X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki chyba się przyjadę do Tesco jutro obczaić ;);)
    Mi młody dzisiaj mega fika w Brzuszku

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej,

Wszystko w jak najlepszym porządku, serduszko wzorcowe, bużka też. A właśnie serduszka i buźki nie można było obejrzeć ostatnim razem. Mała waży 800 g :D Oczywiście nie mam żadnych super zdjęć, lekarka nie chciała przełączyć nawet na chwilę na 3d, bo stwierdziła, że i tak nic nie będzie widać. Zołza jedna. Wizytę miałam na 18.30, zadzwonili z przychodni, żeby przyjechać na 19.15 bo opóźnienie jest i żebym nie siedziała tyle pod gabinetem, więc bylismy na 19.15 a weszłam o 19.45.

Strasznie się cieszę, że wszystko w porządku, ale miałam nadzieję zobaczyć jej buźkę w 3d, ostatnim razem widziałam tylko plecy i rączkę :) bo nie chciała się obrócić. W poniedziałek mam wizytę u mojej pani doktor, może wtedy uda się podejrzeć. Strasznie jestem ciekawa jak wyglada ;)

dais, kirys, JajkoNiespodzianka, Andzia SM, Moni15382, Agabtm, Misia15, Repose, Helenucha Klucha, cudak, Helen, beatas, fairy_tale, evus, smerfetkaa, Melissa84, jakka, ansad lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili ale duza dziewczynka :D Gratuluje i ciesze sie bardzo, ze wszystko w porzadku. Jeszcze sie naogladacie buzki malej, bedzie sporo okazji :D

Lazienka szaro biala brzmi ladnie, elegancko i raczej nie zimno. Uwielbiam braz i krem, ale fakt sa teraz wszedzie! Mi jeszcze pasuja elementy granatu i szarosci, ale zanim bedziemy urzadzac wlasna lazienke to minie pewnie kilka lat i moze sie wszystko zmienic przez ten czas.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili_Vanilli wrote:
    Wszystko w jak najlepszym porządku, serduszko wzorcowe, bużka też. A właśnie serduszka i buźki nie można było obejrzeć ostatnim razem. Mała waży 800 g :D
    Ale duuuża Niuńka! :) Ja dopiero w czwartek mam wizytę - wieczność!

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ale te Wasze dziewczyny juz ważą kolejna z taką waga super gratuluję :) my oglądamy film na TVN i młody jest jak jego matka boi dupa i jak tylko jest jakiś moment straszny w napięciu to zaraz mi z kopa daje ;);)

Helen lubi tę wiadomość

• kasiek87 Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm ja też oglądam ten film, za to mój jak kopał tak narazie przestał i się uspokoił. Ale pewnie jak się położe spać to sobie odbije. Oby tylko nie kopał nisko tak jak wczoraj.

uwo9dqk3pv487dv4.png
  • kasiek87 Znajoma

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mili super że Twoja dziewczynka już taka duża !!! :)

Gratuluje udanej wizyty ! :)

Ja swoją mam dopiero w pt. ale to bez podglądania bo na nfz :/

uwo9dqk3pv487dv4.png
  • agus3004 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy już po warsztatach "bezpieczny maluch" ogólnie jestem zadowolona, ale po kolei

Wykład o banku krwi pępowinowej taki sobie, kobitka puściła prezentacje a sama od siebie niewiele powiedziała, odsyłała głownie do folderu, który rozdawali.

Dalej było o fotelikach dla dzieci i to było mega fajne. Bardzo obrazowo pokazane i bardzo jasno wszystko wytłumaczone do tego w wesołej atmosferze więc aż człowiek chciał tego słuchać

Dalej była niby pielęgnacja skóry w czasie ciąży i skóry noworodka ale to była reklama marki palmers i bepanthen co w ogóle mi nie przypadło do gustu, też była wyświetlona prezentacja i nic tak szczerze konkretnego ani ciekawego, nie zapamiętałam nic.

Wykład o bezpiecznej podróży kobiet w ciąży czyli o odpowiednim zapięciu pasów. To też było ciekawie przedstawione

Na sam koniec pierwsza pomoc kobieta w ciąży i noworodka. Bardzo wciągający wykład, rewelacyjnie przedstawiony. Zwykły język nie jakieś medyczne terminy wszystko dokładnie pokazane i powiedziane. Dla zupełnego lajka naprawdę dużo to daje.

