X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ansad, no fajnie trafiło się z tymi pampersami, teraz poczekam na promocję małego opakowania zielonych pampersów to też kupię na próbę

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem z mężem 20 lat (o matko) haha a w czerwcu będziemy mieli 10 rocznice ślubu :) Śmiałam się, że na 10 lecie dostanie ode mnie Syna w prezencie :D

mmarzenak, Helen, beatas, evus, fairy_tale, Helenucha Klucha, munequita, kirys, kuleczka777 lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• miluszka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, wow, to jest dopiero wynik! :-)

Magda34 lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na pysk :/
    Dopiero wróciłam do domu bo siostra pomogła mi z zakupami przy okazji bylysmy na śniadaniu a potem na lodach i zahaczyłyśmy o sklep z wózkami.
    Stała barletta z białym dnem i stelażem w jeansowym kolorze. Tak mi się spodobała że już wszystkie wózki porównywałam z nią :D
    Wyniki mam takie:
    Nz czczo 81
    Po godz 153
    Po dwóch 99
    I nic z tego nie wiem :) któraś już była u lekarza i cos więcej może powiedzieć?
    Później was nadrobię a teraz idę na drzemkę :)

evus lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati to chyba po godz. Ci wyszły te pączki wczorajsze heeh :)

Melissa to masz zdolną siostrę :)

Magda no nieźle znacie się jak łyse konie :) ja też się śmieję że ma na rocznicę dziecko bo mamy 28 maja, a termin jest na 5 czerwca, a może wcześniej wyskoczyć

Magda34, Melissa84 lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Einin Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy testu obciążenia glukozą
    Wynik testu obciążenia glukozą przedstawia się w formie krzywej cukrowej - wykresu przedstawiającego wahania poziomu glukozy we krwi. Norma testu obciążenia glukozą, wynosi w przypadku testu 2-punktowego 105 mg% na czczo, a po 1 godzinie 139 mg%. Wynik pomiędzy 140, a 180 mg% może oznaczać stan przedcukrzycowy. Wynik powyżej 200 mg% oznacza cukrzycę. W takich przypadkach zaleca się powtórzyć test.

Jeżeli po 120 minutach uzyska się wynik w granicach 140-199 mg/dl (7,8-11 mmol/l), rozpoznaje się upośledzoną tolerancję glukozy. To stan przedcukrzycowy. Cukrzycę można stwierdzić, gdy w dwie godziny po obciążeniu, stężenie cukru wynosi ≥ 200 mg/dl (11,1 mmol/l).

W przypadku OGTT z 50 g glukozy (w ciąży) stężenie cukru po godzinie powinno być mniejsze niż 140 mg/dl. Jeżeli jest wyższe, należy powtórzyć test z 75 g glukozy z zastosowaniem się do wszystkich zasad jego przeprowadzenia. Jeżeli po dwóch godzinach od obciążenia 75 g glukozy jej stężenie będzie wynosić ≥ 140 mg/dl, rozpoznaje się cukrzycę ciążową.

Warto pamiętać, że normy laboratoryjne mogą nieznacznie różnić się w poszczególnych laboratoriach, dlatego wynik swojego badania należy skonsultować z lekarzem w oparciu o normy danej placówki.

3jgxvfxmrbxbfqqa.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas baaardzo dziękuję ! :)

beatas lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego z okazji rocznic ślubów dziewczyny :D
    Nam 3 lutego minęło 15 lat bycia razem ;) W marcu będziemy miec 12 rocznicę ślubu... A jak mi dawno temu koleżanka mówiła ze jest ze swoim chłopakiem 2 lata to nie moglam uwierzyć jak mozna tak długo wytrzymać ;)

Beatas jeszcze raz napiszę, że wóz super :) Bardzo ładnie wygląda :) Ja jednak chyba wolę 4-kołowe ;)

Jajko my wybieramy miedzy Mutsy iGo, Joolz Day a Stokke Trailz :) ciężki wybór przed nami...

