Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • evus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais, wspolczuje nerwow. Olaf widac rozrabiaka :)

Melissa, trzymamy kciuki za wizyte :)

Melissa84 lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus, też nie rozumiem czemu te maluchy są takie na opak:D najbardziej rozrabiają, jak się trzeba kłaść spać:D mnie już mąż ciągle spać wygania, bo on wtedy będzie mógł poczuć małą: D

kuleczka777, evus lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Beatas a skąd zamawiasz ten wózek, z jakiego sklepu?
    Zamawiam na allegro, bo znalazlam super cene, moge Ci podeslac na priv link;)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również poproszę:) jak jutro będę się czuła na siłach to jedziemy z mężem go wypróbować:)
    3w1bierzesz?

feegu6l.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Zamawiam na allegro, bo znalazlam super cene, moge Ci podeslac na priv link;)

Byłabym wdzięczna za linka!:) Też szukamy promocyjnej ceny i na razie najtaniej wychodzi na allegro.

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas wózek spoko bardzo ładny :)

Powodzenia dziewczyny dzisiaj

Madzik jakie cudne te rzeczy takie słodkie :)

Ja to jestem niezdecydowana jednak w tej ciąży. Tyle tych pięknych rzeczy jest że nie wiem nawet jakie to łóżeczko zamówić i czy brać droższe czy tańsze a bez zbędnych obrazków i wydać na co innego ehhhh

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kirys Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem w przychodni, jest opóźnienie około godziny. Mamuśki krążą po korytarzu i jedzą słodkie, bo się dzieciaki nie chcą ładnie zaprezentować hehe ;-)

kuleczka777, evus, Lila2703 lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nie wiem czy Cie to pocieszy, ale małe dziewczynki potrafią robić za trzech chłopców ;) Mam jedną taką w domu (no moze juz nie calkiem małą). Wiktoria od zawsze uwielbiała szybkość, adrenalinę i trudne wyzwania ;) Spokojny spacer to nie dla niej ;) Kiedyś sę jej zapytałam: Wiwi czy Ty umiesz chodzić, czy tylko biegać? A ona mi na to: Nie mamusiu, umiem jesce skakać :D Duzo mogłabym opowiadać o jej wyczynach gdy była malutka- nie bała sie absolutnie niczego ;)[/QUOTE]

Przeczytałam mężowi opis Wiktori i jeszcze bardziej zakochał się w tym imieniu :)

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane! Po pierwsze i Najważniejsze, bardzo dziękuję Wam za wsparcie i ciepłe słowa. Staram się o tym wszystkim nie myśleć, dziś znów byłam na wizycie u mojej gin z powodu mocnego bólu brzucha po tym badaniu, moje wycinki trały już do badań, czekamy. Gin ma monitorować to wszystko, dzwoniła do lekarza który będzie je badał, w mojej sprawie. A żeby nie myśleć i Wam tu nie zasmucać wątku, wczoraj w ogóle nie wchodziłam na forum. Dziś już mi lepiej, od rana też zalatana więc nie mam czasu siedzieć i myśleć. Wczoraj żeby nie siedzieć sama w domu pojechałam do babci męża i szyłyśmy dla Ignasia, odstresowało mnie to bardzo, a kiedy wróciłam do domu czekał na mnie piękny bukiet kwiatów od męża :-) wczoraj mieliśmy 4 rocznicę ślubu cywilnego :-) W sumie to tej rocznicy nie obchodzimy, zawsze obchodzimy tę październikową - ze ślubu kościelnego, wtedy też mieliśmy wyprawione wesele a o tej cywilnej to tylko pamiętamy, więc tym bardziej było mi miło :-) pochwalę się bukietem :-) także moje Drogie, jestem mężatką z 4-ro letnim stażem :-) Mój Kochany Mężuś <3 <3 <3
    x5zgj9.jpg

Madziak, super zakupy! Możesz podać u jakiego sprzedawcy? Też dziś biorę się za listę zakupów i będę zamawiać w weekend :-)

Dais, współczuję Wam i Olafowi! Niech się szybko goi!