Ogólnie nie żałuję, że poszliśmy, dużo z tego ważnych informacji wyniosłam.

A teraz zmykał spać bo jutro jadę na tą nieszczęsną glukozę :/

Dobranoc :*

Misia15, Helenucha Klucha, dais, Helen, Repose, fairy_tale, evus, Melissa84 lubią tę wiadomość

Moja miłość <3 IGOREK <3
    f2wlx1hp21wq3sfq.png

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatnio dopadły mnie skurcze nóg :( Nie raz aż mnie rwie. I takie ciągnięcie pod kolanami jakby mi się żylaki robiły (a już miałam małe przed ciążą). Cierpną mi też ręce łatwo. Nie wiem czy przez to latanie całymi dniami po sklepach z panelami i umywalkami, czy po prostu taki czas już mnie dopadł... A Wy macie tak???

• SShape Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas totalny dół. Mój syn miał jutro wrócić z obozu a w niedziele mieliśmy jechac wszyscy razem na drugi tydzień ferii. Dzis zadzwoniła pani z obozu,że synek ma ospę:( właśnie go przywieżliśmy. Strasznie się boję o moje maleństwo. N8by miałam ospę i nawet 2 razy półpaścca,ale właśnie to mnie przeraża. Półpaśćca można mieć niby tylko raz i już jak go miałam ostatnio to lekarze kręcili głowami,że to dziwne. Mam nadzieję,że się nie zarażę i że syn szybko dojdzie do siebie:(

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko ja Narazie nie mam takich akcji z nogami a jesz magnez dodatkowo?? Bo skurcze tez są od braku magnezu może rzeczywiście za bardzo forsujesz nogi.
    Shape trzeba być dobrej myśli może zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj o te ospę czy Ty możesz mieć jakieś powikłania pamiętaj żeby dobrze wietrzyc mieszkanie. Wydaje mi się, że nic Ci nie grozi bo już to przrchodzilas. Co do półpasca słyszałam taka teorie że jeśli jest źle leczony to może nawracać. Nie chce Cię oczywiście straszyć ale bądź bardzo czujna.

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie weekendowo :-*
    Shape oby syn szybko wyzdrowial a Ty się nie denerwuj jak miałaś to faktycznie bardzo małe prawdopodobieństwo :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape ja bym się nie martwiła na zapas. Jak miałaś to nie powinnaś załapać. Kiepski moment, ale chyba lepiej teraz niż jak Maluch się urodzi. Więc ciesz się ;)

JajkoNiespodzianka bardzo ladnie wygląda ten wzór w łazience :) bez niego byłaby jednolita i taka bez wyrazu. Więc jestem za :) my już jakieś 2 tygodnie na swoim jesteśmy. Zdążyliśmy urządzić i został tylko balkon na lato wyłożyć płytkami i rolety zamontować. Ale powiem Wam, że wykończanie mieszkania jest mega absorbujące i czasami człowiek ma już dość. A sprzątanie- ooo... masakra :P u Nas jeszcze kurz wyłazi, a odkurzamy codziennie. Ale ten moment pierwszej nocy u siebie- bezcenny :) Także życzę powodzenia. A tak poza tym to uwaga- bo urządzanie mieszkania to kryzys w małżeństwie :P jednemu podoba się to, drugiemu co innego i łatwo o aferę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 09:06

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam problem; wyskoczyła mi opryszczka na wargach :( Czytałam że jest to niebezpieczne dla płodu i strasznie się martwię :( Miałam opryszczkę ze 3-4 razy w życiu max, ostatnio nie pamiętam kiedy, ale to chyba w takim razie nie jest zakażenie pierwotne. Posmarowałam sobie maścią na opryszczkę, bo czytałam, że są one bezpieczne dla kobiet w ciąży. Myślicie, że mam iść z tym do lekarza? Wizytę mam dopiero w środę.

kochana córeczka 16.06.2016 :)

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM SIĘ W 24 TYGODNIU! :)

Jane - ja miałam opryszczkę, smarowałam tylko maścią nagietkową i Sudokremem, jeśli to początek to leć szybko po Zovirax (ta maść jest bezpieczna, inne nie wiem), ew. plasterek, a jeśli już się rozgościł, to nawet i to chyba nie ma sensu. Ale nie martw się, jak już miałaś kiedyś opryszczkę to nie jest to jakieś groźne, pytałam mojego lekarza. Ważne żeby nie przenieść przez przypadek broń boże do oczu i w miejsca intymne.

