X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad, no fajnie trafiło się z tymi pampersami, teraz poczekam na promocję małego opakowania zielonych pampersów to też kupię na próbę

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem z mężem 20 lat (o matko) haha a w czerwcu będziemy mieli 10 rocznice ślubu :) Śmiałam się, że na 10 lecie dostanie ode mnie Syna w prezencie :D

mmarzenak, Helen, beatas, evus, fairy_tale, Helenucha Klucha, munequita, kirys, kuleczka777 lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, wow, to jest dopiero wynik! :-)

Magda34 lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na pysk :/
    Dopiero wróciłam do domu bo siostra pomogła mi z zakupami przy okazji bylysmy na śniadaniu a potem na lodach i zahaczyłyśmy o sklep z wózkami.
    Stała barletta z białym dnem i stelażem w jeansowym kolorze. Tak mi się spodobała że już wszystkie wózki porównywałam z nią :D
    Wyniki mam takie:
    Nz czczo 81
    Po godz 153
    Po dwóch 99
    I nic z tego nie wiem :) któraś już była u lekarza i cos więcej może powiedzieć?
    Później was nadrobię a teraz idę na drzemkę :)

evus lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to chyba po godz. Ci wyszły te pączki wczorajsze heeh :)

Melissa to masz zdolną siostrę :)

Magda no nieźle znacie się jak łyse konie :) ja też się śmieję że ma na rocznicę dziecko bo mamy 28 maja, a termin jest na 5 czerwca, a może wcześniej wyskoczyć

Magda34, Melissa84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy testu obciążenia glukozą
    Wynik testu obciążenia glukozą przedstawia się w formie krzywej cukrowej - wykresu przedstawiającego wahania poziomu glukozy we krwi. Norma testu obciążenia glukozą, wynosi w przypadku testu 2-punktowego 105 mg% na czczo, a po 1 godzinie 139 mg%. Wynik pomiędzy 140, a 180 mg% może oznaczać stan przedcukrzycowy. Wynik powyżej 200 mg% oznacza cukrzycę. W takich przypadkach zaleca się powtórzyć test.

Jeżeli po 120 minutach uzyska się wynik w granicach 140-199 mg/dl (7,8-11 mmol/l), rozpoznaje się upośledzoną tolerancję glukozy. To stan przedcukrzycowy. Cukrzycę można stwierdzić, gdy w dwie godziny po obciążeniu, stężenie cukru wynosi ≥ 200 mg/dl (11,1 mmol/l).

W przypadku OGTT z 50 g glukozy (w ciąży) stężenie cukru po godzinie powinno być mniejsze niż 140 mg/dl. Jeżeli jest wyższe, należy powtórzyć test z 75 g glukozy z zastosowaniem się do wszystkich zasad jego przeprowadzenia. Jeżeli po dwóch godzinach od obciążenia 75 g glukozy jej stężenie będzie wynosić ≥ 140 mg/dl, rozpoznaje się cukrzycę ciążową.

Warto pamiętać, że normy laboratoryjne mogą nieznacznie różnić się w poszczególnych laboratoriach, dlatego wynik swojego badania należy skonsultować z lekarzem w oparciu o normy danej placówki.

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas baaardzo dziękuję ! :)

beatas lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego z okazji rocznic ślubów dziewczyny :D
    Nam 3 lutego minęło 15 lat bycia razem ;) W marcu będziemy miec 12 rocznicę ślubu... A jak mi dawno temu koleżanka mówiła ze jest ze swoim chłopakiem 2 lata to nie moglam uwierzyć jak mozna tak długo wytrzymać ;)

Beatas jeszcze raz napiszę, że wóz super :) Bardzo ładnie wygląda :) Ja jednak chyba wolę 4-kołowe ;)

Jajko my wybieramy miedzy Mutsy iGo, Joolz Day a Stokke Trailz :) ciężki wybór przed nami...

