Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula222 wrote:Ja w I trymestrze miałam kanałowe bo miałam zapalenie zęba, z tego co mi wiadomo to można robić i my dawali jakieś ,,czyste'' znieczulenie... W marcu znów idę na czyszczenie kanałów i wymianę opatrunku
Jajko duży macie metraż? Jakiś styl mieszkania preferujecie czy ,, co się spodoba''? Ja kompletnie nie mam do tego głowy
Właśnie, jakie macie kolory płytek w łazienkach ? Jakie kolorystyki ? Bo mi się podobają szarosci + biel ale boję się , że będzie za zimny kolorZNowu brązy, kremy, mam wrażenie , że wszędzie pełno tego..
Ja mam łazienke czarno białą. Sciany białe i czarno- srebrne w delikatne aplikacje kwiatowe (prawie nie widać tych aplikacji a przynajmniej nie są nudne) a na podłodze czarne płytki z tej samej serii też z delikatnymi aplikacjamido tego biału zestaw błyszczących mebli wiszących
Paula222 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, kompletnie nie ogarniam tematu fotelików, ale dziś w Tesco była promocja -50% na fotelik Maxi-Cosi Citi Carmine 0-13 Kg. Przez internet kosztuje minimum 400 zł, a my kupiliśmy za 249, tylko nie wiem czy będzie pasował do wózka np. Barletty (???). Napisałam póki co do Adamexu zapytanie. Wózka jeszcze nie mamy. Może Wy się orientujecie jak to jest z tymi fotelikami?
Jakby nie pasował to po prostu zwrócę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 18:57
-
Andzia SM wrote:JajkoNiespodzianka są jakieś adaptery dodatkowo do zakupienia
Akurat My też będziemy dokupować do Cybexa
A wózek też barletta
Koszt ok 50 zł
Masz jakieś namiary na tanią Barlettę?
-
JajkoNiespodzianka wrote:Adaptery są zawsze uniwersalne? Czy do konkretnych modeli różne? Pewnie zadaję banalne pytania
Masz jakieś namiary na tanią Barlettę?
To co mi producent mówił że adaptery są uniwersalne jeśli nie zapomniałam !!! -
Paula222 wrote:
Jajko duży macie metraż? Jakiś styl mieszkania preferujecie czy ,, co się spodoba''? Ja kompletnie nie mam do tego głowy
Właśnie, jakie macie kolory płytek w łazienkach ? Jakie kolorystyki ? Bo mi się podobają szarosci + biel ale boję się , że będzie za zimny kolorZNowu brązy, kremy, mam wrażenie , że wszędzie pełno tego..
Ja w nowej łazience stawiam na taką grafitową szarość w połączeniu ze złotą mozaiką. Zamówiliśmy sobie też płytki z obrazem pocałunkiem Klimta nad wannęTylko czeka się na dostawę miesiąc
A w reszcie pomieszczeń styl taki bardziej skandynawsko-prowansalski, angielskiTapeta w sypialni w róże vintage, pokój Wojtusia szaro-żółty (taki bananowy) z czarno-białymi elementami, salon w szarościach i pastelach połączony z kuchnią, a w kuchni kolorystyka jasna, dużo porcelany, a ceramika biała z niebieskiem elementami - te płytki, tylko te granatowe będą rzadziej kładzione:
Ogólnie szare ściany świetnie pasują do wszystkiego i ładnie powiększają przestrzeń
I POLECAM SPRAWDZAĆ WSZYSTKO CO KUPUJECIE W INTERNECIE, bo można sporo przyoszczędzić (Klimta kupiliśmy połowę taniej, 6 stów w kieszeni).
METRAŻ MAMY 55 m + ogródek 30 m.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 19:31
Paula222 lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam 4 zeby ze znieczuleniem ale nie wiem jakim. Dentystka powiedziala ze ciezarna nie moze sie stresowac wiec znieczulenie jest wskazane
Ja w marcu idę na czyszczenie zębów.
