X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasiek87 Znajoma

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a mi się dzisiaj wyjątkowo udało szybko zasnąć i bez większych pobudek w nocy- tylko raz obudziły mnie po 5 kopniaki w brzuchu :) ale przyłożyłam rękę i za jakiś czas było ok.
    Ale też mam od jakiegoś czasu problemy ze snem nie dość że nie mogę zasnąć to na dodatek budze się co jakiś czas w nocy bo miejsca nie mogę sobie znaleść albo mnie noga czy ręka boli :/

Więc dzisiejszą noc zaliczam do bardzo udanych !!!:)

uwo9dqk3pv487dv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejoo :)
    Też tak mam ze spaniem dziś od 4 nie śpię wczoraj też tak było z tym że wczoraj zasnelam a dziś się nie dało :/ przychodzi wieczór a ja o 20 już śpiąca... takie to wkurzajace ze szok.
    Mały w nocy też szalał myslalam ze mi wyskoczy z brzucha :D

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to widze, że chyba wszystkie mamy problemy ze snem.Jedyny plus, że głowa mnie dziś nie boli :)
    Kto dziś wizytuje?

Helen lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się będę zbierać :)

Helenucha Klucha, Magda34, Helen lubią tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda34 wrote:
    Hej, to widze, że chyba wszystkie mamy problemy ze snem.Jedyny plus, że głowa mnie dziś nie boli :)
    Kto dziś wizytuje?

Ja dziś mam wizytę u swojego gina...niestety dopiero wieczorem.

A tak w ogóle to zaczynam 22 tydzień ....i wg belly 6 miesiąc...o ja Cię kręcę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 10:07

twardan, Pati_89, evus, kasiek87, Helenucha Klucha, Magda34, Helen, kuleczka777 lubią tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sie zmienilo, wczesniej wstawalam kilkanascie razy w nocy na siku i nie moglam spac od jakiegos czasu spie jak kamien i wstaje tylko 2-3 razy. Chociaz moze to byc tez przemeczenie organizmu, przez ten brzuch juz schudlam od czwartku 1 kg.
    Shih tzu straszne slodziaki, ale wlasnie obawiam sie bo czytalam ze czesto moga miec choroby zwiazane z rasa i poki co marzy mi sie maltanczyk. Poki co odpisali tylko z jednej hodowli yorkow, ale maja tylko samczykow, a chcialam suczke (po pierwsze aby zrownowazyc ilosc faceto w domu), po drugie wg badan suczki uczulaja minimalnie mniej niz samce. Pisalam do hodowcow: maltanczykow, yorkow, shih tzu, bichon frise, bolonczykow, papilonow. Licze na to, ze odpisza, bo jak nie to bede musiala dzwonic i zobaczymy ilu z nich zna angielski na tyle aby sie dogadac, bo ja ze szwedzkiego jestem jeszcze noga.
    Powodzenia na wizycie kuleczka. Fajnie ze znow zobaczysz swoja malutka :D Lila dla Ciebie rowniez powodzenia i udanej wizyty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 10:12

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• mylola Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie :D Usg prenatalne wypadło super:D ns 100% będzie dziewczynka, wszystko z małą w porządku, ma obie nóżki, ręce, wszystkie palce. Serduszko zdrowe :) tak się cieszę :D mały uparciuch z niej,bo leżała twarzą w stronę mojego kręgosłupa i nie dała obejrzeć twarzy dokładnie, pani doktor próbowała ją zmusić do obrócenia się ale mała twardo się opierała :D waży 334g, czyli na 20t, ja teraz jestem w 19t3d. Mam nadzieję że dam radę ją urodzić bo kawał baby nam rośnie :P najśmieszniejsze że ona taka duża, rusza się ładnie, co było widać na usg, a ja jeszcze ruchów nie czuję, podejrzewam że przez łożysko na przedniej ścianie.
    A co do spania, to ja już dobre dwa miesiące nie mogę spać w nocy, budzę się po kilka razy... ale już się przyzwyczaiłam ;)

dais, oldżi, evus, cudak, Lila2703, kasiek87, myszaaa, Helenucha Klucha, fairy_tale, Magda34, Helen, kirys, mmarzenak, Melissa84, Misia15, kuleczka777, Agabtm, beatas, ansad lubią tę wiadomość

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) My niedzielę spędziliśmy w wyjazdach, najpierw odwiedzinki szwagra i mojej przyjacióły, później moi rodzice, no i tak oto wróciliśmy po 21 do domu ;)

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące ! :)

mylola noo to spora dziewczynka :)

