X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzeba było iść siku, ja tez sie przebudzilam przed wczorajsza glukoza kolo 3 w nocy i poszlam siku bo bym nie wytrzymała. Nie trzeba trzymać do pobrania krwi.
    Chciałam mleko z płatkami, a mleko sie zepsuło :(

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wypiłam i chyba jestem jedyna której to smakowało :P tak jakbym cukier puder jadła :) teraz nudy przez dwie godziny :)

Magda34, evus, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jest was wiecej tam ?

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    PATI to jesteś jedną z nielicznych, której to smakowało :D
    Ja dzis jade o 10 do 3 tygodniowego maleństwa :D Synek mojego brata. Trzeba się przygotowywać do roli mamy znów takiego maleństwa , bo córka ma już 7 lat :)

kirys, evus lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• dais Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne posciele i ciekawe ze tak spersonalizowane.

Pati to Cie podziwiam, moze mialas jakies smakowe i przez to bylo lepsze?

Ano Olaf narobil stracha, ale wiekszego juz mialam jak bylismy wybierac koszule na wesele dla meza w wakacje i maluch biegal miedzy wieszakami w sklepie i nagle slysze wielki ryyyk, odwracam sie a tam Pani wystawiala nowe rzeczy i zapomniala zamknac polki jak poszla do kasy i Olaf oczywiscie w nia przygrzmocil i rozcial sobie glowe do krwi. Spanikowalam totalnie i nie wiedzialama co robic. Szybko pojechalismy na pogotowie, ale na szczescie rozciecie bylo na tyle male ze lekarz stwierdzil ze nie trzeba szyc. Tak to juz jest z malymi chlopcami, wszedzie ich pelno i sa nierozwazni.

Mnie drugi dzien boli brzuch, co chwile budzilam sie w nocy i snilo mi sie, ze bylam w szpitalu caly czas. Maz stwierdzil ze jak tylko Olafa do przedszkola odstawi bierze mnie do lekarza. Nic mi na to nie pomaga, mam obawy ze to atak kolki zolciowej przez moj kamyk w woreczku, ale zazwyczaj mijalo po kilku godzinach a teraz trzyma od wczoraj rana i nospa + paracetamol w ogole nie dziala a zazwyczaj jak wzielam 2 razy to juz byl spokoj. Zobaczymy co lekarz powie, mam nadzieje, ze tez trafie na fachowego co mi cos doradzi.

A z noworodkami to ja przed Olafem nie mialam w ogole doswiadczenia, maz tez. Dalismy rade bez problemow. Z czego maz nawet nie chcial na rece wziac malej od kolezanki jak bylismy na wakacjach a maja miala 5 miesiecy, stwierdzil ze to nie jego dziecko i nie chce, wiec mialam straszne obawy jak bedzie z synkiem. Najcudowniejsze bylo to ze jak urodzilam to pierwszy sie rzucil aby synka nosic i dumnie z nim chodzil mowiac ze to jego syn :D

Milego dnia dla wszystkich i trzymajcie kciuki aby mi cos doradzili co zrobic z tym bolem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 08:45

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarnych nie :)
    Michał teraz broi :)
    I spotkałam znajomą daleką która robi ten czynnik prolaktyny po godzinie i dwóch :) w ogóle to mam taką pracę że mnie pół miasta zna i wszędzie tylko uśmiechy i dzień dobry i wszyscy klienci już wiedzą czemu nie pracuje hehe :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 08:43

