X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kirys Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! I będzie dziewczynka!!! Przeczucia mojej siostry się sprawdziły. Wszystko jest w porządku, nawet łożysko się chyba trochę podniosło, bo jest na tylnej ścianie, nadal nisko, ale było na przedniej. Wagi mi nie podał, fotkę wrzucę jak wrócę do domu.

fairy_tale, Repose, beatas, mmarzenak, JajkoNiespodzianka, ansad, kuleczka777, madziak2202, Einin, AnnieLov, evus, dais, Helenucha Klucha, Agabtm, Lila2703, smerfetkaa, kasju, cudak, Andzia SM, Moni15382 lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Hej! I będzie dziewczynka!!! Przeczucia mojej siostry się sprawdziły. Wszystko jest w porządku, nawet łożysko się chyba trochę podniosło, bo jest na tylnej ścianie, nadal nisko, ale było na przedniej. Wagi mi nie podał, fotkę wrzucę jak wrócę do domu.
    Super! Będzie dużo panienek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:39

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MILUSZKA Ty to jesteś zdolna, zazdroszczę talentu :) Piekne cuda robisz :)
    A bukiet piękny :) Gratuluje rocznicy :)
    MADZIAK zaszalałaś, fajne zakupy :)
    BEATAS fajny wózek :)

Jejku byłam u tego maluszka dziś i powiem Wam, że całkowicie wyszłam z wprawy w noszeniu takiego maluszka, nie wiedziałam jak go wziąć na ręce, żeby nie uszkodzić przypadkiem, a nie jest super malutki, bo waży już 4700 g. Ale karmiłam go butelką i "odbijałam" Cudowny jest :):):)

beatas, miluszka, evus, Helenucha Klucha, kirys lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys gratuluję :-)
    Madziak, dzięki,, super ten czujnik :-)
    JajkoNiespodzianka my wybraliśmy bebetto luca, do niego fotelik ramatti mars.
    No i dzięki Kochane, powiem babci to się ucieszy :-) w końcu miała mega duży wkład w pracę :-) ale z szyciem już koniec ;-) (póki co;-) ) udało się wykorzystać cały materiał :-) gdyby nie babcia męża i jej niezawodna maszyna to też musiałabym kupić gotowe kocyki a na sówki itd pewnie szkoda byłoby mi kasy ;-) teraz inwestycja: kosmetyki i pielęgnacja :-) na dziś zaplanowałam jeszcze układanie w komodzie ubranek, na szczęście już poprasowanych ;-)

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis mam 12sta rocznice bycia z moim kochanym mezem:)

Miluszka gratuluje rocznicy,razem z babcia tworzycie cuda:) a jak zrobilyscie ten sensorek? co jest w srodku?

myszaaa, miluszka, Magda34, evus, Helenucha Klucha, kasju, cudak lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    https://youtu.be/XwO2g7gphKQ
    Podsyłam filmik z poduszka dla ciężarnej jak ja użytkować bo już nie pamiętam która ale miała ten problem.

Piękny wózek z tego Quinni z tym., że mój mąż mówi, że za drogi ;(
    Trzymam kciuki za wizyty!!
    ja mam problem z poduszką, tylko ze ja mam poduszkę w ksztłcie "c" i ona jest niedobra, ta pierwsza z linka jest fajna bo nie ma zawijasa na dole, który mi najbradziej przeszkadza w obrocie na drugi bok. MI się najbardziej podoba poducha typu U, I albo ta pierwsza, najgorsza jest w kształcie Cm chyba ze ktoś spi tylko na jednym boku przez całą noc. Wyobraźcie sobie jak się przewrócić na drugi bok pod kołdorą przy poduszce typu C, zobaczcie jak ona podnosi nogę wysoko, zeby wsadzić tą końcówkę miedzy nogi, przy przewracaniu się na drugi bok, trzeba potórzyć całą operację dwa razy, żeby wyjąć jedną nogę i potem wsadzić drugą , co pod kołdrą jest mega niewygodne. Ta poduszka z linka też wydaje mi się dużo lepszej jakości niż ta firmy motherhood, którą mam, ta z linka taka bardziej elastyczna i bardziej miękka mi się wydaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 13:56

Agabtm lubi tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki jadę na wizytę do nowego doktorka :)

miluszka, mmarzenak, beatas, Magda34, kuleczka777, evus, Helenucha Klucha, Lila2703, kasju lubią tę wiadomość

• miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenak! W takim razie gratuluję :-)

w sensorku w środku jest wypełnienie takie jak do kocyków (włóknina silikonowa) 2 dzwoneczki wszyte w tę włókninę (dzwoneczki takie jak od np. owieczki- maskotki jakie np. w Zakopanem sprzedają) a szeleszczące to wszyty papierek od czekoladowego cukierka (sreberko) :-) u mnie to była trufla ;-)
    ogólnie są 3 warstwy (włóknina, bawełna, bawełna)ułożone jedna na drugiej które zszyłyśmy, zostawiłyśmy otwór na wywinięcie i po wywinięciu tak żeby włóknina zostala w środku zszyłyśmy :-) a no i przed wszyciem jeszcze tasiemki trzeba przygotować i najlepiej przyfastrygować do maertiału. Nie wiem czy logicznie wytłumaczyłam ;-)

mmarzenak, evus lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaaa kciuki zaciśnięte! Na którą masz wizytę?

