X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Helen bede wygladac jak prosiaczek a jeszcze w kwietniu ide na chrzest i trzeba by sie wbic w jakas sukienke mi pozostanie owiniecie sie przescieradlem :p Mnie cholera zawsze na noc ciagnie i zawsze polegne; ç

Jane ja nie powiem co wchlonelam przed chwila bo az mi glupio ale pociesze cie ze twoje paczki to przy tym nic wielkiego :) ;p w ciagu dwoch tygodni prawie 2kg utylam musze jakos zaczac sie kontrolowac ..

Pazur nie wylamuj sie z grupy i jedz :p
    Repose ja zaczełam się wazyc co parę dni i to na mnie działa, aby nie przeginać, bo mam skłonność do przybierania na wadze, juz mam taki organizm ze jak sobie pofolguję to waga szaleje. Jak widzę, ze waga idzie w górę, to robie sobie parę dni bez jakiś zbędnych zachciewajek.

feegu6l.png
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już się nie mogę doczekać aż Małżu skończy malować sypialnie i złożymy to łóżeczko i rozłoże posciel i wszystkie dodatki i w ogole dekoracja i oh i ah :) rozmarzyłam się :D

Repose, Kaja lubią tę wiadomość

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas daj koniecznie znac jak dojdzie wózek, jak wszystko bedzie ok, to tez zamawiam, ale chyba sie obejdzie u nas bez bazy i na pasy same będziemy przypinać :)
    ja wyczaiłam nowy kolor tego wózka na ten rok, mieszany.
    http://www.baby-dump.nl/index.php?page=product&id=97831&groep_id=7789&merk=42178
    ciekawe czy by mi taki zamówiła, bardzo chciałam szaro-biały ale teraz wiekszosc ma takie kolory z białą ramą, chodź mi się marzył ten kolor, ale tego tyle już jest ze się zastanawiam czy ten czy inny, bo w koncu pełno wózków z Adamexa jest w tej kolorystyce, a ja zawsze lubię mieć coś innego.

feegu6l.png
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaczął się remont więc biorę urlop na forum na parę dni. Najgorsze za nami bo tynki na klatce skute syf kiła i mogiła :/ wszystko pozatykane a wszędzie siwo :/ zaraz idę pod prysznic i spać bo padam :)
    Pocieszamy się że następny jakikolwiek remont za min 10 lat :D

Dobrej nocy <3

Kawokado, kuleczka777, evus lubią tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen na ciebie to dziala bo ty masz sile woli ;p moja ginie przy czekoladzie ^^

Ja kolejna wizyte mam 1 marca i nadal nikt mi nie wspomnial o glukozie .

Pati powodzenia przy remoncie :)

Kaja ja bym musiala powoli zaczac akcje pranie i sprzatanie ale moze jeszcze ktos to za mnie zrobi poczekam tak z tydzien :p

beatas lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose, kakao codziennie rano z janapkami z nutella lub na zmiane mleko z płatkami;P

Kasju, nieźle Ci to wychodzi! Brzuszek też już spory :)

Helen, pewnie, że dam znać, chociaż z tego, co widzę po komentarzach to miesiąc-półtorej trzeba czekać.. Widziałam te dwukolorowe, ale mi się strasznie biała rama podoba!

Pati, powodzenia! Mieszkać w domu podczas remontu to masakra.. Ale dacie radę:)
    Ps. Współczuję Ci nas potem nadrabiać:P

Repose lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie z białą ramą jest na ten rok nowy kolor natural delight
    http://www.quinnybaby.com/p-146481-quinny-moodd-stroller.aspx#!vID170124
    ciekawe jaka róznica byłaby w cenie?bo na pl stronie jest kolor grey gravel