Kirys gratuluję poznania płci :) Mozesz sie teraz rozszaleje zakupowo :) no i czekam na fotkę ;)

Madziak to Ty już prawie gotowa :) Ja mam dopiero kilka ubranek i kocyk ;)

Myszą daj znac po wizycie :)

Melissa zdolna ta Twoja siostra :)

Moja Wiktoria spokojna nie jest (diabełek o niebieskich oczkach i blond włoskach ;) ), ale za to uczy sie rewelacyjnie :) Jak była w pierwszym przedszkolu (taki mały prywatny klubik gdzie były dzieci od 2,5 roczku do 5lat) i była najmłodsza a co za tym idzie najmniejsza to okładała najstarszych chłopaków, żeby zaistnieć ;) Waleczna jest bardzo takze na pewno sobie w życiu poradzi ;)

Miluszka przepiękne te Twoje dzieła :) W sówkach się zakochałam :) Szkoda, że maszyna do szycia mnie nie polubiła ;) Kiedyś próbowałam, ale efekt był taki że cała nitka stworzyła grubą warstwę plątaniny pod spodem materiału ;)

Pati z wynikami glukozy nie pomogę, bo nie pamietam juz jak to było ;)

kuleczka777, Helenucha Klucha, Melissa84, miluszka lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Bo ja kupialam 2w1, dokladnie ten z linka.. I potem zapytalam, bo Pani do mnie dzwoniła dopytac o szczegóły, czy ma fotelkiki 0-13 i powiedziała mi o cabriofix po 310zł i pebble po 420zł! Wiec domówiłam jeszcze cabriofixa:) razem zaplacilam 2430zł:)
    to bardzo tanio na ceneo chodzą od 500zł i wtedy był w kolorze twojego wózka?

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wam wizyt :)

miluszka super cuda - masz talent, gratuluję również rocznicy :)

mmarzenak szczęścia i jeszcze więcej miłości :)

beatas my kupiliśmy ten wózek a później go oddaliśmy, za bardzo widać kurz a że nie mieli na stanie szarego to kupiliśmy taki co był, szary stokke traliz

My rocznicę mamy 5 lipca, wtedy już będzie 2 lata po ślubie a znamy się prawie 9 :D

mmarzenak, miluszka lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin dzięki ale czytam a i tak mie rozumiem hehe chyba zmęczona jestem :D
    Ja miałam obciążenie 75 g glukozy :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie sobie poczytać fajnie opisane :)

http://www.sosrodzice.pl/23-tydzien-ciazy/

Tak patrzę a tu już będzie się zaczynał III trymestr za 3/2 tygodnie
    Tam pisze że dziecko już rozpoznaje jasne i ciemne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:33

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielov i jak pierwsze wrażenia z obcowaniem z wozkiem? Jest na naszej liście do przemyślenia więc jestem zainteresowana opiniami :)

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny gratuluję pięknych rocznic ślubów! :)
    My jesteśmy po ślubie 1 rok i 9 mc a znamy się 3 lata :)

mmarzenak, Magda34 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieram się za uszka ymmii :)

Helen lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• evus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mezem para jestesmy 15 lat, w marcu 5 rocznica slubu :)

mmarzenak, Magda34, miluszka lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moja córeczka <3 Wstępnie będzie Helenka. Podoba mi się też Wiktoria i Dagmara. A Wam które najbardziej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 18:05

beatas, kuleczka777, mmarzenak, evus, Repose, fairy_tale, oldżi, Helenucha Klucha, Helen, Magda34, Pati_89, madziak2202, ansad, Kaja, Lila2703, Kourtney, cudak, Melissa84, miluszka, Andzia SM, jakka lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielov, ja zawsze chciałam czarny:D jak już dzidzia będzie w środku to będzie często używany, więc nie zdąży się zakurzyć:D były też szare, ale mąż (który ciągnie zmianie zdanie!!) stwierdził, że jednak czarny mu się podoba: D

Helen, ją zamówiłam fotelik w kolorze black raven;) bo ten mi sie najbardziej podobał z tych czarnych:D

Maggi, planuje zobaczyć jak będzie sie prowadziło wozeczek na 3 kolkach, bo w razie czego mozna dokupić przednią oś i bedzie czterokołowy:)

Helen lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukeczka, ja właśnie zjadlam talerz uszek z barszczem:D co ciekawe przed ciąża nawet nie mogłam patrzeć na barszcz:D

Kirys, Helenka słodko<3

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys sliczna ta Twoja corcia:) Helenka najladniejsze imie:):)

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