X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jane Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może to głupie pytanie, ale nie ma możliwości żebyście urodziły w Polsce? Jeśli macie wskazania do cesarki, to przecież można by zaplanować termin i przyjechać. Zdrowie Wasz i Waszych dzieciątek jest przecież najważniejsze.
    U mnie w tym momencie też przebąkują o CC, ze względu na przodujące łożysko, ale ja mam nadzieję, że jeszcze się podniesie. Wolałabym rodzić SN. W przyszłym tyg idę do swojej ginki i zobaczę co mi powie, choć znając ją to nie przejmie się zbytnio ;) Obiecała, że zrobi na tej wizycie usg naszej dzidzi i mam nadzieję, że się wywiąże, bo idę ze swoim partnerem, a on jeszcze nie widział naszej córci. Jakby nie, to coś czuję, że w drugiej połowie ciąży będę musiała zacząć chodzić na wizyty prywatnie do innego lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 08:06

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten deszczowy poranek. Od dzis zaczynamy szkołę rodzenia ;-)

Helen, evus lubią tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 22 tygodniu :-) ale ten czas leci :-)
    Agatam tak są śliczne :-) będę wozić l4 to będę Ich odwiedzać :) no racja jednak infekcje, wirusy trzeba uważać a wiadomo Nasze Dzidziusie w brzuszkach są najważniejsze :-)

Helen lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja przyjaciółka właśnie też musi rodzić zagranicą, bo może latać tylko do 32 tygodnia ciąży. A wiadomo, że o innym środku transportu nie ma mowy... Na wizyty latała do Polski.

My dostaliśmy wczoraj klucze do naszego mieszkania <3, więc ZACZYNA SIĘ! Gołe ściany mamy, więc jeszcze dużo czasu do przeprowadzki. Trzymajcie kciuki! :)

Nie zamartwiajcie się i nie czytajcie za dużo w necie, mnie to zgubiło ostatnio ;)

mmarzenak, jane, dais, Andzia SM, Helenucha Klucha, fairy_tale, evus, Kaja, Repose, beatas, kuleczka777, Agabtm lubią tę wiadomość

• jane Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiespodzianka masz rację, nie wzięłam pod uwagę konieczności lotu do Polski pod koniec ciąży. Gratulacje z powodu nowego mieszkania :) wiem jakie to ekscytujące, bo kupowałam mieszkanie w ubiegłym roku. Gołe ściany czyli od dewelopera?

• agus3004 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Pogoda za oknem okropna :/ mam nadzieję, że humory mimo wszystko dopisują

Uff nadrobić forum po dwóch dniach to nie lada wyczyn :)

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i cudnych dużych maluszków :*

Ja zaraz zabieram się za sprzątanie i po południu jedziemy na warsztaty "Bezpieczny Maluch". Jutro z samego rana wybieram się na nieszczęsną glukozę :/ a po południu jedziemy po moją chrześnice i zostaje u nas do poniedziałku.

Dobrze, że w weekend tyle się tu nie pisze, to w poniedziałek dam radę nadrobić.

Miłego weekendu :*

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak słodki bobas na tym filmiku :-) No i ciekawa ta kąpiel Kleopatry 1/4 oleju i 3/4 mleka, co o tym myślicie?

Agus daj znać jak było na warsztatach, ja się wybieram na nie w kwietniu.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co zobacze co powie polozna, wizyta juz 1 marca, wiec niebawem. Mam nadzieje, ze jak sie upre ze chce cesarke to sie zgodza, bo na pierwszej wizycie sie mnie pytala czy chce naturalnie i ogolnie w 30 tygodniu mam juz umowiona wizyte z anestezjologiem, wiec moze bierze CC pod uwage tez. Ja wtedy stwierdzilam, ze jak jest mozlwosc SN to jasne, tyle ze nie wiedzialam z jakim ryzykiem to sie wiaze. Juz dzisiaj sie uspokoilam, ale obawiam sie troche bo tutaj do rodzenia podchodza tak bardzo na luzie, ze az sie boje iz uznaja ze skoro minelo prawie 4 lata od CC to spoko moge rodzic SN i nie bedzie problemow a nikt mnie dokladnie jeszcze nawet nie zbadal, na USG robili przez brzuch i ogladali tylko malenstwo. Polozna nawet ani razu szyjki mi nie sprawdzila odkad jestem w ciazy. Rodzic w PL chyba nie bardzo mam jak, bo urlop moge najwczesniej wziac 60 dni przed porodem a latac mozna tylko do 32 tygodnia, tak samo prom. Norwegian niby mowi ze do 36 tygodnia ale sama chyba balabym sie leciec w tak zaawansowanej ciazy. Bede starala sie walczyc o swoje tutaj a w Polsce poprosze ginekologa o dokladne sprawdzenie blizny i zeby mi troche opowiedzial czy to na pewno bezpieczne. Dzisiaj mysle juz troche logiczniej i postanowilam nie rozwazac nic zanim nie spotkam sie z polozna i nie porozmawiam z nia o tym.

cass, Helenucha Klucha, kirys, evus, Kaja lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajkoniespodzinka gratuluje kluczy :) Pamiętam jak rok temu My się urządzaliśmy juz w swoim mieszkaniu :) Duzo pracy ale jednak cieszy :) A teraz już rok Nam mija jak się wprowadzilismy :) Remont 3 miesiace ale robił wszytsko sam mój Mąż z Tesciem jak wolne w pracy mieli.

