X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasiek87 Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais super kocyk !!! :) Też się zastanawiam nad tym żeby kupić materiał i uszyć samemu.
    Co prawda już jeden ze sklepu czeka, ale wiadomo że się i drugi przyda :)

uwo9dqk3pv487dv4.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie w 24 tygodniu :) dzisiaj jadę na shopping, kawke i pogaduchy z koleżanką :)

Kourtney, Agabtm, mmarzenak, Andzia SM, cass, dais, cudak, Magda34, Helen, madziak2202, kirys lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    witamy sie w 24 tygodniu :) dzisiaj jadę na shopping, kawke i pogaduchy z koleżanką :)
    Super powodzenia na zakupach my wczoraj z mężem tez zaszalelismy ;)
    Dais super kocyk ;)
    Dzisiaj czeka mnie rodzinna niedziela czyli jedzenie od obiadu po kolację :)

Helen lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Trochę mnie nie było, A teraz jeszcze będzie problem z nadrobieniem 60 stron :O
    No cóż dam rade, jak nie dziś to jutro :)
    Mam nadzieje, że u Was i u bobasków wszystko dobrze i rosną jak na drożdżach :)
    My mieliśmy w piątek polowkowe i będziemy mieć synka :)
    Co do imienia jeszcze trwa narada :)
    A tutaj zdjęcie jak niunio ssie kciuka :)
    00c2755de98060f0med.jpg
    Będziemy mieć jeszcxe jedno usg 3 marca żeby zbadać serduszko :)
    Pozdrawiam

fairy_tale, mmarzenak, Paula222, madziak2202, Kaja, Andzia SM, ansad, cass, Melissa84, Lila2703, evus, kuleczka777, Helen, Helenucha Klucha, Magda34, kirys, smerfetkaa lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula super ! Gratuluję synka :) Imię wybrane??? :)

Dais super kocyk :)

Ja z moim ginkiem nie mam żadnego problemu, przyjmie mnie na fundusz z pracy, prywatnie a jak coś się dzieje to i w szpitalu ;) Ale rdzę i tak w innym jak on ma dyżury, bo jest duuużo bardziej komfortowy.

Ja dziś też kawka z kumpelą :)

kuleczka777 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratuluje:)
    My dziś imprezowo bo idziemy na Chrzciny :)

kuleczka777, Helen lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ansad wrote:
    Ja się dzisiaj na maksa wkurzylam, bo się dowiedziałam że ginka która prowadzi moja ciążę nie pracuje już w szpitalu w którym chce rodzić.
    u mnie jest taka sama sytuacja, pani gin przyznała się, że od stycznia już nie pracuje w szpitalu na oddziale położniczym, tylko na oddziale onkologicznym (spec. gin-onkolog). troszkę spanikowałam. pani gin zapewnia że w szpitalu jest dobra opieka, wspaniali lekarze i takie tam. ja natomiast czytałam na forum opinie kobiet, które po porodzie w tym szpitalu mają traumę. rozglądałam się za innymi szpitalami, czytałam opinie i pytałam znajomych i tak samo słyszę dobre i złe opinie o pobliskich szpitalach. to straszne, że w Polsce rozpoczęto "politykę pro rodzinną" jeśli można to trak nazwać, a kobiety boją się warunków szpitalnych i złej opieki.
    w moim mieście, jest możliwość wynajęcia sobie prywatnej położnej, która towarzyszy rodzącej przez cały czas ( usługa taka kosztuje 600zł), dość mocno zastanawiamy się nad tą opcją. Lekarz i tak przy porodzie bez komplikacji rzadko się pojawia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 11:03

dqpri09kir2ck4nc.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, super kocyk :)
    Też chcę sobie uszyć takie ze dwa, bo stwierdziłam, że w lecie mogą posłużyć za kołderkę. Gdzie kupowałaś minky? Widziałam spory wybór na allegro, ale zastanawiam się jaka jest ich jakość. W końcu będą dość intensywnie eksploatowane przez dzidziusia ;) Używałaś do szycia zwykłej igły? Ja na wierzch dam zwykłą bawełnę, mam nadzieję, ze się nie zbiegnie przy częstym praniu. No i na razie czekam aż poznam płeć, żeby dobrać fajne kolory. Jedną pościel zrobię na pewno w marynarskie wzory, w końcu dziecko z nad morza :) Więc i kocyk będę musiała jakiś w tym stylu wymyślić.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • cass Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    w moim mieście, jest możliwość wynajęcia sobie prywatnej położnej, która towarzyszy rodzącej przez cały czas ( usługa taka kosztuje 600zł), dość mocno zastanawiamy się nad tą opcją. Lekarz i tak przy porodzie bez komplikacji rzadko się pojawia.

