Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu recenzja tego bugaboo Buffalo.
    http://domowa.tv/bugaboo-buffalo-uniwersalny-duzy-wozek/
    Wygląda że jest lepszy niż Mima. Przynajmniej z tej recenzji. W
    Wiecie chodzenie z pustym wózkiem to nie to samo co z dzieckiem na pewno. Więc dopiero jak będzie córcia będzie szło coś więcej powiedziec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:15

• dais Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, poki nie przymierzysz dziecka ciezko stwierdzic. Mozesz poki co poprobowac takie testy jak skladanie, ktory szybciej i wygodniej, jedna reka etc, mniej miejsca zajmuje. Ktory lzejszy i poreczniejszy, skretnosc kolek (zrob sobie jakis labirynt przez dom z przeszkodami). Jak macie snieg mozesz sprawdzic jak sie na nim zachowuje. Testuj, czytaj i sie zastanawiaj. Do bugaboo najwyzej dokupicie inne kolory gdyby drugie dziecko bylo chlopczykiem, ale to znow dodatkowy koszt, przy tym mima macie uniwersalny bardziej, ale raczej na krocej starczy. Z drugiej strony moze sie okazac ze maluch bedzie na tyle ciekawski, ze i tak jak bedzie mial 1,5 roku nie bedzie chcial siedziec w wysokim wozku.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney piękny prezent od teściów ho ho ho pozazdrościć... A jego cena obledna...

kuleczka777 lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane, witaj! Super, że do nas dołączyłaś!

Kourtney, wspominałaś kiedyś, że teściowej nie podobał się ten, co kupiliście, to możoe w ten sposób to załatwiła:D a nie możecie oddać któregoś? bo dwa wózki chyba średnio się przydadzą :D chyba lepiej jakąś wypaśną spacerówke za to kupić..
    Mi się bardziej podoba ten mima !

MiaNa, niestety też nie znam odpowiedzi..

Przepraszam, jeśli zdublowałam odpowiedzi, ale musiałam trzy strony nadrobić i odpisywałam na bieżąco w innym oknie:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Jane, witaj! Super, że do nas dołączyłaś!

Kourtney, wspominałaś kiedyś, że teściowej nie podobał się ten, co kupiliście, to możoe w ten sposób to załatwiła:D a nie możecie oddać któregoś? bo dwa wózki chyba średnio się przydadzą :D chyba lepiej jakąś wypaśną spacerówke za to kupić..
    Mi się bardziej podoba ten mima !

MiaNa, niestety też nie znam odpowiedzi..

Przepraszam, jeśli zdublowałam odpowiedzi, ale musiałam trzy strony nadrobić i odpisywałam na bieżąco w innym oknie:D
    No kurcze ale my też kupę forsy daliśmy za ten nasz... I ciężko będzie. No okaże się wszystko jak córcia już będzie z nami

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt Myszaa, Kirys, Melissa :) Mam nadzieję, że nikogo nie przeoczyłam.
    Kourtney zazdroszcze teściów. Moi nawet o tym nie pomyślą:/ Za to tesciowa mi szuka na necie jakis używanych wózków typu sama gondola....gdzie mówiłam jej, że ja chce 3 w 1. Czego nie rozumiem skoro ani zlotowki nam do niego nie dołoży

Melissa84, myszaaa lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Jane i MiaNa :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pomyśleli już na przyszłość :P

Od poniedziałku zaczynamy szkole rodzenia :D
    któraś już chodzi?

• miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Miluszka, to jest promocja z karta rossne,? Do kiedy trwa, bo też bym zakupiła taką paczuszke na probe:)

Moja mama jest tak szczęśliwa, że po 24 latach jem barszcz, ze robi mi specjalnie uszka drobiowe:D
    Tak, z kartą rossnę ale nie spojrzałam do kiedy trwa promocja,
    Moli5 sroka o polecała babydream ale ja sama jeszcze nie zdecydowałam które wybiiorę
    Takie mi tu kompkementy piszecie o tych kocykach i sówkach że się rumienię :-)
    Kourtney ja jeszcze nie zaczęłam SR i nie mogę się już doczekać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 21:27

Helen lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, wpisz mi prosze Synka na pierwszej stronie :) zazdroszcze tesciow, moi niestety tez nie pomysla :/

dobrej nocki

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe Mamusie :) ale fajnie, coraz wiecej nas jest, pomyslcie jak sie Maluchy zaczna rodzic, ile emocji :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju wrote:
    Ale nadrabiania :D

Beats, bardzo fajny wózek, w sumie nie zdarzyło mi się zobaczyć takiego na żywo :D i spoko, ja i mój mąż też mamy mały staż :D jestesmy razem 2,5 roku, a po ślubie 5 miesięcy :D

Miluszka, bardzo pozytywnie nastawił mnie Twój post :) Super, że masz wsparcie w mężu! Wszystkiego dobrego życzę z całego, a nawet dwóch serduszek! :) i trzymam mocno kciuki za Twoje zdrowie :) PS. te uszyte sówki są odjazdowe :) Uwielbiam sówki :)

Kirys, gratuluje udanej wizyty no i dziewczynki :D i jaka słodka buzinka na zdjęciu ;) bardzo ładne imię :)

