X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • evus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais, wspolczuje nerwow. Olaf widac rozrabiaka :)

Melissa, trzymamy kciuki za wizyte :)

Melissa84 lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus, też nie rozumiem czemu te maluchy są takie na opak:D najbardziej rozrabiają, jak się trzeba kłaść spać:D mnie już mąż ciągle spać wygania, bo on wtedy będzie mógł poczuć małą: D

kuleczka777, evus lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Beatas a skąd zamawiasz ten wózek, z jakiego sklepu?
    Zamawiam na allegro, bo znalazlam super cene, moge Ci podeslac na priv link;)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również poproszę:) jak jutro będę się czuła na siłach to jedziemy z mężem go wypróbować:)
    3w1bierzesz?

feegu6l.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Zamawiam na allegro, bo znalazlam super cene, moge Ci podeslac na priv link;)

Byłabym wdzięczna za linka!:) Też szukamy promocyjnej ceny i na razie najtaniej wychodzi na allegro.

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas wózek spoko bardzo ładny :)

Powodzenia dziewczyny dzisiaj

Madzik jakie cudne te rzeczy takie słodkie :)

Ja to jestem niezdecydowana jednak w tej ciąży. Tyle tych pięknych rzeczy jest że nie wiem nawet jakie to łóżeczko zamówić i czy brać droższe czy tańsze a bez zbędnych obrazków i wydać na co innego ehhhh

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kirys Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem w przychodni, jest opóźnienie około godziny. Mamuśki krążą po korytarzu i jedzą słodkie, bo się dzieciaki nie chcą ładnie zaprezentować hehe ;-)

kuleczka777, evus, Lila2703 lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie wiem czy Cie to pocieszy, ale małe dziewczynki potrafią robić za trzech chłopców ;) Mam jedną taką w domu (no moze juz nie calkiem małą). Wiktoria od zawsze uwielbiała szybkość, adrenalinę i trudne wyzwania ;) Spokojny spacer to nie dla niej ;) Kiedyś sę jej zapytałam: Wiwi czy Ty umiesz chodzić, czy tylko biegać? A ona mi na to: Nie mamusiu, umiem jesce skakać :D Duzo mogłabym opowiadać o jej wyczynach gdy była malutka- nie bała sie absolutnie niczego ;)[/QUOTE]

Przeczytałam mężowi opis Wiktori i jeszcze bardziej zakochał się w tym imieniu :)

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane! Po pierwsze i Najważniejsze, bardzo dziękuję Wam za wsparcie i ciepłe słowa. Staram się o tym wszystkim nie myśleć, dziś znów byłam na wizycie u mojej gin z powodu mocnego bólu brzucha po tym badaniu, moje wycinki trały już do badań, czekamy. Gin ma monitorować to wszystko, dzwoniła do lekarza który będzie je badał, w mojej sprawie. A żeby nie myśleć i Wam tu nie zasmucać wątku, wczoraj w ogóle nie wchodziłam na forum. Dziś już mi lepiej, od rana też zalatana więc nie mam czasu siedzieć i myśleć. Wczoraj żeby nie siedzieć sama w domu pojechałam do babci męża i szyłyśmy dla Ignasia, odstresowało mnie to bardzo, a kiedy wróciłam do domu czekał na mnie piękny bukiet kwiatów od męża :-) wczoraj mieliśmy 4 rocznicę ślubu cywilnego :-) W sumie to tej rocznicy nie obchodzimy, zawsze obchodzimy tę październikową - ze ślubu kościelnego, wtedy też mieliśmy wyprawione wesele a o tej cywilnej to tylko pamiętamy, więc tym bardziej było mi miło :-) pochwalę się bukietem :-) także moje Drogie, jestem mężatką z 4-ro letnim stażem :-) Mój Kochany Mężuś <3 <3 <3
    x5zgj9.jpg

Madziak, super zakupy! Możesz podać u jakiego sprzedawcy? Też dziś biorę się za listę zakupów i będę zamawiać w weekend :-)

Dais, współczuję Wam i Olafowi! Niech się szybko goi!

