Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Helen ja byłam wczoraj z mężem w sklepie z wózkami i pytałam o foteliki maci cosi i wyszło tak: że cabriofix ( który chciałam) w 2015 roku spadł na 3* w teście ADAC chyba, że z baza wtedy troche lepiej a pebble bedzie ok nowy model pebble plus. Generalnie polecał foteliki Recaro i Cybex i jak stwierdził inne zostały za tymi daleko w tyle ...
A ja dzis mam tak potworny ból głowy, że chodzę nieprzytomnaHelen lubi tę wiadomość
-
My jutro mamy usg połówkowe o 9.30, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było dobrze, no i żeby płeć się potwierdziła na sto procent
a dzisiaj jeździliśmy oglądać wózki, na szczęście w sklepie mieli się oba modele, które chciałam zapytać obejrzeć, adamex barletta i amelis pro i z tych dwóch adamex jednak lepszy, chyba się zdecydujemy . Tylko kwestia czy brać dwa w jednym i dokupić fotelik czy szukać na necie ofert 3w1 z jakimś markowym fotelikiem
beatas, dais, Melissa84, evus, Helen, Lila2703, fairy_tale, kirys, Helenucha Klucha, Paula1991 lubią tę wiadomość
-
Ciężko jest nadrobić prawie cały weekend;D pewnie nie odniosę sie do wszystkiego, za co z góry przepraszam!
Jajko, dzieki za wszystkie informacje, nawet podoba mi się plan cesarki w tym szpitalu:D popytam jeszcze dokladnie, jak sama sie wybiorę na dni otwarte:)
Dais, super kocyk! Pięknie Ci to wyszło:)
Oldżi, widzę ze z tymi fotelikami to każdy sprzedawca mówi co innego:D na stronie z testami adac cabriofix nadal ma najlepsze wyniki:)
Madziak, mamusia tez się cos od życia należy! -
dais wrote:Madziak ale zaszalalas
Dziewczyny rozwazam zakup psa i zastanawiam sie czy to hormonalne szalenstwo czy po prostu znow mnie wzielo. Mam tak co pol roku i zawsze maz mnie zniechecal. Teraz uznal ze i tak bede go meczyla za jakies 6 miesiecy wiec moge wybrac psa wreszcie. Jako ze jestem alergikiem to niestety musimy sie ograniczyc do yorka lub maltanczyka i lhasa apso (tylko te w okolicy maja hodowcy teraz). Od zawsze w mojej rodzinie byly psy, ale nigdy nie kupowalam od hodowcy. Ma ktoras doswiadczenie, wiem ze to nie na temat, ale bylabym wdzeczna.
Witam sie w 23 tygodniu
A dlaczego tylko te rasy?bo rozumiem, że nie jesteś uczulona na psy, tylko na kurz, roztocza i inne przygody?
-
Einin wrote:A dlaczego tylko te rasy?
bo rozumiem, że nie jesteś uczulona na psy, tylko na kurz, roztocza i inne przygody?
-
Dais- ja generalnie uwielbiam zwierzęta i sama w domu mam 2 koty no i jeszcze jaszczury z czasów kiedy z mężem pasjonowaliśmy się terrarystyką
Jedyny minus z psem moim zdaniem jest taki, że przykładowo mi by było ciężko pogodzić wychodzenie z nim na spacer a opieką nad dziećmi i pracą. Dlatego u nas są koty
Jeśli chodzi o kupowanie zwierząt od hodowcy- ja tak kupowałam koty, no i generalnie pierwsze o co w ich przypadku pytał hodowca to czy mamy zamiar je rozmnażać, jeździć na wystawy, czy będą to typowo zwierzaki domowe "na kolanka". My mamy tą drugą wersje, więc i dzięki temu cena kocurów była niższa
No i był wymóg kastracji zwierzaków- dopiero jak dostarczyłam zaświadczenie hodowcy to dostałam rodowód.
