X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dziewczyny nie mam nawet jak Was nadrobić od wczoraj a to przez zepsuty komputer, pół godziny siedzę i próbuję napisać post, już mam mega wku*** przez to. Chyba się zawirusował, mąż wczoraj próbował go zrobić ale chyba będzie kończył dziś lub jutro po pracy a pisanie z telefonu mnie dobija i męczy. Napiszę tylko Wam szybko a nadrobię jak będzie zrobiony komp, byłam wczoraj u neurologa, dostałam skierowanie na rezonans ale dopiero po rozwiązaniu mam na niego jechać i tak mam się umówić. A z leków dostałam Relanium 2 mg na te bóle głowy i tak się zastanawiam czy nie będę po nim chodziła o ścianach ;-) przepisał to bo mówi że jest bezpieczny w ciąży a może lepiej zadziałać niż apap. Pod koniec ciąży do kontroli i jeśli bóle się nie wyciszą to wskazanie do cc. No i się zaczęło myślenie o cc bo ból głowy podczas porodu i dolegliwości z tym związane takie jak ciemno przed oczami i to pulsowanie (migreniczki wiedzą o czym piszę) raczej nie dam rady. Nie wiem w ogóle jak mam mojej gin o tym powiedzieć, Dziewczyny jak to było u Was Jak zareagowali Wasi lekarze na wieść o wskazaniu do cesarki? Ciekawa jestem co moja powie. Jadę dziś po wyniki do szpitala, to dam Wam znać co i jak u mnie! A nadrobię jak będzie sprawny komp!

Relanium?? Kurde bałabym się brać w ciąży mimo wszystko. Jak byłam teraz u neurologa, co mi wypisał wskazanie do CC to pytalam go jak mam sobie radzić z bólami głowy w ciąży i powiedział, że najlepiej nic nie brać, nawet apapu, bo on mało pomaga. Zimne okłady i tyle :/ Ewentualnie akupunkutra, ale powiedział, że to trzeba trafić na naprawde dobrego fachowaca w tej dziedzinie

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania to w pierwszej ciąży prałam w Lovelli i teraz też bede :) Jak mała skończyła pół roku przeszłam na normalne proszki typu persil czy vizir ale sensitive

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka- mój na sam fakt, że chcę cesarkę zareagował ok mimo że jako takich typowych wskazań nie ma, więc myślę, że Twoim w przypadku, gdy są wyraźne wskazania nie będzie nic marudził. W końcu tu chodzi o Twoje bezpieczeństwo i maluszka :)

Ja dziewczyny później ubranka córki prałam w Persilu płynie do prania, bo inne płyny/proszki nie dawały rady z niektórymi plamami i też nic jej nie było (potem jeszcze stosowałam płyny do płukania tkanin Sensitive). Z tymże za każdym razem obowiązkowo podwójne płukanie no i później prasowanie.

A właśnie sprawdzałyście zapachy??? Słyszałam, że Lovela cudnie pachnie, za to Jelp średnio, ale sama jeszcze nie sprawdzałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:07

miluszka lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka moj jest wrednym trolem i mimo tego ze pierwszy moj porod to byla cesarka to cos mruczy ze jak wszystko bedzie dobrze to naturalnie ,pewnie nie jego macica moze peknac i to nie on sie wykrwawi to mozemy probowac : p

Paula ja tez dzisiaj kiepsko spalam i nic mi sie nie chce ,a u mlodego kolejny dzien buntu i wrzaskow tym razem poszlo o skarpetki :)

Ansad wydaje mi sie ze starczylo by raz bo prasowanie powinno zabic bakterie..

Pati nie przejmuj sie debilnymi zartami po porodzie to ty sie bedziesz smiac na macierzynskim :p

miluszka lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Ja ubranka wyprałam w proszku i płynie Dzidziuś, chyba najbardziej podoba mi się jego zapach :) Ubranka z lumpexu wyprałam 2-krotnie.

Mi zaczął dolegać ból odcinka lędźwiowego, najgorzej jest w nocy.Chyba muszę troszkę zacząć ćwiczyć. Brzuszek rośnie i obciążenie na kręgosłup jest coraz większe :(

Miłego dnia!

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciuszki z lumpka prałam w 90stopniach z persilem płynem zwykłym i podwójne płukanie. W maju wszystko wypiorę jeszcze raz ale już normalnie wg metek w płatkach mydlanych bez płynu do płukania tylko podwójna woda i prasowanie.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • cass Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o zapachu płynu - a nie jest tak, że lepiej, żeby był bezwonny? Na sam początek?

miluszka a co Ty się martwisz reakcją? W ogóle o tym nie myśl, oświadcz, że jest wskazanie i tyle :) Pamiętaj, że oni są dla nas, nie my dla nich, o! :):)

Helenucha Klucha, ansad, miluszka lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witam sie w 24 tyg!
    Mi kolezanka doradzila zeby przez pierwsze pol roku prac lovelli , pozniej juz normalnie w zwyklym. Wczoraj zapisalam sie do szkoly rodzenia za tydzien pierwsze spotkanie. Jestem ciekawa jak bedzie ,dodatkowo plus ze jest darmowe wiec nic nie trace i moge wybierac sobie zajecia , ktore chce. Ponoc fajne sa z jogi , chyba sie skusze, zobaczymy.