Problem ze swoją położną jest taki, że co do zasady możesz ją mieć, ale nie ma ona prawa wykonywać żadnych procedur medycznych. Może być dla Ciebie kimś więcej niż np. mąż, bo wie lepiej gdzie pomasować, pomóc z oddychaniem, itd.

U nas taka opcja też była, ale rozszerzona, tzn. brało się położną pracującą w szpitalu i jeśli akurat nie miała dyżuru, to przyjeżdżała i pomagała przy jednoczesnym wykonywaniu procedur. Ale ordynator pod koniec zeszłego roku powiedział basta i zakazał. Nie zgadzam się, ale rozumiem decyzję.

Dlatego warto się zorientować, jak to wygląda u Was, żeby się nie okazało, że wydacie dużo pieniążków, a położna nie pomoże tak, jak się spodziewaliście, bo po prostu nie będzie miała "prawa głosu" przy porodzie.

dais a możesz napisać, co było nie tak w tej karuzelce? Zabawki, melodyjka, czy ogólnie nie przypadła Ci do gustu? Bo ja się na nią w sklepie nie natknęłam (jeszcze), zamawiałabym w ciemno (co prawda pewnie dopiero po narodzinach, bo gdzieś słyszałam, że przy jedno-, dwumiesięcznym dziecku nie zdają egzaminu i zagracają łóżeczko, ale tego to nie wiem).

madziak2202 lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane kupowalam w sklepie z materialami, wolalam wszystko wymacac. Widzialam sporo na ebay, ale roznica cen nie byla zbyt duza, dodatkowo obawialam sie ze moze to byc podrobka. Uzywalam zwyklej igly w maszynie, minky jest dosyc miekki, wiec nie ma problemow. Dodatkowo kupilam najciensze wypelnienie jakie mieli w sklepie czyli 130 g. Kocyk jest typowo na lato, wczesna jesien. Jak sie sprawdzi to zrobie jeszcze wersje zimowa. Dla Olafa kupila zwykla bawelne, nierozciagliwa wiec bede miala porownanie. Czytalam ze najlepiej ja wyprac i wyprasowac aby sie nie skurczyla po pierwszym praniu juz kocyka.
    Cass mi te zabawki po prostu sie nie podobaly, wygladaly troche ubogo i w pelni plastik. Czytalam tez ze podobno zabawki zaslaniaja widok na gwiazki na suficie. Oprocz tego duzo dobrych opini, wiec ciezko powiedziec. Mnie zachwycilo online ale jak zlapalam w sklepie to te zabawki takie jakos malo milusinskie sie wydawaly. Oni maja tez taka wersja i ja bym kupowala gdybym nie spotkala tego tiny love.
    fisher-price-karuzela-z-misiami-m-iext8831767.jpg

cass lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ansad Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak2202 to przynajmniej uczciwa ta Twoja, że się przyznała, moja się słowem nie zajaknela na ten temat i o to jestem najbardziej zła, czuję się oszukana. Dowiedziałam się przypadkiem czytając forum o porodzie w tym szpitalu, potem spojrzałam na stronę szpitala i personel i faktycznie już jej nie ma.

