Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie tak ten remont nie przeraża jak właśnie to nadrabianie Was hehe
A tak na poważnie to najgorzej z tym sprzątaniem bo choć mam chęci do pomocy to siły już nie te a mąż nawet połowy rzeczy nie pozwala robić. Ja nie umiem siedzieć i patrzeć choć wiem ze muszę
Można powiedzieć że od ślubu żyjemy w remoncie. Najpierw zrobiliśmy sypialnie żeby moc już jakoś mieszkać i nie musieć dojeżdżać z pracy do remontu i do domu. To był wrzesień a dopiero w styczniu malowaliśmy i kładliśmy panele potem w lutym meble i sprzęty do kuchni. Rok później miałam wreszcie własną łazienkę i tak robiąc jeden pokój cierpiał drugi i po skończeniu klatki będzie wszystko malowane.
Ale musze powiedzieć że mam za męża super fachowcaza co się nie weźmie to zrobi i dobrze zrobi
miałam oko jak go brałam heheh
przez wszystkie remonty było u nas 3 fachowców. Stolarz od kuchni stolarz od drzwi i panowie od plytek w łazience resztę wszystko mąż robił sam z swoim tata i moim
Fajne te wozki dziewczynyja czekam aż babcia powie choć jedziemy po wózek albo masz już wybrany to jedziemy zamówić
Na III prenatalne ja sieqnie wybieram. Trochę ze względu na koszt bo wolę za ta kasę kupić cos dla maluszka. Sam lekarz mój powiedział ze nie będzie potrzebne chyba że będzie sie cos działo pffffu pfffu odpukaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 22:33
beatas, Repose, mloda1995 lubią tę wiadomość
-
Myola- też mam ten program dziecięcy 95 stopni i ostatnio z mężem stwierdziliśmy, że pewnie to do pieluch
Ja ciuszki będę prała zgodnie z zaleceniami na metkach.
A ja dziewczyny dzisiaj odebrałam paczkę ze Smyka (okazało się, że załapałam się na darmową dostawę do Empiku- wcześniej nawet nie wiedziałam, że jest taka możliwość). W każdym razie w końcu kupiłam coś innego niż ubranka
Moni15382, Repose, Pati_89, beatas, kasju, kirys, Helen, madziak2202, Helenucha Klucha, Pazur_, fairy_tale, Lila2703, Magda34, evus lubią tę wiadomość
-
Chyba też zostawię ten program do pościeli, ręczniczków i pieluch, a ciuszki puszczę na 40, dobry płyn do prania, kilka płukań i prasowanie pewnie da radę
poza tym, nie zamierzam dziecka chować w sterylnych warunkach, więc standardowe warunki prania powinny wystarczyć
Moni15382 lubi tę wiadomość
-
Uff..nadrobiłam:)
Wróciłam ze spotkanie z koleżankami z pracy, zasiedziałam się prawie do 22giej, objedzona jestem pysznym ciastem, sałatka owocową, a na koniec jeszcze trzema kawałkami pizzy...jak ktoś tu się chce odchudzać po ciąży o ja dołączam się do grupy:)
A najlepsze jest to że kumpela przywiozła mi cały karton ubranek po swojej córeczce i teraz siedzę przeglądam te ciuszki i się wzruszam nad nimi jakie są malutkie:)
A co do prania? to w czym będziecie prały? bo dzisiaj mnie kumpela zszokowała że swojej córci pierze od początku w zwykłym proszku...
beatas, madziak2202 lubią tę wiadomość
Nasza córeczka -
Ja dużo dobrego słyszałam o Loveli. I myślę, że na początek lepiej w płynie do prania bo lepiej się wypłucze z ubranek. Wypróbuję pewnie Lovelę, a jak coś dzidzi nie będzie pasować to zmienimy wtedy
Z resztą, tak samo zamierzam zrobić z kosmetykami, kupić potrzebne z jednej linii, z jednej firmy i zmienić w razie jakiegoś uczulenia u dziecka.
