Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lila2703 wrote:Dziewczyny mam pytanko, pewnie już o tym była mowa na forum, ale teraz nie znajdę...czy oprócz naturalnych-domowych metod na zaparcia znacie jakiś preparat np. czopki, które mogą stosować kobiety w ciąży i czy mozna ewentualnie dostać coś takiego bez recepty.
Po mojej kolce jelitowej pojawił się kolejny problem, a metody naturalne nie pomagają...ehhhhh
Co do środków na rozstępy, to stosuję od początku ciąży balsam Efektima (dostępny w Rossmanie). Nie mam żadnych rozstępów i bardzo bym chciała żeby tak pozostało, więc smaruję się codziennie po kąpieli. Ostatnio kupiłam Palmers, bo był na promocji i jak przeczytałam co piszecie o jego zapachu, to zaraz go otworzyłam. Zapach owszem intensywny, w I trymestrze na pewno by mi przeszkadzał, bo jest taki jakby spożywczyAle jak na teraz jest ok. Trochę gorzej się rozprowadza niż Efektima, może dzięki tej gęstości będzie bardziej wydajny, na razie nie wiem, bo użyłam tylko raz.
Lila2703 lubi tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
cass wrote:U mnie też na minusie... ale na szczęście bez śniegu.
Co nie zmienia faktu, że głowa ciężka - znowu w nocy po powrocie z toalety zasnąć nie mogłam - też tak Wam się zdarza? Jak sobie radzicie? 4 rano, a ja wyspana, mimo że wczoraj dzień pełen wrażeń i jak się kładłam to byłam nieziemsko zmęczona...sama tak samo a po powrocie do łóżka po spaniu, przysnęłam dopiero po budziku męża, o 5:50 i znów spałam do 8:30, gdyby mąż mnie nie obudził pewnie dalej byłabym w łóżku. U nas dziś mroźnie, ogród pokryty szronem, -5 stopni, słoneczko, lubię taką pogodę
Dziś mam wizytę u neurologa, na 16, idę pierwszy raz, do tej pory moimi bólami głowy zajmował się lekarz rodzinny, z mizernym skutkiem, zobaczymy jak będzie
Jeszcze raz dziękuję Kochanenie wytrzymam do piątku więc jutro zajadę do szpitala po wyniki
mąż też mówi tak samo jak Wy, że jakby coś było nie tak to na oddział by mnie zaprosili od razu.
Miłego dnia Kochane!kuleczka777, cass, Melissa84, Helen lubią tę wiadomość
-
Część dziewczyny witam się z wami w 26 tygodniu tak bardzo się cieszę że już bliżej niż dalej☺życzę wszystkim wizytujacym dziewczyną ,udanych wizyt a co do tej dziewczyny Kurtney to nie ładnie się zachowała,ja za często się nie udzielam bo brak mi czasu ale od marca będę miała co znacznie więcej. Co do dzidzi kopię już bardzo mocno brzuszek faluje hehe .
Dziewczyny ja już kupuję kosmetyki dla dziecka z firmy Oilatum i my Little star ,jeszcze kupię torbę do szpitala i mogę się pakować hahammarzenak, kuleczka777, Lila2703, Kawokado, madziak2202, fairy_tale lubią tę wiadomość
-
A właśnie - nasza córeczka wczoraj wieczorem urządziła sobie gimnastykę i pierwszy raz mąż załapał się na kopniaka
Ale był przejęty! Zaraz porwał rękę i mówił, że czuł tak jakby czymś małym zaokrąglonym go dotknęła
To pewnie rączka, albo stópka
Potem już nie chciał przykładać swojej ręki, a ona dalej kopała po tej stronie brzucha, od której on siedział. Trochę mi się przykro zrobiło, że mąż nie chce poczuć więcej kopniaków, ale może musi się powoli z tym oswoić.
kuleczka777, Helen lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Miluszka jak tylko dzwonili że do odebrania to nie ma się co martwić
Ja od 3 dni chodzę i ziewam, wogóle ciężko mi na plecach już leżeć bo mi piersi ciążą ;/
Podobno nie można leżeć na plecach tylko na boku bo wtedy tlen do dziecka nie dochodzi -
Pazur_ wrote:Agabtm mysle nad Mikołowem bo tam lezalam z zagrozeniem i bardzo mi sie tam podobalo mily personel i chodze do lekarza ktory tam pracuje, Raciborska ma dobre opinie a od mojego kuzyna dziewczyna rodzila w Bogucicach i tez byla zadowolona. Magda34 o to tez blisko
dziewczyny tu pokazywaly jakie ladne rzeczy kupowaly w szmateksach za nieduze pieniadze macie tam w tychach jakies godne polecenia?
