Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja jestem z mężem 20 lat (o matko) haha a w czerwcu będziemy mieli 10 rocznice ślubu
Śmiałam się, że na 10 lecie dostanie ode mnie Syna w prezencie
mmarzenak, Helen, beatas, evus, fairy_tale, Helenucha Klucha, munequita, kirys, kuleczka777 lubią tę wiadomość
Magda34
-
Padam na pysk
Dopiero wróciłam do domu bo siostra pomogła mi z zakupami przy okazji bylysmy na śniadaniu a potem na lodach i zahaczyłyśmy o sklep z wózkami.
Stała barletta z białym dnem i stelażem w jeansowym kolorze. Tak mi się spodobała że już wszystkie wózki porównywałam z nią
Wyniki mam takie:
Nz czczo 81
Po godz 153
Po dwóch 99
I nic z tego nie wiemktóraś już była u lekarza i cos więcej może powiedzieć?
Później was nadrobię a teraz idę na drzemkęevus lubi tę wiadomość
-
Pati to chyba po godz. Ci wyszły te pączki wczorajsze heeh
Melissa to masz zdolną siostrę
Magda no nieźle znacie się jak łyse konieja też się śmieję że ma na rocznicę dziecko bo mamy 28 maja, a termin jest na 5 czerwca, a może wcześniej wyskoczyć
Magda34, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Normy testu obciążenia glukozą
Wynik testu obciążenia glukozą przedstawia się w formie krzywej cukrowej - wykresu przedstawiającego wahania poziomu glukozy we krwi. Norma testu obciążenia glukozą, wynosi w przypadku testu 2-punktowego 105 mg% na czczo, a po 1 godzinie 139 mg%. Wynik pomiędzy 140, a 180 mg% może oznaczać stan przedcukrzycowy. Wynik powyżej 200 mg% oznacza cukrzycę. W takich przypadkach zaleca się powtórzyć test.
Jeżeli po 120 minutach uzyska się wynik w granicach 140-199 mg/dl (7,8-11 mmol/l), rozpoznaje się upośledzoną tolerancję glukozy. To stan przedcukrzycowy. Cukrzycę można stwierdzić, gdy w dwie godziny po obciążeniu, stężenie cukru wynosi ≥ 200 mg/dl (11,1 mmol/l).
W przypadku OGTT z 50 g glukozy (w ciąży) stężenie cukru po godzinie powinno być mniejsze niż 140 mg/dl. Jeżeli jest wyższe, należy powtórzyć test z 75 g glukozy z zastosowaniem się do wszystkich zasad jego przeprowadzenia. Jeżeli po dwóch godzinach od obciążenia 75 g glukozy jej stężenie będzie wynosić ≥ 140 mg/dl, rozpoznaje się cukrzycę ciążową.
Warto pamiętać, że normy laboratoryjne mogą nieznacznie różnić się w poszczególnych laboratoriach, dlatego wynik swojego badania należy skonsultować z lekarzem w oparciu o normy danej placówki. -
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznic ślubów dziewczyny
Nam 3 lutego minęło 15 lat bycia razemW marcu będziemy miec 12 rocznicę ślubu... A jak mi dawno temu koleżanka mówiła ze jest ze swoim chłopakiem 2 lata to nie moglam uwierzyć jak mozna tak długo wytrzymać
Beatas jeszcze raz napiszę, że wóz superBardzo ładnie wygląda
Ja jednak chyba wolę 4-kołowe
Jajko my wybieramy miedzy Mutsy iGo, Joolz Day a Stokke Trailzciężki wybór przed nami...
Kirys gratuluję poznania płciMozesz sie teraz rozszaleje zakupowo
no i czekam na fotkę
Madziak to Ty już prawie gotowaJa mam dopiero kilka ubranek i kocyk
Myszą daj znac po wizycie
Melissa zdolna ta Twoja siostra
Moja Wiktoria spokojna nie jest (diabełek o niebieskich oczkach i blond włoskach), ale za to uczy sie rewelacyjnie
Jak była w pierwszym przedszkolu (taki mały prywatny klubik gdzie były dzieci od 2,5 roczku do 5lat) i była najmłodsza a co za tym idzie najmniejsza to okładała najstarszych chłopaków, żeby zaistnieć
Waleczna jest bardzo takze na pewno sobie w życiu poradzi
Miluszka przepiękne te Twoje dziełaW sówkach się zakochałam
Szkoda, że maszyna do szycia mnie nie polubiła
Kiedyś próbowałam, ale efekt był taki że cała nitka stworzyła grubą warstwę plątaniny pod spodem materiału
Pati z wynikami glukozy nie pomogę, bo nie pamietam juz jak to byłokuleczka777, Helenucha Klucha, Melissa84, miluszka lubią tę wiadomość
-
beatas wrote:Bo ja kupialam 2w1, dokladnie ten z linka.. I potem zapytalam, bo Pani do mnie dzwoniła dopytac o szczegóły, czy ma fotelkiki 0-13 i powiedziała mi o cabriofix po 310zł i pebble po 420zł! Wiec domówiłam jeszcze cabriofixa:) razem zaplacilam 2430zł
-
nick nieaktualnyGratuluję wam wizyt
miluszka super cuda - masz talent, gratuluję również rocznicy
mmarzenak szczęścia i jeszcze więcej miłości
beatas my kupiliśmy ten wózek a później go oddaliśmy, za bardzo widać kurz a że nie mieli na stanie szarego to kupiliśmy taki co był, szary stokke traliz
My rocznicę mamy 5 lipca, wtedy już będzie 2 lata po ślubie a znamy się prawie 9mmarzenak, miluszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny możecie sobie poczytać fajnie opisane
http://www.sosrodzice.pl/23-tydzien-ciazy/
Tak patrzę a tu już będzie się zaczynał III trymestr za 3/2 tygodnie
Tam pisze że dziecko już rozpoznaje jasne i ciemneWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 15:33
-
Oto moja córeczka
Wstępnie będzie Helenka. Podoba mi się też Wiktoria i Dagmara. A Wam które najbardziej?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 18:05
beatas, kuleczka777, mmarzenak, evus, Repose, fairy_tale, oldżi, Helenucha Klucha, Helen, Magda34, Pati_89, madziak2202, ansad, Kaja, Lila2703, Kourtney, cudak, Melissa84, miluszka, Andzia SM, jakka lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Annielov, ja zawsze chciałam czarny:D jak już dzidzia będzie w środku to będzie często używany, więc nie zdąży się zakurzyć
były też szare, ale mąż (który ciągnie zmianie zdanie!!) stwierdził, że jednak czarny mu się podoba: D
Helen, ją zamówiłam fotelik w kolorze black raven;) bo ten mi sie najbardziej podobał z tych czarnych:D
Maggi, planuje zobaczyć jak będzie sie prowadziło wozeczek na 3 kolkach, bo w razie czego mozna dokupić przednią oś i bedzie czterokołowy:)Helen lubi tę wiadomość