X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys śliczna córeczka :) Co do imienia to z wiadomych względów moim numerm jeden jest Witkoria ;) Helenka tez bardzo ładne (znam jedna mała Helenkę - wulkan energii, tyle że nie słucha nikogo i wymusza wszystko, ale to chyba kwestia wychowania ;) )

Beatas nawet nie wiedzialam, ze jest możliwość dokupienia takie osi :/ Bardzo Ci dziekuje :)

beatas lubi tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys - Helenka to piękne imię, Wiktoria to moja siostra i bardzo lubi to imię - więc też jest super ;)

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka ładnie wpada w ucho :)

Beatas ja uwielbiam uszka z barszczem :)

beatas, madziak2202 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • evus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys, Helenka slicznie :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Ansad, no fajnie trafiło się z tymi pampersami, teraz poczekam na promocję małego opakowania zielonych pampersów to też kupię na próbę
    Miluszka, to jest promocja z karta rossne,? Do kiedy trwa, bo też bym zakupiła taką paczuszke na probe:)

Moja mama jest tak szczęśliwa, że po 24 latach jem barszcz, ze robi mi specjalnie uszka drobiowe:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:56

kuleczka777, miluszka lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys śliczne maleństwo !
    Ja dzisiaj też mam wizytę u swojego lekarza ale pewnie nie zrobi mi usg tylko sprawdzi szyjkę.:(

Dziewczyny mam pytanie, przymierzam się do kupna wyprawki i się zastanawiam jakie kosmetyki polecacie dla niemowląt z jakiej firmy?

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• dais Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka sliczne te rzeczy szyjesz, az chcialoby sie byc Twoim dzieckiem :P Gratulacje z okazji rocznicy. Slusznie ze sie czyms zajmujesz inaczej moznaby oszalec, a to niewskazane :)
    Pati wydaje mi sie, ze normy w porzadku z glukoza.
    Kirys slicznotka, bedzie lamala nie jedno serduszko :D Imiona i Helenka i Wiktoria mi sie podobaja.
    My nie chcielsmy czarnego wozka, bo mi jakos tak do dziecka kolor czarny nie pasuja i kupilismy czarny :P Ale mam jeden daszek dodatkowy kolory rozowego, ktory prawdopodobnie dokupie w innym kolorze rowniez. Bugaboo ma ten plus ze mozna dokupowac roznego koloru elementy, wiec pewnie bede bankrutowac :P
    Nam w przyszly czwartek mija rocznica 4 lata po slubie, a jestesmy ze soba prawie 7 lat. Niektore z was juz maja super staz malzenski :D
    Ansad udalo Ci sie z pampersami, mam nadzieje ze tez gdzies wyhacze promocje.
    Olaf super rozrabiaka nie jest, ale jest bardzo zywiolowy wiec lubi biegac, skakac etc co konczy sie czasem niestety jak sie konczy. Nam nawet nic nie zalozyl wtedy na glowe, bo mial bardzo male rozciecie taka jakby wieksza kropke i zeszlo, nie ma sladu.
    Madziak fajny zestaw, bede sie przygladac zeby wiedziec co jeszcze potrzebuje :D
    Beatas ciesze sie ze wam sie podoba ten wozek, widzialam ich sporo na miescie, mnie nie przekonaly, ale to ma byc uzyteczne dla was i malenstwa.
    Moli ja stosowalam Mustele, Johnson&Johnson i oba byly fajne, niestety maly byc alergikiem wiec musialam zmienic na Oilatum, Emolium etc. Johnson&Johnson ma fajna linie fioletowa, ktora ulatwia dzieciom zasypianie. Nie wiem czy faktycznie dziala, ale lubie jej uzywac.
    Jesli ktoras pominelam to przepraszam, ciezko was nadrobic.

Ja wlasnie wrocilam ze szpitala, gdzie spedzilam 5 h siedzenia na tylko i czekania na jakiekolwiek wyniki. Po krotce bol to nie zoladek, krew i mocz w porzadku, wiec najwieksza szansa ze to jednak woreczek zolciowy sie tak odezwal mocno. Nie mialam tak wczesniej. Jutro mam miec USG woreczka i zobaczymy czego sie dowiem. Z milych rzeczy dostalam polska lekarke w szpitalu, wiec jakos tak milej. Na wychodne dali mi czopki z kodeina i czyms rozkurczajacym, ktore moge doraznie wziac w ciazy dzisiaj i jutro. Poki co licze ze wytrzymam bez tego bo boje sie o malenstwo, mimo uprzedzen ze jest bezpieczne i stosuja to w ciazy. Jutro po badaniu dowiem sie jakie leki i diete mam stosowac aby wytrzymac do konca ciazy z tym kamolem, jesli to przyczyna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 16:10

miluszka lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• moli5 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais dziękuję za odpowiedź!Jest tak duży wybór kosmetyków,że ciężko jest się zdecydować.

Mam nadzieję ,że z Twoim woreczkiem wszystko będzie w porządku,że USG niczego nie wykaże i,że ten kamień zniknie! Nie dziwię się,że się martwisz o maleństwo ale wierzę w to ,że wszystko będzie dobrze:)
    Na pewno jesteś w dobrych rękach !

