X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka marka gratulacje udanych wizyt i wiadomosci.

smerfetkaa lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądaliśmy z mężem wózki. i chyba zdecydujemy się na CAMARELO SEVILLA.

jest leciutki, ma długą gondolę co jest dla nas plusem bo będziemy mogli z niej dłużej korzystac zimą, fajna kolorystyka. spacerówkę wolałabym CAMARELO EOS . jest bardzo mało reklamacji na te wózki.

znajomi mają wersję sportową CAMARELO VISION SPORTLINE i są bardzo zadowoleni.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak można dopisać imię maluszka na listę z pierwszej strony ??

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka dobrze ze napisalas o przekreceniu zdjecia bo szukalam buzki i nie moglam znalezc :p
    A jak przekrecilam glowe to znalazlam sliczny maluszek <3
    Gratuluje udanej wizyty :)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Podobno quinny jest z materiałów uv, więc nie powinien blaknąc.
    Czytałam w necie, że w czarnym blakną daszki i ona to potwierdziła.. Ale skoro wymieniają typ stwierdziłam, że ryzykuje.. Zresztą nie mieszkamy w jakimś egzotycznym miejscu, żeby słońce cały czas grzało, więc liczę, że noc takiego nie nastąpi:)

AnnieLov dla córeczki miała szary czy ten kremowy, to moze nam powie jak to jest przy innych kolorach:)

Smerfetka, grartuluje udabej wizyty! Super, że Szymek zdrowy:)

smerfetkaa, Helen lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam caly czas na wizyte, jeszcze 2osoby. Waga ta sama w ubraniach co przed 3tygodniami, wiec jestem happy

beatas, Repose, dais, Andzia SM, Kaja lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen będzie ok :-) !!!!

Helen lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen i czekamy na info :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jestem po wizycie. Serduszko ładnie biło. Moja waga też ok, łącznie 6kg, ostatnie 3 tyg niecałe 1,5kg.

Co do mojego wyniku po glukozie( miałam 71 na czczo, 97 po 1h i 32 po 2h)lekarz stwierdził, że pierwsze dwa wyniki super a ten trzeci podejrzany. Zlecił konsultację u diabetologa i badanie hemoglobiny glikowanej tak dla potwierdzenia czy ja tak szybko spalam, czy to jednak błąd laboratorium.
    Ale powiedział ciekawą rzecz.
    W moim przypadku zaleca póki co podzielenie tego co jem nie na 6 posiłków a na ok.10. Nie muszę zwiększać porcji bo i tak ładnie przybieram. I co ważne a co mi jakoś do głowy nie przyszło, że powinno się maksymalnie skracać przerwę nocną w ciąży. Że przecież po porodzie dzieci domagają się karmienia co ok.2-3h i teraz też nie mogą być 10h bez jedzonka;)
    Zalecił przerwę maks. od 23-7 i żeby ostatni posiłek była raczej kanapką niż np. owocem.
    Mam nadzieję, że Wam to też jakoś pomoże:)Ja nie wpadłam na to, że mogę "głodzić" moją mała między posiłkami, których i tak mam dużo w ciągu dnia.

Repose, Kaja, Helenucha Klucha, ansad, Helen, fairy_tale lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanej wizyty i jaka ladna waga :)
    kurcze... Tak owocow nie jemy jak zapada zmrok. Jedzone wieczorem odkladaja sie w postaci tluszczy.
    Mozna jesc salatki mieso czyli bialko i kasze ryze.
    Ale tyle posilkow

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape to mnie zszokowalas, chociaz zaczynam rozumiec czemu jak jem ostatni posilek o 18 a ide spac o 23 lub polnocy to az mi niedobrze z glodu a rano ciagle wymiotuje. Dodatkowo poniewaz jem 3-4 posilki dziennie to po obiedzie nadal czuje wilczy apetyt. Sprobuje sie zastosowac i moze sie unormuje :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Sshape to mnie zszokowalas, chociaz zaczynam rozumiec czemu jak jem ostatni posilek o 18 a ide spac o 23 lub polnocy to az mi niedobrze z glodu a rano ciagle wymiotuje. Dodatkowo poniewaz jem 3-4 posilki dziennie to po obiedzie nadal czuje wilczy apetyt. Sprobuje sie zastosowac i moze sie unormuje :)