U nas jest kilka szmateksów, ale nie byłam. Na Armii Krajowej jest większy i koło Urzędu Skarbowego. Dołącz na fejsie do Tyskie Zrzeszenie Mam - oferty sprzedaży i kupna. Tam można czasem kupić fajne ciuszki dla maluszków. Ja ostatnio kupiłam fajną bluze z kapturem za 2 złWygląda jak nówka
Magda34
-
Heeej ! U mnie właśnie jest -3 stopnie
Ale słonko przebija, jest pięknie
Witam w 24 tygodniu ! Nooo oby skończyć ten tydzień, już będę spokojniejsza jak minie granica przeżywalności ...
Ale lecimy z tymi tygodniami
Repose hehe ja bym nie wytrzymała, generalnie mam manię i codziennie się ważęA na wizytach gin tylko pyta o wagę...
mmarzenak lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
W Warszawie obudziło mnie piękne słońce,jakby już była wiosna! Aż chcę się żyć!
Ja na czczo jem suszone śliwki (dzień wcześniej zalane wrzątkiem) i to pomaga na zaparcia.
Staram się jeść tylko razowe pieczywo, do jogurtu dodaję otręby i od czasu do czasu pije siemię lniane.
Już jest troszkę lepiej ale pierwsze dni z żelazem były koszmarne!
Miłego dnia dziewczyny
Lila2703 lubi tę wiadomość
-
Kuleczka, ja się właśnie od początku ciąży katuję spaniem na lewym boku.. Zawsze spałam na prawym, dlatego bez mojej podusi by mi się to nie udało
teraz już się przyzwyczaiłam, calutką noc na lewe stronie przesypiam, około 5:30 jak mąż wstaje przekładam się na chwilę na prawy bok, ale za jakiś czas znowu wracam na lewy:D taki mój rytuał
Miluszka, musi być dobrze
Ja teraz mam tylko problemy z zaśnięciem, potem to już mnie nic nie dobudzi... Ale cały pierwszy trymestr budziłam się punkt 4 i nie było mowy o dalszym śnie..
Powodzenia dla wszystkich wizytujących!
Ja teraz zmykam na zakupy, zawieźć zwolnienie do ZUS, do koleżanki i do siostrybędę wieczorem Was nadrabiać! Buziaki
kuleczka777, Helen lubią tę wiadomość
-
Miluszka przynajmniej Ci towarzyszy piesek, jakbyście zobaczyły jak ja wychodzę czasami z łóżka to chyba byście się posikały. Z jednej strony mały piesek który zajmuje pół łóżka, z drugiej strony mąż zajmuje drugie pół łóżka a ja między nimi wyczołguje się do kibelka tak żeby ich nie obudzić
Beatas też zawsze spałam na prawym boku i później na brzuch się przekręcałam, a teraz muszę albo na lewym spać albo na prawym gdzie na prawym nie powinno się bo wszystko leci -
Hello mamuśki
Ja po polowkowym badaniu więc będzie drugi syn i waży 439g wszystko ok tylko żołądek nie dało się spr więc badanie jeszcze raz !!!!!kasju, Repose, Pati_89, mmarzenak, Paula222, Helenucha Klucha, kuleczka777, Misia15, ansad, Helen, Lila2703, cudak, kirys, jakka, beatas, fairy_tale, kamenkaa, dais, Agabtm, evus lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki, u nas brzydko, buro i wiatr wieje
Ja od paru nocy budzę się 2-3 razy z zapchanym nochalema pozniej ciezo mi zasnąć i się tak wierce do 8. Mam nadzieje, ze mi to przejdzie niedlugo.
Tez staram się spac z poduchą na lewym bokuBardzo ona pomaga na rwę kulszową, jesli komus doskwiera, tak jak mi
Wczoraj biorąc przykład z Pati wziełam sie za malowanie meblinajpierw zaczelam od łóżeczka dla Malutkiej
a małżon w końcu pomalował ścianę kolorem
oczywiście kolor na ścianie różni się od tego w puszce, no ale trudno, też mi się podoba
No i doczekałam się w końcu na ostatnią paczkę dla dzidzi
Wypłukałam się w tym miesiącu ostro z kasy, a gdzie tam do ostatniego
Postaram się dodać później zdjęcia zdobyczy
Miłego dnia!!!!
Helen lubi tę wiadomość
Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
kuleczka777 wrote:Miluszka przynajmniej Ci towarzyszy piesek, jakbyście zobaczyły jak ja wychodzę czasami z łóżka to chyba byście się posikały. Z jednej strony mały piesek który zajmuje pół łóżka, z drugiej strony mąż zajmuje drugie pół łóżka a ja między nimi wyczołguje się do kibelka tak żeby ich nie obudzić
Beatas też zawsze spałam na prawym boku i później na brzuch się przekręcałam, a teraz muszę albo na lewym spać albo na prawym gdzie na prawym nie powinno się bo wszystko leci
Dziewczyny a śpicie na plecach czasem? Wiem, że najlepiej na lewym boku, ale ja jakoś teraz lubię spać na plecach. Nigdy mi tak nie było wygodnie, a w ciąży lubię się tak właśnie położyć. Niby tak się nie powinno spać czy leżeć, więc się pilnuję.