X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaNa wrote:
    Cześć wszystkim. Za bardzo nie wiem gdzie te pytanie zadać, więc napisze tutaj :) Jestem w 22 + 5 tc. Pytanie odnoście bezbarwnych wodnistych upławów ,które mam od kilku dni. Wczoraj byłam na usg połówkowym ,ale nie u swojej ginekolog i wody płodowe w normie więc to na pewno nie to, żadnego swędzenia i pieczenia też nie mam. Jutro kupię sobie papierki lakmusowe w aptece, orientujecie się jaki koszt i czy w każdej aptece je dostanę?

Ja się niestety nie orientuje...
    Też masz termin na czerwiec? ;) jak tak to zapraszamy na dłużej do nas :D

• kasju Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldżi, no ja właśnie chyba też się na nią zdecyduje :) Zapisałaś się już? :D W poniedziałek zadzwonie tam :D Oj, to ja bym troszkę zaniżyła statystyki :D

Kourtney, no i co teraz? :)

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • MiaNa Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na 5 czerwca mam termin ale wy tu tak sporo piszecie ,że po dłuższym wejściu nie umie się odnaleźć hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju wrote:
    Oldżi, no ja właśnie chyba też się na nią zdecyduje :) Zapisałaś się już? :D W poniedziałek zadzwonie tam :D Oj, to ja bym troszkę zaniżyła statystyki :D

Kourtney, no i co teraz? :)
    Chyba poczekam aż się córcia urodzi, potestujemy i któryś sprzedamy ;)
    Ale ten od teściów jest szary więc uniwersalny. Może się przydać jeszcze a ten nasz to różowy.

kasju lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaNa wrote:
    Tak na 5 czerwca mam termin ale wy tu tak sporo piszecie ,że po dłuższym wejściu nie umie się odnaleźć hehe
    Ale...nie musisz wszystkiego czytać :P a dużo masz tych upławów?
    Wiesz już jaka płeć?

• oldżi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju wrote:

:)

Zapisałam :) miejsce może nie szalenie piękne ale znam kilka bardzo zadowolonych mamuś :)

kasju lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja, może następny będzie chłopak, to nie będzie już problemu z wózkiem :D

Kourtney lubi tę wiadomość

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • dais Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney ciezki wybor, potestuj oba i jeden sprzedasz to chyba najlepszy pomysl. Mozesz tez poczytac rozne blogi, opinie etc. To tez moze cos ulatwi. Tesciowie poszaleli :D
    MiaNa nie musisz czytac wszystkiego wstecz, szybko sie odnajdziesz. Niestety nie mam takiego problemu, wiec nie jestem w stanie pomoc.
    Jane witaj, widze ze kolejna szyjaca mamusia. Koniecznie pochwal sie jak skonczysz szyc :D

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• oldżi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney ta Twoja córeczka to bedzie się pięknymi brykami wozić! Będzie lans na dzielni :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oldżi, no właśnie, polubiłam ich stronę na fejsie i oglądałam z ciekawości zdjęcia z zajęć i widziałam parę znajomych buziek:D Ale widze, ze mają dosc duzo "lajków" i raczej tez tam pojde :D zapisywalas sie telefonicznie? Mówiły cos o mocno ograniczonej liczbie miejsc? :) i w ogóle jak to tam jest? W jakie dni i czy zajęcia z mężulami :D Sorki, wiem, mogłabym sama zadzwonic i zapytać, ale tak jak mowie, moge dopiero w poniedziałek a jestem ciekawa :D

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oldżi wrote:
    Kourtney ta Twoja córeczka to bedzie się pięknymi brykami wozić! Będzie lans na dzielni :)
    No te jej bryki tyle warte co moje auto prawie...

AA dzisiaj byłam na glukozie. Nie było najgorzej :)

oldżi, cudak, evus lubią tę wiadomość

• jane Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, ale masz fajnie z tymi wózkami, jak to mówią od przybytku głowa nie boli :)
    A ja jutro wybieram się na dzień otwarty w szpitalu, w którym zamierzam rodzić. Wyremontowali oddział i chcą się pochwalić, trzeba więc skorzystać, bo nie wiem czy inna taka okazja się nadarzy. Przy okazji chcę zapytać o ichną szkołę rodzenia, bo trzeba zacząć o tym myśleć. Dziewczyny Wy płacicie za takie zajęcia? Bo z tego co wiem to gdzieniegdzie są refundowane, ale nie wiem czy łatwo się do takiej szkoły zapisać. U nas w szpitalu za 5tyg szkoły chcą 400zł, nie wiem czy to dużo czy normalnie.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju przez telefon umówiłam się z nią na krótkie spotkanie i wtedy podpisałam deklaracje wyboru jej jako położnej. Wiem, że jest dużo chętnych i musiała stworzyć dwie grupy a w tej mojej jest 7 osób a moze być max 10, więc trzeba się spieszyć ;) póki co zajęcia będą 1 raz w tygodniu w dzień i o godzinie które same ustalimy na pierwszym spotkaniu sama teoria a po 32 tc będą 2 x w tygodniu i wtedy będą ćwiczenia, nauka oddechu i przygotowanie do porodu :) zajęcia z chłopami są osobno i one są dodatkowo płatne

kasju lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kourtney to bedziecie szaleć z maleńka :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha :) To dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, już przynajmniej mniej-więcej będę wiedziała o co chodzi :) kiss :*

oldżi lubi tę wiadomość

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, teraz mam przez Ciebie wózkowy dylemat.:D Super te wózki Mima!

I co ja teraz zrobię... Stokke czy Mima... Na szczęście jeszcze czas. :)

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam czytac o tym mima i chyba mnie nie przekonal, ale to kwestia gustu. Kourtney ty masz drugi bugaboo, tak?
    Ta blogerka opisuje mima http://domowa.tv/mima-xari-wozek-gwiazd/
    To ten model? Z tymi wozkami to teraz szalenstwo, tyle jest dobrych ze az czlowiek musi sie doszukac jakiejs wady aby moc cos odrzucic :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja już jestem po wizycie szczęśliwa ze zwolnieniem lekarskim :) Na szczęście Tymcio ma się dobrze :)

Lila2703, kuleczka777, Agabtm, beatas, Magda34, evus, Pati_89, fairy_tale, miluszka, Helen, Helenucha Klucha, mmarzenak, Andzia SM, kirys, myszaaa lubią tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt.

Co do stażu to my jesteśmy razem 14 lat. 11 po ślubie:)

kuleczka777, Magda34, evus, Helenucha Klucha, mmarzenak, Melissa84 lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Zaczelam czytac o tym mima i chyba mnie nie przekonal, ale to kwestia gustu. Kourtney ty masz drugi bugaboo, tak?
    Ta blogerka opisuje mima http://domowa.tv/mima-xari-wozek-gwiazd/
    To ten model? Z tymi wozkami to teraz szalenstwo, tyle jest dobrych ze az czlowiek musi sie doszukac jakiejs wady aby moc cos odrzucic :)
    Tak. Taki
    http://iv.pl/images/60362383711137042497.jpg

A któraś już ma ten wózek? Annielove? Ty chyba miałaś kupować taki też?

evus, Melissa84 lubią tę wiadomość

‹‹ 851 852 853 854 855 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