X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami w 26 tygodniu:) i zycze spokojnego dnia:)

myszaaa, miluszka, kirys, kuleczka777, Magda34, Pati_89, Paula222, cass, Helen, Lila2703, Kawokado, madziak2202, fairy_tale, evus lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lila2703 wrote:
    Dziewczyny mam pytanko, pewnie już o tym była mowa na forum, ale teraz nie znajdę...czy oprócz naturalnych-domowych metod na zaparcia znacie jakiś preparat np. czopki, które mogą stosować kobiety w ciąży i czy mozna ewentualnie dostać coś takiego bez recepty.

Po mojej kolce jelitowej pojawił się kolejny problem, a metody naturalne nie pomagają...ehhhhh
    Mój ginekolog zalecił mi syrop Lactulose 3 x 15 ml, a jak zaparcia przejdą to 2 x 15 ml. Słyszałam też, że w razie "W" można zacząć od 45 ml rano na czczo przed śniadaniem - i zarezerwować czas na toaletę :-P

Co do środków na rozstępy, to stosuję od początku ciąży balsam Efektima (dostępny w Rossmanie). Nie mam żadnych rozstępów i bardzo bym chciała żeby tak pozostało, więc smaruję się codziennie po kąpieli. Ostatnio kupiłam Palmers, bo był na promocji i jak przeczytałam co piszecie o jego zapachu, to zaraz go otworzyłam. Zapach owszem intensywny, w I trymestrze na pewno by mi przeszkadzał, bo jest taki jakby spożywczy :-) Ale jak na teraz jest ok. Trochę gorzej się rozprowadza niż Efektima, może dzięki tej gęstości będzie bardziej wydajny, na razie nie wiem, bo użyłam tylko raz.

Lila2703 lubi tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cass wrote:
    U mnie też na minusie... ale na szczęście bez śniegu.
    Co nie zmienia faktu, że głowa ciężka - znowu w nocy po powrocie z toalety zasnąć nie mogłam - też tak Wam się zdarza? Jak sobie radzicie? 4 rano, a ja wyspana, mimo że wczoraj dzień pełen wrażeń i jak się kładłam to byłam nieziemsko zmęczona...
    Cass u mnie to samo, dziś 4 rano, pies zauważył że się przebudziłam, musiałam obie wypuścić na "nocne siku" ;-) sama tak samo a po powrocie do łóżka po spaniu, przysnęłam dopiero po budziku męża, o 5:50 i znów spałam do 8:30, gdyby mąż mnie nie obudził pewnie dalej byłabym w łóżku. U nas dziś mroźnie, ogród pokryty szronem, -5 stopni, słoneczko, lubię taką pogodę :-)

Dziś mam wizytę u neurologa, na 16, idę pierwszy raz, do tej pory moimi bólami głowy zajmował się lekarz rodzinny, z mizernym skutkiem, zobaczymy jak będzie :-)

Jeszcze raz dziękuję Kochane <3 nie wytrzymam do piątku więc jutro zajadę do szpitala po wyniki :-) mąż też mówi tak samo jak Wy, że jakby coś było nie tak to na oddział by mnie zaprosili od razu.

Miłego dnia Kochane!

kuleczka777, cass, Melissa84, Helen lubią tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny witam się z wami w 26 tygodniu tak bardzo się cieszę że już bliżej niż dalej☺życzę wszystkim wizytujacym dziewczyną ,udanych wizyt a co do tej dziewczyny Kurtney to nie ładnie się zachowała,ja za często się nie udzielam bo brak mi czasu ale od marca będę miała co znacznie więcej. Co do dzidzi kopię już bardzo mocno brzuszek faluje hehe .
    Dziewczyny ja już kupuję kosmetyki dla dziecka z firmy Oilatum i my Little star ,jeszcze kupię torbę do szpitala i mogę się pakować haha

