Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Beatas, szczerze to wątpię, z bólami głowy zmagam się od kiedy zaczęłam miesiączkować a leczę się od 10 lat
mi też wypisałby od razu ale stwierdził że woli, żeby zaświadczenie było "świeże", sam nawet powiedział że bóle raczej nie miną
Migreniczki coś o tym wiedzą
-
Repose tak z dziećmi, młodzieżą generalnie to ze wszystkimi ludźmi
jestem dość aktywna no ale teraz został mi już tylko piątek i posprzatanie po sobie w przyszłym tygodniu, aby zrobić miejsce nowej osobie.
Miluszka moja koleżanka miała też okropne bóle głowy i migreny generalnie w ciąży nie mogła brać nic a wcześniej brała jakiś specjalnie robiony syrop na te bóle. Generalnie skończyło się cc a po znieczuleniu 2 tygodnie zmagala się z okropnym bólem głowy takim, że nie mogła ruszać głową. Wiec współczuję Tobie bo wiem jak ona cierpiała.
Ja dzisiaj idę na babski wieczór wiec nsdrobie Was pewnie jutroSyn Filip 28 czerwiec -
Helen, ale fajnie, że Twoja córcia już taka duża
ja nie mogę się doczekać jak moja dociągnie do tego 1kg. Tak jakoś sobie wkręciłam, że nawet gdyby wtedy zdarzył się przedwczesny poród, to byłaby bezpieczna. A na razie jest taka malutka...
Mar_ka wiedziałam, że wszystko będzie dobrze
Mnie dziś w pracy bolał brzuch, a potem w czasie powrotu z pracy miałam "przygodę", która dodatkowo mnie zestresowała. Dlatego jutro pracuję w domu i zamierzam robić to na półleżąco. Muszę odpocząć bo nie wytrwam jeszcze tego miesiąca.kochana córeczka 16.06.2016 -
Helen gratuluje malej, a raczej juz duzej dziewczynki. Juz taki noworodek prawie
Nie moge sie doczekac az dowiem sie ile moj maluch warzy, ale to niestety dopiero w kwietniu
Miluszka ciesze sie, ze wszystko w porzadku. Mozesz znow odetchnac, nalezy Ci sie jakis smakolyk na rozluznienie
Wpadlam dzisiaj w panike co jesli przy porodzie naturalnym peknie mi macica przez to ze mialam cesarke wczesniej. Mam teraz totalny misz masz w glowie i strasznie sie zaczelam bac, tym bardziej, ze nikt nie badal mojej blizny i nie wiem czy wszystko jest w porzadku w srodku, bo zaden lekarz tego nie analizowal. Strasznie sie tego boje, przeciez bede miala dwojke dzieci i co jak przez to ze mam miec SN teraz po CC cos sie stanie ... Przepraszam za panike, ale nie moge przestac o tym myslec. -
Repose a sprawdzil Ci blizne, bo wiesz ja nawet nie jestem pod kontrola lekarza tylko poloznej i nigdy mnie dokladnie nie badali. Zaczelam czytac i sie strasznie zestresowalam, az maz musial mnie uspokajac bo az drgawek z placzu dostalam. Ryzyko jest podobno niskie ze rozejdze sie blizna, ale wtedy gdy byla ona badana i stwierdzone ze nie ma w ogole juz blizny na macicy etc. Najbardziej przerazilo mnie ze w razie pekniecia macicy ryzyko smierci dziecka to az 30% i jest szansa smierci matki i dziecka oraz usuniecia calej macicy. Mam spotkanie z polozna 1 marca i chyba bede sie upierala ze chce cesarke, nie chce ryzykowac zycia dziecka i swojego. Wydaje mi sie, ze to powinna byc nasza decyzja w tym momencie a nie lekarza. W Polsce po cesarce kobieta decyduje jak chce urodzic drugie dziecko, nie wiem jak tutaj, ale mam nadzieje, ze bede mogla sama podjac taka decyzje. Szczegolnie ze nadwaga zmniejsza szanse urodzenia dziecka SN po CC, dodatkowo odradzaja z korzystania ze znieczulen farmakologicznych, porod nie moze byc wywolywany ani wspomagany hormonami i dziecko musi byc raczej male, a u mnie ostatnio wszystkie rzeczy wystapily razem z 4 kg bobasem. Mam nadzieje, ze nie wystraszylam tez Ciebie.
-
Dais nie wystraszylas mnie bo sama z siebie sie boje czytam o tym w internecie i wiem ze jest spore ryzyko . Wlasnie nazywam mojego lekarza idiota bo nie skontrolowal blizny nie badal mnie na fotelu tylko robi usg za kazdym razem ale wiesz porody naturalne sa waaazne co tam ze wytna mi macice albo sie wykrwawie najwazniejsze to probowac. Mysle ze w polsce wiekszosc wykonala by cesarke a widzisz jak jest za granica.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 20:08
-
Kurcze dziewczyny, mam nadzieję, że jednak lekarze sprawdza te Wasze blizny.. Czytałam, że po cc mozna rodzic sn, ale też jest ważne kiedy była pierwsza cesarka.. Dais, kochana nie czytaj tego internetu i nie denerwuj się na zapas.. Może jak będziesz w Polsce to skonsultujesz to u jakiegoś gina?