Później wrzucę zdjęcia uszytych sówek, chmurek i kocyków :-)

oldżi, beatas, kirys, JajkoNiespodzianka, kuleczka777, mmarzenak, Helen, ansad, Magda34, Melissa84, evus, dais, Helenucha Klucha, Lila2703, Moni15382 lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Ja również poproszę:) jak jutro będę się czuła na siłach to jedziemy z mężem go wypróbować:)
    3w1bierzesz?
    nie mogę Wam wysłać linka na priv, więc rozreklamuję Panią, która jest zresztą bardzo miła i pomocna w nieco szerszym gronie:D Wszystko mi wyjaśniła - teraz w quinny jest dożywotnia gwarancja i choć zdarza się, że w czarnych blakną budki, bez problemu wymieniają je na nowe! nawet jak się stelaż porysuje to wymieniają.. także przekonała mnie do zakupu ostatecznie :) za 3w1 z przesyłką zapłaciłam 2430 :) Dobrze, że zapytałam czy ma cabriofixy!
    Jeden minus - Pani robi zamówienia bezpośrednio od producenta i czasem trzeba czekać nawet ponad miesiąca na wózeczek.. Dlatego ja wcześniej zamawiałam! Jednak opinie na allegro same pozytywne! Obserwuje aukcje już od jakiegoś czasu i ciągle są odświeżane:)

http://allegro.pl/quinny-moodd-2015-wozek-spacerowy-gondola-i5969086977.html

Kirys, powodzenia!!

Miluszka, cieszę się, że psychicznie czujesz się lepiej! :)

Kuleczka, ja na łóżeczku nie zamierzam przepłacać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 12:54

miluszka, JajkoNiespodzianka, kuleczka777 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys, ja miałam połówkowe w 19t + 4d. Lekarz sam tak wyznaczył datę, więc zakładam, że to nie było zbyt wcześnie :) Powodzenia :)

Miluszka, u nas jest podobnie, rocznica ślubu cywilnego w lutym, a kościelnego w lipcu ;)

Ustawiłam sobie wczoraj suwaczek z odliczaniem do terminu porodu i uświadomiłam sobie, że niedługo będziemy obchodzić studniówki :)

beatas, miluszka, kuleczka777, kasju lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/XwO2g7gphKQ
    Podsyłam filmik z poduszka dla ciężarnej jak ja użytkować bo już nie pamiętam która ale miała ten problem.

Piękny wózek z tego Quinni z tym., że mój mąż mówi, że za drogi ;(
    Trzymam kciuki za wizyty!!

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorąc pod uwagę Wasze rady, nie zamówiłam tego mega zestawu pieluszek Pampers Premium Care, bo rzeczywiście, co będzie jak Małego uczulą? Kupiłam za to dziś w rossmanie z kartą Rossnę te pieluszki ale małą paczuszkę (22 sztuki za 11,99) także wyszło mi za sztukę praktycznie tyle co bym kupiła tamten zestaw (0,55 gr). Więc super :-)
    Widziałam że któraś z Was zastanawia się nad imionami Nina czy Matylda, MATYLDA piękne imię!
    No i widziałam też Dominika czy Weronika, WERONIKA! Męża babcia nosi to imię, uwielbiam tę kobietę! <3 no ale to tylko moje zdanie ;-)

Fairy tale, no też świętujecie :-) a tak w ogóle cały czas pamiętam o tym co mi pisałaś o wynikach kolposkopii i trzymam się tej myśli że wszystko będzie dobrze, choć wiadomo, że ciężko jest nie myśleć i przez tę niepewność złe myśli wracają. Jeszcze raz dziękuję Kochane!
    U nas od stycznia jakieś okazje do świętowania, męża babci urodziny, zaraz miała imieniny, mąż też miał imieniny w styczniu, teraz rocznica, w niedzielę mąż ma urodziny, potem Walentynki, kończą mi się pomysły na prezenty ;-)

