X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu recenzja tego bugaboo Buffalo.
    http://domowa.tv/bugaboo-buffalo-uniwersalny-duzy-wozek/
    Wygląda że jest lepszy niż Mima. Przynajmniej z tej recenzji. W
    Wiecie chodzenie z pustym wózkiem to nie to samo co z dzieckiem na pewno. Więc dopiero jak będzie córcia będzie szło coś więcej powiedziec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 20:15

• dais Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, poki nie przymierzysz dziecka ciezko stwierdzic. Mozesz poki co poprobowac takie testy jak skladanie, ktory szybciej i wygodniej, jedna reka etc, mniej miejsca zajmuje. Ktory lzejszy i poreczniejszy, skretnosc kolek (zrob sobie jakis labirynt przez dom z przeszkodami). Jak macie snieg mozesz sprawdzic jak sie na nim zachowuje. Testuj, czytaj i sie zastanawiaj. Do bugaboo najwyzej dokupicie inne kolory gdyby drugie dziecko bylo chlopczykiem, ale to znow dodatkowy koszt, przy tym mima macie uniwersalny bardziej, ale raczej na krocej starczy. Z drugiej strony moze sie okazac ze maluch bedzie na tyle ciekawski, ze i tak jak bedzie mial 1,5 roku nie bedzie chcial siedziec w wysokim wozku.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney piękny prezent od teściów ho ho ho pozazdrościć... A jego cena obledna...

kuleczka777 lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane, witaj! Super, że do nas dołączyłaś!

Kourtney, wspominałaś kiedyś, że teściowej nie podobał się ten, co kupiliście, to możoe w ten sposób to załatwiła:D a nie możecie oddać któregoś? bo dwa wózki chyba średnio się przydadzą :D chyba lepiej jakąś wypaśną spacerówke za to kupić..
    Mi się bardziej podoba ten mima !

MiaNa, niestety też nie znam odpowiedzi..

Przepraszam, jeśli zdublowałam odpowiedzi, ale musiałam trzy strony nadrobić i odpisywałam na bieżąco w innym oknie:D

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Jane, witaj! Super, że do nas dołączyłaś!

Kourtney, wspominałaś kiedyś, że teściowej nie podobał się ten, co kupiliście, to możoe w ten sposób to załatwiła:D a nie możecie oddać któregoś? bo dwa wózki chyba średnio się przydadzą :D chyba lepiej jakąś wypaśną spacerówke za to kupić..
    Mi się bardziej podoba ten mima !

MiaNa, niestety też nie znam odpowiedzi..

Przepraszam, jeśli zdublowałam odpowiedzi, ale musiałam trzy strony nadrobić i odpisywałam na bieżąco w innym oknie:D
    No kurcze ale my też kupę forsy daliśmy za ten nasz... I ciężko będzie. No okaże się wszystko jak córcia już będzie z nami

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt Myszaa, Kirys, Melissa :) Mam nadzieję, że nikogo nie przeoczyłam.
    Kourtney zazdroszcze teściów. Moi nawet o tym nie pomyślą:/ Za to tesciowa mi szuka na necie jakis używanych wózków typu sama gondola....gdzie mówiłam jej, że ja chce 3 w 1. Czego nie rozumiem skoro ani zlotowki nam do niego nie dołoży

Melissa84, myszaaa lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Jane i MiaNa :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pomyśleli już na przyszłość :P

Od poniedziałku zaczynamy szkole rodzenia :D
    któraś już chodzi?

• miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Miluszka, to jest promocja z karta rossne,? Do kiedy trwa, bo też bym zakupiła taką paczuszke na probe:)

Moja mama jest tak szczęśliwa, że po 24 latach jem barszcz, ze robi mi specjalnie uszka drobiowe:D
    Tak, z kartą rossnę ale nie spojrzałam do kiedy trwa promocja,
    Moli5 sroka o polecała babydream ale ja sama jeszcze nie zdecydowałam które wybiiorę
    Takie mi tu kompkementy piszecie o tych kocykach i sówkach że się rumienię :-)
    Kourtney ja jeszcze nie zaczęłam SR i nie mogę się już doczekać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 21:27

Helen lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, wpisz mi prosze Synka na pierwszej stronie :) zazdroszcze tesciow, moi niestety tez nie pomysla :/

dobrej nocki

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe Mamusie :) ale fajnie, coraz wiecej nas jest, pomyslcie jak sie Maluchy zaczna rodzic, ile emocji :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju wrote:
    Ale nadrabiania :D

Beats, bardzo fajny wózek, w sumie nie zdarzyło mi się zobaczyć takiego na żywo :D i spoko, ja i mój mąż też mamy mały staż :D jestesmy razem 2,5 roku, a po ślubie 5 miesięcy :D

Miluszka, bardzo pozytywnie nastawił mnie Twój post :) Super, że masz wsparcie w mężu! Wszystkiego dobrego życzę z całego, a nawet dwóch serduszek! :) i trzymam mocno kciuki za Twoje zdrowie :) PS. te uszyte sówki są odjazdowe :) Uwielbiam sówki :)

Kirys, gratuluje udanej wizyty no i dziewczynki :D i jaka słodka buzinka na zdjęciu ;) bardzo ładne imię :)

