Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJuz po
mały waży 550g
szyjka zamknięta ponad 4 cm
wszystko ok
Kolejna wizyta dopiero w marcu masakra zwariuje :p
beatas, madziak2202, kuleczka777, dais, Kaja, Helenucha Klucha, ansad, Kiki97, Lila2703, mmarzenak, Agabtm, Kourtney, cudak, Magda34, evus, miluszka, fairy_tale, Andzia SM, kirys, jakka lubią tę wiadomość
-
dais wrote:Update: Zaczelam czytac i okazuje sie ze ta seria z J&J ktora polecam jest bardzo chemiczna. Tak wiec juz nie polecam
ja na początku ciąży smarowałam oliwką z fioletowej seri J&J ciało, i dostałam wysypki na brzuchu i to takiej konkretnej.
-
Wlasnie po przeczytania na szybko sroki mysle, ze zaopatrze sie glownie w babydream lub hipp bo wypadaja najlepiej. Zdziwilam sie ze emolium tak slabo wypadl, bo tez mialam go polecanego przez lekarke. Poczytalam tez o emolientach i raczej poki nie okaze sie ze maly ma alergie nie bede ich stosowala. Myszaa gratulacje, 550 g to juz duzy
masz jakies zdjecie?
-
kirys wrote:Dzięki dziewczyny! Helenka to po prababci od strony męża. Narazie to imię jest naszym nr 1, bo lubimy imiona z tradycją i nie oklepane. Wiktoria też jest super, ale teraz często nadawane.
Nam stuknęło 6 lat małżeństwa a znamy się od prawie 9.
Super foto córki i imię też !!!!
Co do związku po ślubie 4 lata aznamy się 3 -
Kaja mam nadzieje, ze syrop zadziala i kaszel ustanie. Nie wiem czy mozesz dodatkowo brac syrop z cebuli lub syrop z sosny, mi sosnowy zazwyczaj pomagal, tyle ze nie wiem czy mozna w ciazy.
No niestety dopadl mnie bol, w poprzedniej ciazy nie mialam ani razu ataku, wiec jestem zdziwiona tym i w dodatku jego dlugoscia, dowiemy sie jutro o co chodzi.Nawet nie wiecie jaka radosc mi przynioslo zjedzenie zupki z ryzem na piersi z kurczaka po tym calym niejedzeniu lub samych sucharach. Delektowalam sie jakby to byl najwiekszy przysmak swiata -
miluszka wrote:Biorąc pod uwagę Wasze rady, nie zamówiłam tego mega zestawu pieluszek Pampers Premium Care, bo rzeczywiście, co będzie jak Małego uczulą? Kupiłam za to dziś w rossmanie z kartą Rossnę te pieluszki ale małą paczuszkę (22 sztuki za 11,99) także wyszło mi za sztukę praktycznie tyle co bym kupiła tamten zestaw (0,55 gr). Więc super
Widziałam że któraś z Was zastanawia się nad imionami Nina czy Matylda, MATYLDA piękne imię!
No i widziałam też Dominika czy Weronika, WERONIKA! Męża babcia nosi to imię, uwielbiam tę kobietę!no ale to tylko moje zdanie
Fairy tale, no też świętujeciea tak w ogóle cały czas pamiętam o tym co mi pisałaś o wynikach kolposkopii i trzymam się tej myśli że wszystko będzie dobrze, choć wiadomo, że ciężko jest nie myśleć i przez tę niepewność złe myśli wracają. Jeszcze raz dziękuję Kochane!