mmarzenak, kuleczka777, Lila2703, Kawokado, madziak2202, fairy_tale lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie - nasza córeczka wczoraj wieczorem urządziła sobie gimnastykę i pierwszy raz mąż załapał się na kopniaka :-D Ale był przejęty! Zaraz porwał rękę i mówił, że czuł tak jakby czymś małym zaokrąglonym go dotknęła :-) To pewnie rączka, albo stópka :-) Potem już nie chciał przykładać swojej ręki, a ona dalej kopała po tej stronie brzucha, od której on siedział. Trochę mi się przykro zrobiło, że mąż nie chce poczuć więcej kopniaków, ale może musi się powoli z tym oswoić.

kuleczka777, Helen lubią tę wiadomość

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka jak tylko dzwonili że do odebrania to nie ma się co martwić :)

Ja od 3 dni chodzę i ziewam, wogóle ciężko mi na plecach już leżeć bo mi piersi ciążą ;/
    Podobno nie można leżeć na plecach tylko na boku bo wtedy tlen do dziecka nie dochodzi

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazur_ wrote:
    Agabtm mysle nad Mikołowem bo tam lezalam z zagrozeniem i bardzo mi sie tam podobalo mily personel i chodze do lekarza ktory tam pracuje, Raciborska ma dobre opinie a od mojego kuzyna dziewczyna rodzila w Bogucicach i tez byla zadowolona. Magda34 o to tez blisko ;-) dziewczyny tu pokazywaly jakie ladne rzeczy kupowaly w szmateksach za nieduze pieniadze macie tam w tychach jakies godne polecenia?

U nas jest kilka szmateksów, ale nie byłam. Na Armii Krajowej jest większy i koło Urzędu Skarbowego. Dołącz na fejsie do Tyskie Zrzeszenie Mam - oferty sprzedaży i kupna. Tam można czasem kupić fajne ciuszki dla maluszków. Ja ostatnio kupiłam fajną bluze z kapturem za 2 zł :) Wygląda jak nówka :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej ! U mnie właśnie jest -3 stopnie :) Ale słonko przebija, jest pięknie :)

Witam w 24 tygodniu ! Nooo oby skończyć ten tydzień, już będę spokojniejsza jak minie granica przeżywalności ...

Ale lecimy z tymi tygodniami :)

Repose hehe ja bym nie wytrzymała, generalnie mam manię i codziennie się ważę :P A na wizytach gin tylko pyta o wagę...

mmarzenak lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KULECZKA777 jak można dołączyć do Waszej grupy na fejsie? Bo ponoć Ty się tym zajmujesz :)

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wysłałam Ci zaproszenie na prv

Magda34 lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :D
    Ja dopiero wstałam i to głód mnie obudził bo pewnie bym jeszcze spała :D
    Dziś siostra wpadnie bo robimy mamie na urodziny kule i troche pomoże :D

Tak więc miłego i spokojnego dnia <3

Magda34, mmarzenak, kasju lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    W Warszawie obudziło mnie piękne słońce,jakby już była wiosna! Aż chcę się żyć! :)

Ja na czczo jem suszone śliwki (dzień wcześniej zalane wrzątkiem) i to pomaga na zaparcia.
    Staram się jeść tylko razowe pieczywo, do jogurtu dodaję otręby i od czasu do czasu pije siemię lniane.

Już jest troszkę lepiej ale pierwsze dni z żelazem były koszmarne!

Miłego dnia dziewczyny :)

Lila2703 lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Repose Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny milego dnia :)
    Moj synek od rana krzyczy nie wiadomo o co i stroi fochy :/
    Paula ja musze wytrzymac bo inaczej to bym chyba jesc przestala ;p

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuleczka, ja się właśnie od początku ciąży katuję spaniem na lewym boku.. Zawsze spałam na prawym, dlatego bez mojej podusi by mi się to nie udało :D teraz już się przyzwyczaiłam, calutką noc na lewe stronie przesypiam, około 5:30 jak mąż wstaje przekładam się na chwilę na prawy bok, ale za jakiś czas znowu wracam na lewy:D taki mój rytuał :D

Miluszka, musi być dobrze <3

Ja teraz mam tylko problemy z zaśnięciem, potem to już mnie nic nie dobudzi... Ale cały pierwszy trymestr budziłam się punkt 4 i nie było mowy o dalszym śnie..