Dais, zdrówka życzę :) i oby już nie bolało :)

Oldżi, wybrałaś już może tą szkołę rodzenia? :D

Myszaaa, to już spory jest synek :) super :) a do marca szybko zleci :D

Jane, witaj wśród Czerwcówek :)

A ja dzisiaj od rana miałam szał na pranie i prasowanie tych maleńkich cudeniek :D układania, planowania itp :D teraz mężu maluje sypialnie, nie mogę się już doczekać jak będziemy wszystko ustawiać dla maleństwa :D wzmożony syndrom wicia gniazda chyba :D
    I jeszcze od wczoraj zaczęła mnie ciągnąć blizna w pępku po laparoskopii, uh, nieprzyjemne uczucie :)
    Dzięki :-) super że działacie, ja już porasowane ale zapach tych ubranek nieziemski :-)
    mnie tak ostatnio ciągnęła blizna po wyrostku :/
    Kirys, śliczna córeczka :-) moja ulubioba lalka z dzieciństwa była Helenką :-)
    Lila no Matylda super :-)
    jane witaj :-)

Dziękujemy Kochane za życzenia rocznicowe!

Dais jak Olaf?

Kourtney no to się teściowie postarali :-) no to masz teraz dylemat ;-)

KOCHANE GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 22:08

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiaNa wrote:
    Cześć wszystkim. Za bardzo nie wiem gdzie te pytanie zadać, więc napisze tutaj :) Jestem w 22 + 5 tc. Pytanie odnoście bezbarwnych wodnistych upławów ,które mam od kilku dni. Wczoraj byłam na usg połówkowym ,ale nie u swojej ginekolog i wody płodowe w normie więc to na pewno nie to, żadnego swędzenia i pieczenia też nie mam. Jutro kupię sobie papierki lakmusowe w aptece, orientujecie się jaki koszt i czy w każdej aptece je dostanę?
    Ja raz skorzystałam z tych papierków, masz na myśli testy PH, prawda? Mnie akurat mąż kupował, ale dostał je bez problemu w najbliższej, dość malej aptece. I nie były jakoś bardzo drogie, może ok. 20 zl za bodajże dwie sztuki w opakowaniu.

9ewns65gxjq3gces.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, słuchajcie. Męczą mnie od wczoraj dziwne odczucia - poczucie zimna w brzuchu, w okolicy żołądka. No normalnie jakbym kostkę lodu połknęła o_O któraś z was też tak miała? Trwa parę sekund i przechodzi, i tak parę razy dziennie. Nie jest to pieczenie jak na zgagę, nie jest raczej związane z posiłkami. Siedzę i się zastanawiam o co chodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 21:50

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    witam nowe Mamusie :) ale fajnie, coraz wiecej nas jest, pomyslcie jak sie Maluchy zaczna rodzic, ile emocji :)
    Jest nas ok. 140 więc przypada po 4-5porodow na dzień.

Helenucha Klucha, evus, Lila2703 lubią tę wiadomość

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Wlasnie po przeczytania na szybko sroki mysle, ze zaopatrze sie glownie w babydream lub hipp bo wypadaja najlepiej. Zdziwilam sie ze emolium tak slabo wypadl, bo tez mialam go polecanego przez lekarke. Poczytalam tez o emolientach i raczej poki nie okaze sie ze maly ma alergie nie bede ich stosowala.
    Ja smaruję właśnie oliwką Hipp i olejkiem migdałowym:)

• dais Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mialam uczucia zimna, ale dzisiaj mi tlumaczyla polozna ze jak bol jest zlokalizowany na dole to jest zwiazany z ciaza jak na gorze to nie. Moze po prostu masz takie dziwne uczucie kiedy cos sie rozciaga? Mnie przez kilka dni klulo na dole i to bylo zwiazane z rozciaganiem.
    Niestety musialam wziac to szalone lekarstwo, snilo mi sie, ze brzuch boli i oczywiscie obudzil mnie bol. Nie moge ponownie zasnac i odwazylam sie wziac lek. Lekarka powiedziala, ze moge go zastosowac w ciazy i daja go ciezarnym. Zaczelam czytac w necie i zdebialam jak zobaczylam sklad: kodeina, morfina, opium i dwa leki rozkurczowe. Az sie trzese e strachu czy to napewno nie zaszkodzi malenstwu, ale musze zaufac lekarce w tej kwestii. Milej nocy i samych przyjemnych snow.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) Witamy się w 23 tygodniu :-)

kuleczka777, mmarzenak, Agabtm, Pati_89, cudak, Paula222, evus, fairy_tale, Melissa84, Helen, kirys, myszaaa, ansad, Lila2703 lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello :)

Dais napewno by Ci nie dali nic co nie wolno. W szpitalu tez daja jakiej kroplowki co sie dziwnie nazywaja i nie wiadomo co tam jest wiec trzeba ufać że sie znają :)

Was tez rano zaczynają kopać dzieciaczki ? Mnie od jakis 3 dni dzien w dzień rano :)
    Zjadlam juz pomarańcza :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Miłej soboty. Moja też kopie rano ale najbardziej jak kładę się spać

Pati_89, kuleczka777, evus lubią tę wiadomość

‹‹ 852 853 854 855 856 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