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wspolczuje, ale za razem bedziecie mieli to z glowy :)
    Fajnie wyglada efekt po pomalowaniu tych szczebelkow :)
    Ostatnio mam zachcianki na slodycze i napoje gazowane. Dzisiaj pierwszy dzien od 4 kiedy udalo mi sie wytrwac bez gazowanego. Mam paranoje na temat wagi bo szczupla nie jestem (wrzucalam tu zdjecia wiec mozecie sie pocieszac :P) i waze sie codziennie. Ostatnio waga zaczela isc w gore i nawet przy diecie ktora mialam do 4 dni temu szla non stop do gory... Tydzien temu bylo 2,5 kg od poczatku ciazy a juz jest 3,5 kg. Az sie boje co bedzie dalej.
    Przez te folgowanie zgaga mnie co wieczor trzyma- dostaje kare od organizmu :P
    Repose u nas tez bylo ciezko z uzywaniem toalety, udalo nam sie nauczyc Olafa dzieki temu ze wzielismy 'urlop' od przedszkola na 2 tygodnie i juz po 2 dniach sam siadal na kibelek. Zdarza mu sie jeszcze w przedszkolu raz na kilka dni zapomniec podczas zabawy i zrobic siku pod siebie, ale juz nawet kupke robi do toalety, wiec cudowny sukces w ok miesiac. U nas podzialalo cos dziwnego: ogladanie jak dzieci ucza sie uzywania toalety na youtubie oraz bajki o sikaniu. Synek tak sie zafascynowal ze inne dzieci tak robia w telewizji ze tez chcial. Dodatkowo ma swoje toalete, bo mamy dwie lazienki wiec ma na stale dwa podesciki mniejszy i wiekszy (schodki) do kibelka i nakladke nalozona. Czuje sie dumny ze ma 'swoja' toalete, z nocnika nie chcial za bardzo korzystac.

Repose, Kawokado lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas ja ostatnio codziennie jadlam na sniadanie taka wieelka miske musli z miodem a przedwczoraj spojrzalam ze to cholerstwo ma 270 kalori w 5O gramach rozumiesz w takiej malej filizaneczce paskudne zdradzieckie musli od jutra nie podjadam slodyczy obiecuje tu uroczyscie bo jak sie zlamie to bedzie mi wstyd wam powiedziec :p :)

Dais nie pocieszyly mnie twoje zdjecie bo wygladam pulchniej :p a ty jeszcze masz figurke :)
    Nie znalazlam zadnej bajki o sikaniu tylko debilna piosenke i on jej nie chcial ogladac..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 21:48

beatas lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    własnie z białą ramą jest na ten rok nowy kolor natural delight
    http://www.quinnybaby.com/p-146481-quinny-moodd-stroller.aspx#!vID170124
    ciekawe jaka róznica byłaby w cenie?bo na pl stronie jest kolor grey gravel
    Ten natural delight był już wcześniej, bo widziałam go jak w listopadzie szukałam wózka:) mi się ten granat podoba, ale już trudno - zamówione:D musisz do niej napisać czy ściąga inne kolory;)

Helen lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose jest taka seria Nina musi siusiu. Dodatkowo my szukalismy jeszcze po angielsku i szwedzku. I tak najdziwniejsze dla mnie bylo jak po jakiejs przelaczylo sie na poradnik mamy jak nauczyc dziecko siku i to starszaka na tyle zafascynowalo ze ogladal 20 minutowa wypowiedz jakiejs kobitki o tym jak sadzac dziecko na nocnik i toalete po czym nagle stwierdzil ze on chce siku do toalety. Dzieci potrafia zaskoczyc :P
    Aaa i przypomnialam sobie, ze interesowaly go tez filmiki o tym jak inne dzieci robily siku do toalety, np cos w tym stylu https://www.youtube.com/watch?v=_OACu9cSeX8
    Figurke i wieeelkie dupsko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 21:54

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie po francusku szukalam i tylko ta piosenke znalazlam a taki durny tekst miala ze az sie za glowe zlapalam .

