Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dzieki dziewczyny za info
będę bardziej sie wsłuchiwać w siebie. Ja to jestem w ogole czlowiek ADHD wiec ciezko mi usiedziec na tylku, krotkie drzemki i potem latam po chacie z odkurzaczem i takie tam
wymyslam sobie rzeczy. w przyszlym tyg 25 lutego mam o 18.40 druga wizyte usg prenat. ciekawe co tam sie dzieje
Helen, smerfetkaa lubią tę wiadomość
nasze początki starań ( od listopada 2013)
-
Jeeeeju dziewczyny jak mi dziś pięknie biszkopt urósł
aż nie wierzę
a już myślałam, że w tej ciąży to mi nic nie wyjdzie
piekę torta na niedzielę, bo mój R ma urodzinki.
a w poniedziałek wizytapodjem torta, może mały rozłoży w końcu nogi i pokaże co tam ma, bo jestem chyba tu jedyna, która płci nie zna jeszcze hehehe
a na ból gardła, jak by ktoś potrzebował polecam TANTUM VERDE ten do psikania, bardzo mi pomaga.
wcinam też tabletki prenalen gardło, ale jakieś takie nie smaczneWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:22
beatas, Paula222, Repose, Helen, Helenucha Klucha, smerfetkaa, Kaja, evus, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przed chwila zrobilam sobie cwiczenia dla kobiet w ciazy z YouTube i jak teraz skonczylam to malutka tak skacze w brzuchu i tak kopie jakby pytala : Ej ty kurde co to mialo byc?!
Madzia jak chcesz poczuc ruchy to tez to sprawdz moze u ciebie tez zadziala :pWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:40
kirys, kuleczka777, smerfetkaa, Paula222, MADZIA 87, evus, Helenucha Klucha, JajkoNiespodzianka, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Ja czasami nie czuje ruchów przez pół dnia, ale jak położę się na plecach albo na lewym boku to wystarczy, że wsłucham się i moje maleństwo daje o sobie znać
Pomaga tez coś słodkiego.
Czasami jest tak aktywny, że czuje nawet jak chodzę.
Intensywność wyczuwanych przez nas ruchów zależy od tego jak się maleństwo ułoży.
Nasze emocje też wpływają na ich aktywność.
Ostatnio miałam strasznego doła bo pokłóciłam się z mężem i przez cały dzień nie czułam Szymka i jeszcze bardziej mnie to martwiło. a gdy emocje już opadły to i Szymek zaczął szaleć w brzuszku, dlatego wierze, że nasze emocje bardzo wpływają na nasze maluszki. więc doszłam do wniosku, że nie ma co się przejmować pierdołami i zacząć myśleć bardziej pozytywnie.
-
beatas wrote:Nie martw się, ruchy to sprawa indywidualna... Moj gin był w szoku, że czuję już od 18t mimo łożyska na przedniej ścianie:) tłumaczył, że to pewnie dlatego, że bardzo szczupła jestem (raczej byłam!!).. Na początku najlepiej czułam leżąc na plecach rano i wieczorem.. Dobrze jest też zjeść coś słodkiego:) teraz to mała buszuje nawet jak chodze! Mąż najbardziej lubi noc, jak już zasnę, twierdzi, że mega mocne kopniaki wtedy dostaje:D
Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i też w 18tc już czułam mojego boksera,a szczupła nie byłam sesesese ps i nie jestem hihi
-
Repose wrote:Dziewczyny przed chwila zrobilam sobie cwiczenia dla kobiet w ciazy z YouTube i jak teraz skonczylam to malutka tak skacze w brzuchu i tak kopie jakby pytala : Ej ty kurde co to mialo byc?!
Madzia jak chcesz poczuc ruchy to tez to sprawdz moze u ciebie tez zadziala :p
wlasnie przegladalam cwiczenia i zaraz pojde hihih masz jakaś fajna stronke? ja na youtube znalazlam taka laske ktora chyba w Stanach mieszka, jest Polką i sama w ciąży i pokazywala fajne cwiczenia.nasze początki starań ( od listopada 2013)
-
nick nieaktualny
-
Hej Kochane,
Na 18.30 jadę na usg i mam nadzieję obejrzeć Córcie z każdej stronyOby tym razem wszystko pokazała.
