X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miluszka wrote:
    Dziewczyny nie mam nawet jak Was nadrobić od wczoraj a to przez zepsuty komputer, pół godziny siedzę i próbuję napisać post, już mam mega wku*** przez to. Chyba się zawirusował, mąż wczoraj próbował go zrobić ale chyba będzie kończył dziś lub jutro po pracy a pisanie z telefonu mnie dobija i męczy. Napiszę tylko Wam szybko a nadrobię jak będzie zrobiony komp, byłam wczoraj u neurologa, dostałam skierowanie na rezonans ale dopiero po rozwiązaniu mam na niego jechać i tak mam się umówić. A z leków dostałam Relanium 2 mg na te bóle głowy i tak się zastanawiam czy nie będę po nim chodziła o ścianach ;-) przepisał to bo mówi że jest bezpieczny w ciąży a może lepiej zadziałać niż apap. Pod koniec ciąży do kontroli i jeśli bóle się nie wyciszą to wskazanie do cc. No i się zaczęło myślenie o cc bo ból głowy podczas porodu i dolegliwości z tym związane takie jak ciemno przed oczami i to pulsowanie (migreniczki wiedzą o czym piszę) raczej nie dam rady. Nie wiem w ogóle jak mam mojej gin o tym powiedzieć, Dziewczyny jak to było u Was Jak zareagowali Wasi lekarze na wieść o wskazaniu do cesarki? Ciekawa jestem co moja powie. Jadę dziś po wyniki do szpitala, to dam Wam znać co i jak u mnie! A nadrobię jak będzie sprawny komp!

Relanium?? Kurde bałabym się brać w ciąży mimo wszystko. Jak byłam teraz u neurologa, co mi wypisał wskazanie do CC to pytalam go jak mam sobie radzić z bólami głowy w ciąży i powiedział, że najlepiej nic nie brać, nawet apapu, bo on mało pomaga. Zimne okłady i tyle :/ Ewentualnie akupunkutra, ale powiedział, że to trzeba trafić na naprawde dobrego fachowaca w tej dziedzinie

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Magda34 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania to w pierwszej ciąży prałam w Lovelli i teraz też bede :) Jak mała skończyła pół roku przeszłam na normalne proszki typu persil czy vizir ale sensitive

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka- mój na sam fakt, że chcę cesarkę zareagował ok mimo że jako takich typowych wskazań nie ma, więc myślę, że Twoim w przypadku, gdy są wyraźne wskazania nie będzie nic marudził. W końcu tu chodzi o Twoje bezpieczeństwo i maluszka :)

Ja dziewczyny później ubranka córki prałam w Persilu płynie do prania, bo inne płyny/proszki nie dawały rady z niektórymi plamami i też nic jej nie było (potem jeszcze stosowałam płyny do płukania tkanin Sensitive). Z tymże za każdym razem obowiązkowo podwójne płukanie no i później prasowanie.

A właśnie sprawdzałyście zapachy??? Słyszałam, że Lovela cudnie pachnie, za to Jelp średnio, ale sama jeszcze nie sprawdzałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 10:07

miluszka lubi tę wiadomość

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka moj jest wrednym trolem i mimo tego ze pierwszy moj porod to byla cesarka to cos mruczy ze jak wszystko bedzie dobrze to naturalnie ,pewnie nie jego macica moze peknac i to nie on sie wykrwawi to mozemy probowac : p

Paula ja tez dzisiaj kiepsko spalam i nic mi sie nie chce ,a u mlodego kolejny dzien buntu i wrzaskow tym razem poszlo o skarpetki :)

Ansad wydaje mi sie ze starczylo by raz bo prasowanie powinno zabic bakterie..

Pati nie przejmuj sie debilnymi zartami po porodzie to ty sie bedziesz smiac na macierzynskim :p

miluszka lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Ja ubranka wyprałam w proszku i płynie Dzidziuś, chyba najbardziej podoba mi się jego zapach :) Ubranka z lumpexu wyprałam 2-krotnie.