A oto fotki wczorajszych robótek :-)
    kocyk 50x70 i poduszka 25x35 do wózka, poszewka na poduszkę 40x60 i kocyk do łóżeczka 80x100
    2mgksgn.jpg
    sówki, chmurki i szeleszcząco-dzwoniący sensorek :-)
    1zp41og.jpg

fairy_tale, JajkoNiespodzianka, Zimri, Agabtm, Magda34, Repose, mmarzenak, Melissa84, evus, dais, Helenucha Klucha, kirys, Lila2703, smerfetkaa, kasju lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:

Madziak, super zakupy! Możesz podać u jakiego sprzedawcy? Też dziś biorę się za listę zakupów i będę zamawiać w weekend :-)

http://allegro.pl/tommee-tippee-butelka-antykolkowa-150-260-czujnik-i5944847852.html
    sprzedawca nazywa się asplaneta_pl
    kupiłam powyższy zestaw butelek, z tego względu, ze mój R sobie takie zażyczył :D z czujnikiem. czujnik jest wyciągany, więc można go kupić 1 raz i przekładać do butelek bez niego. R się stresuje, że jak sam przygotuje mleko to będzie za gorące więc ten czujnik doda mu otuchy :)

Miluszka, cudowne te kocyki i sówki!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:12

miluszka, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, jakie cuda!!! <333

Agabtm, moj tez tak twierdził :P ale dał się przekonać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:28

miluszka lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek w południe!

Miluszka, dobrze, że się odstresowujesz, to naprawdę jest potrzebne dzidziusiowi. Piękne dzieła sztuki!
    Madziak, ale wyprawka! Zazdroszczę :) Ja póki co mam niewielkie pudełko z rzeczami, głównie z ciuszkami dla Wojtusia.
    Beatas, super ten wózek :)

DZIEWCZYNY, czy mogę Was prosić o nazwy modeli wózków i dodatków do nich, które wybrałyście? Pasowałoby coś zdecydować, a nadal czuję się obco w temacie...

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka sówki są cudne :) zakochałam się w nich <3
    Wogóle wszystko Ci pięknie wyszło

Beatas mi bardzo podobają się te co ostatnio wrzucałam disneyowskie łożeczka no ale jak tak patrząc to pewnie 200 zł więcej by wyszło niż takie z nie disneyowską postacią

Madzik nawet nie wiedziałam że takie butelki z czujnikiem są o mamo jakie bajery

Jajko nie jesteś sama :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:26

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    29wlppk.jpg

Te sówki na niebieskim tle, mam identyczną powłoczkę na poduszkę ciążową :)

9ewns65gxjq3gces.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka cudownosci!!! Gdybym potrafiła szyć ;( zamówię na allegro tyle mogę ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Nie wiem czy Cie to pocieszy, ale małe dziewczynki potrafią robić za trzech chłopców ;) Mam jedną taką w domu (no moze juz nie calkiem małą). Wiktoria od zawsze uwielbiała szybkość, adrenalinę i trudne wyzwania ;) Spokojny spacer to nie dla niej ;) Kiedyś sę jej zapytałam: Wiwi czy Ty umiesz chodzić, czy tylko biegać? A ona mi na to: Nie mamusiu, umiem jesce skakać :D Duzo mogłabym opowiadać o jej wyczynach gdy była malutka- nie bała sie absolutnie niczego ;)

Przeczytałam mężowi opis Wiktori i jeszcze bardziej zakochał się w tym imieniu :)[/QUOTE]
    ja znam jedną małą Wiktorię - największa rozrabiaka w klasie - bije chłopców, ale jak trzeba to potrafi udawać aniołka, więc uważaj ;-)

beatas, Helen lubią tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
‹‹ 846 847 848 849 850 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