Jutro rano idę na test obciążenia glukozą. Wiem, że niektóre z Was są już po tym badaniu. Czy dzień przed odżywiałyście się jakoś specjalnie? Można jest słodycze? Przed usg chciałam wciągnąć coś słodkiego, żeby Mała bardziej fikałamyszaaa, Helenucha Klucha, Misia15, Paula222, dais, beatas lubią tę wiadomość
-
Madzia 87 moja po tym dzis szalala https://www.youtube.com/watch?v=04tNOBOq44g
Paula bo twoj maluszek jest przyzwyczajony :p
Mysza nie martw sie moze dzidzius juz wiekszy i temu mniej ..
MiliVanili powodzenia na wizycieja nie musze jesc nic slodkiego bo ginekolog dziala na moja mala jak plachta na byka :p
Paula222 lubi tę wiadomość
-
Moj Maly szaleje najwiecej wieczorem. po cwiczeniach spi, normalnie jakby sam musial cwiczyc
i zapisalam sie do szkoly rodzeniastarujemy 14 marca
a w ogole to spie dzis po prostu. chyba przez pogodew Lodzi caly dzien cos pada, jakis snieg z deszczem. fuj
-
jane wrote:JajkoNiespodzianka masz rację, nie wzięłam pod uwagę konieczności lotu do Polski pod koniec ciąży. Gratulacje z powodu nowego mieszkania
wiem jakie to ekscytujące, bo kupowałam mieszkanie w ubiegłym roku. Gołe ściany czyli od dewelopera?
TakSame kaloryfery
Ale po dzisiejszym dniu mamy już funkcjonujący prąd i zamontowane 3 żarówki
Hahaha
Ale jedziemy ostro do przodu (byliśmy na zakupach)
Andzia SM wrote:Jajkoniespodzinka gratuluje kluczyPamiętam jak rok temu My się urządzaliśmy juz w swoim mieszkaniu
Duzo pracy ale jednak cieszy
A teraz już rok Nam mija jak się wprowadzilismy
Remont 3 miesiace ale robił wszytsko sam mój Mąż z Tesciem jak wolne w pracy mieli.
Mój mąż póki co będzie działał w pojedynkę, ale ma dużo urlopu. Ja jestem mózgiem od kolorów i wystroju
Fairy, cieszę się że wyniki super!
Dais, bądź dobrej myśli!
madziak2202 - ja miałam pzepisane właśnie Tantum, Propolki i syrop prawoślazowy za 3 zł.
Paula222 - będziemy się mentalnie wspierać wzajemnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:34
Paula222 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś z Was robiła w ciąży ubytki w zębach? Byłam dziś na czyszczeniu ząbków i mam jeden ubytek, nie jakiś bardzo dramatyczny, ale dobrze by było go zrobić jeszcze w trakcie ciąży, najlepiej do końca II trymestru. Korzystałyście ze zwykłego znieczulenia czy tego bez adrenaliny?
-
fairy_tale wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was robiła w ciąży ubytki w zębach? Byłam dziś na czyszczeniu ząbków i mam jeden ubytek, nie jakiś bardzo dramatyczny, ale dobrze by było go zrobić jeszcze w trakcie ciąży, najlepiej do końca II trymestru. Korzystałyście ze zwykłego znieczulenia czy tego bez adrenaliny?
Ja w I trymestrze miałam kanałowe bo miałam zapalenie zęba, z tego co mi wiadomo to można robić i my dawali jakieś ,,czyste'' znieczulenie... W marcu znów idę na czyszczenie kanałów i wymianę opatrunku
Jajko duży macie metraż? Jakiś styl mieszkania preferujecie czy ,, co się spodoba''? Ja kompletnie nie mam do tego głowy
Właśnie, jakie macie kolory płytek w łazienkach ? Jakie kolorystyki ? Bo mi się podobają szarosci + biel ale boję się , że będzie za zimny kolorZNowu brązy, kremy, mam wrażenie , że wszędzie pełno tego..