Mi zaczął dolegać ból odcinka lędźwiowego, najgorzej jest w nocy.Chyba muszę troszkę zacząć ćwiczyć. Brzuszek rośnie i obciążenie na kręgosłup jest coraz większe :(

Miłego dnia!

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciuszki z lumpka prałam w 90stopniach z persilem płynem zwykłym i podwójne płukanie. W maju wszystko wypiorę jeszcze raz ale już normalnie wg metek w płatkach mydlanych bez płynu do płukania tylko podwójna woda i prasowanie.

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • cass Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie o zapachu płynu - a nie jest tak, że lepiej, żeby był bezwonny? Na sam początek?

miluszka a co Ty się martwisz reakcją? W ogóle o tym nie myśl, oświadcz, że jest wskazanie i tyle :) Pamiętaj, że oni są dla nas, nie my dla nich, o! :):)

Helenucha Klucha, ansad, miluszka lubią tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,witam sie w 24 tyg!
    Mi kolezanka doradzila zeby przez pierwsze pol roku prac lovelli , pozniej juz normalnie w zwyklym. Wczoraj zapisalam sie do szkoly rodzenia za tydzien pierwsze spotkanie. Jestem ciekawa jak bedzie ,dodatkowo plus ze jest darmowe wiec nic nie trace i moge wybierac sobie zajecia , ktore chce. Ponoc fajne sa z jogi , chyba sie skusze, zobaczymy.

Repose, Helenucha Klucha, Helen, Kaja lubią tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, miłego dnia
    zaraz jedziemy na wizyte
    ubranek nie pluczcie w komercyjnych płynach bo uczulają chyba ze macie jakies płyny bio
    jak najbardziej 2xpłukanie
    i bron boze nie pierzcie w proszkach persil, sa strasznie zrące, wystarczy cos w nich wyprac recznie i widac efekt na rękach, a co dopiero taki dzidzius.
    w sklepach ze zdrową zywnoscia tez dostaniecie bio proszki i bio płyny, lub taniej mozna zamowic na necie.
    co do płatków nie wypowiem się, nie prałam w nich nigdy.
    na wieksze plamy super jest mydełko odplamiające, juz nie raz z niego korzystałam i o wiele lepsze niz trzymanie na plamie mocnego proszku.
    Pozdrawiam i uciekam :* zobaczyc moje babe

Repose, Helenucha Klucha, madziak2202, cass, Kaja, Andzia SM, evus lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Cześć dziewczyny. Jadę na 12 na wizytę, niestety taką bez usg:( Ale dowiem się co dalej z tym moim cukrem, no i posłucham sobie serduszka:)

Helenucha Klucha, Helen, Andzia SM, evus lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje miasto jest akurat przy granicy niemieckiej więc ja generalnie płyny do prania i płukania kupuję tam i są generalnie ok (płyny pięknie pachną :) )

Cass- pewnie, że lepiej bezwonny, ale i tak one mają ponoć swój zapach.

