Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Pati nie widzialam aby pisala ze dostala wyniki. Moze jeszcze nie dzwonili. Mam tylko nadzieje, ze wszystko w porzadku.
Mi na zgage dzialaja migdaly i herbata rumiankowa tak jak wspominalam wczoraj albo dzisiaj. Rachuby nie mam
Witam nowe i mam nadzieje, ze jestescie prawdziwe i bedziecie sie udzielac. Teraz przez jakis czas bedziemy nieufne i nie ma co sie temu dziwic.
Lapie mnie chyba jakies przeziebienie, bo wczoraj mialam lekka goraczke, dzisiaj tez wyzsza temperatura. -
Dla mnie też Palmers miał za mocny zapach w pierwszej ciąży samarowalam się ziajka na rostepy dla mam ale nie wiem czy to geny czy krem kiepski całe piersi mam w rostepach nasz części brzuch się uchował teraz stosuje plmersa i olejek migdałowy zobaczymy jakie będą efekty a olejek polecam ładnie nawilża i pachnie ☺
Repose lubi tę wiadomość
-
moli5 wrote:Ja na rozstępy używam balsamu Palmers.
Smaruję się 2 x dziennie i na razie nie mam rozstępów...ale mam do nich tendencje. Mam już małe rozstępy na udach, na plecach, na biodrach- niestety dość szybko rosłam jako nastolatka i kilkakrotnie przechodziłam różne wahania wagi dlatego teraz smaruję się i smaruję
To prawda dziewczyny w Lumpeksach można trafić na perełki!
Pazur witam Cię na forum!
Wybacz nam tę nieufność jest chyba zrozumiała, ale z drugiej strony dziwna się zrobi tutaj atmosfera jak będziemy każdą nową osobę podejrzewać o podszywanie się pod kogoś.
Ja też nie tak dawno do Was dołączyłam a czytałam Was od początku tylko jakoś tak nie udzielałam się wcześniej. Chyba tak długo czekaliśmy na naszego dzidziusia ,że bałam się zapeszać i pisać o naszym szczęściu. Po badaniu połówkowym uwierzyłam,że wszystko jest z dzidziusiem w porządku i odważyłam się tutaj napisać.
Przybijam piątke
Ja reż używam Palmersamam balsam i maslo do Ciała.
Uważam że masło lepsze bo bardziej natłuszcza i jak wieczorem posmaruje to rano skóra fajnie nawilżona jest, po balsamie niestety takiego efektu nie ma ale balsamem raz na jakiś czas teraz smaruje się rano albo popołudniu jak brzuch mocno swędzi.
Jak narazie rozstępów brak, oby jak najdłużej. A nawet i wogóle !!! Co prawda mam pare na wewnętrzynych stronach ud i na pośladkach ale to jeszcze dawne czasy
-
Dziewczyny, ja chyba naprawdę muszę iść na zwolnienie, bo nie zdążę Was nadrabiać tyle produkujecie postów
A tak na serio jestem tu od niedawna więc nie będę komentować całej sytuacji, ale wiem jedno: trol karmi się naszym zainteresowaniem, więc w sumie lepiej porzucić ten temat i zająć się przyjemnymi ciążowo-dzieciowymi sprawami
A propos tych spraw to mar_ka i sshape - piękne ubranka! Mar_ka Ty to już szczególnie się rozkręciłaś w zakupach, ale ci się nie dziwię, to Twój czas ciesz się ciążą i swoim maluszkiem
Pati, meble pomalowałaś bardzo profesjonalnieJa też ostatnio malowałam zwykłą komodę z ikei na biało i wyszło fajnie. To dobry sposób, żeby mieć coś nowego w domu za niewielkie pieniądze.
Gratuluję też pomyślnych wieści na wizytach.
Co do fb, to ja nie mam, z wyboru, i mam nadzieję, że mi tam nie uciekniecie...chciałabym żeby ten wątek żył, bo jeszcze trochę czasu przed nami.