Ps. Plus zakupów od hodowcy moim zdaniem największy jest taki, że wiesz jakiego zwierzaka kupujesz tzn. z jakimi dokładnie cechami rasy, a to w przypadku, gdy zwierzę ma styczność z dziećmi ma bardzo duże znaczenie
Ps2. Dais ja mam kota dla alergików- sfinksaBiały łysy w szare plamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:49
-
Melissa dzieki za odpowiedz, sporo sie dowiedzialam. Tez troche sie obawiam porannego wstawania, ale wiem ze to kwestia przyzwyczajenia. Koty odpadly ze wzgledu jednak na dosyc mocna alergie, obawiam sie ze nawet gdyby udalo mi sie znalezc jakas rase ktora mniej uczula to codzienny kontakt z nia bylby uczulajacy i musielibysmy go oddac a tego chce uniknac. Planowalismy poczatkowo swinke morska, ale okazalo sie, ze zadne linie lotnicze nie zgadzaja sie na przewoz innych zwierzat niz psy i koty ze Szwecji do Polski i z powrotem. Co jakis czas brakuje mi psiaka w domu i chyba przez hormony mam jeszcze wiekszy zrzed z tego powodu niz przecietnie
Czyli moze okazac sie ze kastracja bedzie niezbedna, wolalabym tego uniknac.
Melissa84 lubi tę wiadomość
-
Dais- no z tą kastracją może tak być, przynajmniej tak jest u kotów, nie jestem dokładnie pewna jak jest u psów. Może to też kwesta dogadania z hodowcą. I pamiętam jeszcze, że nas z mężem się wypytywali co wiemy o danej rasie, czy na pewno jesteśmy na nią zdecydowani, ale to byli tacy pasjonaci kotów, którzy chcieli, aby maluchy trafiły w dobre ręce i moim zdaniem to dobrze o nich świadczyło
Ps. Jak Ci brakuje psiaka w domu to ja bym brała- moim zdaniem na dzieci zwierzaki mają bardzo dobry wpływ, uczą empatii i zawsze dziecko ma takiego swojego kudłatego przyjaciela, który nie ocenia i pocieszy w trudnych chwilach
-
dais wrote:Madziak ale zaszalalas
Dziewczyny rozwazam zakup psa i zastanawiam sie czy to hormonalne szalenstwo czy po prostu znow mnie wzielo. Mam tak co pol roku i zawsze maz mnie zniechecal. Teraz uznal ze i tak bede go meczyla za jakies 6 miesiecy wiec moge wybrac psa wreszcie. Jako ze jestem alergikiem to niestety musimy sie ograniczyc do yorka lub maltanczyka
a może rozważ adopcje? jest dużo zagubionych po sylwestrze yorków i maltańczyków, które są już nauczone wszystkiego, i takie biedne potrzebują miłości
zobacz na tego słodziaka:
http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/294811/zuczek---8222zlote8221-cudo-do-adopcji/
https://www.facebook.com/yorkiwpotrzebie
cass, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Dzieki, zobaczymy jakie tu podejscie panuje. Wiem, ze tutejszym hodowcom tez raczej zalezy bo pierwsza rzecza o ktora prosza to opis o sobie, dlaczego chcesz psa, kim jestes, czy masz dzieci etc. Wlasnie ja od urodzenia bylam chowana w towarzystwie zwierzat, nawet raz mialam 2 psy i kota w tym samym momencie. W zasadzie zawsze byly jakies zwierzaki od rybek, jaszczurek, chomikow, szczurkow + pies + ew. kot. Z mezem mielismy 4 szczurki i byly cudowne, niestety zyja dosyc krotko i do teraz potrafie uronic lze jak pomysle o ich smierci. Dlatego odrzucilismy wszystkie krotko zyjace zwierzatka, aby samemu nie cierpiec i aby synek nie musial tego doswiadczac. A psy i koty uwielbiam
Najdziwniejsze jest dla mnie troche podejscie meza, bo on nigdy zwierzat przed szczurkami nie mial i zawsze byl taki srednio czuly na czyjes zwierzeta, a szczurki traktowal jak male dzieci normalnie. Teraz tez mowi, 'kup sobie psa', jak mu pokazuje zdjecia to stwierdza 'pies jak pies' (chociaz niektore rasy odrzucilismy bo mezowi sie nie podobaly
) a wiem, ze jak sie pojawi w domu to bedzie go tulil etc. Jestem tez zachwycona tutejszymi schroniskami, a dokladnie tym ze znalazlam tylko jedno na cale wojewodztwo i maja w sumie jakies 10 psiakow, czyli ludzie sa chyba rozsadniejsi.
