X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z rana po przespanej nocy. Lekarstwo pomogło, chociaż teraz znów lekko boli. Mnie najmocniej maluch kopie jak idę spać, a rano jak położę się na plecach. To taki mój sposób na sprawdzenie czy wszystko okay.

Pati_89, kuleczka777, miluszka, evus lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• maria85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami w sobotni poranek moja też kopie praktycznie cały dzień ;ale od trzech dni czuję te ruchy słabsze

Pati_89, evus lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wreszcie się wyspałam :) bo wieczorami czuję się wymęczona na maksa :/

Też witam się w 23 tygodniu :) lada chwila będziemy pisać 3 z przodu.

Gratuluję udanych wizyt i długich staży małżeńskich <3 my jesteśmy po ślubie 2,5 roku a razem 7,5 :) z tymże myślę że dużo zależy kiedy się ludzie poznają bo jest różnica czy się pozna miłość życia mając 15 czy 35 lat :) mam przyjaciół ze szkoły z jednej klasy którzy zaczęli się spotkać w V klasie podstawówki a dziś mają 6 letni staż małżeński i dwójkę dzieci :D

Kourtney bardzo miły prezent ze strony dziadków :D moi też kupują wnukowi wózek z tym że ja wybieram oni płacą :) wściekałbym się chyba gdyby sami wybrali bo wiem że mają zupełnie inny gust trochę wynikający jednak z różnicy pokoleń :D
    Moja mama czasami posyła mi jakieś zdjęcia bo to ogląda w sklepie pościel do łóżeczka to coś innego a mnie to denerwuje bo sama chcę kupić swojemu synkowi rzeczy :) oczywiście jej tego nie mówię bo nie mam serca :)

Miłej soboty dziewczyny <3 ja dziś piekę pichcę i sprzątam :D

Kourtney, cudak, mmarzenak, miluszka, evus, fairy_tale, kirys, Lila2703 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dzień łóżku... Po tym tygodniu jestem padnięta

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to dzisiaj aktywnie :)

Ja się z moim poznałam jak byłam w szkole średniej w 2 klasie. Nie ważne kto ile jest ze sobą bo para znająca się pół roku i biorąca odrazu ślub to moze bardziej przetrwać małżeństwo niż ktoś kto się zna z 10 lat. Więc reguły nie ma na życie :)

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! :)

Nasz maluszek kopie już bardzo dużo i bardzo często. Najczęściej wtedy kiedy usiądę, albo się położę.
    Lubię czuć kiedy kopie bo tak to wiem, że wszystko z nim w porządku :)

Moi rodzice również zaoferowali się,że kupą wózek. Podonie jak u Pati 89m my wybierzemy a oni zapłacą.

Dziękuję za opinię o kosmetykach, chyba też zdecyduję się na te rossmanowskie :)

Życzę udanego weekendu!

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati moi rodzice tez nam kupuja wozek ale taki jak my wybierzemy:)Nie wyobrazam sobie aby ktos kupowal mi wozek wedlug swojego gustu.

A co tam dobrego pieczesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:33

Pati_89 lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotę :) Ja dziś zabieram moja 2,5miesięczną chrześnicę na spacerek:) idziemy same we dwie <3 A jutro Jej chrzciny więc imprezowo weekend się zapowiada :)

Co do wózka to My zdecydujemy się prawdopodobnie na Adamex Barletta z serii dream collection- red dream :) Spodobałl Nam się:) Musimy go tylko na żywo zobaczyć :) Opinie ma dobre, bratowa ma taki sam tylko zwykły bialo szery nie z tej serii, ale prowadzi się super więc nie mamy co chyba szukać dalej :) Kupimy 2 w 1 bo fotelik z cybexa już mamy :)

Ja na badania w tym na glukozę idę w czwartek. Tym razem do Teściowej, która jest pielęgniarką. Postanowiła że za wszystkie badania laboratoryjne płaci babcia :P Mówi że ta glukoza jest do przeżycia żeby się nie stresować haha

Moli5 ja też mieszkam na 4 piętrze bez windy, ale nie patrzę na lekkość wózka tylko musi się podobać :D

Miluszka piękny bukiet, i super że Mąż Cię tak rozpieszcza :)

Madziak zakupy super;)

Kirys GRATULUJĘ <3 Helenka pięknie :)

Pati 89 pytałam wczoraj Teściowej czy jak zrobie u niej glukozę to będzie podana z normami, powiedziała że norma cukru jest do 99. Nie wiem czy różne laboratoria mają inne przeliczniki ale ponoć tak jest ogólnie :)

Jane witaj :)

My w lipcu będziemy mieli 10 lat Razem:) a w kwietniu pierwsza rocznica slubu:)

