X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 pokaż efekt końcowy! chociaż i tak już widać, że dużo pracy Was to kosztowało! :)

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenucha Klucha wrote:
    madziak2202 pokaż efekt końcowy! chociaż i tak już widać, że dużo pracy Was to kosztowało! :)
    http://iv.pl/images/89795695765686524762_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/02436267572777061001_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/31767249757272862851_thumb.jpg
    zdjęcie ma złe światło, i nie widać jaki intensywny jest ten róż (żakardowy amarant-dekoral) nie polecam tej farby, kolor piękny ale totalnie niezmywalny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 11:24

Repose, evus, beatas, Melissa84, Lila2703 lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietnie urządzona kuchnia ;) Bardzo w moim stylu, już się doczekać nie mogę kiedy będziemy swoją robić :) MY jak kupiliśmy mieszkanie to wszytsko zrbilismy oprócz łazienki i kuchni bo były dość dobre i nie trzeba było zmieniac:)

Ale mam pytanko Madziak2202 czy lampa nad stołem ta potrójna daje wystarczajacą ilosć światla. Zastanawialam się nad podobną ale mnie ciekawiło jak oświetla :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na glukozie i muszę przyznać, że ta cytrynowa nie jest taka tragiczna. Do połowy kubka nawet mi smakowała, później juz za słodko, ale dało się wypić. Pobrali mi rano krew i pozwolili mi pojechać do domu, w domu to wypić i przyjechać za 2 godziny. I bardzo cieszę się, że mogłam to wypić w domu, bo od razu sen ściął mnie z nóg hihi i przespałam ponad godzinę pod cieplym kocykiem na kanapie a nie na przychodniowym krzesełku ;), wstałam ubrałam się i pojechałam na kolejne pobranie. A później w nagrodę kupiłam sobie śniadanie w Macu :) Idę znowu coś wciągnąć bo mam wilczy apetyt po tej głodówce ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 11:48

Repose, evus lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Madziu ;) Piękne mebelki w kuchni i przedpokoju :) Miodzio :) Lampa tez mi się podoba :) Widzę z za okna masz zaraz mały lasek... bedziesz miala gdzie chodzić z maluszkiem :)
    Fajnie macie ze będziecie wszytskie na swoim. Ja mieszkam w mieszkaniu po dziadkach mojego męża i robiliśmy 6 lat temu generalny remont i wszytsko bym teraz pozmieniała... no ale nie ma sensu bo to mieszkanie nie nasze tylko teściowej... Na początku obiecała mezowi ze jak zrobi remont i się wprowadzimy to przepisze mieszkanie na niego.No ale później stwierdziła że jednak nie przepisze bo ma jeszcze inne dzieci. A 50tys wlozylismy w te mieszkanie. Mega tego żałujemy bo moglibyśmy juz mieć dawno swoje mieszkanko, a te pieniądze wlozylibysmy w nasze. Bo wątpię żeby nam oddala chociaż część kasy za remont. Wy też macie takie wredne teściowe?

Pati
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieszkanie swoje ale na kredyt :/ no ale lepiej tak niż wynajmować. Wynajmowaliśmy 2 lata i tyle kasy w to poszło ze aż szkoda. Teraz rata kredytu wychodzi trochę więcej ale juz swoje :)

A co do Tesciowej to moja to Skarb;) Fakt czasami może troche nadopiekuńcza ale mam z Nią dobry kontakt. Rozmaiwać mogę z Nią o wszytskim. Często dzwoni, pyta co u mnie u Nas :) Nie mieszkamy daleko więc i na herbatki sie umawiamy :) dziś idę z Nią na zakupy :D Jest pielęgniarką także za badania chciała płacić, ostatnio mi pobierala krew śmiałam sie że może się powyzywac na mnie hehe bo aż 3 razy krew pobierała bo na glukoze hehe także ja narzekać nie mogę :) Ale znam sporo osób które niestety powody do narzekań mają :/

Helen lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • malacytrynka Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny .Odwiedzam Was po długiej nie obecności niestety wróciłam z pobytu w szpitalu .Na szczęście z maleństwem Wszystko w porządku.U mnie niestety zwiększona dawka letroxu tarczyca znacznie się powiększyła wykryli u Mnie tachykardie Serca no cóż teraz muszę chuchać i dmuchać na siebie i bardzo ograniczać do najmniejszych czynności ciśnienie ciągle 90/60 80/55 stwierdzili że taka moja natura że lepiej niskie niż za wysokie :( jakoś żyję . a dobra nowina taka będzie córeczka :) potwierdzona i 100stu % cipuszka na Usg.

