Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
oglądaliśmy z mężem wózki. i chyba zdecydujemy się na CAMARELO SEVILLA.
jest leciutki, ma długą gondolę co jest dla nas plusem bo będziemy mogli z niej dłużej korzystac zimą, fajna kolorystyka. spacerówkę wolałabym CAMARELO EOS . jest bardzo mało reklamacji na te wózki.
znajomi mają wersję sportową CAMARELO VISION SPORTLINE i są bardzo zadowoleni. -
Smerfetka dobrze ze napisalas o przekreceniu zdjecia bo szukalam buzki i nie moglam znalezc :p
A jak przekrecilam glowe to znalazlam sliczny maluszek
Gratuluje udanej wizytysmerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Helen wrote:Podobno quinny jest z materiałów uv, więc nie powinien blaknąc.
AnnieLov dla córeczki miała szary czy ten kremowy, to moze nam powie jak to jest przy innych kolorach:)
Smerfetka, grartuluje udabej wizyty! Super, że Szymek zdrowy:)smerfetkaa, Helen lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Serduszko ładnie biło. Moja waga też ok, łącznie 6kg, ostatnie 3 tyg niecałe 1,5kg.
Co do mojego wyniku po glukozie( miałam 71 na czczo, 97 po 1h i 32 po 2h)lekarz stwierdził, że pierwsze dwa wyniki super a ten trzeci podejrzany. Zlecił konsultację u diabetologa i badanie hemoglobiny glikowanej tak dla potwierdzenia czy ja tak szybko spalam, czy to jednak błąd laboratorium.
Ale powiedział ciekawą rzecz.
W moim przypadku zaleca póki co podzielenie tego co jem nie na 6 posiłków a na ok.10. Nie muszę zwiększać porcji bo i tak ładnie przybieram. I co ważne a co mi jakoś do głowy nie przyszło, że powinno się maksymalnie skracać przerwę nocną w ciąży. Że przecież po porodzie dzieci domagają się karmienia co ok.2-3h i teraz też nie mogą być 10h bez jedzonka;)
Zalecił przerwę maks. od 23-7 i żeby ostatni posiłek była raczej kanapką niż np. owocem.
Mam nadzieję, że Wam to też jakoś pomoże:)Ja nie wpadłam na to, że mogę "głodzić" moją mała między posiłkami, których i tak mam dużo w ciągu dnia.
Repose, Kaja, Helenucha Klucha, ansad, Helen, fairy_tale lubią tę wiadomość
-
Sshape to mnie zszokowalas, chociaz zaczynam rozumiec czemu jak jem ostatni posilek o 18 a ide spac o 23 lub polnocy to az mi niedobrze z glodu a rano ciagle wymiotuje. Dodatkowo poniewaz jem 3-4 posilki dziennie to po obiedzie nadal czuje wilczy apetyt. Sprobuje sie zastosowac i moze sie unormuje
-
dais wrote:Sshape to mnie zszokowalas, chociaz zaczynam rozumiec czemu jak jem ostatni posilek o 18 a ide spac o 23 lub polnocy to az mi niedobrze z glodu a rano ciagle wymiotuje. Dodatkowo poniewaz jem 3-4 posilki dziennie to po obiedzie nadal czuje wilczy apetyt. Sprobuje sie zastosowac i moze sie unormuje
No ja też przyznaję, że teraz inaczej wszystko widzę. Też mi się wydawało, że jem tyle posiłków, że hoho a do tego kolacja ok.21 a śniadanie 8-9 jest ok.
Lekarz się śmiał, że dzieci jak są na świecie to doskonale komunikują, że są głodne i pytał czy pamiętam co ile synek dawał "sygnały dźwiękowe w nocy"
A teraz to córeczka może mnie jedynie kopnąć, ale jeśli mam mocne spanie to i tak nie pomoże;)
TO badanie, które zlecił wykazuje jaki był poziom glukozy w ostatnich 2 tygodniach chyba, więc cała prawda i tak wyjdzie na jaw:)
Jedyne co mnie zmroziło to określenie "głodzenie" dziecka:(
-
Helen wrote:Gratulacje udanej wizyty i jaka ladna waga
kurcze... Tak owocow nie jemy jak zapada zmrok. Jedzone wieczorem odkladaja sie w postaci tluszczy.
Mozna jesc salatki mieso czyli bialko i kasze ryze.
Ale tyle posilkow
Lekarzowi nie chodziło nawet o potencjalny tłuszczyk, który się odłoży, ale o to, że lepiej dla dziecka zjeść węglowodany w postaci np. małej kanapki.cass lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, zaglądałam tu do Was ostatnio z bratową, bo się spodziewa pierwszego dziecka pod koniec czerwca i wszędzie czyta
w każdym razie widziałam że omawiałyście łóżeczko Chicco Next to Me i chciałam wtrącić swoje trzy grosze
Jestem jego szczęśliwą posiadaczką, i zachwalam każdemu kto chce słuchać. Poważnie się zastanawiałam czy je kupić, bo nie oszukujmy się, nie jest tanie, ale teraz uważam że warto było. Mam je przystawione do naszego łóżka, więc w nocy wystarczy sięgnąć ręką żeby małego pogłaskac i uspokoić. Gdybym umiała karmić na leżąco to już w ogóle by była bajka :)Sprawdziło się też w podróży, bo łatwo je złożyć i rozłożyć i zajmuje mało miejsca.
Jedyne co, to miałam problem z prześcieradełkami, bo materac jest niestandardowy. Ale w końcu zamówiłam pokrowce na przewijak i pasują idealnieHelenucha Klucha lubi tę wiadomość
Cała nadzieja w kawie! A przy dwójce dzieci to muszą być dwie kawy! -
Response Lekarz nie powiedział konkretnie co ile, ale stwierdził, że jeśli uznamy do czasu weryfikacji mój wynik za prawidłowy to znaczy, że jedząc 6 posiłków dziennie (co ok.2,5-3h) mogę mieć za duże przerwy między nimi i wtedy dziecko jest głodne. Że lepiej to podzielić na mniejsze porcje i zrobić ok. 10 posiłków+ ostatni jak najpóźniej przed pójściem spać.
Wychodzi, że powinnam jeść coś co ok. 1.5h.
Ja zawsze dużo i często jadłam i w sumie ciągle jestem głodna.Wszyscy zawsze mówili, że mam chyba mega przemianę materii, bo przy tym co jem mam BMI 19. Może to właśnie moje spalanie wyszło na tym badaniu. Wizytę u diabetologa mam 02.03. Zobaczymy co ona powie. -
No to ja tez jestem przerazona bo ostatni posilek jem do 19 a rano ok 10 , ale wczesniej jak jadlam przed snem to ciezko mi sie oddychalo wiec zmienilam zwyczaje. U mnie chyba nie jest tak zle bo synek jest juz naprawde duzy , ale z ciekawosci spytam na wizycie lekarza