Kirys gratuluję poznania płci :) Mozesz sie teraz rozszaleje zakupowo :) no i czekam na fotkę ;)

Madziak to Ty już prawie gotowa :) Ja mam dopiero kilka ubranek i kocyk ;)

Myszą daj znac po wizycie :)

Melissa zdolna ta Twoja siostra :)

Moja Wiktoria spokojna nie jest (diabełek o niebieskich oczkach i blond włoskach ;) ), ale za to uczy sie rewelacyjnie :) Jak była w pierwszym przedszkolu (taki mały prywatny klubik gdzie były dzieci od 2,5 roczku do 5lat) i była najmłodsza a co za tym idzie najmniejsza to okładała najstarszych chłopaków, żeby zaistnieć ;) Waleczna jest bardzo takze na pewno sobie w życiu poradzi ;)

Miluszka przepiękne te Twoje dzieła :) W sówkach się zakochałam :) Szkoda, że maszyna do szycia mnie nie polubiła ;) Kiedyś próbowałam, ale efekt był taki że cała nitka stworzyła grubą warstwę plątaniny pod spodem materiału ;)

Pati z wynikami glukozy nie pomogę, bo nie pamietam juz jak to było ;)

kuleczka777, Helenucha Klucha, Melissa84, miluszka lubią tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Bo ja kupialam 2w1, dokladnie ten z linka.. I potem zapytalam, bo Pani do mnie dzwoniła dopytac o szczegóły, czy ma fotelkiki 0-13 i powiedziała mi o cabriofix po 310zł i pebble po 420zł! Wiec domówiłam jeszcze cabriofixa:) razem zaplacilam 2430zł:)
    to bardzo tanio na ceneo chodzą od 500zł i wtedy był w kolorze twojego wózka?

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wam wizyt :)

miluszka super cuda - masz talent, gratuluję również rocznicy :)

mmarzenak szczęścia i jeszcze więcej miłości :)

beatas my kupiliśmy ten wózek a później go oddaliśmy, za bardzo widać kurz a że nie mieli na stanie szarego to kupiliśmy taki co był, szary stokke traliz

My rocznicę mamy 5 lipca, wtedy już będzie 2 lata po ślubie a znamy się prawie 9 :D

mmarzenak, miluszka lubią tę wiadomość

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Einin dzięki ale czytam a i tak mie rozumiem hehe chyba zmęczona jestem :D
    Ja miałam obciążenie 75 g glukozy :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie sobie poczytać fajnie opisane :)

http://www.sosrodzice.pl/23-tydzien-ciazy/

Tak patrzę a tu już będzie się zaczynał III trymestr za 3/2 tygodnie
    Tam pisze że dziecko już rozpoznaje jasne i ciemne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:33

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielov i jak pierwsze wrażenia z obcowaniem z wozkiem? Jest na naszej liście do przemyślenia więc jestem zainteresowana opiniami :)

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny gratuluję pięknych rocznic ślubów! :)
    My jesteśmy po ślubie 1 rok i 9 mc a znamy się 3 lata :)

mmarzenak, Magda34 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabieram się za uszka ymmii :)

Helen lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• evus Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z mezem para jestesmy 15 lat, w marcu 5 rocznica slubu :)

mmarzenak, Magda34, miluszka lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto moja córeczka <3 Wstępnie będzie Helenka. Podoba mi się też Wiktoria i Dagmara. A Wam które najbardziej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 18:05

beatas, kuleczka777, mmarzenak, evus, Repose, fairy_tale, oldżi, Helenucha Klucha, Helen, Magda34, Pati_89, madziak2202, ansad, Kaja, Lila2703, Kourtney, cudak, Melissa84, miluszka, Andzia SM, jakka lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielov, ja zawsze chciałam czarny:D jak już dzidzia będzie w środku to będzie często używany, więc nie zdąży się zakurzyć:D były też szare, ale mąż (który ciągnie zmianie zdanie!!) stwierdził, że jednak czarny mu się podoba: D

Helen, ją zamówiłam fotelik w kolorze black raven;) bo ten mi sie najbardziej podobał z tych czarnych:D

Maggi, planuje zobaczyć jak będzie sie prowadziło wozeczek na 3 kolkach, bo w razie czego mozna dokupić przednią oś i bedzie czterokołowy:)

Helen lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukeczka, ja właśnie zjadlam talerz uszek z barszczem:D co ciekawe przed ciąża nawet nie mogłam patrzeć na barszcz:D

Kirys, Helenka słodko<3

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirys sliczna ta Twoja corcia:) Helenka najladniejsze imie:):)

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