A opinie o każdym szpitalu są dobre i złe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 11:32

Adaś ur. 07.05.2016
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Co do rozstępów do ja stosuję Mustelę (zamawiam sobie taniej przez internet). Póki co nic nowego mi się nie pojawia, ale mam troszkę starych zmian po pierwszej ciąży :(

Madziak2202- mi ciążę wykrył inny ginekolog, a potem przeniosłam się do lekarza, który prowadził mi pierwszą ciążę, przede wszystkim ze względu na to, że właśnie pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić. Chociaż przy pierwszym porodzie akurat go nie było bo wyjechał na szkolenie do Warszawy :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais- ja identyczną karuzelę Fisher Price z misiami nad łóżeczko miałam przy pierwszej córce :) Myślałam, że już jej nie produkują, w końcu mała ma już 9 lat heheh Ale u nas się sprawdziła :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais super kocyk :) Jeśli chodzi o karuzele to mam taką, tylko, że z misiami:)
    Paula gratuluje Synka :)
    Tylko 1 dzień mnie tu nie bylo a tyle zaległości:) Zaraz bede czytać.
    Boli Was głowa dzis czy tylko ja mam to "szczęście" ?:/

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Maggi-P Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Mamuśki :)
    Ja przeciwko rozstępom używam podobnie jak w poprzednich ciążach, tak jak Melissa Mustelle (na szczescie rozstępów nie mam żadnych, wiec chyba działa).

Kourtney to dziadkowie zaszaleli ;) ja jednak wolę zakupy dla malucha robic sama, sprawia mi to niesamowitą przyjemność :D ze starszakmi też tak mialam ;)

Dais super ten kocyk, świetny materiał w sówki :)
    Karuzelkę identyczną mieliśmy dla Wiwi (10 lat temu), u nas sie akurat nie sprawdziła, bo młoda nie była nią w ogóle zainteresowana :( Aluś miał karuzelkę Tiny Love z czarno-białymi elementami i ta zdała egzamin.

Paula super, że z synkiem wszystko gra :) Ja juz odliczam dni do wtorku ;)

Melissa84 lubi tę wiadomość

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 25tygodniu, miłej niedzieli :)

mmarzenak, Pati_89, Magda34, madziak2202, kirys, myszaaa, cudak, Melissa84, Lila2703 lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Paula1991 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 możliwe, że Czaruś lub Wojtuś :)
    Narazie jeszcze jest trochę czasu to możemy poglowkowac :)

Helen, Paula222 lubią tę wiadomość

qb3c3e5e8kmul8e2.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj zrobiłam sobie zakupy w lumpeksie, ale tylko takie "dla mamy" :) ominęłam całkowicie dział z dziecięcymi ciuszkami i poszłam poszukać coś dla siebie.
    kupiłam 3 koszule nocne, takie do karmienia, dwie różowe i czarną do tego niebieski cienki szlafroczek :) wszystko wygląda jak nowe, przy szlafroku była nawet metka z ceną ze sklepu. mam już komplet do szpitala :)
    jeszcze tylko muszę kupić torbę i klapeczki pod prysznic.

w lumpku znalazłam też dwie kurtki takie przejściowe długie czarne z firmy next, jedna pasuje na mnie teraz a druga rozmiar większa będzie na zapas :) za kurtki zapłaciłam 6 zł bo w soboty jest wyprzedaż kurtek - każda 3 zł :P

Helen lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow madziak ale łowy :)
    a ja dzisiaj zamówiłam podusie do spania :) z allegro :)
    obecnie główkuję nad spodniami ciążowymi z zalando, tyle tego jest...
    a mąż ma dziś ruszyć temat fotelików samochodowych maxi cosi i pebble czy warto.
    Macie jakieś doświadczenia?lub opinie?

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak ale zaszalalas :)
    Dziewczyny rozwazam zakup psa i zastanawiam sie czy to hormonalne szalenstwo czy po prostu znow mnie wzielo. Mam tak co pol roku i zawsze maz mnie zniechecal. Teraz uznal ze i tak bede go meczyla za jakies 6 miesiecy wiec moge wybrac psa wreszcie. Jako ze jestem alergikiem to niestety musimy sie ograniczyc do yorka lub maltanczyka i lhasa apso (tylko te w okolicy maja hodowcy teraz). Od zawsze w mojej rodzinie byly psy, ale nigdy nie kupowalam od hodowcy. Ma ktoras doswiadczenie, wiem ze to nie na temat, ale bylabym wdzeczna.

Witam sie w 23 tygodniu :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 857 858 859 860 861 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