Wcześniej pytałam Was o kupowanie wózka, ale w całym tym zamieszaniu mój post się jakoś zagubił. Nie wiem czy mam się powtarzać, ale chodziło mi o to czy przy kupnie bierzecie pod uwagę, że gondola ma być na lato, a spacerówka na zimę, w przypadku czerwcowych dzieciaczków. Bo ja się po prostu zastanawiam czy brać to pod uwagę czy nie ma to większego znaczenia. Nie znam się za bardzo na wózkachkochana córeczka 16.06.2016 -
jane ja też za bardzo na wózkach się nie znam ale wydaje mi się, że jeśli chodzi o wózki 2w1 czy 3w1 to nie ma podziału na pore roku. My kupujemy wózek 3w1 i wydaje mi się, że ta spacerówka będzie idealna na zimę, musi być w końcu solidniejsza aby przejechać nią przez śnieg. Ewentualnie na lato później można kupić zwykłą "parasolkę"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 19:45
jane lubi tę wiadomość
-
Jane my uzywalismy przy pierwszym synku gondoli dluzej bo do konca zimy (synek z lipca). Teraz planuje tak samo gondolki uzywac dluzej, chyba ze maluch bardzo bedzie chcial wczesniej. Wozka uzywalam naprzemiennie z chusta i nosidlem, teraz raczej bedzie tak samo. Problem jedynie taki ze jak w PL juz wiosna to w Szwecji nadal zimno i moze sie tym razem nie udac. W zeszlym roku zima ustapila pod koniec kwietnia, a wtedy dziecie bedzie mialo 10 miesiecy, wiec na gondole zdecydowanie za duze. Poki co nie biore nic szczegolnego pod uwage, oprocz tego ze wzielismy wozek z duza gondolka. Jak bedzie potrzeba uzywac spacerowki wczesniej to po prostu maluch bedzie w spiworku, na lato mam specjalny daszek taki z pelna wentylacja i moskitiera:
jane, Helen, Helenucha Klucha, evus lubią tę wiadomość
-
Matko i córko! Czytam i oczom nie wierzę. Zgłodniałam strasznie, ale od komputera się oderwać nie mogę, bo miałam ze 2 dni do nadrobienia. Co za chora laska. Trochę za idealne życie miała, ale ja nie oceniam ani nie zazdroszcze nikomu. Pamietam, że była bardzo przeciwna przenoszeniu się na facebook, ona i ktoś jeszcze ..
Kuleczka, wyślij mi proszę zaproszenie na facebookthx
Pati, super mebelki!! Ja mam 3 takie komody do przemalowania w sypialni, bo przeprowadzce sypialnie zrobiliśmy na biało, nowe łózko i szafa i szafki nocne, a komody mi zostały brązowe, też Malm z Ikea. Myślałam, żeby poczekać jak zrobi się ciepło i przemalować je na tarasie żeby nie wdychać farb. Ty malowałaś w domu? Jak one nie śmierdzą to i może przemaluję je niebawem. Jakby co mogę liczyc na Twoją fachową poradę?
Cieszę się na piątek bo ide na usg. Takie drugie połówkowe w sumie, bo na tym kilka tygodni temu cięzko było serduszko ocenić, bo Mała się schowałaMam nadzieję, że teraz da sie pooglądać z każdej strony. Na sobotę się mniej cieszę, bo idę na glukozę.
Misia, wyzdrowiałaś? Ja coś nie mogę się na to L4 wybrać, chyba do końca lutego bedę pracować. Cieżko mi się z pracą rozstać i jakoś nie mogę sie do takiej zmiany przygotować. A z drugiej strony wysypiałabym się no i wiecej czasu dla siebie, lepiej bym o siebie zadbała.. CZasem narzekam bo zmęczona jestem ale szkoda mi z pracy rezygnować.. Nie jestem jakąś pracoholiczką, ale jakoś ciężko mi z tym.. W sumie to też duża zmiana i nie potrafię tego ogarnąćMisia15 lubi tę wiadomość
-
Mili_Vanili, ja mam podobnie jeśli chodzi o pracę. Jestem trochę rozdarta, bo lubię ludzi z mojej firmy i samą pracę też, ale czuję się coraz bardziej zmęczona. Plan pierwotny, wytrwać do końca marca, ale zobaczę jak to wyjdzie.
Co do komody, to ja malowałam farbą dekoral akrylux. Można nią malować nawet zabawki, więc nie ma szkodliwych substancji. Malowałam zwyczajnie w mieszkaniu, w przedpokoju. Nie śmierdziało, zapach naprawdę delikatny. Najpierw zmatowiłam komodę papierem ściernym, starannie ją umyłam z pyłu, wysuszyłam, a potem trzy warstwy farby i wyszło piękniekochana córeczka 16.06.2016 -
Jane dobrze wiedziec, ze sa takie farby
Amy88 (chyba jestesmy ten sam rocznik, jesli 88 to Twoj rocznik) to jest bugaboo cameleon 3. Kupowalismy uzywany, bo na nowy szkoda mi bylo kasy tylePoki co tak jak pisalam jestem nim zachwycona- lekki, zwrotny, latwy do zlozenia, malo miejsca zajmuje etc. Ten kaptur dostalismy z zakupem jak i walizke na wozek. Problem jedynie taki, ze bede kupowala nowy daszek, bo ten jest rozowy a oczekujemy chlopca.
-
Jane, wyjełaś mi to słowo z ust .. Właśnie taka rozdarta jestem. Też mam fajną pracę i fajna atmosferę i bede tęsknić za ludkami z pracy. Kontakt pewnie bedzie, ale to już nie to samo. No cóż, taka kolej rzeczy. Tłumaczę sobie, że w końcu bedę miała więcej czasu dla siebe, lepiej się będę odżywiać, więcej ruchu, może w końcu rozpakuję sie do końca i ogarnę mieszkanie i pokój dla Małej. Te komody pomaluję, bo od ponad 1.5 miesiąca mamy dwukolorową sypialnię
Pewnie na początku będzie teskno za pracą, ale sie przyzwyczaję. Na szkołe rodzenia sie trzeba już zapisywać. Będzie co robić jednym słowem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 20:17
-
Tak tak to mój rocznik . Bardzo fajny ten wózek ale chyba się u nas nie sprawdzi my mieszkamy w górach i raczej jeździmy po leśnych ścieżkach a szkoda ba naprawdę jest ładny ☺ musze w takim razie wybrać się do sklepu i coś pooglądać na żywo tylko do Wrocławia strasznie nie chce mi się jechać bo to 2 godziny drogi
-
Dotrwałam do końca, chyba z ponad godzinę was czytałam, aż zgłodniałam
Dorjana swietne ciuszki, gdzie udało ci się takie upolować?letnie są tez w crocodilo i smyku właśnie.