A ja już testu obciążenia mieć nie będę , odetchnęłam z ulgą ;) Ale z drugiej strony coś mi cukier szaleje ostatnio po nie których posiłkach, zobaczymy jak to będzi e

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylola gratulacje! Bardzo sie ciesze, ze malutka zdrowa i rosnie szybko. Z waga sie nie martw to moze sie jeszcze zmienic, moze nie bedziesz musiala rodzic 4 kg :) Prawdopodobnie poprzez ulozenie lozyska nie czujesz ruchow, ale to tez sie zmieni z czasem :D Jak masz jakies zdjecie uparciuszki to sie pochwal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 10:58

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Zimri Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mylola wrote:
    My już po wizycie :D Usg prenatalne wypadło super:D ns 100% będzie dziewczynka, wszystko z małą w porządku, ma obie nóżki, ręce, wszystkie palce. Serduszko zdrowe :) tak się cieszę :D mały uparciuch z niej,bo leżała twarzą w stronę mojego kręgosłupa i nie dała obejrzeć twarzy dokładnie, pani doktor próbowała ją zmusić do obrócenia się ale mała twardo się opierała :D waży 334g, czyli na 20t, ja teraz jestem w 19t3d. Mam nadzieję że dam radę ją urodzić bo kawał baby nam rośnie :P najśmieszniejsze że ona taka duża, rusza się ładnie, co było widać na usg, a ja jeszcze ruchów nie czuję, podejrzewam że przez łożysko na przedniej ścianie.
    A co do spania, to ja już dobre dwa miesiące nie mogę spać w nocy, budzę się po kilka razy... ale już się przyzwyczaiłam ;)

Ją na USG połówkowe,które miałam robione 20t6d też widziałam jak mała się wierci,kopie,a ją nic nie czulam ( łożysko też na przedniej ścianie). Dwa dni temu czulam i widziałam gdzie mnie kopie bo brzuch delikatnie się ruszał, wczoraj mąż załapał się na dwa kopniaki z rana,a wieczorem też pokazała że nie śpi ;) cudowne uczucie, które jeszcze z wrażenia mnie paraliżuje :) jeszcze chwilą i poczujesz ;)

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w piękny poniedziałek, pogoda u nas istnie wiosenna, więc i mega energia mnie rozpiera, okna pootwierane i sprzątanko :-)

My wczoraj spędziliśmy czas nad rzeką, ognisko, słoneczko, piękny dzień :-) Mąż miał urodziny, fajnie spędziliśmy dzień :-)

Pati, sto lat z okazji wczorajszych urodzin Kochana :-) <3
    34pmlpg.jpg

Myola, gratuluję udanej wizyty :-)

i oczywiście jak co roku, przy takiej pogodzie zakładki pootwierane w laptopie, typowo ogrodnicze ;-) już robię listę zakupową na rośliny na kolejną rabatę, ogólnie to mam bzika na punkcie naszego ogrodu, nie mogę doczekać się wiosny, tyle że w tym roku ja będę dyrygować mężem co ma gdzie wkopać ;-) przynajmniej do czerwca, później znów wrócę, w końcu mój żywioł ;-)

Dais, ja jeżeli chodzi o rasę psów to murem stoję za sznaucerami ale miniaturą lub olbrzymem, średniaki nie nadają się dla dzieci. Sami mamy dwie sznaucerki, uwielbiają dzieci, myślę, że to też kwestia wychowania psa od małego. Nasze szczeniaki trafiły do rodzin z małymi dziećmi i bardzo sobie chwalą, my mamy 3 letnią mamę i prawie 1,5 roczną córkę, uwielbiam <3 sama jestem alergikiem, moja mam też, u rodziców za dziecka miałam świnki morskie które bardzo mnie uczulały, później namówiłam rodziców na pieska - sznaucerkę miniaturkę, dziś ma 11 lat i ma się dobrze :-) i kiedy wprowadziliśmy się do Naszego domu, też kupiliśmy dla nas sznaucerkę, ze sprawdzonej hodowli. Kocham <3 Znajomi mają olbrzymkę i 4 letniego syna, który robi z nią praktycznie wszystko. Powodzenia w wyborze, my z mężem wychodzimy z założenia że pies w domu musi być, fajnie że Twój dał się przekonać :-)

Miłego Dnia Kochane!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:55

Bomblica, Helenucha Klucha, fairy_tale, Melissa84, evus, Pati_89 lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w nowym tygodniu. Życzę udanych wizyt.

