi ostatnio wzial mi próbkę na posiew i tez wszystko w porządku. Kazal sie nie przejmować leukocytami bo to z zewnatrz tez sie zbiera widocznie nie za dobrze sie przemylama z rana zaspana ;)

Dais to Ci maly narobił stresa dzisiaj

Fairy tale tak czuje albo na dole albo do środka kopniaczki dlatego pewnie mój jeszcze nie czuje, a mi się wydaje ze mocno wtedy kopie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:12

f2w3skjoxrbw67ni.png

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Witam się w 22 tygodniu :)

Ale świetne torty :)

Mam pytanie do Was, w szczególności do dziewczyn, które mają łożysko na przedniej ścianie - czy Wam też zdarza się czuć kopniaczki dziecka tak jakby "do środka"? Od jakichś 2-3 dni mam wrażenie, że moja mała jest obrócona pionowo czy na ukos, tak, że część ruchów czuję pod pępkiem, a część odczuwam tak, jakby kopała do wewnątrz ;)

ja odczuwam tylko takie kopniaczki, nie są wyczuwalne przez skórę. tatuś się niedługo obrazi, że nie może poczuć.
    dziś zamiast pączków wypiłam litr maślanki truskawkowej i maleństwo fika cały dzień :) pomyśleć, że jeszcze tydzień temu nie czułam ruchów..

kuleczka777, Helenucha Klucha, Helen lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam :) pol dnia.
    Co do instynktu macierzynskiego moj sie przenosi na pieska od początku.
    Czasami mi sie chce smiac z mojego jak to on sie zajmuje psina. Moja ma nieraz takie napady ze jakby sie zapowietrza to w nocy kiedyś wstał wziął ja na ręce i poszedl z nia i okno otworzył żeby mogla sobie powdychac powietrza :P

Dzisiaj byla z moja mama na szczepieniu i obcieciu pazurkow. To dostala takich spazmow przy obcinaniu ze babka weterynarz sie jej przestraszyla ;)
    Nie wiem czemu ona tak reaguje teraz na obcinanie ale to juz ktorys raz z kolei, a nic ja to nie boli

Mam juz dosc na dzisiaj słodyczy... a rano zanim wstałam to mała zaczęła kopać ze glodna jest bo wczoraj o 20 oatatni posiłek i musialam ja wodą oszukać hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 19:39

Helenucha Klucha, fairy_tale lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    ja odczuwam tylko takie kopniaczki, nie są wyczuwalne przez skórę. tatuś się niedługo obrazi, że nie może poczuć.
    dziś zamiast pączków wypiłam litr maślanki truskawkowej i maleństwo fika cały dzień :) pomyśleć, że jeszcze tydzień temu nie czułam ruchów..
    Tez mam tak, że czuje od tygodnia cudowne uczucie ;);)

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Dais ja jadłam rano lub na wieczór pomarańczę/mandarynkę to mi przechodziło jak mi się zaczynały jakieś mdłości :)

Beatas ja też nie mam doświadczenia tyle co jakieś 12 lat temu koleżanka urodziła i chwilę się ponosiło dzieciątko. Tak żeby ubrać/przewinąć itd. to zero pojęcia :P

Boże ja mam 35 lat..no prawie 36 i też zero doświadczenia...takiego totalnego maluszka to nawet na rękach nie trzymałam...mąż ma 42 i też zielony jak trawka....nie wiem jak damy radę na poczatku :)

Melissa84 lubi tę wiadomość

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila jakoś musimy dac radę :) bo kto jak nie my

Lila2703, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Paula powodzenia

Helenucha nie zaraź się od maluchów, ciuszki cudne :)

Znowu mi wyszły leukocyty i do tego jeszcze erytrocyty w moczu ehh życie. Miała któraś erytrocyty ??

Mi tylko leukocyty się pojawiły i znów liczne bakterie...też...ehhh

‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