X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mylola, też właśnie widziałam te metki... Może wystarczy wyprasowanie, żeby pozabijać bakterie?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak ten remont nie przeraża jak właśnie to nadrabianie Was hehe :D
    A tak na poważnie to najgorzej z tym sprzątaniem bo choć mam chęci do pomocy to siły już nie te a mąż nawet połowy rzeczy nie pozwala robić. Ja nie umiem siedzieć i patrzeć choć wiem ze muszę :)

Można powiedzieć że od ślubu żyjemy w remoncie. Najpierw zrobiliśmy sypialnie żeby moc już jakoś mieszkać i nie musieć dojeżdżać z pracy do remontu i do domu. To był wrzesień a dopiero w styczniu malowaliśmy i kładliśmy panele potem w lutym meble i sprzęty do kuchni. Rok później miałam wreszcie własną łazienkę i tak robiąc jeden pokój cierpiał drugi i po skończeniu klatki będzie wszystko malowane.

Ale musze powiedzieć że mam za męża super fachowca :D za co się nie weźmie to zrobi i dobrze zrobi :D miałam oko jak go brałam heheh :) przez wszystkie remonty było u nas 3 fachowców. Stolarz od kuchni stolarz od drzwi i panowie od plytek w łazience resztę wszystko mąż robił sam z swoim tata i moim :D

Fajne te wozki dziewczyny :D ja czekam aż babcia powie choć jedziemy po wózek albo masz już wybrany to jedziemy zamówić :)

Na III prenatalne ja sieqnie wybieram. Trochę ze względu na koszt bo wolę za ta kasę kupić cos dla maluszka. Sam lekarz mój powiedział ze nie będzie potrzebne chyba że będzie sie cos działo pffffu pfffu odpukać :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 22:33

beatas, Repose, mloda1995 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myola- też mam ten program dziecięcy 95 stopni i ostatnio z mężem stwierdziliśmy, że pewnie to do pieluch :) Ja ciuszki będę prała zgodnie z zaleceniami na metkach.

A ja dziewczyny dzisiaj odebrałam paczkę ze Smyka (okazało się, że załapałam się na darmową dostawę do Empiku- wcześniej nawet nie wiedziałam, że jest taka możliwość). W każdym razie w końcu kupiłam coś innego niż ubranka :)

fe141de93d285aecmed.jpg

Moni15382, Repose, Pati_89, beatas, kasju, kirys, Helen, madziak2202, Helenucha Klucha, Pazur_, fairy_tale, Lila2703, Magda34, evus lubią tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Dziewczyny dla córki prałam też zgodnie z metkami i wszystko prasowałam i było ok :) Aha zawsze też ciuszki nastawiałam na dodatkowe płukanie.

Helen lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• mylola Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też zostawię ten program do pościeli, ręczniczków i pieluch, a ciuszki puszczę na 40, dobry płyn do prania, kilka płukań i prasowanie pewnie da radę ;) poza tym, nie zamierzam dziecka chować w sterylnych warunkach, więc standardowe warunki prania powinny wystarczyć :)

Moni15382 lubi tę wiadomość

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff..nadrobiłam:)

Wróciłam ze spotkanie z koleżankami z pracy, zasiedziałam się prawie do 22giej, objedzona jestem pysznym ciastem, sałatka owocową, a na koniec jeszcze trzema kawałkami pizzy...jak ktoś tu się chce odchudzać po ciąży o ja dołączam się do grupy:)

A najlepsze jest to że kumpela przywiozła mi cały karton ubranek po swojej córeczce i teraz siedzę przeglądam te ciuszki i się wzruszam nad nimi jakie są malutkie:)

A co do prania? to w czym będziecie prały? bo dzisiaj mnie kumpela zszokowała że swojej córci pierze od początku w zwykłym proszku...

beatas, madziak2202 lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dużo dobrego słyszałam o Loveli. I myślę, że na początek lepiej w płynie do prania bo lepiej się wypłucze z ubranek. Wypróbuję pewnie Lovelę, a jak coś dzidzi nie będzie pasować to zmienimy wtedy :) Z resztą, tak samo zamierzam zrobić z kosmetykami, kupić potrzebne z jednej linii, z jednej firmy i zmienić w razie jakiegoś uczulenia u dziecka.

