X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kuleczka777 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Repose sorki że wczoraj nie wrzuciłam, ale brakło mi czasu

Masz linka http://pytanienasniadanie.tvp.pl/24074096/bunt-trzylatka-jak-sobie-z-nim-radzic

Repose lubi tę wiadomość

f2w3skjoxrbw67ni.png

Widzimy się 29.02 :)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kuleczka : *

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny za info :) będę bardziej sie wsłuchiwać w siebie. Ja to jestem w ogole czlowiek ADHD wiec ciezko mi usiedziec na tylku, krotkie drzemki i potem latam po chacie z odkurzaczem i takie tam :) wymyslam sobie rzeczy. w przyszlym tyg 25 lutego mam o 18.40 druga wizyte usg prenat. ciekawe co tam sie dzieje :)

Helen, smerfetkaa lubią tę wiadomość

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeeju dziewczyny jak mi dziś pięknie biszkopt urósł :) aż nie wierzę :) a już myślałam, że w tej ciąży to mi nic nie wyjdzie :P
    piekę torta na niedzielę, bo mój R ma urodzinki.
    a w poniedziałek wizyta :) podjem torta, może mały rozłoży w końcu nogi i pokaże co tam ma, bo jestem chyba tu jedyna, która płci nie zna jeszcze hehehe

a na ból gardła, jak by ktoś potrzebował polecam TANTUM VERDE ten do psikania, bardzo mi pomaga.
    wcinam też tabletki prenalen gardło, ale jakieś takie nie smaczne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:22

beatas, Paula222, Repose, Helen, Helenucha Klucha, smerfetkaa, Kaja, evus, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, lepiej poznać później niz nakupić ubranek pod daną płeć, a tu niespodzianka, jak było u kilku z nas:D

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed chwila zrobilam sobie cwiczenia dla kobiet w ciazy z YouTube i jak teraz skonczylam to malutka tak skacze w brzuchu i tak kopie jakby pytala : Ej ty kurde co to mialo byc?!

Madzia jak chcesz poczuc ruchy to tez to sprawdz moze u ciebie tez zadziala :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 15:40

kirys, kuleczka777, smerfetkaa, Paula222, MADZIA 87, evus, Helenucha Klucha, JajkoNiespodzianka, Dorjana lubią tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja też już mocno czuje ruchy małego :) Teraz się trochę uspokoił :)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami nie czuje ruchów przez pół dnia, ale jak położę się na plecach albo na lewym boku to wystarczy, że wsłucham się i moje maleństwo daje o sobie znać :-) Pomaga tez coś słodkiego.
    Czasami jest tak aktywny, że czuje nawet jak chodzę.
    Intensywność wyczuwanych przez nas ruchów zależy od tego jak się maleństwo ułoży.

Nasze emocje też wpływają na ich aktywność.

Ostatnio miałam strasznego doła bo pokłóciłam się z mężem i przez cały dzień nie czułam Szymka i jeszcze bardziej mnie to martwiło. a gdy emocje już opadły to i Szymek zaczął szaleć w brzuszku, dlatego wierze, że nasze emocje bardzo wpływają na nasze maluszki. więc doszłam do wniosku, że nie ma co się przejmować pierdołami i zacząć myśleć bardziej pozytywnie.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Nie martw się, ruchy to sprawa indywidualna... Moj gin był w szoku, że czuję już od 18t mimo łożyska na przedniej ścianie:) tłumaczył, że to pewnie dlatego, że bardzo szczupła jestem (raczej byłam!!).. Na początku najlepiej czułam leżąc na plecach rano i wieczorem.. Dobrze jest też zjeść coś słodkiego:) teraz to mała buszuje nawet jak chodze! Mąż najbardziej lubi noc, jak już zasnę, twierdzi, że mega mocne kopniaki wtedy dostaje:D

Ja też mam łożysko na przedniej ścianie i też w 18tc już czułam mojego boksera :-) ,a szczupła nie byłam sesesese ps i nie jestem hihi

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose u mnie ćwiczenia sprawiają wręcz odwrotnie :) U Jasia cisza jak makiem zasiał, ale chyba takie bujanki go usypiają :D

madziak hehe ale długo trzyma Cię w niepewności :D Ciekawe kto tam mieszka w Twoim brzuszku :)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Dziewczyny przed chwila zrobilam sobie cwiczenia dla kobiet w ciazy z YouTube i jak teraz skonczylam to malutka tak skacze w brzuchu i tak kopie jakby pytala : Ej ty kurde co to mialo byc?!

Madzia jak chcesz poczuc ruchy to tez to sprawdz moze u ciebie tez zadziala :p

wlasnie przegladalam cwiczenia i zaraz pojde hihih masz jakaś fajna stronke? ja na youtube znalazlam taka laske ktora chyba w Stanach mieszka, jest Polką i sama w ciąży i pokazywala fajne cwiczenia.

