Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do smyka to pewnie jutro się pochwalę bo jak pojechały to prędko nie wrócą pewnie

beatas lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po ;) mały waży 550g ;) szyjka zamknięta ponad 4 cm :) wszystko ok :) Kolejna wizyta dopiero w marcu masakra zwariuje :p

beatas, madziak2202, kuleczka777, dais, Kaja, Helenucha Klucha, ansad, nick nieaktualny, Lila2703, mmarzenak, Agabtm, nick nieaktualny, cudak, Magda34, evus, miluszka, fairy_tale, Andzia SM, kirys, jakka lubią tę wiadomość

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Update: Zaczelam czytac i okazuje sie ze ta seria z J&J ktora polecam jest bardzo chemiczna. Tak wiec juz nie polecam :D

ja na początku ciąży smarowałam oliwką z fioletowej seri J&J ciało, i dostałam wysypki na brzuchu i to takiej konkretnej.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie po przeczytania na szybko sroki mysle, ze zaopatrze sie glownie w babydream lub hipp bo wypadaja najlepiej. Zdziwilam sie ze emolium tak slabo wypadl, bo tez mialam go polecanego przez lekarke. Poczytalam tez o emolientach i raczej poki nie okaze sie ze maly ma alergie nie bede ich stosowala. Myszaa gratulacje, 550 g to juz duzy :) masz jakies zdjecie?

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaaa gratki za wizytę!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wchodzilam bo oboje z Marcelim chorzy on dostał syropy plus antybiotyk a ja syrop nic więcej a kaszel mam taki ze głowę urywa !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys wrote:
    Dzięki dziewczyny! Helenka to po prababci od strony męża. Narazie to imię jest naszym nr 1, bo lubimy imiona z tradycją i nie oklepane. Wiktoria też jest super, ale teraz często nadawane.
    Nam stuknęło 6 lat małżeństwa a znamy się od prawie 9.

Super foto córki i imię też !!!!
    Co do związku po ślubie 4 lata aznamy się 3

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais to Cię ten kamol męczy ehh i czemu w ciąży to się wszystko odzywa ehhhh

mhsvanlih0qhtdnx.png

• dais Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja mam nadzieje, ze syrop zadziala i kaszel ustanie. Nie wiem czy mozesz dodatkowo brac syrop z cebuli lub syrop z sosny, mi sosnowy zazwyczaj pomagal, tyle ze nie wiem czy mozna w ciazy.
    No niestety dopadl mnie bol, w poprzedniej ciazy nie mialam ani razu ataku, wiec jestem zdziwiona tym i w dodatku jego dlugoscia, dowiemy sie jutro o co chodzi.Nawet nie wiecie jaka radosc mi przynioslo zjedzenie zupki z ryzem na piersi z kurczaka po tym calym niejedzeniu lub samych sucharach. Delektowalam sie jakby to byl najwiekszy przysmak swiata :P

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Biorąc pod uwagę Wasze rady, nie zamówiłam tego mega zestawu pieluszek Pampers Premium Care, bo rzeczywiście, co będzie jak Małego uczulą? Kupiłam za to dziś w rossmanie z kartą Rossnę te pieluszki ale małą paczuszkę (22 sztuki za 11,99) także wyszło mi za sztukę praktycznie tyle co bym kupiła tamten zestaw (0,55 gr). Więc super :-)
    Widziałam że któraś z Was zastanawia się nad imionami Nina czy Matylda, MATYLDA piękne imię!
    No i widziałam też Dominika czy Weronika, WERONIKA! Męża babcia nosi to imię, uwielbiam tę kobietę! <3 no ale to tylko moje zdanie ;-)

Fairy tale, no też świętujecie :-) a tak w ogóle cały czas pamiętam o tym co mi pisałaś o wynikach kolposkopii i trzymam się tej myśli że wszystko będzie dobrze, choć wiadomo, że ciężko jest nie myśleć i przez tę niepewność złe myśli wracają. Jeszcze raz dziękuję Kochane!
    U nas od stycznia jakieś okazje do świętowania, męża babci urodziny, zaraz miała imieniny, mąż też miał imieniny w styczniu, teraz rocznica, w niedzielę mąż ma urodziny, potem Walentynki, kończą mi się pomysły na prezenty ;-)

A oto fotki wczorajszych robótek :-)
    kocyk 50x70 i poduszka 25x35 do wózka, poszewka na poduszkę 40x60 i kocyk do łóżeczka 80x100
    2mgksgn.jpg
    sówki, chmurki i szeleszcząco-dzwoniący sensorek :-)
    1zp41og.jpg

Heheh to ja się borykałam z wyborem :Matylda a Nina. Jest ju jednak postanowione: MATYLDA !!! :D

miluszka lubi tę wiadomość

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney prosze przy mnie na pierwszej dopisać Matylda :D...a że trudno nam się było zdecydować na drugie chyba będzie Nina...ten zestaw świetnie brzmi z naszym nazwiskiem :)

Helen, miluszka lubią tę wiadomość

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Dziewczyny, ale Wy macie staż małżeński:D my to dopiero pół roku po ślubie: D a znamy się 3,5 :D

