Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej a mi się dzisiaj wyjątkowo udało szybko zasnąć i bez większych pobudek w nocy- tylko raz obudziły mnie po 5 kopniaki w brzuchu
ale przyłożyłam rękę i za jakiś czas było ok.
Ale też mam od jakiegoś czasu problemy ze snem nie dość że nie mogę zasnąć to na dodatek budze się co jakiś czas w nocy bo miejsca nie mogę sobie znaleść albo mnie noga czy ręka boli
Więc dzisiejszą noc zaliczam do bardzo udanych !!! -
nick nieaktualny
-
Magda34 wrote:Hej, to widze, że chyba wszystkie mamy problemy ze snem.Jedyny plus, że głowa mnie dziś nie boli
Kto dziś wizytuje?
Ja dziś mam wizytę u swojego gina...niestety dopiero wieczorem.
A tak w ogóle to zaczynam 22 tydzień ....i wg belly 6 miesiąc...o ja Cię kręcęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 10:07
twardan, Pati_89, evus, kasiek87, Helenucha Klucha, Magda34, Helen, kuleczka777 lubią tę wiadomość
-
U mnie sie zmienilo, wczesniej wstawalam kilkanascie razy w nocy na siku i nie moglam spac od jakiegos czasu spie jak kamien i wstaje tylko 2-3 razy. Chociaz moze to byc tez przemeczenie organizmu, przez ten brzuch juz schudlam od czwartku 1 kg.
Shih tzu straszne slodziaki, ale wlasnie obawiam sie bo czytalam ze czesto moga miec choroby zwiazane z rasa i poki co marzy mi sie maltanczyk. Poki co odpisali tylko z jednej hodowli yorkow, ale maja tylko samczykow, a chcialam suczke (po pierwsze aby zrownowazyc ilosc faceto w domu), po drugie wg badan suczki uczulaja minimalnie mniej niz samce. Pisalam do hodowcow: maltanczykow, yorkow, shih tzu, bichon frise, bolonczykow, papilonow. Licze na to, ze odpisza, bo jak nie to bede musiala dzwonic i zobaczymy ilu z nich zna angielski na tyle aby sie dogadac, bo ja ze szwedzkiego jestem jeszcze noga.
Powodzenia na wizycie kuleczka. Fajnie ze znow zobaczysz swoja malutkaLila dla Ciebie rowniez powodzenia i udanej wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 10:12
-
My już po wizycie
Usg prenatalne wypadło super:D ns 100% będzie dziewczynka, wszystko z małą w porządku, ma obie nóżki, ręce, wszystkie palce. Serduszko zdrowe
tak się cieszę
mały uparciuch z niej,bo leżała twarzą w stronę mojego kręgosłupa i nie dała obejrzeć twarzy dokładnie, pani doktor próbowała ją zmusić do obrócenia się ale mała twardo się opierała
waży 334g, czyli na 20t, ja teraz jestem w 19t3d. Mam nadzieję że dam radę ją urodzić bo kawał baby nam rośnie
najśmieszniejsze że ona taka duża, rusza się ładnie, co było widać na usg, a ja jeszcze ruchów nie czuję, podejrzewam że przez łożysko na przedniej ścianie.
A co do spania, to ja już dobre dwa miesiące nie mogę spać w nocy, budzę się po kilka razy... ale już się przyzwyczaiłamdais, oldżi, evus, cudak, Lila2703, kasiek87, myszaaa, Helenucha Klucha, fairy_tale, Magda34, Helen, kirys, mmarzenak, Melissa84, Misia15, kuleczka777, Agabtm, beatas, ansad lubią tę wiadomość
-
Hej
My niedzielę spędziliśmy w wyjazdach, najpierw odwiedzinki szwagra i mojej przyjacióły, później moi rodzice, no i tak oto wróciliśmy po 21 do domu
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące !
mylola noo to spora dziewczynka
A ja już testu obciążenia mieć nie będę , odetchnęłam z ulgąAle z drugiej strony coś mi cukier szaleje ostatnio po nie których posiłkach, zobaczymy jak to będzi e
-
Mylola gratulacje! Bardzo sie ciesze, ze malutka zdrowa i rosnie szybko. Z waga sie nie martw to moze sie jeszcze zmienic, moze nie bedziesz musiala rodzic 4 kg
Prawdopodobnie poprzez ulozenie lozyska nie czujesz ruchow, ale to tez sie zmieni z czasem
Jak masz jakies zdjecie uparciuszki to sie pochwal.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 10:58
-
mylola wrote:My już po wizycie
Usg prenatalne wypadło super:D ns 100% będzie dziewczynka, wszystko z małą w porządku, ma obie nóżki, ręce, wszystkie palce. Serduszko zdrowe
tak się cieszę
mały uparciuch z niej,bo leżała twarzą w stronę mojego kręgosłupa i nie dała obejrzeć twarzy dokładnie, pani doktor próbowała ją zmusić do obrócenia się ale mała twardo się opierała
waży 334g, czyli na 20t, ja teraz jestem w 19t3d. Mam nadzieję że dam radę ją urodzić bo kawał baby nam rośnie
najśmieszniejsze że ona taka duża, rusza się ładnie, co było widać na usg, a ja jeszcze ruchów nie czuję, podejrzewam że przez łożysko na przedniej ścianie.