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My stosowalismy Lovele i raz proszek Dzidzius, ale wole plyny niz proszki bo czasem sie tak latwo nie wyplukuja i zostawiaja biale plamy. Z praniem to bylo roznie, bo poki bylo tylko mleko to pralam 40 czasem 60 stopni, ale jak doszla marchewka to niestety 40 czesto nie dopieralo, wiec szlo gotowanie. Ciuszkom nic a nic sie nie stalo, rozmiar ten sam, nie wyblakly etc. Do teraz raz na jakis czas gotuje wszystkie rzeczy synka aby gorsze plamy zeszly, staram sie nie uzywac dodatkow jak wybielacze, vanish etc.
    Super, zalozymy klub odchudzajacych mam :D
    Dobranoc :)

Moni15382, Kaja lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju wrote:
    super wózek, Beats :)
    Kawokado, idzie mi bardzo powoli, muszę jeszcze nałożyć drugą warstwę farby :)
    Ale myślę, że efekt będzie satysfakcjonujący :)
    00735d8b672591c1med.jpg
    przed:6b9b7e15564140demed.jpg

I ogólnie w całym domu panuje bałagan przez to malowanie, wesoło jest :D
    A tu jeszcze mój brzuszek z rana :D a co :D
    6769ed7c67d622cemed.jpg

Kasju a przecierałaś najpierw łóżeczko papierem ściernym?

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamuśki !!!!
    My już buszing po domu :-/ no ale co zrobić! !!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, w ponury poranek. Milego dnia ;-)

Lila2703 lubi tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ostatni czwartek w pracy będę tęsknić kule ta myśl co ja będę e domu robić ahhh rozczulam się... Dzisiaj czeka mnie godzinny spacer na rozruszanie starych kości Hehehe ;) pogoda nie jest tragiczna to można pójść ;)
    Co do prania tez wybieram płyn do prania dla dzieci albo loveli albo dzidzizus czy jakoś tak a jak coś wyjdzie nie tak to zmienię detergent

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę o loveli ale to dopiero w kwietniu/Maj planuje prać i pracować :)
    Ja dziś jadę do pracy zawieść l4 i odwiedzić moje dzieciaki za którymi szczerze tęsknię. W domu fajnie ale Nie jestem przyzwyczajona do nic Nie robienia :) wiem ze odpoczywam i dbam o Dzidziusia a to jest najważniejsze :)
    Miłego dnia życzę :-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezastąpiona srokao zrobiła analizę środków piorących dla dzieci:

W takim zestawieniu najlepiej widać co i jak. Moim zdaniem kolejność w delikatności i nieuczulaniu wygląda tak:

1. Dzidziuś płatki mydlane
    2. Jelp color żel ,Miocare
    3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
    4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
    5. Bobas, Biały Jeleń do kolorów ,
    6. Lovela
    7. E sensitive, Jelp fresh Classic proszek, Gaga (premium), Gaga Premium tkaniny białe , Persil sensitive do białego, Persil sensitive do koloru

Różnice pomiędzy miejscami 2,3,4 są bardzo niewielkie i w zasadzie lepiej kierować się ceną, chyba że mamy dziecko z dużą alergią wtedy tylko płatki. Różnica pomiędzy 2 miejscem a 7 jest już znacząca.

Więcej na: http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html

Ja zdecyduję się na Bobini, rossman ma czasem na niego promocję - kupię, wypróbuję i zobaczymy :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • beatas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Witam ostatni czwartek w pracy będę tęsknić kule ta myśl co ja będę e domu robić ahhh rozczulam się... Dzisiaj czeka mnie godzinny spacer na rozruszanie starych kości Hehehe ;) pogoda nie jest tragiczna to można pójść ;)
    Co do prania tez wybieram płyn do prania dla dzieci albo loveli albo dzidzizus czy jakoś tak a jak coś wyjdzie nie tak to zmienię detergent
    Agabtm, nauczysz się spać do południa, jeść za dużo i oglądać w łóżku telewizje:D

Ja chyba też na lovele się zdecyduje.. Zobaczę jeszcze jak pachnie w sklepie:D

Agabtm lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny milego dnia :)

Andzia, Agabtm jak by mi ktos teraz kazal wracac do pracy to musialby mnie tam za wlosy zaciagnac a jeszcze bym sie futryny trzymala ;p À le ja mam glupia prace wiec to nie najlepsze porownanie. No i sluchajcie Beatas rzucila dobre pomysly :p Jak sie nudzisz to jesz :p serio smutna prawda : )