Melissa84 lubi tę wiadomość
-
Dais zaadoptuj psiaka nawet z Polski
ja mam mieszanke yorka z pinczerem widziałaś ja na zdjeciu
, jest kochana i słodka
i nigdy bym jej nie zamieniła na innego psiaka. Samolotem mozesz miec psa do 5 kg wiec musisz to brać pod uwagę. I musi miec tez paszport i czipa jak bedziecie z nim jeździć. Moja siostra ma pomeraniana z rodowodem i ma chłopak humorki
U nas juz tyle zwierzat sie przewinelo przez dom ze ich nie zlicze. Bo zawsze cos przywleklysmy do domu bo żal bylo zostawić na ulicy i trzeba bylo szukac im domów.
Ja to w ogóle jakbym mogła i była miliarderka to bym wszystkie psiaki chyba przygarnela, strasznie mi żal tych wszystkich zwierząt jak ludzie biorą nieodpowiedzialni a później sie pozbywają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 20:51
evus, madziak2202, fairy_tale, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
ja proponuje sznaucera
sama wychowywalam sie z olbrzymem i to byl moj najwiekszy Przyjaciel. podobno sznaucery tez nie uczulaja.
sama mam teraz kundelka ze schroniska- sunia jest przekochana i mam wrazenie, ze pierwsza wiedziala o mojej ciazy, straszna przylepa sie zrobilamadziak2202, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Evus tylko ze Dais potrzebuje maluszka zeby mogla z nim latać samolotem jak co
Chyba ze masz na mysli miniaturkę.
Moja to wogole jest przylepa, jak ja zostawialam na kilka godzin u mojej mamy np. to jak przyszlam to leciała do mnie i tak witala jakby mnie rok nie widziała, a teraz to juz wogole jak spimy to ona sie przekreca ze mna zawsze na druga stronę byle kolo brzucha spaćale tez jest chlopiara jak to suczka
Fajne tez sa boston terrier albo buldozki miniaturoweWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 21:11
evus lubi tę wiadomość
-
Evus sznaucerka bralam pod uwage, bardzo podobaja mi sie te psy, ale maz stwierdzil ze jemu nie. To bedzie jego pierwszy pies w zyciu i zawsze mowil ze za psami nie przepada, wiec ide mu na reke tak aby mu sie chociaz podobal. Latwiej przekonac
Kuleczka Szwecja ma spoooro dodatkowych wymogow dotyczacych przywozu psa z zagranicy i paszport + szczepienia to niestety za malo. Boje sie ze nawet jak wszystko spelnie to sie doczepia i kaza mi oddac zwierze. Ze schroniska bym chetnie wziela, gdyby nie obawa o alergie (glownie synka), nie wyobrazam sobie dac dom psiakowi i za chwile musiec go oddac. Duze rasy odpadaja ze wzgledu na podroze, zmieszczenie w samochodzie 2 doroslych + 2 dzieci + duzego psiaka, lub podroz samolotem z duzym psem to raczej bedzie meka (a np goldeny czy labradory tez mniej uczulaja). Poki co obejrzalam pobliskie hodowle (tutaj nikt nie sprzedaje psow od tak, wszystko jest zarejestowane i szczeniaki musza miec min 8 tygodni, odrobaczone, szczepione i z czipem) i po pokazaniu mezowi ras mniej alergizujacych zgodzil sie na: maltanczyka, bichona frishe (tu juz troche mniej mu pysczek odpowiada), cairn terriera, terriera szorstkowlosego, yorka, ew. bolonczyka, ew. shih tzu. Np wg mnie sliczny piesek i prawie identyczny z wymienionymi bialymi to west highland terrier, a maz stwierdzil ze mu sie nie podoba, wiec ciezko mu dogodzic
evus lubi tę wiadomość
-
5
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 23:37
Andzia SM, kuleczka777, dais, Maggi-P, madziak2202, Agabtm, kirys, mmarzenak, beatas, Helenucha Klucha, Lila2703, fairy_tale, evus, Melissa84, Misia15, Kawokado lubią tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️