-
My stosowalismy Lovele i raz proszek Dzidzius, ale wole plyny niz proszki bo czasem sie tak latwo nie wyplukuja i zostawiaja biale plamy. Z praniem to bylo roznie, bo poki bylo tylko mleko to pralam 40 czasem 60 stopni, ale jak doszla marchewka to niestety 40 czesto nie dopieralo, wiec szlo gotowanie. Ciuszkom nic a nic sie nie stalo, rozmiar ten sam, nie wyblakly etc. Do teraz raz na jakis czas gotuje wszystkie rzeczy synka aby gorsze plamy zeszly, staram sie nie uzywac dodatkow jak wybielacze, vanish etc.
Super, zalozymy klub odchudzajacych mam
DobranocMoni15382, Kaja lubią tę wiadomość
-
kasju wrote:
Kasju a przecierałaś najpierw łóżeczko papierem ściernym? -
Witam ostatni czwartek w pracy będę tęsknić kule ta myśl co ja będę e domu robić ahhh rozczulam się... Dzisiaj czeka mnie godzinny spacer na rozruszanie starych kości Hehehe
pogoda nie jest tragiczna to można pójść
Co do prania tez wybieram płyn do prania dla dzieci albo loveli albo dzidzizus czy jakoś tak a jak coś wyjdzie nie tak to zmienię detergentSyn Filip 28 czerwiec -
Ja też myślę o loveli ale to dopiero w kwietniu/Maj planuje prać i pracować
Ja dziś jadę do pracy zawieść l4 i odwiedzić moje dzieciaki za którymi szczerze tęsknię. W domu fajnie ale Nie jestem przyzwyczajona do nic Nie robieniawiem ze odpoczywam i dbam o Dzidziusia a to jest najważniejsze
Miłego dnia życzę :-* -
Niezastąpiona srokao zrobiła analizę środków piorących dla dzieci:
W takim zestawieniu najlepiej widać co i jak. Moim zdaniem kolejność w delikatności i nieuczulaniu wygląda tak:
1. Dzidziuś płatki mydlane
2. Jelp color żel ,Miocare
3. Bambinex Ultra Nappy Care, Bonini Baby Płyn
4. Concentrino, Biały jeleń do białego , Dzidziuś płyn do prania, Dzidziuś biel , Dzidziuś płyn do prania, Ludwik Baby Care, Lovela do białego mleczko, Biały Jeleń płyn, Jelp color soft, Jelp fresh soft,
5. Bobas, Biały Jeleń do kolorów ,
6. Lovela
7. E sensitive, Jelp fresh Classic proszek, Gaga (premium), Gaga Premium tkaniny białe , Persil sensitive do białego, Persil sensitive do koloru
Różnice pomiędzy miejscami 2,3,4 są bardzo niewielkie i w zasadzie lepiej kierować się ceną, chyba że mamy dziecko z dużą alergią wtedy tylko płatki. Różnica pomiędzy 2 miejscem a 7 jest już znacząca.
Więcej na: http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html
Ja zdecyduję się na Bobini, rossman ma czasem na niego promocję - kupię, wypróbuję i zobaczymyHelenucha Klucha lubi tę wiadomość
-
Agabtm wrote:Witam ostatni czwartek w pracy będę tęsknić kule ta myśl co ja będę e domu robić ahhh rozczulam się... Dzisiaj czeka mnie godzinny spacer na rozruszanie starych kości Hehehe
pogoda nie jest tragiczna to można pójść
Co do prania tez wybieram płyn do prania dla dzieci albo loveli albo dzidzizus czy jakoś tak a jak coś wyjdzie nie tak to zmienię detergent
Ja chyba też na lovele się zdecyduje.. Zobaczę jeszcze jak pachnie w sklepie:DAgabtm lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny milego dnia
Andzia, Agabtm jak by mi ktos teraz kazal wracac do pracy to musialby mnie tam za wlosy zaciagnac a jeszcze bym sie futryny trzymala ;p À le ja mam glupia prace wiec to nie najlepsze porownanie. No i sluchajcie Beatas rzucila dobre pomysly :p Jak sie nudzisz to jesz :p serio smutna prawda : )
Ja zawsze pralam wedlug metek ale pare razy suszarka mi skurczyla ciuszki ;p -
Heej . Co za noc
Budziłam się kilka razy, przewracałam z boku na bok...