W 6 czerwca będziemy mieli rok małżeństwa, a 13 lipca -3 lata razem...kurcze a między tymi dwoma datami ma sie pojawić nasze dzieciątko...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 18:32

• jane Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Mogę do Was dołączyć? Termin mam na 25.06 więc mam nadzieję, że załapię się do mamuś czerwcowych. Tak się cieszę, że będę miała swoje maleństwo, bo czekałam na nie 3 lata. Jeszcze nie wiem czy będzie chłopiec czy dziewczynka, bo na razie się nie ujawnia. Ale 11.02 idę na połówkowe, więc może się dowiem. W każdym razie imiona dla chłopczyka i dziewczynki są już wybrane :)

mmarzenak, kasju, dais, agus3004, ansad, nick nieaktualny, Helenucha Klucha, Melissa84, Helen, Lila2703, beatas, Magda34, evus, miluszka, fairy_tale, Andzia SM, jakka lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Jane :) Zdradź nam wytypowane imiona ;)

Lila super że wygrała Matylda :) Tak ma na imię ulubiona koleżanka z byłego przedszkola mojego synka i świetna z niej dziewczynka :)

Lila2703 lubi tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nadrabiania :D

Beats, bardzo fajny wózek, w sumie nie zdarzyło mi się zobaczyć takiego na żywo :D i spoko, ja i mój mąż też mamy mały staż :D jestesmy razem 2,5 roku, a po ślubie 5 miesięcy :D

Miluszka, bardzo pozytywnie nastawił mnie Twój post :) Super, że masz wsparcie w mężu! Wszystkiego dobrego życzę z całego, a nawet dwóch serduszek! :) i trzymam mocno kciuki za Twoje zdrowie :) PS. te uszyte sówki są odjazdowe :) Uwielbiam sówki :)

Kirys, gratuluje udanej wizyty no i dziewczynki :D i jaka słodka buzinka na zdjęciu ;) bardzo ładne imię :)

Dais, zdrówka życzę :) i oby już nie bolało :)

Oldżi, wybrałaś już może tą szkołę rodzenia? :D

Myszaaa, to już spory jest synek :) super :) a do marca szybko zleci :D

Jane, witaj wśród Czerwcówek :)

A ja dzisiaj od rana miałam szał na pranie i prasowanie tych maleńkich cudeniek :D układania, planowania itp :D teraz mężu maluje sypialnie, nie mogę się już doczekać jak będziemy wszystko ustawiać dla maleństwa :D wzmożony syndrom wicia gniazda chyba :D
    I jeszcze od wczoraj zaczęła mnie ciągnąć blizna w pępku po laparoskopii, uh, nieprzyjemne uczucie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 18:48

nick nieaktualny, miluszka lubią tę wiadomość

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda ;) Cudowne ;)

Mysza kawał chłopa z Twojego Eryka ;)
    Jane tez mam wtedy polowkowe nie mogę się doczekać ;);)

Helen, Lila2703 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • jane Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra! Udało mi się nawet wstawić suwaczek :)
    Dla dziewczynki mamy Martynka, a dla chłopca Karol - to po pradziadku. Nie ukrywam, że marzy mi się dziewczynka, ale chłopiec też będzie wielką radością.
    Ja z wyprawką daleko w tyle, mam parę ciuszków i kołderkę z podusią z Lidla. No ale na szczęście jeszcze trochę czasu zostało. Konkretniejsze zakupy planuję na kwiecień, bo wtedy będę już na zwolnieniu i będę miała dużo wolnego(mam nadzieję, że sił też). Planuję również poszyć sobie pościel dla dzidziusia, taką w marynarskie wzory, ale to też na razie czeka. Wybrałam sobie już materiały na allegro, trzeba tylko zamówić.

dais, Einin, evus, miluszka, Mili_Vanilli lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • oldżi Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju wybralam http://www.mojaszkolarodzenia.pl. Zajęcia mają się rozpocząć za ok. 2 tygodnie, podobno króluje rocznik 89 i 90 :)

3jgx3e3k4gsb554h.png
  • MiaNa Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Za bardzo nie wiem gdzie te pytanie zadać, więc napisze tutaj :) Jestem w 22 + 5 tc. Pytanie odnoście bezbarwnych wodnistych upławów ,które mam od kilku dni. Wczoraj byłam na usg połówkowym ,ale nie u swojej ginekolog i wody płodowe w normie więc to na pewno nie to, żadnego swędzenia i pieczenia też nie mam. Jutro kupię sobie papierki lakmusowe w aptece, orientujecie się jaki koszt i czy w każdej aptece je dostanę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane witaj :)

Laski moi tesciowie się postarali... Mieszkają trochę dalej więc nie informowałem ich co kupowałam już a oni też o nic nie pytali. Aż tu dzisiaj przyjeżdżają z nowiutkim wózkiem Mima. :O no i mamy dwa wózki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 19:19

Helen, Lila2703, Agabtm, Magda34 lubią tę wiadomość

‹‹ 850 851 852 853 854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