Powodzenia dla wszystkich wizytujących!

Ja teraz zmykam na zakupy, zawieźć zwolnienie do ZUS, do koleżanki i do siostry :) będę wieczorem Was nadrabiać! Buziaki <3

kuleczka777, Helen lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka przynajmniej Ci towarzyszy piesek, jakbyście zobaczyły jak ja wychodzę czasami z łóżka to chyba byście się posikały. Z jednej strony mały piesek który zajmuje pół łóżka, z drugiej strony mąż zajmuje drugie pół łóżka a ja między nimi wyczołguje się do kibelka tak żeby ich nie obudzić :P

Beatas też zawsze spałam na prawym boku i później na brzuch się przekręcałam, a teraz muszę albo na lewym spać albo na prawym gdzie na prawym nie powinno się bo wszystko leci

f2w3skjoxrbw67ni.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamuśki

Ja po polowkowym badaniu więc będzie drugi syn i waży 439g wszystko ok tylko żołądek nie dało się spr więc badanie jeszcze raz !!!!!

kasju, Repose, Pati_89, mmarzenak, Paula222, Helenucha Klucha, kuleczka777, Misia15, ansad, Helen, Lila2703, cudak, kirys, jakka, beatas, fairy_tale, kamenkaa, dais, Agabtm, evus lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• kasju Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, u nas brzydko, buro i wiatr wieje ;)
    Ja od paru nocy budzę się 2-3 razy z zapchanym nochalem :| a pozniej ciezo mi zasnąć i się tak wierce do 8. Mam nadzieje, ze mi to przejdzie niedlugo.
    Tez staram się spac z poduchą na lewym boku :D Bardzo ona pomaga na rwę kulszową, jesli komus doskwiera, tak jak mi :D

Wczoraj biorąc przykład z Pati wziełam sie za malowanie mebli :D najpierw zaczelam od łóżeczka dla Malutkiej :D a małżon w końcu pomalował ścianę kolorem :D oczywiście kolor na ścianie różni się od tego w puszce, no ale trudno, też mi się podoba :D No i doczekałam się w końcu na ostatnią paczkę dla dzidzi :D Wypłukałam się w tym miesiącu ostro z kasy, a gdzie tam do ostatniego :D Postaram się dodać później zdjęcia zdobyczy :D

Miłego dnia!!!!

Helen lubi tę wiadomość

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja, gratuluje synka :)

Kaja lubi tę wiadomość

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • SShape Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuleczka777 wrote:
    Miluszka przynajmniej Ci towarzyszy piesek, jakbyście zobaczyły jak ja wychodzę czasami z łóżka to chyba byście się posikały. Z jednej strony mały piesek który zajmuje pół łóżka, z drugiej strony mąż zajmuje drugie pół łóżka a ja między nimi wyczołguje się do kibelka tak żeby ich nie obudzić :P

Beatas też zawsze spałam na prawym boku i później na brzuch się przekręcałam, a teraz muszę albo na lewym spać albo na prawym gdzie na prawym nie powinno się bo wszystko leci

Dziewczyny a śpicie na plecach czasem? Wiem, że najlepiej na lewym boku, ale ja jakoś teraz lubię spać na plecach. Nigdy mi tak nie było wygodnie, a w ciąży lubię się tak właśnie położyć. Niby tak się nie powinno spać czy leżeć, więc się pilnuję.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja spie na plecach ale najwiecej jednak staram sie spac na lewym boku;-)

iv096iye6kaq8l5v.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