Ja zawsze pralam wedlug metek ale pare razy suszarka mi skurczyla ciuszki ;p

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej . Co za noc :/ Budziłam się kilka razy, przewracałam z boku na bok...:(

Co do po ciążowego odchudzania ja też chętna :D Na bank będzie z czego :/

mylola ja ubranka prałam i będę prała w 40 stopniach i dzidziowym proszku :) No i prasowanie. Ale póki co jeszcze jest za szybko na pranie :)

mylola lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • miluszka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam nawet jak Was nadrobić od wczoraj a to przez zepsuty komputer, pół godziny siedzę i próbuję napisać post, już mam mega wku*** przez to. Chyba się zawirusował, mąż wczoraj próbował go zrobić ale chyba będzie kończył dziś lub jutro po pracy a pisanie z telefonu mnie dobija i męczy. Napiszę tylko Wam szybko a nadrobię jak będzie zrobiony komp, byłam wczoraj u neurologa, dostałam skierowanie na rezonans ale dopiero po rozwiązaniu mam na niego jechać i tak mam się umówić. A z leków dostałam Relanium 2 mg na te bóle głowy i tak się zastanawiam czy nie będę po nim chodziła o ścianach ;-) przepisał to bo mówi że jest bezpieczny w ciąży a może lepiej zadziałać niż apap. Pod koniec ciąży do kontroli i jeśli bóle się nie wyciszą to wskazanie do cc. No i się zaczęło myślenie o cc bo ból głowy podczas porodu i dolegliwości z tym związane takie jak ciemno przed oczami i to pulsowanie (migreniczki wiedzą o czym piszę) raczej nie dam rady. Nie wiem w ogóle jak mam mojej gin o tym powiedzieć, Dziewczyny jak to było u Was Jak zareagowali Wasi lekarze na wieść o wskazaniu do cesarki? Ciekawa jestem co moja powie. Jadę dziś po wyniki do szpitala, to dam Wam znać co i jak u mnie! A nadrobię jak będzie sprawny komp!

Pati_89 lubi tę wiadomość

Ignaś 03.06.2016 r . ❤

3jgxhqvkjjzt497d.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :D czekam na dźwig który mnie z łóżka wyszarpie :D

Mnie się wszyscy pytają czy się nie nudzę na chorobowym a ja jeszcze nie miałam czasu się ponudzić :) ale już sobie obiecałam że jak przyjdzie wiosna to cały dzień będę się lenić na huśtawce w ogrodzie:)

Też sobie nie wyobrażam powrotu do pracy :/ może raczej nie mam zamiaru tam wracać :) jak byłam tam ostatnio to mój szef rzucił głupim żartem
    - na kiedy ma Pani termin?
    - 11/12 czerwiec
    - no to 13 do pracy buehehehehe
    Jak ja miałam ochotę go pierd.... w łeb :/

Miłego dnia <3 ja już dziś chyba nie zajrzę bo nie wiem od czego mam zacząć sprzatanie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:59

beatas lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mylola wrote:
    Ja dużo dobrego słyszałam o Loveli. I myślę, że na początek lepiej w płynie do prania bo lepiej się wypłucze z ubranek. Wypróbuję pewnie Lovelę, a jak coś dzidzi nie będzie pasować to zmienimy wtedy :) Z resztą, tak samo zamierzam zrobić z kosmetykami, kupić potrzebne z jednej linii, z jednej firmy i zmienić w razie jakiegoś uczulenia u dziecka.
    ja kupiłam proszek z Loveli jak była promocja w Rossmanie. Zastanwiam się tylko jak wyprać te ubrankach z lumpeksów -bo jak wniskiej temperaturze to chyba parę razy upiorę, za każdym razem z dodatkowym płukaniem. Zreszta dla nas też zawsze daję dodatkowe płukanie.
    W płatkach mydlanych to mozna uprać coś co nie będzie miało żadnych plam, przy jakich jakichkolwiek plamach obawiam się że płatki mydlane nie dadzą rady, ale może się mylę? liczę na opinie doświadczonych mamusiek

Adaś ur. 07.05.2016
‹‹ 923 924 925 926 927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