Chciałabym się pochwalić moją 2 miesięczną mozolną nauką szydełkowania;)

f1b86a928316a913med.jpg

a0dc9b2dde6ecd46med.jpg

Kocyk robiłam na podstawie wzoru w necie, mam na oku jeszcze jeden, który chyba będę robić w czasie ferii mojego synka.

kasiek87, Helenucha Klucha, miluszka, fairy_tale, dais, Helen, mmarzenak, Melissa84, evus, cudak, kuleczka777, beatas, Pati_89, ansad lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Witam się w piękny poniedziałek, pogoda u nas istnie wiosenna, więc i mega energia mnie rozpiera, okna pootwierane i sprzątanko :-)

My wczoraj spędziliśmy czas nad rzeką, ognisko, słoneczko, piękny dzień :-) Mąż miał urodziny, fajnie spędziliśmy dzień :-)

:-)

i oczywiście jak co roku, przy takiej pogodzie zakładki pootwierane w laptopie, typowo ogrodnicze ;-) już robię listę zakupową na rośliny na kolejną rabatę, ogólnie to mam bzika na punkcie naszego ogrodu, nie mogę doczekać się wiosny, tyle że w tym roku ja będę dyrygować mężem co ma gdzie wkopać ;-) przynajmniej do czerwca, później znów wrócę, w końcu mój żywioł ;-)

Miłego Dnia Kochane!

Ja też mam taką szajbę ogrodniczą :D w sobotę kopałam na rabatce i latałam z sekatorem :D i zastanawiam się co dokupić, co wysiać, co przesadzić :)

miluszka, Helen lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    No te jej bryki tyle warte co moje auto prawie...

AA dzisiaj byłam na glukozie. Nie było najgorzej :)

Miałam kupić ten mima ale jednak kupiłam stokke, też szary ;d

• miluszka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bomblica wrote:
    Ja też mam taką szajbę ogrodniczą :D w sobotę kopałam na rabatce i latałam z sekatorem :D i zastanawiam się co dokupić, co wysiać, co przesadzić :)
    Ja właśnie to samo, to już chyba uzależnienie ;-) trochę słoneczka, temperatury, powiewu wiosny i szajba hehe

kuleczka777 lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mamy właśnie fotek, dostałam tylko suchy opis na kartce. Zobaczę, może za dwa tygodnie mój lekarz coś mi wydrukuje albo na USG w trzecim trymestrze coś dostanę.

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Witam się w nowym tygodniu. Życzę udanych wizyt.

Chciałabym się pochwalić moją 2 miesięczną mozolną nauką szydełkowania;)

f1b86a928316a913med.jpg

a0dc9b2dde6ecd46med.jpg

Kocyk robiłam na podstawie wzoru w necie, mam na oku jeszcze jeden, który chyba będę robić w czasie ferii mojego synka.
    Wow sliczny, gratuluje cierpliwosci. Kilka razy myslalam o szydelkowaniu kocyka, ale zawsze zniechecalam sie iloscia czasu jaki musze poswiecic :D Super!

SShape, Lila2703 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też piękna, wiosenna pogoda, mogłoby już tak zostać :)

Jeśli chodzi o pieski to ja zdecydowanie jestem za adopcją, niekoniecznie rasowego psiaka. Sama mam przygarniętą sunię, kundelka. Mam nadzieję, że nie będzie z jej strony problemów z zaakceptowaniem nowego członka rodziny. Akurat pod tym względem rasowe pieski faktycznie mogą być bardziej przewidywalne ;) Tak w przyszłości, gdyby trafił mi się dom z ogrodem, chętnie przygarnęłabym jakiegoś większego psa, najchętniej w typie północnych ras. Ale póki co nie mam ku temu odpowiednich warunków, poza tym to są wymagające psy, raczej nie do domu z malutkimi dziećmi.

miluszka, Melissa84, evus lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MYLOLA gratulacje :)
    KULECZKA jak było?
    LILA powodzenia :)
    PATI spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe, nudnej ciąży, dużo miłości i spełnienia marzeń :)

Pati_89, Lila2703 lubią tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• mloda1995 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlugo was nie czytalam juz ;) jakos brak czasu mnie zlapal.
    KOURTNEY nazwiesz coreczke Abigail? Sliczne imie, ja tez mam tak na imie :D
    U nas sliczna zdrowa dziewczynka. 23.02 prenatalne bo jakoes zastoje w nereczkach sa:(
    Teraz juz moge szalec z zakupami dla LiLy ;)

kuleczka777 lubi tę wiadomość

dxomzbmhjk9kajsy.png
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