a i pytanie do Was . Czy polecacie USG 4D HD LIVE ? zapisałam się na takie i już w środę mam wizytę jestem obecnie w 23tc,0dn ode mnie ze znajomych nikt owego nie robił i chcę zaczerpnąć waszych opinii :) mam rabat na 100zł taniej i szkoda też tak nie wykorzystać a ogólnie badanie kosztuje 300zł .CO MYŚLICIE?

Helen, Lila2703 lubią tę wiadomość

Cytrynka
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:

Ale mam pytanko Madziak2202 czy lampa nad stołem ta potrójna daje wystarczajacą ilosć światla. Zastanawialam się nad podobną ale mnie ciekawiło jak oświetla :)

daje bardzo dużo światła, tylko to w cale nie jest dobre. rzadko ją zapalam jak mam gości przy stole bo mocno świeci po oczach i razi! zmienię żarówki na słabsze, jak kupie żyrandol do dziecięcego i podmienię. poza potrójną lampą, mam dużo halogenów w salonie, więc słabsze żarówki mi wystarczą.

Andzia SM lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was weekendowo :)

malacytrynka - gratuluję córci :)dbaj o siebie i na pewno wszystko będzie dobrze
    co do usg nie doradzę, bo nigdy z takiego nie korzystałam

Patrycjusz - współczuję teściowej...nie w porządku takie postępowanie

madziak - śliczne mieszkanie, mnie taki remont generalny i urządzanie od zera czeka do roku... ciągle oglądam jakieś inspiracje - ostatnio zachwycam się biało czarnymi łazienkami..tylko ciągle zastanawiam się jak to w praktyce wygląda

MiliVanili - gratuluje udanej wizyty:) ja idę na początku marca i już nie dam się zbyć lekarzowi bo ciągle tylko słyszę że się nie da fajnego zdjęcia zrobić....

Sshape - musisz dobrej myśli być - nie zarazisz się na pewno

A moja niunia dzisiaj kopie od rana jak oszalała:) aż brzusio skacze:) dopiero jak żurek podjadłam to się uspokoiła...czasami ma takie mega aktywności a potem długo cisza i się zastanawiam czemu się nie wierci

co do urządzania - to ja planuje kącik dla małej w sypialni, i to tylko kącik a możliwości, propozycji tyle że nie mogę się zdecydować, ogólny zarys w głowie już mam, a dzisiaj wymyśliłam że własnoręcznie pompony zrobię:) bardzo ładnie to wygląda, muszę się tylko zdecydować na kolory i kupić materiały, wyjdzie dużo taniej niż bym kupiła gotowe...pytanie czy moje umiejętności manualne dadzą radę:))

malacytrynka lubi tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizję miałam na salon (szare ściane, białe meble na wysoki połysk, szara duza rogówka) teraz na marzec mamy zaplanowane kupno stołu z krzesłami :) Sypialnia biało czarna, plus komoda, szafki noce w jasnym brązie (nie pamietam fachowej nazwy) beżowe lampki nocne i lampa sufitowa :) Pokoj dla dziecka narazie przygotoway tzn panele p;ołożone ściany białe, szukam inspiracji ale nie mogę się zdecydować :)

Moni15382 jeżeli chodzi o pompony tiulowe to ja robiłam na swoje wesele rok temu, korzystając z filmkiku na youtube i wcale nie jest to trudne :) faktycznie taniej wychodzi niż kupić gotowe :)

Helen, beates lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zuzia też dziś szalała :) Od wczoraj ma tak ze daje o sobie znać nie tylko wieczorem jak się kłade czy rano jak wstaję :) Ale dobrze niech się rusza :) <3 Uwielbiam to :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam jak się rusza :)

Andzia - A co do pomponów - wybieram tiul i zastanawiam się czy szerokość tiulu ma znaczenie? jeśli chce zrobić różnej wielkości pompony? czy tylko to na co nawijam musi być różnej wielkości?