Dzieki za filmik sprobuje z tym jutro i dam ci znac jak poszlo :)

Jak zobaczysz moja dupe to pozbedziesz sie kompleksow ; *

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beatas wrote:
    Ten natural delight był już wcześniej, bo widziałam go jak w listopadzie szukałam wózka:) mi się ten granat podoba, ale już trudno - zamówione:D musisz do niej napisać czy ściąga inne kolory;)
    i jak on wyglądał?wpadał w beż?

feegu6l.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose bedziemy sie razem odchudzac po ciazy :) Razem razniej.
    Powodzenia i probuj rosnych rzeczy bo kazde dziecko jest inne i najwazniejsze nagradzaj jesli zrobi siku do toalety, mow jaka dumna jestes, jaki on juz duzy. Mozesz powiedziec ze bedzie super starszym bratem bo juz taki samodzielny jest etc. Lepiej probuj bez pieluszki, najwyzej bedzie trzeba prac ciuszki. I jak mu sie zdarzy na ziemie to wytlumacz od czego jest toaleta ale nie denerwuj sie ani nie krzycz bo on sie uczy :) Tylko nie wiem czy to jest najlepszy okres skoro sie buntuje, moze bezpieczniej zaczekac jakies 2-3 tygodnie az mu minie.

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje Dais i pewnie kilka dziewczyn do nas dolaczy to bedziemy sie nawzajem mobilizowac :)

A nie nasika na lozko , kanape itp? Czy mimo wszystko jakos instynktownie nasika chociaz na podloge jak nie bedzie mial tej pieluszki? Nie bedzie tez latwo mu jej nie zalozyc bo sam sie upomina i jak raz wyrzucilam brudna i zapomnialam mu zalozyc nowa to sam przyszedl z pampersem w raczce i na mnie nakrzyczal no bo rozumiesz jak tak glupiutka mama mogla zapomniec ;)

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sie lekko buntowal i na poczatku chcial pieluszke, ale dzialala gadka ze pieluszki sa dla malych dzieci a Ty przeciez jestes duzy, a wieksi chlopcy uzywaja majteczek tak jak mama i tata etc. Raz mu sie zdarzylo nasikac na mojego meza bo sie zapomnial, ale tak to na szczescie tylko podloga obrywala. Na poczatek probuj w domu tylko i jak wiesz ze jest zmeczony (u nas wieczor) to lepiej zaloz pieluche, bo zmeczone dziecko gorzej kotroluje. Na noc jeszcze pieluch uzywamy, dwie noce spal bez ale to malymi kroczkami. Mozesz tez sie z nim wybrac od sklepu po majteczki i pozwolic mu wybrac jakie chce to tez moze pomoc.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• beatas Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    i jak on wyglądał?wpadał w beż?
    Widziałam tylko na necie.. Na początku nawet nie zczaiłam, że to inny niż ten grey gravel:)

Repose, niestety nie na gwarancji, że oszczędzi meble:/

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na meza niech sika jak chce gorzej z kanapa ;p
    Poczekam kilka dni az mu przejdzie ta zlosc i bede probowac trzymajcie kciuki jak bede rzadziej na forum to znaczy ze czyszcze kanape i wietrze meza ;p ;)
    Beatas nie strasz mnie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 22:22

beatas, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest z praniem dzieciowych rzeczy? Dopiero się przymierzam do prania i prasowania ciuszków, ale nurtuje mnie jedna rzecz. Zawsze myślałam, że przynajmniej te pierwsze pranie musi iść w wysokiej temperaturze, nawet moja pralka w programie "Dziecięce" ma ustawione 95 stopni, natomiast na metkach wszytych w ciuszki (kupuję bawełniane) są zazwyczaj zalecenia prania w 30 czasem 40 stopniach. To nie będzie za mało? Boję się, że jak zacznę te ubranka gotować to mi się zbiegną ze dwa rozmiary...

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • cass Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e tam, dziewczyny, ja wczoraj na wizycie byłam pewna, że na wadze będzie w plusie mało, bo ta choroba, prawie nie jadłam i wyszło... 5 KG!!!! Przytyłam 5kg w ciągu miesiąca. Ja tego po sobie nie widzę. Serio. Mega duże piersi mi się zrobiły, brzuch też przybrał, a nic w udach i pupie. Lekarz nie widzi nic niepokojącego, więc i ja się nie przejmuję (póki co...).

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
‹‹ 922 923 924 925 926 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