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :) czytam o płynach i wiecie co- dla mnie to już mało istotna kwestia. Synka ubrania prałam przez kilka miesięcy w Loveli albo Dzidziusiu. Większość ubranek miałam z lumpeksów i nie gotowałam ich ani nie cudowałam. Normalnie jak inne ubrana. Przy prasowaniu wszystkie bakterie się pozabijają. Potem już jak był troszkę większy zaczęłam prać w Naszym proszku. Tylko nie płukałam w Lenorze, bo mały od niego dostał wysypki mimo, iż był z tych SENSITIVE. W najgorszym wypadku wyskoczy kilka pryszczyków. Ja nie popadam w paranoję i teraz też popiorę wszystkie ubranka raz w jakimś dzisiusiowym, a jak już Maluch skończy kilka miesięcy zacznę próbować z normalnym proszkiem. Plamy zawsze, ale to zawsze moczyłam w Vanishu i potem do prania. Nigdy nie zdarzyło się, żeby plama nie zeszła. A co do zmiany proszku na dorosły to nie przedłużajcie tego, bo zbyt długie używanie dziecięcych może spowodować, że potem skóra przyzwyczai się do delikatnych i zawsze już będzie wysypka przy normalnym proszku.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas dajcie znać jak QUINNY MOODD, bo też bardzo się nad nim zastanawiam. Albo na X LANDER XA. Ten czarny z białą ramą tez mi się bardzo podoba :) tylko ciekawe jak czarny pod wypływem słońca, czy nie pojaśnieje.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAA! No i dzwoniła dziś Pani z IMiD z wynikami szczegółowymi chromosomów i również pod względem ubytków, wad nie ma żadnych podejrzeń, wszystko jest ok. Zostało tylko echo serca płodu za 3 tyg i mam nadzieję, że też wyjdzie prawidłowe :)

madziak2202, Helenucha Klucha, Repose, Helen, dais, SShape, Andzia SM, Pazur_, Hania222, ansad, fairy_tale, kirys, jakka, evus lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miluszka, a poprosiłas, żeby neurolog wypisał Ci jakiś świstek, że zaleca cc? Mnie ginekolog sam prosił o konsultację ze specjalistą, bo stwierdził, że raczej nie będę mogła rodzić sn i mówił, żeby w razie czego neurolog to napisał.. Pokazałam to ginowi na wizycie i kazał pilnować tej karteczki i mieć ją przy sobie, bo jest wazna.. Przy przyjęciu do szpitala mam ja pokazac, w karcie ciąży tez mam napisane "do cc"..

Helen, Sshape, powodzenia na wizytach!

Czyli tylko płyn do prania a płynu do płukania już nie?

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Melissa84 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka- super że wszystko jest ok :) :) :)

xrotj6yxw9i27cok.png
    er3miei3xce51qrp.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    beatas dajcie znać jak QUINNY MOODD, bo też bardzo się nad nim zastanawiam. Albo na X LANDER XA. Ten czarny z białą ramą tez mi się bardzo podoba :) tylko ciekawe jak czarny pod wypływem słońca, czy nie pojaśnieje.

Super, że wszystko jest ok!! <3

Jak dojdzie, to dam znać;) co do koloru to pytałam Panią czy lepiej szary czy czarny i powiedziała mi, że czarny jak jest non stop wystawiony na słońce to zdarzyło się, że zblaknął daszek, ale teraz jest dożywotnia gwarancja quinny i bez problemu taki daszek wymieniali;) podobnie jak komuś się porysował stelaż.. Generalnie mówiła, że wszystko można reklamować;)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie boli gardło :( co tu poradzić :(

dqpri09kir2ck4nc.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) dawno mnie nie było i ciężko was nadrobić :-)
    w zeszłym tygodniu byliśmy 2raz na USG połówkowym i z serduszkiem wszystko wporządku :-) Pan doktor potwierdził będzie CHŁOPAK :-) i chyba przyzwyczaiłam się do imienia SZYMON :)

dopiero w przyszłym tyg idę na glukoze czekam aż mąż zacznie urlop bo nie chcę iść sama. mierzę cukier w domu glukometrem i narazie cukier jest ok.

Ciuszki z lumpeksu wyprałam w proszku i płynie do płukania Dzidziuś, piękny zapach i rozsądna cena :-)

Gratuluję udanych wizyt :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 17:56

Helenucha Klucha, madziak2202, evus, Helen, dais, Repose, beatas, Magda34, Kaja, oldżi, Andzia SM, Hania222, ansad, fairy_tale, Melissa84, kirys lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno quinny jest z materiałów uv, więc nie powinien blaknąc.

feegu6l.png
‹‹ 924 925 926 927 928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