U nas od stycznia jakieś okazje do świętowania, męża babci urodziny, zaraz miała imieniny, mąż też miał imieniny w styczniu, teraz rocznica, w niedzielę mąż ma urodziny, potem Walentynki, kończą mi się pomysły na prezenty
A oto fotki wczorajszych robótek
kocyk 50x70 i poduszka 25x35 do wózka, poszewka na poduszkę 40x60 i kocyk do łóżeczka 80x100
sówki, chmurki i szeleszcząco-dzwoniący sensorek
Heheh to ja się borykałam z wyborem :Matylda a Nina. Jest ju jednak postanowione: MATYLDA !!!miluszka lubi tę wiadomość
-
beatas wrote:Dziewczyny, ale Wy macie staż małżeński:D my to dopiero pół roku po ślubie: D a znamy się 3,5
W 6 czerwca będziemy mieli rok małżeństwa, a 13 lipca -3 lata razem...kurcze a między tymi dwoma datami ma sie pojawić nasze dzieciątko...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 18:32
-
Cześć dziewczyny
Mogę do Was dołączyć? Termin mam na 25.06 więc mam nadzieję, że załapię się do mamuś czerwcowych. Tak się cieszę, że będę miała swoje maleństwo, bo czekałam na nie 3 lata. Jeszcze nie wiem czy będzie chłopiec czy dziewczynka, bo na razie się nie ujawnia. Ale 11.02 idę na połówkowe, więc może się dowiem. W każdym razie imiona dla chłopczyka i dziewczynki są już wybranemmarzenak, kasju, dais, agus3004, ansad, Kourtney, Helenucha Klucha, Melissa84, Helen, Lila2703, beatas, Magda34, evus, miluszka, fairy_tale, Andzia SM, jakka lubią tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Ale nadrabiania
Beats, bardzo fajny wózek, w sumie nie zdarzyło mi się zobaczyć takiego na żywoi spoko, ja i mój mąż też mamy mały staż
jestesmy razem 2,5 roku, a po ślubie 5 miesięcy
Miluszka, bardzo pozytywnie nastawił mnie Twój postSuper, że masz wsparcie w mężu! Wszystkiego dobrego życzę z całego, a nawet dwóch serduszek!
i trzymam mocno kciuki za Twoje zdrowie
PS. te uszyte sówki są odjazdowe
Uwielbiam sówki
Kirys, gratuluje udanej wizyty no i dziewczynkii jaka słodka buzinka na zdjęciu
bardzo ładne imię
Dais, zdrówka życzęi oby już nie bolało
Oldżi, wybrałaś już może tą szkołę rodzenia?
Myszaaa, to już spory jest syneksuper
a do marca szybko zleci
Jane, witaj wśród Czerwcówek
A ja dzisiaj od rana miałam szał na pranie i prasowanie tych maleńkich cudeniekukładania, planowania itp
teraz mężu maluje sypialnie, nie mogę się już doczekać jak będziemy wszystko ustawiać dla maleństwa
wzmożony syndrom wicia gniazda chyba
I jeszcze od wczoraj zaczęła mnie ciągnąć blizna w pępku po laparoskopii, uh, nieprzyjemne uczucieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 18:48
Kourtney, miluszka lubią tę wiadomość
Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
Hurra! Udało mi się nawet wstawić suwaczek
Dla dziewczynki mamy Martynka, a dla chłopca Karol - to po pradziadku. Nie ukrywam, że marzy mi się dziewczynka, ale chłopiec też będzie wielką radością.
Ja z wyprawką daleko w tyle, mam parę ciuszków i kołderkę z podusią z Lidla. No ale na szczęście jeszcze trochę czasu zostało. Konkretniejsze zakupy planuję na kwiecień, bo wtedy będę już na zwolnieniu i będę miała dużo wolnego(mam nadzieję, że sił też). Planuję również poszyć sobie pościel dla dzidziusia, taką w marynarskie wzory, ale to też na razie czeka. Wybrałam sobie już materiały na allegro, trzeba tylko zamówić.dais, Einin, evus, miluszka, Mili_Vanilli lubią tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Cześć wszystkim. Za bardzo nie wiem gdzie te pytanie zadać, więc napisze tutaj
Jestem w 22 + 5 tc. Pytanie odnoście bezbarwnych wodnistych upławów ,które mam od kilku dni. Wczoraj byłam na usg połówkowym ,ale nie u swojej ginekolog i wody płodowe w normie więc to na pewno nie to, żadnego swędzenia i pieczenia też nie mam. Jutro kupię sobie papierki lakmusowe w aptece, orientujecie się jaki koszt i czy w każdej aptece je dostanę?
-
nick nieaktualnyJane witaj
Laski moi tesciowie się postarali... Mieszkają trochę dalej więc nie informowałem ich co kupowałam już a oni też o nic nie pytali. Aż tu dzisiaj przyjeżdżają z nowiutkim wózkiem Mima.no i mamy dwa wózki...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:19
Helen, Lila2703, Agabtm, Magda34 lubią tę wiadomość