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais nawet cytryny nie miałam :) ale ja zawsze zlizuje lukier do świątecznych pierników a to było podobne :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to dlatego, moj maz np potrafi zjesc lyzke cukru na czkawke a mnie na sama mysl az trzepie. Lubie slodycze, ale nie sam cukier :D To teraz siedz grzecznie i wyczekuj az mina 2 h i bedziesz mogla zwiac stamtad :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mnie teraz muli normalnie non stop ziewam :/ i byl moment ze czułam że mi słabo wyszłam usiąść na korytarz i przeszło :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że znieczulica totalna. Siedzę sobie na korytarzu pod laboratorium kolejka i tylko jeden Pan chciał mnie przepuścić przed sobą :) a tak nikt nic nie widzi :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati w laboratorium to juz niestety norma, pamietam jak mnie brali bez kolejki to wszyscy wzrokiem chcieli zabic... Takie spoleczenstwo mamy, kazdy kazdemu wilkiem. Trzymaj sie i mam nadzieje, ze uda Ci sie wytrzymac ten czas i nie zwrocisz tej magicznej mieszanki.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz taka godzina że najwięcej ludzi przychodzi :) jeden do pobrania a dwie towarzyszące i tłum się zrobił :) a tłok powoduje nerwy przyszła siostra zakonna i nikt jej nie przepuścił a pielęgniarka ją zobaczyła i od razu wzięła :) zaraz ja tam wkroczę bo godzina mija hehe :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Już po pysznym śniadanku - jajecznica z cebulką posypana świeżymi kiełkami - mniam! Wczoraj wsunęłam 2,5 pączka i kilka oponek i wcale mi tak nie smakowało, na dodatek później odbijało mi się tak jakby tłuszczem, na kolację musiałam sobie odmienić smaki i wsunęłam pół pomelo :-)

O 12:45 mam połówkowe - trzymajcie kciuki!!! Nawet się nie denerwuję (jeszcze).

Dais współczuję takich bólów, oby lekarz do którego pójdziesz dobrze Ci doradził!

Pati powodzenia na badaniach!

madziak2202, kuleczka777, beatas, Helenucha Klucha, evus, Melissa84, fairy_tale lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati zazdroszczę "lubienia" glukozy ;)
    W moim laboratorium jest wielka kartka na drzwiach z informacja, że pacjentki na test obciążenia glukozą przyjmowane są poza kolejnością :)

Dais mam nadzieję, że lekaż Ci pomoże bidulko :/
    Nie wiem czy Cie to pocieszy, ale małe dziewczynki potrafią robić za trzech chłopców ;) Mam jedną taką w domu (no moze juz nie calkiem małą). Wiktoria od zawsze uwielbiała szybkość, adrenalinę i trudne wyzwania ;) Spokojny spacer to nie dla niej ;) Kiedyś sę jej zapytałam: Wiwi czy Ty umiesz chodzić, czy tylko biegać? A ona mi na to: Nie mamusiu, umiem jesce skakać :D Duzo mogłabym opowiadać o jej wyczynach gdy była malutka- nie bała sie absolutnie niczego ;)

munequita, Helenucha Klucha, fairy_tale lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys trzymam kciuki :)
    Ja zjadłam wczoraj dwa pączki i odchorowałam to niesamowicie :/ Na moją mega-giga zgagę nie pomagała nawet cytryna :(

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys zabije Cie za to śniadanie :D my umieramy z głodu już a Panie pielęgniarki zrobiły sobie kawę i tak pachnie :)

Trzymam kciuki za wizyty :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upsss Pati sorki ;-)

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Upsss Pati sorki ;-)
    Wybaczamy hehe :D

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati tobie jak dochodzi godzina to wpadaj tam nie ważne czy kolejka czy nie, mi tak kazała wczoraj :)
    Dla mnie to było jednak za słodkie. Zjedzenie całej czekolady plus np 3 pączki nie daje takiej słodyczy jak to dawało.

Moja mała od wczoraj nie daje się wyspać rano ona już godz. 6 - 7 zaczyna mnie kopać :P dziś było to samo

f2w3skjoxrbw67ni.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais mam nadzieję że Ci coś doradzą i pomogą z bólem. Mi na szczęście odpukać kamień nie daje jeszcze znaku i oby do końca tak.

Pati to sobie wyobraź co ja wczoraj przechodziłam jak Wy tu o pączkach pogaduchy :P

Kirys powodzenia :)

beatas lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