No ja też przyznaję, że teraz inaczej wszystko widzę. Też mi się wydawało, że jem tyle posiłków, że hoho a do tego kolacja ok.21 a śniadanie 8-9 jest ok.
    Lekarz się śmiał, że dzieci jak są na świecie to doskonale komunikują, że są głodne i pytał czy pamiętam co ile synek dawał "sygnały dźwiękowe w nocy";)
    A teraz to córeczka może mnie jedynie kopnąć, ale jeśli mam mocne spanie to i tak nie pomoże;)

TO badanie, które zlecił wykazuje jaki był poziom glukozy w ostatnich 2 tygodniach chyba, więc cała prawda i tak wyjdzie na jaw:)

Jedyne co mnie zmroziło to określenie "głodzenie" dziecka:(

klz9cwa198k5jqr7.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Gratulacje udanej wizyty i jaka ladna waga :)
    kurcze... Tak owocow nie jemy jak zapada zmrok. Jedzone wieczorem odkladaja sie w postaci tluszczy.
    Mozna jesc salatki mieso czyli bialko i kasze ryze.
    Ale tyle posilkow

Lekarzowi nie chodziło nawet o potencjalny tłuszczyk, który się odłoży, ale o to, że lepiej dla dziecka zjeść węglowodany w postaci np. małej kanapki.

cass lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Kaffe Latte Debiutantka

Wysłany: 18 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, zaglądałam tu do Was ostatnio z bratową, bo się spodziewa pierwszego dziecka pod koniec czerwca i wszędzie czyta :) w każdym razie widziałam że omawiałyście łóżeczko Chicco Next to Me i chciałam wtrącić swoje trzy grosze :) Jestem jego szczęśliwą posiadaczką, i zachwalam każdemu kto chce słuchać. Poważnie się zastanawiałam czy je kupić, bo nie oszukujmy się, nie jest tanie, ale teraz uważam że warto było. Mam je przystawione do naszego łóżka, więc w nocy wystarczy sięgnąć ręką żeby małego pogłaskac i uspokoić. Gdybym umiała karmić na leżąco to już w ogóle by była bajka :)Sprawdziło się też w podróży, bo łatwo je złożyć i rozłożyć i zajmuje mało miejsca.
    Jedyne co, to miałam problem z prześcieradełkami, bo materac jest niestandardowy. Ale w końcu zamówiłam pokrowce na przewijak i pasują idealnie :)

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

Cała nadzieja w kawie! A przy dwójce dzieci to muszą być dwie kawy!
  • Repose Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shape ale to znaczy ze co ile godzin sie powinno jesc?

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Response Lekarz nie powiedział konkretnie co ile, ale stwierdził, że jeśli uznamy do czasu weryfikacji mój wynik za prawidłowy to znaczy, że jedząc 6 posiłków dziennie (co ok.2,5-3h) mogę mieć za duże przerwy między nimi i wtedy dziecko jest głodne. Że lepiej to podzielić na mniejsze porcje i zrobić ok. 10 posiłków+ ostatni jak najpóźniej przed pójściem spać.
    Wychodzi, że powinnam jeść coś co ok. 1.5h.

Ja zawsze dużo i często jadłam i w sumie ciągle jestem głodna.Wszyscy zawsze mówili, że mam chyba mega przemianę materii, bo przy tym co jem mam BMI 19. Może to właśnie moje spalanie wyszło na tym badaniu. Wizytę u diabetologa mam 02.03. Zobaczymy co ona powie.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeraża mnie to, co napisałaś, bo wychodzi, że głodze dziecko.. Sniadanie jem dopiero koło 10... A ostatni posiłek to w sumiemzależy.. Czasem 22, czasem 21.. Na noc ZAWSZE jem owoce;/

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tez jestem przerazona bo ostatni posilek jem do 19 a rano ok 10 , ale wczesniej jak jadlam przed snem to ciezko mi sie oddychalo wiec zmienilam zwyczaje. U mnie chyba nie jest tak zle bo synek jest juz naprawde duzy , ale z ciekawosci spytam na wizycie lekarza

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • ansad Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie nie jest źle z jedzeniem. Bo ostatni posiłkiem koło 22.00 a śniadanie o 7.00

SShape lubi tę wiadomość

Adaś ur. 07.05.2016
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ja też muszę zmienić nawyki zywieniowe;(
    Beatas ja też jem owoce wieczorem hehe muszę to przeanalizować :)

l22nzbmhf5ftteff.png
‹‹ 925 926 927 928 929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