Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
miluszka wrote:Dziewczyny nie mam nawet jak Was nadrobić od wczoraj a to przez zepsuty komputer, pół godziny siedzę i próbuję napisać post, już mam mega wku*** przez to. Chyba się zawirusował, mąż wczoraj próbował go zrobić ale chyba będzie kończył dziś lub jutro po pracy a pisanie z telefonu mnie dobija i męczy. Napiszę tylko Wam szybko a nadrobię jak będzie zrobiony komp, byłam wczoraj u neurologa, dostałam skierowanie na rezonans ale dopiero po rozwiązaniu mam na niego jechać i tak mam się umówić. A z leków dostałam Relanium 2 mg na te bóle głowy i tak się zastanawiam czy nie będę po nim chodziła o ścianach
przepisał to bo mówi że jest bezpieczny w ciąży a może lepiej zadziałać niż apap. Pod koniec ciąży do kontroli i jeśli bóle się nie wyciszą to wskazanie do cc. No i się zaczęło myślenie o cc bo ból głowy podczas porodu i dolegliwości z tym związane takie jak ciemno przed oczami i to pulsowanie (migreniczki wiedzą o czym piszę) raczej nie dam rady. Nie wiem w ogóle jak mam mojej gin o tym powiedzieć, Dziewczyny jak to było u Was Jak zareagowali Wasi lekarze na wieść o wskazaniu do cesarki? Ciekawa jestem co moja powie. Jadę dziś po wyniki do szpitala, to dam Wam znać co i jak u mnie! A nadrobię jak będzie sprawny komp!
Relanium?? Kurde bałabym się brać w ciąży mimo wszystko. Jak byłam teraz u neurologa, co mi wypisał wskazanie do CC to pytalam go jak mam sobie radzić z bólami głowy w ciąży i powiedział, że najlepiej nic nie brać, nawet apapu, bo on mało pomaga. Zimne okłady i tyleEwentualnie akupunkutra, ale powiedział, że to trzeba trafić na naprawde dobrego fachowaca w tej dziedzinie
Magda34
-
Miluszka- mój na sam fakt, że chcę cesarkę zareagował ok mimo że jako takich typowych wskazań nie ma, więc myślę, że Twoim w przypadku, gdy są wyraźne wskazania nie będzie nic marudził. W końcu tu chodzi o Twoje bezpieczeństwo i maluszka
Ja dziewczyny później ubranka córki prałam w Persilu płynie do prania, bo inne płyny/proszki nie dawały rady z niektórymi plamami i też nic jej nie było (potem jeszcze stosowałam płyny do płukania tkanin Sensitive). Z tymże za każdym razem obowiązkowo podwójne płukanie no i później prasowanie.
A właśnie sprawdzałyście zapachy??? Słyszałam, że Lovela cudnie pachnie, za to Jelp średnio, ale sama jeszcze nie sprawdzałamWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:07
miluszka lubi tę wiadomość
-
Miluszka moj jest wrednym trolem i mimo tego ze pierwszy moj porod to byla cesarka to cos mruczy ze jak wszystko bedzie dobrze to naturalnie ,pewnie nie jego macica moze peknac i to nie on sie wykrwawi to mozemy probowac : p
Paula ja tez dzisiaj kiepsko spalam i nic mi sie nie chce ,a u mlodego kolejny dzien buntu i wrzaskow tym razem poszlo o skarpetki
Ansad wydaje mi sie ze starczylo by raz bo prasowanie powinno zabic bakterie..
Pati nie przejmuj sie debilnymi zartami po porodzie to ty sie bedziesz smiac na macierzynskim :p
miluszka lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Ja ubranka wyprałam w proszku i płynie Dzidziuś, chyba najbardziej podoba mi się jego zapachUbranka z lumpexu wyprałam 2-krotnie.
Mi zaczął dolegać ból odcinka lędźwiowego, najgorzej jest w nocy.Chyba muszę troszkę zacząć ćwiczyć. Brzuszek rośnie i obciążenie na kręgosłup jest coraz większe
Miłego dnia!
-
Piszecie o zapachu płynu - a nie jest tak, że lepiej, żeby był bezwonny? Na sam początek?
miluszka a co Ty się martwisz reakcją? W ogóle o tym nie myśl, oświadcz, że jest wskazanie i tylePamiętaj, że oni są dla nas, nie my dla nich, o!
Helenucha Klucha, ansad, miluszka lubią tę wiadomość
-
Hej,witam sie w 24 tyg!
Mi kolezanka doradzila zeby przez pierwsze pol roku prac lovelli , pozniej juz normalnie w zwyklym. Wczoraj zapisalam sie do szkoly rodzenia za tydzien pierwsze spotkanie. Jestem ciekawa jak bedzie ,dodatkowo plus ze jest darmowe wiec nic nie trace i moge wybierac sobie zajecia , ktore chce. Ponoc fajne sa z jogi , chyba sie skusze, zobaczymy.