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od 4 dni ruchy strasznie opadły :( nawet jak leżę to muszę się wysilic żeby fo poczuć.. nie wiem czemu do tej pory fikal jak szalony a teraz praktycznie nic :/
    raz na jakiś czas.. czy leżę.czy siedzę to cisza :(

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane,

Na 18.30 jadę na usg i mam nadzieję obejrzeć Córcie z każdej strony :) Oby tym razem wszystko pokazała.

Jutro rano idę na test obciążenia glukozą. Wiem, że niektóre z Was są już po tym badaniu. Czy dzień przed odżywiałyście się jakoś specjalnie? Można jest słodycze? Przed usg chciałam wciągnąć coś słodkiego, żeby Mała bardziej fikała :)

myszaaa, Helenucha Klucha, Misia15, Paula222, dais, beatas lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia 87 moja po tym dzis szalala https://www.youtube.com/watch?v=04tNOBOq44g

Paula bo twoj maluszek jest przyzwyczajony :p

Mysza nie martw sie moze dzidzius juz wiekszy i temu mniej ..

MiliVanili powodzenia na wizycie :) ja nie musze jesc nic slodkiego bo ginekolog dziala na moja mala jak plachta na byka :p

Paula222 lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Maly szaleje najwiecej wieczorem. po cwiczeniach spi, normalnie jakby sam musial cwiczyc ;)

i zapisalam sie do szkoly rodzenia :) starujemy 14 marca :)

a w ogole to spie dzis po prostu. chyba przez pogode :( w Lodzi caly dzien cos pada, jakis snieg z deszczem. fuj

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    JajkoNiespodzianka masz rację, nie wzięłam pod uwagę konieczności lotu do Polski pod koniec ciąży. Gratulacje z powodu nowego mieszkania :) wiem jakie to ekscytujące, bo kupowałam mieszkanie w ubiegłym roku. Gołe ściany czyli od dewelopera?

Tak :) Same kaloryfery :) Ale po dzisiejszym dniu mamy już funkcjonujący prąd i zamontowane 3 żarówki <3 Hahaha :) Ale jedziemy ostro do przodu (byliśmy na zakupach) :D

Andzia SM wrote:
    Jajkoniespodzinka gratuluje kluczy :) Pamiętam jak rok temu My się urządzaliśmy juz w swoim mieszkaniu :) Duzo pracy ale jednak cieszy :) A teraz już rok Nam mija jak się wprowadzilismy :) Remont 3 miesiace ale robił wszytsko sam mój Mąż z Tesciem jak wolne w pracy mieli.

Mój mąż póki co będzie działał w pojedynkę, ale ma dużo urlopu. Ja jestem mózgiem od kolorów i wystroju :)

Fairy, cieszę się że wyniki super!
    Dais, bądź dobrej myśli!
    madziak2202 - ja miałam pzepisane właśnie Tantum, Propolki i syrop prawoślazowy za 3 zł.
    Paula222 - będziemy się mentalnie wspierać wzajemnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 17:34

Paula222 lubi tę wiadomość

• fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła w ciąży ubytki w zębach? Byłam dziś na czyszczeniu ząbków i mam jeden ubytek, nie jakiś bardzo dramatyczny, ale dobrze by było go zrobić jeszcze w trakcie ciąży, najlepiej do końca II trymestru. Korzystałyście ze zwykłego znieczulenia czy tego bez adrenaliny?

9ewns65gxjq3gces.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was robiła w ciąży ubytki w zębach? Byłam dziś na czyszczeniu ząbków i mam jeden ubytek, nie jakiś bardzo dramatyczny, ale dobrze by było go zrobić jeszcze w trakcie ciąży, najlepiej do końca II trymestru. Korzystałyście ze zwykłego znieczulenia czy tego bez adrenaliny?

Ja w I trymestrze miałam kanałowe bo miałam zapalenie zęba, z tego co mi wiadomo to można robić i my dawali jakieś ,,czyste'' znieczulenie... W marcu znów idę na czyszczenie kanałów i wymianę opatrunku :)

Jajko duży macie metraż? Jakiś styl mieszkania preferujecie czy ,, co się spodoba''? Ja kompletnie nie mam do tego głowy ;)

Właśnie, jakie macie kolory płytek w łazienkach ? Jakie kolorystyki ? Bo mi się podobają szarosci + biel ale boję się , że będzie za zimny kolor :) ZNowu brązy, kremy, mam wrażenie , że wszędzie pełno tego..

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • evus Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fairy_tale ja mialam robionego jednego zeba ale na szczescie bez znieczulenia bo ubytek byl malutki. wiec moze i u Ciebie sie uda

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robiłąm 2 ubytki nie duże ale ze znieczuleniem. Dentystka twierdziła że nie ma przeciwskazań do znieczylenia i zapewniła że Dzidziusiowi nic nie będzie (chodze stale to jednej dentystki więc wie że ani nie mam uczuleń itp) :)

l22nzbmhf5ftteff.png
‹‹ 929 930 931 932 933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