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka dziekuje super pomysl z tym sensorkiem:)

miluszka lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Biorąc pod uwagę Wasze rady, nie zamówiłam tego mega zestawu pieluszek Pampers Premium Care, bo rzeczywiście, co będzie jak Małego uczulą? Kupiłam za to dziś w rossmanie z kartą Rossnę te pieluszki ale małą paczuszkę (22 sztuki za 11,99) także wyszło mi za sztukę praktycznie tyle co bym kupiła tamten zestaw (0,55 gr). Więc super :-)
    Widziałam że któraś z Was zastanawia się nad imionami Nina czy Matylda, MATYLDA piękne imię!
    No i widziałam też Dominika czy Weronika, WERONIKA! Męża babcia nosi to imię, uwielbiam tę kobietę! <3 no ale to tylko moje zdanie ;-)

Fairy tale, no też świętujecie :-) a tak w ogóle cały czas pamiętam o tym co mi pisałaś o wynikach kolposkopii i trzymam się tej myśli że wszystko będzie dobrze, choć wiadomo, że ciężko jest nie myśleć i przez tę niepewność złe myśli wracają. Jeszcze raz dziękuję Kochane!
    U nas od stycznia jakieś okazje do świętowania, męża babci urodziny, zaraz miała imieniny, mąż też miał imieniny w styczniu, teraz rocznica, w niedzielę mąż ma urodziny, potem Walentynki, kończą mi się pomysły na prezenty ;-)

A oto fotki wczorajszych robótek :-)
    kocyk 50x70 i poduszka 25x35 do wózka, poszewka na poduszkę 40x60 i kocyk do łóżeczka 80x100
    2mgksgn.jpg
    sówki, chmurki i szeleszcząco-dzwoniący sensorek :-)
    1zp41og.jpg
    o to super,dzięki za info, może też podjadę w weekend do rossmana

Cuda te twoje robótki, piękne, masz duży talent.

beatas faktycznie mało zapłaciłaś za ten wózek 3 w 1, z ciekawości popatrzyłam po ile chodzą używane i dużo nie stracisz na nim jak bedziesz potem sprzedawać, więc nawet jakby się okazał niewygodny to najwyżej sprzedasz i kupisz inny. Dobrze że jest lekki, bo waga to z reguły największa wada wózków 2w1 , czy 3w1

miluszka lubi tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • Helen Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    ja znam jedną małą Wiktorię - największa rozrabiaka w klasie - bije chłopców, ale jak trzeba to potrafi udawać aniołka, więc uważaj ;-)
    my tez mamy na oku te imię, podoba nam się również Natalia i Julianna :)
    beatas faktycznie dobre ceny ma ten sprzedawca, akurat widze ze w aukcjach nie ma 3w1 tylko 2w1, ile dałas za swój 3w1?

feegu6l.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad, widzę, że to kwestia indywidualna, bo dla mnie najbardziej zbawienny jest ten zawijas na dole:D mi zależy, żeby spać na lewym boku, co udaje mi się tylko dzięki tej poduszce:D pewnie dlatego robią rozne typy - szkoda, ze nie mozna ich wczesniej wypróbować..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    my tez mamy na oku te imię, podoba nam się również Natalia i Julianna :)
    beatas faktycznie dobre ceny ma ten sprzedawca, akurat widze ze w aukcjach nie ma 3w1 tylko 2w1, ile dałas za swój 3w1?
    Bo ja kupialam 2w1, dokladnie ten z linka.. I potem zapytalam, bo Pani do mnie dzwoniła dopytac o szczegóły, czy ma fotelkiki 0-13 i powiedziała mi o cabriofix po 310zł i pebble po 420zł! Wiec domówiłam jeszcze cabriofixa:) razem zaplacilam 2430zł:)

Helen, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMARZENAK gratulacje :)

MYSZAAA trzymam kciuki :)

mmarzenak lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys gratulacje :) Masz już imię ??

Mmarzenak gratulacje długi staż :)

Miluszka gratulacje rocznicy :)

My w tym roku mamy 5 lat, a znamy się uuu jakoś z 15 już będzie chyba

mmarzenak, miluszka, Magda34 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka- gratuluje rocznicy :)

A co do imienia Wiktoria- moja młodsza siostra ma tak na imię i jest meeegaaa spokojna :) No ale przy okazji najlepsza uczennica w klasie w liceum, aktualnie ze stypendium Prezesa Rady Ministrów za najlepszą średnią ocen w szkole :)

miluszka, Helen, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale Wy macie staż małżeński:D my to dopiero pół roku po ślubie: D a znamy się 3,5 :D

Magda34, kasju lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melissa no faktycznie zdolniacha z Twojej siostry! :-)

Melissa84 lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem 12 lat z mezem,ale 4 lata po slubie:)

Magda34, kuleczka777 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