Andzia SM lubi tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak wow ! Super efekt ! Podziwiam :) I rzeczywiście szarości z różem ładnie się prezentują. A foto łazienki masz?? No i kuchnia super !

My domek też na kredyt, sami budowaliśmy dzięki czemu kosztowało nas to tyle co kawalerka w mieście :D A tak to chociaż działka będzie. Ale to urządzanie mnie przeraża, tym bardziej że kasy mało co zostało i trzeba zacisnąć pasa :D A tyle rzeczy jest ładnych hihi chętnie bym się porwała :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 13:34

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kirys Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj mam chandrę... Za to mała kopie jakby chciała mi powiedzieć " mama nie martw się, będzie dobrze".
    Nawet nie będę opisywać jaką mam teściową, bo włos by się Wam zjeżył na głowie. Nie utrzymujemy z nią kontaktów poza sporadycznie na święta. Fajnie macie z tym urządzaniem, my dopiero po moim powrocie do pracy będziemy brać kredyt i budować. Narazie mamy tylko jeden pokój do dyspozycji więc nie poszaleję z kącikiem dla małej.

Helenka <3 Rośnij zdrowo córeczko!
    km5smg7ygfmqp0h0.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kirys póki co to i ja na wynajmowanym... Jak Franek się urodził mieliśmy 1 pokój więc też nie poszaleliśmy... Taki miał kącik :
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/abaa3d8bf55d.jpg

ale i tak byłam bardzo zadowolona :) Teraz wynajmujemy 2 pokojowe ale jest malutkie 32 metry więc straszny ścisk tu, ale co zrobić :( Generalnie po 7 latach wynajmowania mam już dość ;)

Mój mąż cały weekend w pacy aż nie wiem co ze sobą zrobić :/

A co do teściowej, współczuję... No i staraj się nie przejmować, niestety teściowe zwykle coś wymyślają :/

evus, kirys lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko może przez intensywność tych ostatnich dni dawka magnezu była nie wystarczająca Hmmyyyy?? A pojedz może jeszcze dodatkowo produkty, które zawierają magnez ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc,
    Mala dzisiaj daje czadu,wymachuje nozkami, az maz sie zalapal na te figury.
    Co do lazienki nie bojcie sie bialo szarych, wygladaja b.elegancko. dla tych co boja sie minimalizmu mozna je ocieplic drewnem, lub blatem drewnopodobnym, np deby bardzo dobrze ocieplaja taka stylizacja. Kolory i inne wariacje sprawdzaja sie przy pokojach kapielowych a nie malych lazienkach i niestety szybko sie nudza.
    Czekam na pizze :)
    Ps.powoli wynosimy rzeczy z ppkoiku dzieciego, w polowie jestesmy.
    Bardzo duzo inspiracji znajdziecie na homebooku, prace projektantow. Ja stawiam na jasne kolory, biale meb.e,jedna sciana w tapecie. Jak zrobie projekt to wam pokaze :)

Paula222, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Zaczęłam czytać forum i od razu Tymek zaczął kopać w brzuchu :)

Madziak- mieszkanko śliczne :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malacytrynka co do usg to jest polecane jak juz to bardziej 5d bo podobno jest w ciągłym ruchu. co do takiego usg tez sa rózne opinie, na pewno teraz jest za wczesnie aby je zrobic, jak juz to fajniejszy jest widok ok.30tygodnia.
    te 3d i 4d to tylko robi zdjecia niby przekrojowe, no ale bys musiała poczytac.
    my mielismy robic ale chyba raczej nie skorzystamy, a by dziecka nie narazac na dodatkowe promieniowanie idace od urzadzenia.

malacytrynka, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładnie się remontujecie :) U nas mieszkanie już od dawna jest zrobione, teraz tylko ogarniamy maly pokój, który do tej pory był taką trochę graciarnią, a teraz będzie dla córci.

Patrycjusz, faktycznie lipa z tym mieszkaniem. Zgadzam się, że inni też powinni coś dostać w ramach spadku, ale teściowa mogła Was o tym od razu poinformować. Słyszałam kiedyś podobną historię, para zamieszkała w mieszkaniu po dziadkach, a w zamian spłaciła rodzeństwo tak, żeby nikt nie miał żadnych roszczeń. Może coś takiego wchodzi u Was w grę? Czy już macie dość i chcecie szukać czegoś innego?

9ewns65gxjq3gces.png
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