Co do po ciążowego odchudzania ja też chętnaNa bank będzie z czego
mylola ja ubranka prałam i będę prała w 40 stopniach i dzidziowym proszkuNo i prasowanie. Ale póki co jeszcze jest za szybko na pranie
mylola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie mam nawet jak Was nadrobić od wczoraj a to przez zepsuty komputer, pół godziny siedzę i próbuję napisać post, już mam mega wku*** przez to. Chyba się zawirusował, mąż wczoraj próbował go zrobić ale chyba będzie kończył dziś lub jutro po pracy a pisanie z telefonu mnie dobija i męczy. Napiszę tylko Wam szybko a nadrobię jak będzie zrobiony komp, byłam wczoraj u neurologa, dostałam skierowanie na rezonans ale dopiero po rozwiązaniu mam na niego jechać i tak mam się umówić. A z leków dostałam Relanium 2 mg na te bóle głowy i tak się zastanawiam czy nie będę po nim chodziła o ścianach
przepisał to bo mówi że jest bezpieczny w ciąży a może lepiej zadziałać niż apap. Pod koniec ciąży do kontroli i jeśli bóle się nie wyciszą to wskazanie do cc. No i się zaczęło myślenie o cc bo ból głowy podczas porodu i dolegliwości z tym związane takie jak ciemno przed oczami i to pulsowanie (migreniczki wiedzą o czym piszę) raczej nie dam rady. Nie wiem w ogóle jak mam mojej gin o tym powiedzieć, Dziewczyny jak to było u Was Jak zareagowali Wasi lekarze na wieść o wskazaniu do cesarki? Ciekawa jestem co moja powie. Jadę dziś po wyniki do szpitala, to dam Wam znać co i jak u mnie! A nadrobię jak będzie sprawny komp!
Pati_89 lubi tę wiadomość
-
Witam się i ja
czekam na dźwig który mnie z łóżka wyszarpie
Mnie się wszyscy pytają czy się nie nudzę na chorobowym a ja jeszcze nie miałam czasu się ponudzićale już sobie obiecałam że jak przyjdzie wiosna to cały dzień będę się lenić na huśtawce w ogrodzie:)
Też sobie nie wyobrażam powrotu do pracymoże raczej nie mam zamiaru tam wracać
jak byłam tam ostatnio to mój szef rzucił głupim żartem
- na kiedy ma Pani termin?
- 11/12 czerwiec
- no to 13 do pracy buehehehehe
Jak ja miałam ochotę go pierd.... w łeb
Miłego dniaja już dziś chyba nie zajrzę bo nie wiem od czego mam zacząć sprzatanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:59
beatas lubi tę wiadomość
-
mylola wrote:Ja dużo dobrego słyszałam o Loveli. I myślę, że na początek lepiej w płynie do prania bo lepiej się wypłucze z ubranek. Wypróbuję pewnie Lovelę, a jak coś dzidzi nie będzie pasować to zmienimy wtedy
Z resztą, tak samo zamierzam zrobić z kosmetykami, kupić potrzebne z jednej linii, z jednej firmy i zmienić w razie jakiegoś uczulenia u dziecka.
W płatkach mydlanych to mozna uprać coś co nie będzie miało żadnych plam, przy jakich jakichkolwiek plamach obawiam się że płatki mydlane nie dadzą rady, ale może się mylę? liczę na opinie doświadczonych mamusiekAdaś ur. 07.05.2016