Dais, zdrówka życzę :) i oby już nie bolało :)

Oldżi, wybrałaś już może tą szkołę rodzenia? :D

Myszaaa, to już spory jest synek :) super :) a do marca szybko zleci :D

Jane, witaj wśród Czerwcówek :)

A ja dzisiaj od rana miałam szał na pranie i prasowanie tych maleńkich cudeniek :D układania, planowania itp :D teraz mężu maluje sypialnie, nie mogę się już doczekać jak będziemy wszystko ustawiać dla maleństwa :D wzmożony syndrom wicia gniazda chyba :D
    I jeszcze od wczoraj zaczęła mnie ciągnąć blizna w pępku po laparoskopii, uh, nieprzyjemne uczucie :)
    Dzięki :-) super że działacie, ja już porasowane ale zapach tych ubranek nieziemski :-)
    mnie tak ostatnio ciągnęła blizna po wyrostku :/
    Kirys, śliczna córeczka :-) moja ulubioba lalka z dzieciństwa była Helenką :-)
    Lila no Matylda super :-)
    jane witaj :-)

Dziękujemy Kochane za życzenia rocznicowe!

Dais jak Olaf?

Kourtney no to się teściowie postarali :-) no to masz teraz dylemat ;-)

KOCHANE GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 22:08

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaNa wrote:
    Cześć wszystkim. Za bardzo nie wiem gdzie te pytanie zadać, więc napisze tutaj :) Jestem w 22 + 5 tc. Pytanie odnoście bezbarwnych wodnistych upławów ,które mam od kilku dni. Wczoraj byłam na usg połówkowym ,ale nie u swojej ginekolog i wody płodowe w normie więc to na pewno nie to, żadnego swędzenia i pieczenia też nie mam. Jutro kupię sobie papierki lakmusowe w aptece, orientujecie się jaki koszt i czy w każdej aptece je dostanę?
    Ja raz skorzystałam z tych papierków, masz na myśli testy PH, prawda? Mnie akurat mąż kupował, ale dostał je bez problemu w najbliższej, dość malej aptece. I nie były jakoś bardzo drogie, może ok. 20 zl za bodajże dwie sztuki w opakowaniu.

9ewns65gxjq3gces.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, słuchajcie. Męczą mnie od wczoraj dziwne odczucia - poczucie zimna w brzuchu, w okolicy żołądka. No normalnie jakbym kostkę lodu połknęła o_O któraś z was też tak miała? Trwa parę sekund i przechodzi, i tak parę razy dziennie. Nie jest to pieczenie jak na zgagę, nie jest raczej związane z posiłkami. Siedzę i się zastanawiam o co chodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 21:50

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    witam nowe Mamusie :) ale fajnie, coraz wiecej nas jest, pomyslcie jak sie Maluchy zaczna rodzic, ile emocji :)
    Jest nas ok. 140 więc przypada po 4-5porodow na dzień.

Helenucha Klucha, evus, Lila2703 lubią tę wiadomość

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Wlasnie po przeczytania na szybko sroki mysle, ze zaopatrze sie glownie w babydream lub hipp bo wypadaja najlepiej. Zdziwilam sie ze emolium tak slabo wypadl, bo tez mialam go polecanego przez lekarke. Poczytalam tez o emolientach i raczej poki nie okaze sie ze maly ma alergie nie bede ich stosowala.
    Ja smaruję właśnie oliwką Hipp i olejkiem migdałowym:)

• dais Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam uczucia zimna, ale dzisiaj mi tlumaczyla polozna ze jak bol jest zlokalizowany na dole to jest zwiazany z ciaza jak na gorze to nie. Moze po prostu masz takie dziwne uczucie kiedy cos sie rozciaga? Mnie przez kilka dni klulo na dole i to bylo zwiazane z rozciaganiem.
    Niestety musialam wziac to szalone lekarstwo, snilo mi sie, ze brzuch boli i oczywiscie obudzil mnie bol. Nie moge ponownie zasnac i odwazylam sie wziac lek. Lekarka powiedziala, ze moge go zastosowac w ciazy i daja go ciezarnym. Zaczelam czytac w necie i zdebialam jak zobaczylam sklad: kodeina, morfina, opium i dwa leki rozkurczowe. Az sie trzese e strachu czy to napewno nie zaszkodzi malenstwu, ale musze zaufac lekarce w tej kwestii. Milej nocy i samych przyjemnych snow.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Witamy się w 23 tygodniu :-)

kuleczka777, mmarzenak, Agabtm, Pati_89, cudak, Paula222, evus, fairy_tale, Melissa84, Helen, kirys, myszaaa, ansad, Lila2703 lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :)

Dais napewno by Ci nie dali nic co nie wolno. W szpitalu tez daja jakiej kroplowki co sie dziwnie nazywaja i nie wiadomo co tam jest wiec trzeba ufać że sie znają :)

Was tez rano zaczynają kopać dzieciaczki ? Mnie od jakis 3 dni dzien w dzień rano :)
    Zjadlam juz pomarańcza :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Miłej soboty. Moja też kopie rano ale najbardziej jak kładę się spać

Pati_89, kuleczka777, evus lubią tę wiadomość

‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