Repose, Helenucha Klucha, Helen, Kaja lubią tę wiadomość
-
czesc dziewczyny, miłego dnia
zaraz jedziemy na wizyte
ubranek nie pluczcie w komercyjnych płynach bo uczulają chyba ze macie jakies płyny bio
jak najbardziej 2xpłukanie
i bron boze nie pierzcie w proszkach persil, sa strasznie zrące, wystarczy cos w nich wyprac recznie i widac efekt na rękach, a co dopiero taki dzidzius.
w sklepach ze zdrową zywnoscia tez dostaniecie bio proszki i bio płyny, lub taniej mozna zamowic na necie.
co do płatków nie wypowiem się, nie prałam w nich nigdy.
na wieksze plamy super jest mydełko odplamiające, juz nie raz z niego korzystałam i o wiele lepsze niz trzymanie na plamie mocnego proszku.
Pozdrawiam i uciekam :* zobaczyc moje babeRepose, Helenucha Klucha, madziak2202, cass, Kaja, Andzia SM, evus lubią tę wiadomość
-
Witam i ja
czytam o płynach i wiecie co- dla mnie to już mało istotna kwestia. Synka ubrania prałam przez kilka miesięcy w Loveli albo Dzidziusiu. Większość ubranek miałam z lumpeksów i nie gotowałam ich ani nie cudowałam. Normalnie jak inne ubrana. Przy prasowaniu wszystkie bakterie się pozabijają. Potem już jak był troszkę większy zaczęłam prać w Naszym proszku. Tylko nie płukałam w Lenorze, bo mały od niego dostał wysypki mimo, iż był z tych SENSITIVE. W najgorszym wypadku wyskoczy kilka pryszczyków. Ja nie popadam w paranoję i teraz też popiorę wszystkie ubranka raz w jakimś dzisiusiowym, a jak już Maluch skończy kilka miesięcy zacznę próbować z normalnym proszkiem. Plamy zawsze, ale to zawsze moczyłam w Vanishu i potem do prania. Nigdy nie zdarzyło się, żeby plama nie zeszła. A co do zmiany proszku na dorosły to nie przedłużajcie tego, bo zbyt długie używanie dziecięcych może spowodować, że potem skóra przyzwyczai się do delikatnych i zawsze już będzie wysypka przy normalnym proszku.
-
AAAAA! No i dzwoniła dziś Pani z IMiD z wynikami szczegółowymi chromosomów i również pod względem ubytków, wad nie ma żadnych podejrzeń, wszystko jest ok. Zostało tylko echo serca płodu za 3 tyg i mam nadzieję, że też wyjdzie prawidłowe
madziak2202, Helenucha Klucha, Repose, Helen, dais, SShape, Andzia SM, Pazur_, Hania222, ansad, fairy_tale, kirys, jakka, evus lubią tę wiadomość
-
Miluszka, a poprosiłas, żeby neurolog wypisał Ci jakiś świstek, że zaleca cc? Mnie ginekolog sam prosił o konsultację ze specjalistą, bo stwierdził, że raczej nie będę mogła rodzić sn i mówił, żeby w razie czego neurolog to napisał.. Pokazałam to ginowi na wizycie i kazał pilnować tej karteczki i mieć ją przy sobie, bo jest wazna.. Przy przyjęciu do szpitala mam ja pokazac, w karcie ciąży tez mam napisane "do cc"..
Helen, Sshape, powodzenia na wizytach!
Czyli tylko płyn do prania a płynu do płukania już nie? -
ma_rka wrote:beatas dajcie znać jak QUINNY MOODD, bo też bardzo się nad nim zastanawiam. Albo na X LANDER XA. Ten czarny z białą ramą tez mi się bardzo podoba
tylko ciekawe jak czarny pod wypływem słońca, czy nie pojaśnieje.
Super, że wszystko jest ok!!
Jak dojdzie, to dam znaćco do koloru to pytałam Panią czy lepiej szary czy czarny i powiedziała mi, że czarny jak jest non stop wystawiony na słońce to zdarzyło się, że zblaknął daszek, ale teraz jest dożywotnia gwarancja quinny i bez problemu taki daszek wymieniali;) podobnie jak komuś się porysował stelaż.. Generalnie mówiła, że wszystko można reklamować
-
Hej
dawno mnie nie było i ciężko was nadrobić
w zeszłym tygodniu byliśmy 2raz na USG połówkowym i z serduszkiem wszystko wporządkuPan doktor potwierdził będzie CHŁOPAK
i chyba przyzwyczaiłam się do imienia SZYMON
dopiero w przyszłym tyg idę na glukoze czekam aż mąż zacznie urlop bo nie chcę iść sama. mierzę cukier w domu glukometrem i narazie cukier jest ok.
Ciuszki z lumpeksu wyprałam w proszku i płynie do płukania Dzidziuś, piękny zapach i rozsądna cena
Gratuluję udanych wizyt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 17:56
Helenucha Klucha, madziak2202, evus, Helen, dais, Repose, beatas, Magda34, Kaja, oldżi, Andzia SM, Hania222, ansad, fairy_tale, Melissa84, kirys lubią tę wiadomość