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais może Ci siadło coś na ten kamień z jedzenia co nie posłużyło, wystarczy jedna rzecz. Fajnie że zastałaś polkę zawsze możesz podpytać ją tam o wszystko :)

Moli kamień tak nie znika sobie ;)

Mama z siostrą pojechały do galerii a tam jest smyk dałam im kartę payback żeby się pozbyły tych punktów ;) co mam do końca lutego ważne, ciekawe z czym przyjadą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 16:21

f2w3skjoxrbw67ni.png

• dais Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka pochwal sie lupami. Smyk ma same fajne rzeczy, niestety czasem wygorowane w cenie.
    Niestety to fakt kamien sam nie zniknie, a moj na ostatnim USG (robione 7 lat temu!) mial 2 cm, wiec tym bardziej. Strasznie boje sie narkozy i zabiegu, wiec to odkladam w czasie, a ze zazwyczaj ataki nie byly ostre i wystarczylo wziac nospe z paracetamolem to juz 7 lat minelo odkad wiem. Zobaczymy jutro czy to ta przyczyna i czy kamien jest tej samej wielkosci (mam nadzieje, ze nie urosl i ze nie ma wiecej ich). Wlasnie z tym to jest tez dziwnie, bo mialam faze na niezdrowe jedzenie ale to bylo jakies 2 tygodnie temu, a potem jadlam znow normalnie, raczej dietetycznie, brzuch zaczal mnie bolec dopiero wczoraj. Chyba musialo sie cos skumulowac. Teraz pozostaja sucharki, jogurty i zupka ryzowa wg zalecen lekarki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 16:27

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super staże małżeńskie! :) my mamy termin dokladnie w trzecią rocznicę ślubu 15 czerwca.

Co do kosmetyków dla dzieci - poczytajcie u sroki! Ma bardzo fajnie przedstawione co jest potrzebne, co nie co się nadaje i jakiej firmy. Seria z Rossmanna jest bardzo dobra :)

kuleczka777, evus, cass lubią tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Helen Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Annielov, ja zawsze chciałam czarny:D jak już dzidzia będzie w środku to będzie często używany, więc nie zdąży się zakurzyć:D były też szare, ale mąż (który ciągnie zmianie zdanie!!) stwierdził, że jednak czarny mu się podoba: D

Helen, ją zamówiłam fotelik w kolorze black raven;) bo ten mi sie najbardziej podobał z tych czarnych:D

Maggi, planuje zobaczyć jak będzie sie prowadziło wozeczek na 3 kolkach, bo w razie czego mozna dokupić przednią oś i bedzie czterokołowy:)
    własnie napisałam do tej Pani wiadomość przez allegro, aby się dowiedzieć wszystkiego z tymi dodatkami, bo ta przednia oś mnie interesuje, parasolka a widzę ze wszystko jest u niej taniej.
    mi się podobają trzy kolory tak naprawdę: szaro biały, carmelowy i miętowy, ale u nas w sklepach jest dozobaczenia jedynie kolor czarny :/
    Kirys Helenka bardzo ładne imię no i Wiktoria :)
    ja się tez w kółko zastanawiam, ale zostawiam ten wybór sobie bliżej porodu, pewnie samo się rozwiąże które najlepsze :)

feegu6l.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais będzie dobrze ;) oooo to super, że pielęgniarka to Polka.
    Ja idę robić racuchy ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kirys Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! Helenka to po prababci od strony męża. Narazie to imię jest naszym nr 1, bo lubimy imiona z tradycją i nie oklepane. Wiktoria też jest super, ale teraz często nadawane.
    Nam stuknęło 6 lat małżeństwa a znamy się od prawie 9.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 16:35

evus, Helen lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm, nawet lepiej bo lekarka :D w zasadzie chyba gdzies w moim wieku byla, tak przed 30. Ogolnie personel przemily, wierze ze bedzie dobrze i wiem, ze sie znaja. Samo to ze od razu zaczeli od wszelkich badan mnie zaskoczylo. I od poloznej dowiedzialam sie, ze od 22 tygodnia gdyby cos sie dzialo z przedwczesnym porodem to na porodowke, wiec tutaj chyba tez ratuja mniejsze dzieciaczki. Obym nie musiala sprawdzac.
    Helenucha musze wreszcie ta sroke poczytac :)
    Update: Zaczelam czytac i okazuje sie ze ta seria z J&J ktora polecam jest bardzo chemiczna. Tak wiec juz nie polecam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 16:42

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• oldżi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi co do wózka Joolz Day to ma go moja koleżanka, jest cudny, baaardzo mi się podoba, fajnie się prowadzi i składa dla mnie bomba! Jedyny minus jaki widzi koleżanka to, że ma krótką budkę.

Moli ja kupuje dla mojego malucha do kąpieli i po kąpieli Emolium a oprócz tego Linomag Bobo do dupki i Linomag sun z filtrem :)

Imię Helenka jest wspaniałe!

Ja z moim mężem jesteśmy razem 10 lat z czego 5 lat po ślubie :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam imię Helena jest piękne ;)

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha to nieźle wycelowany Ryś :)

Dais ja też mam 2 cm jednego i wiem o nim jakieś 3 lata albo dłużej. Moja mama ma od 17 roku życia kamienie kilka ale mniejsze i ma do tej pory

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais Aaaaa lekarka, źle coś doczytałam to tym lepiej super ale Ci się trafiło.

• beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    własnie napisałam do tej Pani wiadomość przez allegro, aby się dowiedzieć wszystkiego z tymi dodatkami, bo ta przednia oś mnie interesuje, parasolka a widzę ze wszystko jest u niej taniej.
    mi się podobają trzy kolory tak naprawdę: szaro biały, carmelowy i miętowy, ale u nas w sklepach jest dozobaczenia jedynie kolor czarny :/
    Kirys Helenka bardzo ładne imię no i Wiktoria :)
    ja się tez w kółko zastanawiam, ale zostawiam ten wybór sobie bliżej porodu, pewnie samo się rozwiąże które najlepsze :)
    Daj znać, jak Ci odpisze czy ma oś i parasolke, bo nie pomyślałam, żeby o to zapytać:D i jak ten czarny Ci sie widział?

Helen lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