Mar_ka - ja nie będę miała tych płytek bazowych, które tam były, tylko szare/grafitowe ze złotą mozaiką, no ale tu również potrzebowałam czegoś mocniejszego, tak już mam :) stąd ten Klimt.

AgaBtm - magnez biorę 3x dziennie. Choć ostatnie 4 dni zapominałam i brałam tylko 2, aż taka różnica by była?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 10:12

cass lubi tę wiadomość

• Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opryszczka niebezpieczna jest jak wyskoczy pierwszy raz,wiec jak juz mialas ja wczesniej pare razy to nie ma sie czym martwic.:) Ja miałam opryszczke na początku drugiego trymestru (któraś z kolei),dzwoniłam do swojego gin. Można smarować maścią i oprócz tego kazał iść do rodzinnego po tabletki heviran (czy jakoś tak ;)) bo mówi żeby brać przez 2 tyg. tak na wszelki wypadek żeby więcej już nie wyskoczyła opryszczka w ciąży bo jak wyskoczy przed porodem to nie dobrze. I pozwolił mi naklejac plasterki compleed,z czego się mega ucieszyłam bo tylko one mi pomagają i ulgę przynoszą :)
    PS. Ja jestem od początku na forum i od początku się udzielałam ale później było tyle dziewczyn ze przestałam się udzielać bo się gubilam. Ale mimo wszytsko byłam na bieżąco. Teraz widzę ze jest spokojniej :) po aferze z oszustka hehe. Moja obecność może potwierdzić madziak2202 ;) Pozdrawiam Was dziewczynki!

Pati
  • SShape Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

No właśnie opryszczkę wywołuję chyba ten sam wirus co ospę. Przynajmniej lek Heviran jest taki sam.:(

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiliVanili gratuluje udanej wizyty takie juz duze te nasze maluszki <3

Shape wspolczuje choroby oby synek szybko wydobrzal.

Dziewczyny powodzenia w remontach :)

Opryszczke mialam na ustach z dwa razy ale jakos sie nia nie przejelam zbytnio , napewno bedzie ok :)

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz wrote:
    PS. Ja jestem od początku na forum i od początku się udzielałam ale później było tyle dziewczyn ze przestałam się udzielać bo się gubilam. Ale mimo wszytsko byłam na bieżąco. Teraz widzę ze jest spokojniej :) po aferze z oszustka hehe. Moja obecność może potwierdzić madziak2202 ;) Pozdrawiam Was dziewczynki!
    zrobię to z radością :) witaj z powrotem :)

ja mam opryszczkę dość często, w ciąży miałam już ze 3 razy. roznoszą mi się po całych ustach a nawet na brodę czy pod nos. smaruję maścią Vratizolin i biorę też tabletki Heviran - moja gin twierdzi, że trzeba to cholerstwo szybko wyeliminować, dlatego biorę dwa dni sporą dawkę heviranu ok 3x400mg (poza ciążą brałam nawet 800).
    od 36 tyg ciąży mam heviran brać codziennie aby opryszczka nie pojawiła się w trakcie porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 10:43

dqpri09kir2ck4nc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam mieszkanko na parterze w małej miejscowości pod Gorzowem Wlkp, kupiłam za grosze prawie 80 m2. zrobiłam generalny remont w tamtym roku i teraz na szczęście dokupuję już tylko dodatki :) remont dał nam w kość, ale powiem szczerze że był dobrym bodźcem w naszym związku. nauczył nas kompromisów :)

pokaże wam troszkę moich zmagań remontowych:
    http://iv.pl/images/45065769816854600097_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/46381596420315069888_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/85669879244211008934_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/30092341730216156732_thumb.jpg

łazienkę zrobiliśmy w kolorze biało czarnym, wiele osób odradzało, ale dla mnie to był strzał w dziesiątkę :) w innych pomieszczeniach przeważają szarości i biel, aby dodać koloru od ściany łączące przedpokój i kuchnię oraz salon pomalowałam ciemnym różem :) podłogi tez są szare. wszystko wyszło tak jak planowałam.

Helenucha Klucha, evus, beatas, Paula222, Helen, beates lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