U mnie pogoda też okropna;/
    Ale już posprzątałam więc na weekend mam spokój :) Zupa ogórkowa się gotuje:) Także teraz chwila odpoczynku :) Od dziś planuje zacząć ćwiczyć zobaczymy jak mi to pójdzie:P

A co do szkoły rodzenia to My pójdziemy na zajęcia weekendowe "w pigułce". z racji tego że mój Mąz nie da rady mieć każdego piątkowego popołudnia wolnego. Więc pójdziemy w marcu lub w kwietniu w zależności od daty na kiedy je zaplanują prowadzące :)

Miłego dnia wszystkim życzę :-*

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • kirys Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Dais, super, że masz jeszcze tą wizytę w Polsce, możesz poprosić o dokładne sprawdzenie blizny i omówić wszystko tak, żeby nic już Cię nie niepokoiło. Będzie dobrze! :-)

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 24 tygodniu :)

Jakiś czas temu pisałam Wam o moich dodatnich wynikach toksoplazmozy IgM. Dziś dostałam brakujący wynik badania toxo IgA, na który czekałam tydzień, ale przynajmniej rozwiał wszelkie wątpliwości - jest ujemny, a zatem nie ma zakażenia :)

Przy okazji sprawy z toxo sporo się naczytałam i nasłuchałam opinii o wynikach fałszywie dodatnich, które szczególnie często pojawiają się w przypadku kobiet w ciąży. Podobno zdarzają się nawet przy tak poważnych badaniach, jak HBs i HIV - swoją drogą chyba bym dostała zawału, gdybym nagle w ciąży odebrała dodatni wynik HIV... Mam nadzieję, że nigdy nic takiego Wam się nie przytrafi, ale jeśli się zdarzy to weryfikujcie takie wyniki, bo laboratoria nie są w 100% nieomylne.

jane, Andzia SM, kirys, Helenucha Klucha, cass, dais, Kaja, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość

9ewns65gxjq3gces.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie!

gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne :)

do mnie zaraz ma wpasc znajoma, ktora rodzila w pazdzierniku w tym szpitalu co ja chce. mam zamiar o wszystko sie wypytac z pierwszej reki ;)

no i jakies ciuszki dostaniemy. a komody zamowionej nadal nie ma :(

milego dnia :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny troche odpoczelam i chce sie wam podpytac, jak u was z ruchami, ja zaczelam 22 tydzien i jakos bez szalu, czasem poczuje blugotek ale jakies laskotanie albo cos wiecej to nie. Martwi mnie troche to bo kazdy mnie juz pyta a ja nadal mowie ze kicha z tymi ruchami. Moze w jakiejs pozycji bardziej bym cos poczula? a moze zaczne na trampolinie skakac moze go obbudze co? :P

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia 87 ja zauważyłam, że najbardziej czuję małe kopniaczki jak leżę spokojnie na plecach i położę rękę na brzuchu, żeby dziecko poczuło ciepło. No i jak wtedy mówię do niej to się uaktywnia :) Mam łożysko na przedniej ścianie i też późno poczułam ruchy.

MADZIA 87 lubi tę wiadomość

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy tez na lezaco :) wczoraj wypróbowałam czekoladę hehe na pobudzenie Naszej Zuzi i zadziałało hehe wieczorem czuję, choć dziś i przez dzień Nasza Maleńka się ruszala :-)

Helen lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to brzuch skacze, tak mały wierzga... Wg jakoś ostatnio jest strasznie aktywny..

Ale dziś pogoda :/ Normalnie załamka

Jajko to u Was zaczyna się walka z wykończeniem :) U nas ruszamy w marcu :)

Helen, smerfetkaa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój artysta jest ułożony posladkowo i czasami jak tam boksuje to aż boli :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo wiecej ruchow czuje kiedy leze na plecach.
    Wstalam dzisiaj o 12:30 o.o wczoraj wieczorem tesciowa malego zabrala na noc i dzisiaj go odwiezie musze tu posprzatac .

Helenucha Klucha, smerfetkaa lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Ja czuję ruchy tez na lezaco :) wczoraj wypróbowałam czekoladę hehe na pobudzenie Naszej Zuzi i zadziałało hehe wieczorem czuję, choć dziś i przez dzień Nasza Maleńka się ruszala :-)

Mój ma godziny stałe buszowania więc kiedy tylko sobie wygodnie usiade to zaczyna boksowac bo gin mówił że bokser z niego będzie bo rączki mu ostro pracowały :-)

Helen, smerfetkaa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się, ruchy to sprawa indywidualna... Moj gin był w szoku, że czuję już od 18t mimo łożyska na przedniej ścianie:) tłumaczył, że to pewnie dlatego, że bardzo szczupła jestem (raczej byłam!!).. Na początku najlepiej czułam leżąc na plecach rano i wieczorem.. Dobrze jest też zjeść coś słodkiego:) teraz to mała buszuje nawet jak chodze! Mąż najbardziej lubi noc, jak już zasnę, twierdzi, że mega mocne kopniaki wtedy dostaje:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:04

Helen, madziak2202, smerfetkaa, Kaja, evus lubią tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
‹‹ 928 929 930 931 932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