Później wrzucę zdjęcia uszytych sówek, chmurek i kocyków :-)

oldżi, beatas, kirys, JajkoNiespodzianka, kuleczka777, mmarzenak, Helen, ansad, Magda34, Melissa84, evus, dais, Helenucha Klucha, Lila2703, Moni15382 lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Ja również poproszę:) jak jutro będę się czuła na siłach to jedziemy z mężem go wypróbować:)
    3w1bierzesz?
    nie mogę Wam wysłać linka na priv, więc rozreklamuję Panią, która jest zresztą bardzo miła i pomocna w nieco szerszym gronie:D Wszystko mi wyjaśniła - teraz w quinny jest dożywotnia gwarancja i choć zdarza się, że w czarnych blakną budki, bez problemu wymieniają je na nowe! nawet jak się stelaż porysuje to wymieniają.. także przekonała mnie do zakupu ostatecznie :) za 3w1 z przesyłką zapłaciłam 2430 :) Dobrze, że zapytałam czy ma cabriofixy!
    Jeden minus - Pani robi zamówienia bezpośrednio od producenta i czasem trzeba czekać nawet ponad miesiąca na wózeczek.. Dlatego ja wcześniej zamawiałam! Jednak opinie na allegro same pozytywne! Obserwuje aukcje już od jakiegoś czasu i ciągle są odświeżane:)

http://allegro.pl/quinny-moodd-2015-wozek-spacerowy-gondola-i5969086977.html

Kirys, powodzenia!!

Miluszka, cieszę się, że psychicznie czujesz się lepiej! :)

Kuleczka, ja na łóżeczku nie zamierzam przepłacać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 12:54

miluszka, JajkoNiespodzianka, kuleczka777 lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys, ja miałam połówkowe w 19t + 4d. Lekarz sam tak wyznaczył datę, więc zakładam, że to nie było zbyt wcześnie :) Powodzenia :)

Miluszka, u nas jest podobnie, rocznica ślubu cywilnego w lutym, a kościelnego w lipcu ;)

Ustawiłam sobie wczoraj suwaczek z odliczaniem do terminu porodu i uświadomiłam sobie, że niedługo będziemy obchodzić studniówki :)

beatas, miluszka, kuleczka777, kasju lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/XwO2g7gphKQ
    Podsyłam filmik z poduszka dla ciężarnej jak ja użytkować bo już nie pamiętam która ale miała ten problem.

Piękny wózek z tego Quinni z tym., że mój mąż mówi, że za drogi ;(
    Trzymam kciuki za wizyty!!

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorąc pod uwagę Wasze rady, nie zamówiłam tego mega zestawu pieluszek Pampers Premium Care, bo rzeczywiście, co będzie jak Małego uczulą? Kupiłam za to dziś w rossmanie z kartą Rossnę te pieluszki ale małą paczuszkę (22 sztuki za 11,99) także wyszło mi za sztukę praktycznie tyle co bym kupiła tamten zestaw (0,55 gr). Więc super :-)
    Widziałam że któraś z Was zastanawia się nad imionami Nina czy Matylda, MATYLDA piękne imię!
    No i widziałam też Dominika czy Weronika, WERONIKA! Męża babcia nosi to imię, uwielbiam tę kobietę! <3 no ale to tylko moje zdanie ;-)

Fairy tale, no też świętujecie :-) a tak w ogóle cały czas pamiętam o tym co mi pisałaś o wynikach kolposkopii i trzymam się tej myśli że wszystko będzie dobrze, choć wiadomo, że ciężko jest nie myśleć i przez tę niepewność złe myśli wracają. Jeszcze raz dziękuję Kochane!
    U nas od stycznia jakieś okazje do świętowania, męża babci urodziny, zaraz miała imieniny, mąż też miał imieniny w styczniu, teraz rocznica, w niedzielę mąż ma urodziny, potem Walentynki, kończą mi się pomysły na prezenty ;-)

A oto fotki wczorajszych robótek :-)
    kocyk 50x70 i poduszka 25x35 do wózka, poszewka na poduszkę 40x60 i kocyk do łóżeczka 80x100
    2mgksgn.jpg
    sówki, chmurki i szeleszcząco-dzwoniący sensorek :-)
    1zp41og.jpg

fairy_tale, JajkoNiespodzianka, Zimri, Agabtm, Magda34, Repose, mmarzenak, Melissa84, evus, dais, Helenucha Klucha, kirys, Lila2703, smerfetkaa, kasju lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:

Madziak, super zakupy! Możesz podać u jakiego sprzedawcy? Też dziś biorę się za listę zakupów i będę zamawiać w weekend :-)

http://allegro.pl/tommee-tippee-butelka-antykolkowa-150-260-czujnik-i5944847852.html
    sprzedawca nazywa się asplaneta_pl
    kupiłam powyższy zestaw butelek, z tego względu, ze mój R sobie takie zażyczył :D z czujnikiem. czujnik jest wyciągany, więc można go kupić 1 raz i przekładać do butelek bez niego. R się stresuje, że jak sam przygotuje mleko to będzie za gorące więc ten czujnik doda mu otuchy :)

Miluszka, cudowne te kocyki i sówki!!!!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:12

miluszka, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, jakie cuda!!! <333

Agabtm, moj tez tak twierdził :P ale dał się przekonać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:28

miluszka lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek w południe!

Miluszka, dobrze, że się odstresowujesz, to naprawdę jest potrzebne dzidziusiowi. Piękne dzieła sztuki!
    Madziak, ale wyprawka! Zazdroszczę :) Ja póki co mam niewielkie pudełko z rzeczami, głównie z ciuszkami dla Wojtusia.
    Beatas, super ten wózek :)

DZIEWCZYNY, czy mogę Was prosić o nazwy modeli wózków i dodatków do nich, które wybrałyście? Pasowałoby coś zdecydować, a nadal czuję się obco w temacie...

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka sówki są cudne :) zakochałam się w nich <3
    Wogóle wszystko Ci pięknie wyszło

Beatas mi bardzo podobają się te co ostatnio wrzucałam disneyowskie łożeczka no ale jak tak patrząc to pewnie 200 zł więcej by wyszło niż takie z nie disneyowską postacią

Madzik nawet nie wiedziałam że takie butelki z czujnikiem są o mamo jakie bajery

Jajko nie jesteś sama :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:26

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    29wlppk.jpg

Te sówki na niebieskim tle, mam identyczną powłoczkę na poduszkę ciążową :)

9ewns65gxjq3gces.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka cudownosci!!! Gdybym potrafiła szyć ;( zamówię na allegro tyle mogę ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimri wrote:
    Nie wiem czy Cie to pocieszy, ale małe dziewczynki potrafią robić za trzech chłopców ;) Mam jedną taką w domu (no moze juz nie calkiem małą). Wiktoria od zawsze uwielbiała szybkość, adrenalinę i trudne wyzwania ;) Spokojny spacer to nie dla niej ;) Kiedyś sę jej zapytałam: Wiwi czy Ty umiesz chodzić, czy tylko biegać? A ona mi na to: Nie mamusiu, umiem jesce skakać :D Duzo mogłabym opowiadać o jej wyczynach gdy była malutka- nie bała sie absolutnie niczego ;)

Przeczytałam mężowi opis Wiktori i jeszcze bardziej zakochał się w tym imieniu :)[/QUOTE]
    ja znam jedną małą Wiktorię - największa rozrabiaka w klasie - bije chłopców, ale jak trzeba to potrafi udawać aniołka, więc uważaj ;-)

beatas, Helen lubią tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
‹‹ ‹ 846 847 848 849 850 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