Moje zdobycze, jeszcze nie ma tego dużo ale pomału a do przodu:)
    fazgw8.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2016, 09:41

mmarzenak, Pati_89, kuleczka777, miluszka, Agabtm, evus, Helenucha Klucha, fairy_tale, Melissa84, kirys, beatas lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojego meza poznalam jak bylam w pierwszej liceum,maz byl w drugiej gimnazjum:) Poznalismy sie przypadkiem w Zakopanem podczas skokow narciarskich. Dzielilo nas od siebie 350 km,ale spotykalismy sie tak czesto jak tylko sie dalo,najczesciej gdzies w polowie trasy:) Potem ja do niego pojechalam na studia,on skonczyl liceum zamieszkalismy razem,a po kilku latach sciagnelam go do mojego rodzinnego miasta i mieszkamy tu juz 5 lat:):)

Pati_89, kuleczka777, Agabtm, evus, Helenucha Klucha, fairy_tale, dais, Melissa84, Lila2703 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa i u Nas wózek też My wybieramy a Rodzice płacą:) a że to Ich pierwsza wnuczka to nie przewidują innej mozliwości by zaplacić za wózek :)

Ja ruchów jeszcze nie czuje;( i już wyczekuję ale już blizej niż dalej:)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie Zoja rano budzi i wieczorem usypia.;)

Gratuluję stażu! Ja poznałam męża 2 lata i 2 miesiące temu, po 5 spotkaniach mieszkaliśmy już razem, po pół roku zaręczyny 22 maja ślub, a od października wiemy, że będziemy rodzicami.:)

Także w porównaniu do Was to świeżutki związek, ale dynamiczny ;)

mmarzenak, kuleczka777, evus, Pati_89 lubią tę wiadomość

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ładne ciuszki to ze smyka ??

Andzia SM lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak ale piękna historia poznania się ;)
    Zazdroszczę Wam, że dziadkowie płacą za wózek nasi nic nie deklarowali niestety... Chociaż to nasze Pierwsze maleństwo co dziwne Tesciowie kupili wózek mojej szwagierce jak urodziła pierwsze ;)
    Kasa na wózek odlozona wiec nie ważne, ważne żeby młody był zdrowy ;)

mmarzenak lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati chyba jakieś ciacho urodzinowe pichci na jutro? zgadłam ;-) pamiętam bo mój Mąż też jutro urodzinuje ;-) Pati chwal się co pieczesz bo ja też muszę coś zrobić dobrego :-)

mmarzenak, Pati_89 lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż zabiera nas na jakiś mały shopping ;) chociaż mi się nie chce za bardzo ale on wkrecil się w wyprawkę dla syna i koniecznie chce coś pooglądać i kupić także zaskoczył mnie :)
    Dziewczyny ze Śląska fajny duży smyk jest w Gliwicach w Europie Centralnej sporo wózków i ubranek. Lubię tam jeździć bo jest sporo przestrzeni w porównaniu np. Do Silesi gdzie są tłumy ludzi.

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Pati chyba jakieś ciacho urodzinowe pichci na jutro? zgadłam ;-) pamiętam bo mój Mąż też jutro urodzinuje ;-) Pati chwal się co pieczesz bo ja też muszę coś zrobić dobrego :-)
    i znow bedziecie robic ochote pysznymi ciacham/tortami:):)

miluszka, evus lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczynki juz czas wyjsc z lozka;) takze zycze milej soboty,milego pieczenia,sprzatania,zakupow i leniuchowania:):)

Agabtm lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :) Ale marna noc za mną ! Znów nie dość , że zasnąć nie mogłam to się budziłam kilka razy :/

Agabtm ojj rozumiem, ja też zazdroszczę tym co tak pomagają ;) Ja nie mam co liczyć nawet na bodziaki dla dziecka, a gdzie wózek czy coś podobnego.. No cóż, trzeba sobie radzić ;) Niestety rodzice są biedni i teściowie też, tak się złożyło..
    A mój synek Franek jest pierwszym wnukiem moich rodziców :) Moja najmłodsza siostra właśnie skończyła 14 lat ;)

Kuleczka pewnie ! Mnie to już maltretuje w każdej porze dnia i nocy ;)

mmarzenak noo to ładny kawałek drogi mieszkaliście od siebie :)

Ja mojego męża poznałam w pracy , po 1,5 roku wzięliśmy ślub, a w tym roku od ślubu będzie 4 lata :) Leci ten czas..

Andzia super zdobycze :)

Andzia SM lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kremów przeciw rozstępom, ja używam kremu przeciw rozstępom ziaja :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/42f235fab53a.jpg

to zawsze z rana ;)

A wieczorem smaruję się oliwką :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/115c81cbc49c.jpg

No i zawsze po kąpieli. W pierwszej ciąży też to stosowałam :) Przybrałam 16 kg, przenosiłam 11 dni i zero rozstępu ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 body z krótkim rękawkiem i te dwie pary spodenek krótkich są ze smyka :) Półśpiochy i body z długim rękawem z Lidla :) Ogólnie smyk jak ma przeceny to żal nie skorzystać;) A że na razie Nam sie nie spieszy to spoglądam na strone i jak coś jest wartego uwagi to do koszyka dodaje:) Choć smyk to sklep który mnie chyba uzależni :P

Agabtm lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
‹‹ 853 854 855 856 857 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