Repose, Helenucha Klucha, Helen, Kaja lubią tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, miłego dnia
    zaraz jedziemy na wizyte
    ubranek nie pluczcie w komercyjnych płynach bo uczulają chyba ze macie jakies płyny bio
    jak najbardziej 2xpłukanie
    i bron boze nie pierzcie w proszkach persil, sa strasznie zrące, wystarczy cos w nich wyprac recznie i widac efekt na rękach, a co dopiero taki dzidzius.
    w sklepach ze zdrową zywnoscia tez dostaniecie bio proszki i bio płyny, lub taniej mozna zamowic na necie.
    co do płatków nie wypowiem się, nie prałam w nich nigdy.
    na wieksze plamy super jest mydełko odplamiające, juz nie raz z niego korzystałam i o wiele lepsze niz trzymanie na plamie mocnego proszku.
    Pozdrawiam i uciekam :* zobaczyc moje babe

Repose, Helenucha Klucha, madziak2202, cass, Kaja, Andzia SM, evus lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny. Jadę na 12 na wizytę, niestety taką bez usg:( Ale dowiem się co dalej z tym moim cukrem, no i posłucham sobie serduszka:)

Helenucha Klucha, Helen, Andzia SM, evus lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje miasto jest akurat przy granicy niemieckiej więc ja generalnie płyny do prania i płukania kupuję tam i są generalnie ok (płyny pięknie pachną :) )

Cass- pewnie, że lepiej bezwonny, ale i tak one mają ponoć swój zapach.

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :) czytam o płynach i wiecie co- dla mnie to już mało istotna kwestia. Synka ubrania prałam przez kilka miesięcy w Loveli albo Dzidziusiu. Większość ubranek miałam z lumpeksów i nie gotowałam ich ani nie cudowałam. Normalnie jak inne ubrana. Przy prasowaniu wszystkie bakterie się pozabijają. Potem już jak był troszkę większy zaczęłam prać w Naszym proszku. Tylko nie płukałam w Lenorze, bo mały od niego dostał wysypki mimo, iż był z tych SENSITIVE. W najgorszym wypadku wyskoczy kilka pryszczyków. Ja nie popadam w paranoję i teraz też popiorę wszystkie ubranka raz w jakimś dzisiusiowym, a jak już Maluch skończy kilka miesięcy zacznę próbować z normalnym proszkiem. Plamy zawsze, ale to zawsze moczyłam w Vanishu i potem do prania. Nigdy nie zdarzyło się, żeby plama nie zeszła. A co do zmiany proszku na dorosły to nie przedłużajcie tego, bo zbyt długie używanie dziecięcych może spowodować, że potem skóra przyzwyczai się do delikatnych i zawsze już będzie wysypka przy normalnym proszku.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas dajcie znać jak QUINNY MOODD, bo też bardzo się nad nim zastanawiam. Albo na X LANDER XA. Ten czarny z białą ramą tez mi się bardzo podoba :) tylko ciekawe jak czarny pod wypływem słońca, czy nie pojaśnieje.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAA! No i dzwoniła dziś Pani z IMiD z wynikami szczegółowymi chromosomów i również pod względem ubytków, wad nie ma żadnych podejrzeń, wszystko jest ok. Zostało tylko echo serca płodu za 3 tyg i mam nadzieję, że też wyjdzie prawidłowe :)

madziak2202, Helenucha Klucha, Repose, Helen, dais, SShape, Andzia SM, Pazur_, Hania222, ansad, fairy_tale, kirys, jakka, evus lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, a poprosiłas, żeby neurolog wypisał Ci jakiś świstek, że zaleca cc? Mnie ginekolog sam prosił o konsultację ze specjalistą, bo stwierdził, że raczej nie będę mogła rodzić sn i mówił, żeby w razie czego neurolog to napisał.. Pokazałam to ginowi na wizycie i kazał pilnować tej karteczki i mieć ją przy sobie, bo jest wazna.. Przy przyjęciu do szpitala mam ja pokazac, w karcie ciąży tez mam napisane "do cc"..

Helen, Sshape, powodzenia na wizytach!

Czyli tylko płyn do prania a płynu do płukania już nie?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka- super że wszystko jest ok :) :) :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    beatas dajcie znać jak QUINNY MOODD, bo też bardzo się nad nim zastanawiam. Albo na X LANDER XA. Ten czarny z białą ramą tez mi się bardzo podoba :) tylko ciekawe jak czarny pod wypływem słońca, czy nie pojaśnieje.

Super, że wszystko jest ok!! <3

Jak dojdzie, to dam znać;) co do koloru to pytałam Panią czy lepiej szary czy czarny i powiedziała mi, że czarny jak jest non stop wystawiony na słońce to zdarzyło się, że zblaknął daszek, ale teraz jest dożywotnia gwarancja quinny i bez problemu taki daszek wymieniali;) podobnie jak komuś się porysował stelaż.. Generalnie mówiła, że wszystko można reklamować;)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie boli gardło :( co tu poradzić :(

dqpri09kir2ck4nc.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) dawno mnie nie było i ciężko was nadrobić :-)
    w zeszłym tygodniu byliśmy 2raz na USG połówkowym i z serduszkiem wszystko wporządku :-) Pan doktor potwierdził będzie CHŁOPAK :-) i chyba przyzwyczaiłam się do imienia SZYMON :)

dopiero w przyszłym tyg idę na glukoze czekam aż mąż zacznie urlop bo nie chcę iść sama. mierzę cukier w domu glukometrem i narazie cukier jest ok.

Ciuszki z lumpeksu wyprałam w proszku i płynie do płukania Dzidziuś, piękny zapach i rozsądna cena :-)

Gratuluję udanych wizyt :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 17:56

Helenucha Klucha, madziak2202, evus, Helen, dais, Repose, beatas, Magda34, Kaja, oldżi, Andzia SM, Hania222, ansad, fairy_tale, Melissa84, kirys lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno quinny jest z materiałów uv, więc nie powinien blaknąc.

feegu6l.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