A co do spania, to ja już dobre dwa miesiące nie mogę spać w nocy, budzę się po kilka razy... ale już się przyzwyczaiłam
Ją na USG połówkowe,które miałam robione 20t6d też widziałam jak mała się wierci,kopie,a ją nic nie czulam ( łożysko też na przedniej ścianie). Dwa dni temu czulam i widziałam gdzie mnie kopie bo brzuch delikatnie się ruszał, wczoraj mąż załapał się na dwa kopniaki z rana,a wieczorem też pokazała że nie śpicudowne uczucie, które jeszcze z wrażenia mnie paraliżuje
jeszcze chwilą i poczujesz
-
Witam się w piękny poniedziałek, pogoda u nas istnie wiosenna, więc i mega energia mnie rozpiera, okna pootwierane i sprzątanko
My wczoraj spędziliśmy czas nad rzeką, ognisko, słoneczko, piękny dzieńMąż miał urodziny, fajnie spędziliśmy dzień
Pati, sto lat z okazji wczorajszych urodzin Kochana
Myola, gratuluję udanej wizyty
i oczywiście jak co roku, przy takiej pogodzie zakładki pootwierane w laptopie, typowo ogrodniczejuż robię listę zakupową na rośliny na kolejną rabatę, ogólnie to mam bzika na punkcie naszego ogrodu, nie mogę doczekać się wiosny, tyle że w tym roku ja będę dyrygować mężem co ma gdzie wkopać
przynajmniej do czerwca, później znów wrócę, w końcu mój żywioł
Dais, ja jeżeli chodzi o rasę psów to murem stoję za sznaucerami ale miniaturą lub olbrzymem, średniaki nie nadają się dla dzieci. Sami mamy dwie sznaucerki, uwielbiają dzieci, myślę, że to też kwestia wychowania psa od małego. Nasze szczeniaki trafiły do rodzin z małymi dziećmi i bardzo sobie chwalą, my mamy 3 letnią mamę i prawie 1,5 roczną córkę, uwielbiamsama jestem alergikiem, moja mam też, u rodziców za dziecka miałam świnki morskie które bardzo mnie uczulały, później namówiłam rodziców na pieska - sznaucerkę miniaturkę, dziś ma 11 lat i ma się dobrze
i kiedy wprowadziliśmy się do Naszego domu, też kupiliśmy dla nas sznaucerkę, ze sprawdzonej hodowli. Kocham
Znajomi mają olbrzymkę i 4 letniego syna, który robi z nią praktycznie wszystko. Powodzenia w wyborze, my z mężem wychodzimy z założenia że pies w domu musi być, fajnie że Twój dał się przekonać
Miłego Dnia Kochane!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:55
Bomblica, Helenucha Klucha, fairy_tale, Melissa84, evus, Pati_89 lubią tę wiadomość
-
Witam się w nowym tygodniu. Życzę udanych wizyt.
Chciałabym się pochwalić moją 2 miesięczną mozolną nauką szydełkowania;)
Kocyk robiłam na podstawie wzoru w necie, mam na oku jeszcze jeden, który chyba będę robić w czasie ferii mojego synka.
kasiek87, Helenucha Klucha, miluszka, fairy_tale, dais, Helen, mmarzenak, Melissa84, evus, cudak, kuleczka777, beatas, Pati_89, ansad lubią tę wiadomość
-
miluszka wrote:Witam się w piękny poniedziałek, pogoda u nas istnie wiosenna, więc i mega energia mnie rozpiera, okna pootwierane i sprzątanko
My wczoraj spędziliśmy czas nad rzeką, ognisko, słoneczko, piękny dzieńMąż miał urodziny, fajnie spędziliśmy dzień
i oczywiście jak co roku, przy takiej pogodzie zakładki pootwierane w laptopie, typowo ogrodniczejuż robię listę zakupową na rośliny na kolejną rabatę, ogólnie to mam bzika na punkcie naszego ogrodu, nie mogę doczekać się wiosny, tyle że w tym roku ja będę dyrygować mężem co ma gdzie wkopać
przynajmniej do czerwca, później znów wrócę, w końcu mój żywioł
Miłego Dnia Kochane!
Ja też mam taką szajbę ogrodnicząw sobotę kopałam na rabatce i latałam z sekatorem
i zastanawiam się co dokupić, co wysiać, co przesadzić
miluszka, Helen lubią tę wiadomość
córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie -
nick nieaktualny
-
Bomblica wrote:Ja też mam taką szajbę ogrodniczą
w sobotę kopałam na rabatce i latałam z sekatorem
i zastanawiam się co dokupić, co wysiać, co przesadzić
trochę słoneczka, temperatury, powiewu wiosny i szajba hehe
kuleczka777 lubi tę wiadomość
-
SShape wrote:
Super!
SShape, Lila2703 lubią tę wiadomość
-
U mnie też piękna, wiosenna pogoda, mogłoby już tak zostać
Jeśli chodzi o pieski to ja zdecydowanie jestem za adopcją, niekoniecznie rasowego psiaka. Sama mam przygarniętą sunię, kundelka. Mam nadzieję, że nie będzie z jej strony problemów z zaakceptowaniem nowego członka rodziny. Akurat pod tym względem rasowe pieski faktycznie mogą być bardziej przewidywalneTak w przyszłości, gdyby trafił mi się dom z ogrodem, chętnie przygarnęłabym jakiegoś większego psa, najchętniej w typie północnych ras. Ale póki co nie mam ku temu odpowiednich warunków, poza tym to są wymagające psy, raczej nie do domu z malutkimi dziećmi.
miluszka, Melissa84, evus lubią tę wiadomość
-
Dlugo was nie czytalam juz
jakos brak czasu mnie zlapal.
KOURTNEY nazwiesz coreczke Abigail? Sliczne imie, ja tez mam tak na imie
U nas sliczna zdrowa dziewczynka. 23.02 prenatalne bo jakoes zastoje w nereczkach sa:(
Teraz juz moge szalec z zakupami dla LiLykuleczka777 lubi tę wiadomość