X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaNa wrote:
    Cześć wszystkim. Za bardzo nie wiem gdzie te pytanie zadać, więc napisze tutaj :) Jestem w 22 + 5 tc. Pytanie odnoście bezbarwnych wodnistych upławów ,które mam od kilku dni. Wczoraj byłam na usg połówkowym ,ale nie u swojej ginekolog i wody płodowe w normie więc to na pewno nie to, żadnego swędzenia i pieczenia też nie mam. Jutro kupię sobie papierki lakmusowe w aptece, orientujecie się jaki koszt i czy w każdej aptece je dostanę?

Ja się niestety nie orientuje...
    Też masz termin na czerwiec? ;) jak tak to zapraszamy na dłużej do nas :D

• kasju Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldżi, no ja właśnie chyba też się na nią zdecyduje :) Zapisałaś się już? :D W poniedziałek zadzwonie tam :D Oj, to ja bym troszkę zaniżyła statystyki :D

Kourtney, no i co teraz? :)

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • MiaNa Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na 5 czerwca mam termin ale wy tu tak sporo piszecie ,że po dłuższym wejściu nie umie się odnaleźć hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju wrote:
    Oldżi, no ja właśnie chyba też się na nią zdecyduje :) Zapisałaś się już? :D W poniedziałek zadzwonie tam :D Oj, to ja bym troszkę zaniżyła statystyki :D

Kourtney, no i co teraz? :)
    Chyba poczekam aż się córcia urodzi, potestujemy i któryś sprzedamy ;)
    Ale ten od teściów jest szary więc uniwersalny. Może się przydać jeszcze a ten nasz to różowy.

kasju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaNa wrote:
    Tak na 5 czerwca mam termin ale wy tu tak sporo piszecie ,że po dłuższym wejściu nie umie się odnaleźć hehe
    Ale...nie musisz wszystkiego czytać :P a dużo masz tych upławów?
    Wiesz już jaka płeć?

• oldżi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju wrote:

:)

Zapisałam :) miejsce może nie szalenie piękne ale znam kilka bardzo zadowolonych mamuś :)

kasju lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja, może następny będzie chłopak, to nie będzie już problemu z wózkiem :D

Kourtney lubi tę wiadomość

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • dais Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney ciezki wybor, potestuj oba i jeden sprzedasz to chyba najlepszy pomysl. Mozesz tez poczytac rozne blogi, opinie etc. To tez moze cos ulatwi. Tesciowie poszaleli :D
    MiaNa nie musisz czytac wszystkiego wstecz, szybko sie odnajdziesz. Niestety nie mam takiego problemu, wiec nie jestem w stanie pomoc.
    Jane witaj, widze ze kolejna szyjaca mamusia. Koniecznie pochwal sie jak skonczysz szyc :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• oldżi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney ta Twoja córeczka to bedzie się pięknymi brykami wozić! Będzie lans na dzielni :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldżi, no właśnie, polubiłam ich stronę na fejsie i oglądałam z ciekawości zdjęcia z zajęć i widziałam parę znajomych buziek:D Ale widze, ze mają dosc duzo "lajków" i raczej tez tam pojde :D zapisywalas sie telefonicznie? Mówiły cos o mocno ograniczonej liczbie miejsc? :) i w ogóle jak to tam jest? W jakie dni i czy zajęcia z mężulami :D Sorki, wiem, mogłabym sama zadzwonic i zapytać, ale tak jak mowie, moge dopiero w poniedziałek a jestem ciekawa :D

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Kourtney ta Twoja córeczka to bedzie się pięknymi brykami wozić! Będzie lans na dzielni :)
    No te jej bryki tyle warte co moje auto prawie...

AA dzisiaj byłam na glukozie. Nie było najgorzej :)

oldżi, cudak, evus lubią tę wiadomość

• jane Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, ale masz fajnie z tymi wózkami, jak to mówią od przybytku głowa nie boli :)
    A ja jutro wybieram się na dzień otwarty w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. Wyremontowali oddział i chcą się pochwalić, trzeba więc skorzystać, bo nie wiem czy inna taka okazja się nadarzy. Przy okazji chcę zapytać o ichną szkołę rodzenia, bo trzeba zacząć o tym myśleć. Dziewczyny Wy płacicie za takie zajęcia? Bo z tego co wiem to gdzieniegdzie są refundowane, ale nie wiem czy łatwo się do takiej szkoły zapisać. U nas w szpitalu za 5tyg szkoły chcą 400zł, nie wiem czy to dużo czy normalnie.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju przez telefon umówiłam się z nią na krótkie spotkanie i wtedy podpisałam deklaracje wyboru jej jako położnej. Wiem, że jest dużo chętnych i musiała stworzyć dwie grupy a w tej mojej jest 7 osób a moze być max 10, więc trzeba się spieszyć ;) póki co zajęcia będą 1 raz w tygodniu w dzień i o godzinie które same ustalimy na pierwszym spotkaniu sama teoria a po 32 tc będą 2 x w tygodniu i wtedy będą ćwiczenia, nauka oddechu i przygotowanie do porodu :) zajęcia z chłopami są osobno i one są dodatkowo płatne

kasju lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kourtney to bedziecie szaleć z maleńka :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha :) To dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, już przynajmniej mniej-więcej będę wiedziała o co chodzi :) kiss :*

oldżi lubi tę wiadomość

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, teraz mam przez Ciebie wózkowy dylemat.:D Super te wózki Mima!

I co ja teraz zrobię... Stokke czy Mima... Na szczęście jeszcze czas. :)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam czytac o tym mima i chyba mnie nie przekonal, ale to kwestia gustu. Kourtney ty masz drugi bugaboo, tak?
    Ta blogerka opisuje mima http://domowa.tv/mima-xari-wozek-gwiazd/
    To ten model? Z tymi wozkami to teraz szalenstwo, tyle jest dobrych ze az czlowiek musi sie doszukac jakiejs wady aby moc cos odrzucic :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja już jestem po wizycie szczęśliwa ze zwolnieniem lekarskim :) Na szczęście Tymcio ma się dobrze :)

Lila2703, kuleczka777, Agabtm, beatas, Magda34, evus, Pati_89, fairy_tale, miluszka, Helen, Helenucha Klucha, mmarzenak, Andzia SM, kirys, myszaaa lubią tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.

Co do stażu to my jesteśmy razem 14 lat. 11 po ślubie:)

kuleczka777, Magda34, evus, Helenucha Klucha, mmarzenak, Melissa84 lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Zaczelam czytac o tym mima i chyba mnie nie przekonal, ale to kwestia gustu. Kourtney ty masz drugi bugaboo, tak?
    Ta blogerka opisuje mima http://domowa.tv/mima-xari-wozek-gwiazd/
    To ten model? Z tymi wozkami to teraz szalenstwo, tyle jest dobrych ze az czlowiek musi sie doszukac jakiejs wady aby moc cos odrzucic :)
    Tak. Taki
    http://iv.pl/images/60362383711137042497.jpg

A któraś już ma ten wózek? Annielove? Ty chyba miałaś kupować taki też?

evus, Melissa84 lubią tę wiadomość

‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