ma_rka na zgagę koniecznie kup sobie rennie a jak cie poparzy to napij się troszke oliwy z oliwek, małą łyzeczkę aby nawilżyć przełyk i aby ci się nie porobiły takie bąble jak u mnie, bo mi jeszcze nie zeszły...no ale w walentynki był tort bezowy i naleśniki..ale co tam musiałam sobie pofolgować
na zgage jest tez dobry :isla,porost islandzki, syrop prawoslazowy ale to musisz sobie sprawdzic czy w ciązy jest ok, mi tez pomaga picie zaparzonego siemienia lnianego, pije nawet na noc jak zapomne w ciągu dnia.
MADZIA 87 nie obrażaj się, czasami się nie da odpowiedzieć na wszystkie rozterki, pytania a tymi aferami nie ma co się przejmować w sumie nic takiego się nie stało..to że ktoś ma problem z psychiką to nie mamy wpływu i nie ma co się bawić w psychologa.
moli5 mój też rośnie brzuszek jak na drożdżach tak do przodujesteśmy w końcu pełnowartościowymi ciężarówkami
nic tylko się cieszyć
kirys 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, niestety belly trochę to przyśpiesza.
Quatriona wracaj do zdrowia, na wzmocnienie jest dobre picie wody z miodem z rana odstanej po nocy i wszystkie babcine sposoby, mniszek, sok z bzu, malinki.
Paula222 twoja propozycja dla Kourtney jest bardzo rozsądna, skoro jest niewinna to ten sposób jest bardzo ok..ale widzę że usunęła konto i wasze komentarze i obserwacje mówią za siebie.
dais czy w Szwecji kobiety w ciąży chodzą do sauny, jeśli tak to jak często?i czy do suchej czy parowej? Bo bardzo mi się spodobało, a wiadomo w parowej jest niższa temperatura.
Pati_89 bardzo ładnie pomalowałaszdolniacha z ciebie
mam podobne odczucia co do niepewności nowych osób, ale na to nie mamy wpływu ech
Repose ja miałam tak samo, moja czujność została wygaszona, nic nie zauwazyłam, chodź z tym wózkiem było podejrzane i popłynęła za mocno
ale laski nie ma co się nakręcać, olejmy to i cieszmy się naszymi prawdziwymi szczęściami w brzuszkuktóre istnieją w realu
dla mnie to straszna dziecinada, można się nieźle uśmiać z tego wszystkiego, ale musiała mieć z nas wała, masz rację miluszka niech ją zjedzą myszy, a kysz!
Ja jej tam niczego nie zazdrościłam, w sumie ze ktoś się buduje to dla mnie żadna rewelacja.
Einin no mi tez tego brakuje ze forum nie jest zamkniete, bo może się pod nowy nick podszyć w kazdym momencie i dalej grac w swoją grę.
cass tak właśnie ja szybko się wpisałam na te forum i od początku była Kourtney, ale już chyba nie moge tego zrobic o czym pisałas?
Andzia SM popieram, trzeba wyedytowac liste
ansad wejdz sobie na http://www.homebook.pl/inspiracje/pokoj-dziecka tam jest bardzo dużo inspiracji
a gule to mam najczesciej wychodzi po prawej, i jest to dupka dziecka. Czasami boli bo się rozpycha i skóra się rozciąga, dziecko uciska na pecherz i cały dół, więc wydaje mi się u ciebie wszystko w normie, ale warto kazdą rzecz skonsultować z lekarzem.
moli5 na rozstępy trzeba cały czas nawilżać skórę, nie ważne jakiej firmy jest olejek czy balsam.
Można mieszac raz się smarowac olejkiem, raz balsamem, mi akurat lepiej nawilza balsam, pozniej zmienie na olejek i tez się bałam na piersiach rozstepów, ale zrobiło mi się parę i teraz mam już spokój, nic nie idzie dalej.
Repose biedactwo to tylko laser ci zostaje, ja bym je z pewnością wytępiła, bo wazne jest aby się dobrze czuć we własnym ciele. Są tez tansze sposoby, np. dermorollery z igiełkami, na forach piszą jakie długie powinny być, wymagają dużo cierpliwości, dobrze by było je połaczyć z mezoterapią jeśli masz taki budzet, albo zaczac samą rolką i potem posmarować dobrym kremem bez chemii.
beatas gratulacje udanej wizyty...no i ze płec ta sama
aneczka2015 gratulacje
Pati_89, ansad, Moni15382 lubią tę wiadomość