Jajko powodzenia w urzadzaniu gniazdkaJajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość
-
JajkoNiespodzianka wrote:Ja w nowej łazience stawiam na taką grafitową szarość w połączeniu ze złotą mozaiką. Zamówiliśmy sobie też płytki z obrazem pocałunkiem Klimta nad wannę
Tylko czeka się na dostawę miesiąc
A w reszcie pomieszczeń styl taki bardziej skandynawsko-prowansalski, angielskiTapeta w sypialni w róże vintage, pokój Wojtusia szaro-żółty (taki bananowy) z czarno-białymi elementami, salon w szarościach i pastelach połączony z kuchnią, a w kuchni kolorystyka jasna, dużo porcelany, a ceramika biała z niebieskiem elementami - te płytki, tylko te granatowe będą rzadziej kładzione:
Ogólnie szare ściany świetnie pasują do wszystkiego i ładnie powiększają przestrzeń
I POLECAM SPRAWDZAĆ WSZYSTKO CO KUPUJECIE W INTERNECIE, bo można sporo przyoszczędzić (Klimta kupiliśmy połowę taniej, 6 stów w kieszeni).
METRAŻ MAMY 55 m + ogródek 30 m.
To mamy dość podobny metraż do wykończeniaTylko u mnie działki tyle ,że nie wiem jak to ogarnę
A masz może link do tego Klimta ?? Pierwsze słyszęSuper, że macie już tak wszystko rozplanowane
A przez internet też mamy w planach kilka rzeczy kupić
Rzeczywiście taniej
-
JajkoNiespodzianka ja powiedziałam że mam fotelik z Cybexu a Pan powiedział że są adaptery do tego by pasowały. Ale nie wiem czy te same co do innych modeli. Ja kupuję w sklepie stacjonarnym u Nas w BB, możesz sobie popatrzyć i porównac ceny
http://www.babycosmo.pl/kontakt.html -
Paula222 wrote:To mamy dość podobny metraż do wykończenia
Tylko u mnie działki tyle ,że nie wiem jak to ogarnę
A masz może link do tego Klimta ?? Pierwsze słyszęSuper, że macie już tak wszystko rozplanowane
A przez internet też mamy w planach kilka rzeczy kupić
Rzeczywiście taniej
Taki obraz z płytek to tzw. mural. Fajny charakter łazience nadają.
Paula222, Helenucha Klucha, Melissa84 lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Oooo no rzeczywiście ma klimat
Super
Ale macie rozeznanie, widzę, że urządzanie to nie taka prosta sprawaPaula222 lubi tę wiadomość
-
Jajko fajny wystroj bedzie panowal
Powodzenia w urzadzaniu
My na wynajmowanym, wiec niewiele mamy wplywu, ale dzis powiedzialam mezowi ze chce przemalowac cale lozeczko malnestwa na bialo to stwierdzil, ze mu sie nie podoba bo bedzie mdlo. Poki co jest biale (elementy poprzeczne) z naturalnymi szczebelkami, co mi nie przypada az tak do gustu. Niestety te elementy poprzeczne sa plastikowe, wiec nie da sie calego lozeczka zrobic np. na kolor drewna.
Mili_Vanilli i jak po wizycie?
Moj maluch tez od wczoraj malo kopal, ale mysle, ze to dlatego ze bylam zestresowala. Jesli chodzi o cwiczenia to na jodze jak sa cwiczenia relaksujace kiedy lezy sie na pleach to maluch probuje sie az z brzucha ewakuowac
Jak rano sie tule do meza to tez sie wita z nami i urzadza boksy mezowi w bok lub plecyDzisiaj mi cos brzuszek urosl, wiec podejrzewam iz malenstwo zmienilo pozycje.
JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:kasiek87 ooo ciekawe połączenie
Ale nie wydaje się łazienka ,,zimna''? Bo takie kolory też braliśmy pod uwagę
Nie mi się wydaje że nie jest "zimna" bardziej elegancka:)
Myślę że to kwesta później dodatków. Ja bałam się troche że będzie optycznie jeszcze mniejsza bo i tak jest mała ale przez to że ściane która jest na przeciw mamy jasną a na ciemnych bokach mamy albo szafki albo pralke i jeszcze duże lustro które optycznie powiększa jest dobrze a i podłoga która jest ciemna nie jest co chwila brudna (tzn nie widać czy jest)
Ja nie chciałam mieć brązowej czy kolorowej łazienki bo wydawało mi się to takie troche oklepane i"bezpieczne". A kolorowa szybko by mogła mi się znudzić bo wiadomo raz jakiś kolor się podoba a zaraz nie.
Ale to kwestia gustuPaula222 lubi tę wiadomość