-
Dais weź nie strasz bom po cc jestem ,a mój gin spr moje szycie!!!
Sąsiadka też drugą cc miała bo młoda Nie dość ze 4,5kg to położenie miała nijak do wyjścia sn!!! Cyrki tam znia były co znieczulenie nie działało i ostatecznie dostała narkoze ogólna! !! Mała Na dziś 3 tyg -
SShape wrote:Dziewczyny nie schizujcie az tak bardzo. Napisałam Wam to jako wskazówkę, ale każda z nas jest inna i akurat ja mam dolne granice normy cukru, stad pewnie te 10 posiłków, które zaproponował mój gin.
Ale na pewno prawdą jest to co mówią wszyscy o racjonalnym odżywianiu się w ogóle a nie tylko w ciąży. Lepiej 5/6 mniejszych porcji niż 3 wielkie. Ostatni posiłek na ok. 2 h przed snem a nie przed 18sta,bo tak się utarło;) Bo ktoś idzie spać o 23/24 to na milion procent jest głodny już w tym momencie, nie mówiąc o tym jak jest rano.(Z tego co się orientuję to przed 18sta jedzą po raz ostatni ludzie na bardzo restrykcyjnych dietach).
No i różnorodnie, kolorowo, zdrowo:)
Głowy do góry:)
Jak już jesteśmy w temacie odżywiania, to przypomniało mi się coś a propos zaparć. Zauważyłam, że odkąd jem prawie wyłącznie pełnoziarniste pieczywo i koktajle owocowe z jogurtem naturalnym i otrębami, to ładnie mi się unormowało wypróżnianie, mimo że od tygodnia zażywam żelazo. Muszę jeszcze popróbować ze smoothie, jutro mam w planach takie z burakiem czerwonym, bo w końcu mam anemię. Dziś już nagotowałam barszczu, taką mam fazę na buraki
Dais, Repose mam nadzieję, że będziecie mogły mieć i teraz cc, albo przynajmniej sprawdzą Wam porządnie te blizny. W Polsce chyba takich problemów nie ma, a mówią, że nasza służba zdrowia jest do bani.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 21:48
Repose, Helen, SShape lubią tę wiadomość
HelenkaRośnij zdrowo córeczko!
-
Kurcze też współczuję wam tych problemów z cesarką
Ja za to teraz sie zestresowałam i nakręciłam, bo mój młody w brzuchu urządza impreze i tak mnie po dole kopie że aż cała z tego podskakuję bo nieprzyjemne uczucie, pozatym kilka razy chyba aż dostałam po szyjce i się zestresowałam bo nie chce się w zaden sposób ułożyć tak jak zazwyczaj że mnie w bok kopał tylko majstruje tam na dole.
I naczytałam się że może przez takie coś się nawet szyjka skracać co oczywiście mnie przeraża a wizyte mam dopiero w marcu -
Helen ladna waga
Gratuluję wszystkich udanych wizyt:)
Ja dziś byłam zawierać l4. Jestem nauczycielem w przedszkolu i odwiedziłam moją grupę. Ale się za Nimi stesnilam:) widać ze oni też. Rysunki mi przygotowały Kochane. Obiecałam ze będę ich odwiedzaćpozniej bylam na kursie i tak minął dzień
A co do odżywiania to od jutro zaczynam moja jogę hehe ciekawe jak mi pójdzie.I poczyta O zdrowszy odżywianiubo pomysłów brał a zachcianki Nie konieczne bardzo zdrowe:)
Kolorowych snow :-*Repose, Agabtm, Helen lubią tę wiadomość
-
https://www.youtube.com/watch?v=uKGXWlObEjQ
nie mogę spać przez ten ból gardła, więc szukam sobie ciekawych rozwiązań dla noworodka. bardzo podoba mi się wanienka z tego filmu!
ale się wzruszam jak patrze na maleńkie dziecinigdy nie kąpałam, więc obawy mam czy sobie poradzę, ale w tym filmie maleństwo wygląda na takie rozluźnione... to nie może być trudne
JajkoNiespodzianka, Helenucha Klucha, kirys lubią tę wiadomość
-
Andzia wiem co czujesz rozstanie z dziećmi pewnie nie było łatwe ale konieczne przez te infekcje urok pracy nauczyciela. Napewno laurki, które dla.CIebie przygotowali da cudowne
ja Dzisiaj ostatni dzień w pracy ale dziwne uczucie
Miłego dnia!!Andzia SM lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec