Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Repose wrote:Helen bede wygladac jak prosiaczek a jeszcze w kwietniu ide na chrzest i trzeba by sie wbic w jakas sukienke mi pozostanie owiniecie sie przescieradlem :p Mnie cholera zawsze na noc ciagnie i zawsze polegne; ç
Jane ja nie powiem co wchlonelam przed chwila bo az mi glupio ale pociesze cie ze twoje paczki to przy tym nic wielkiego;p w ciagu dwoch tygodni prawie 2kg utylam musze jakos zaczac sie kontrolowac ..
Pazur nie wylamuj sie z grupy i jedz :p -
Ja już się nie mogę doczekać aż Małżu skończy malować sypialnie i złożymy to łóżeczko i rozłoże posciel i wszystkie dodatki i w ogole dekoracja i oh i ah
rozmarzyłam się
Repose, Kaja lubią tę wiadomość
Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
2017-7tc💔 -
beatas daj koniecznie znac jak dojdzie wózek, jak wszystko bedzie ok, to tez zamawiam, ale chyba sie obejdzie u nas bez bazy i na pasy same będziemy przypinać
ja wyczaiłam nowy kolor tego wózka na ten rok, mieszany.
http://www.baby-dump.nl/index.php?page=product&id=97831&groep_id=7789&merk=42178
ciekawe czy by mi taki zamówiła, bardzo chciałam szaro-biały ale teraz wiekszosc ma takie kolory z białą ramą, chodź mi się marzył ten kolor, ale tego tyle już jest ze się zastanawiam czy ten czy inny, bo w koncu pełno wózków z Adamexa jest w tej kolorystyce, a ja zawsze lubię mieć coś innego.
-
U nas zaczął się remont więc biorę urlop na forum na parę dni. Najgorsze za nami bo tynki na klatce skute syf kiła i mogiła
wszystko pozatykane a wszędzie siwo
zaraz idę pod prysznic i spać bo padam
Pocieszamy się że następny jakikolwiek remont za min 10 lat
Dobrej nocyKawokado, kuleczka777, evus lubią tę wiadomość
-
Helen na ciebie to dziala bo ty masz sile woli ;p moja ginie przy czekoladzie ^^
Ja kolejna wizyte mam 1 marca i nadal nikt mi nie wspomnial o glukozie .
Pati powodzenia przy remoncie
Kaja ja bym musiala powoli zaczac akcje pranie i sprzatanie ale moze jeszcze ktos to za mnie zrobi poczekam tak z tydzien :pbeatas lubi tę wiadomość
-
Repose, kakao codziennie rano z janapkami z nutella lub na zmiane mleko z płatkami;P
Kasju, nieźle Ci to wychodzi! Brzuszek też już spory
Helen, pewnie, że dam znać, chociaż z tego, co widzę po komentarzach to miesiąc-półtorej trzeba czekać.. Widziałam te dwukolorowe, ale mi się strasznie biała rama podoba!
Pati, powodzenia! Mieszkać w domu podczas remontu to masakra.. Ale dacie radę
Ps. Współczuję Ci nas potem nadrabiać
Repose lubi tę wiadomość
-
Pati wspolczuje, ale za razem bedziecie mieli to z glowy
Fajnie wyglada efekt po pomalowaniu tych szczebelkow
Ostatnio mam zachcianki na slodycze i napoje gazowane. Dzisiaj pierwszy dzien od 4 kiedy udalo mi sie wytrwac bez gazowanego. Mam paranoje na temat wagi bo szczupla nie jestem (wrzucalam tu zdjecia wiec mozecie sie pocieszac) i waze sie codziennie. Ostatnio waga zaczela isc w gore i nawet przy diecie ktora mialam do 4 dni temu szla non stop do gory... Tydzien temu bylo 2,5 kg od poczatku ciazy a juz jest 3,5 kg. Az sie boje co bedzie dalej.
Przez te folgowanie zgaga mnie co wieczor trzyma- dostaje kare od organizmu
Repose u nas tez bylo ciezko z uzywaniem toalety, udalo nam sie nauczyc Olafa dzieki temu ze wzielismy 'urlop' od przedszkola na 2 tygodnie i juz po 2 dniach sam siadal na kibelek. Zdarza mu sie jeszcze w przedszkolu raz na kilka dni zapomniec podczas zabawy i zrobic siku pod siebie, ale juz nawet kupke robi do toalety, wiec cudowny sukces w ok miesiac. U nas podzialalo cos dziwnego: ogladanie jak dzieci ucza sie uzywania toalety na youtubie oraz bajki o sikaniu. Synek tak sie zafascynowal ze inne dzieci tak robia w telewizji ze tez chcial. Dodatkowo ma swoje toalete, bo mamy dwie lazienki wiec ma na stale dwa podesciki mniejszy i wiekszy (schodki) do kibelka i nakladke nalozona. Czuje sie dumny ze ma 'swoja' toalete, z nocnika nie chcial za bardzo korzystac.Repose, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Beatas ja ostatnio codziennie jadlam na sniadanie taka wieelka miske musli z miodem a przedwczoraj spojrzalam ze to cholerstwo ma 270 kalori w 5O gramach rozumiesz w takiej malej filizaneczce paskudne zdradzieckie musli od jutra nie podjadam slodyczy obiecuje tu uroczyscie bo jak sie zlamie to bedzie mi wstyd wam powiedziec :p
Dais nie pocieszyly mnie twoje zdjecie bo wygladam pulchniej :p a ty jeszcze masz figurke
Nie znalazlam zadnej bajki o sikaniu tylko debilna piosenke i on jej nie chcial ogladac..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 21:48
beatas lubi tę wiadomość
-
Helen wrote:własnie z białą ramą jest na ten rok nowy kolor natural delight
http://www.quinnybaby.com/p-146481-quinny-moodd-stroller.aspx#!vID170124
ciekawe jaka róznica byłaby w cenie?bo na pl stronie jest kolor grey gravelHelen lubi tę wiadomość
-
Repose jest taka seria Nina musi siusiu. Dodatkowo my szukalismy jeszcze po angielsku i szwedzku. I tak najdziwniejsze dla mnie bylo jak po jakiejs przelaczylo sie na poradnik mamy jak nauczyc dziecko siku i to starszaka na tyle zafascynowalo ze ogladal 20 minutowa wypowiedz jakiejs kobitki o tym jak sadzac dziecko na nocnik i toalete po czym nagle stwierdzil ze on chce siku do toalety. Dzieci potrafia zaskoczyc
Aaa i przypomnialam sobie, ze interesowaly go tez filmiki o tym jak inne dzieci robily siku do toalety, np cos w tym stylu https://www.youtube.com/watch?v=_OACu9cSeX8
Figurke i wieeelkie dupskoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 21:54
Repose lubi tę wiadomość
-
Ja wlasnie po francusku szukalam i tylko ta piosenke znalazlam a taki durny tekst miala ze az sie za glowe zlapalam .
Dzieki za filmik sprobuje z tym jutro i dam ci znac jak poszlo
Jak zobaczysz moja dupe to pozbedziesz sie kompleksow ; * -
Repose bedziemy sie razem odchudzac po ciazy
Razem razniej.
Powodzenia i probuj rosnych rzeczy bo kazde dziecko jest inne i najwazniejsze nagradzaj jesli zrobi siku do toalety, mow jaka dumna jestes, jaki on juz duzy. Mozesz powiedziec ze bedzie super starszym bratem bo juz taki samodzielny jest etc. Lepiej probuj bez pieluszki, najwyzej bedzie trzeba prac ciuszki. I jak mu sie zdarzy na ziemie to wytlumacz od czego jest toaleta ale nie denerwuj sie ani nie krzycz bo on sie uczyTylko nie wiem czy to jest najlepszy okres skoro sie buntuje, moze bezpieczniej zaczekac jakies 2-3 tygodnie az mu minie.
Repose lubi tę wiadomość
-
Masz racje Dais i pewnie kilka dziewczyn do nas dolaczy to bedziemy sie nawzajem mobilizowac
A nie nasika na lozko , kanape itp? Czy mimo wszystko jakos instynktownie nasika chociaz na podloge jak nie bedzie mial tej pieluszki? Nie bedzie tez latwo mu jej nie zalozyc bo sam sie upomina i jak raz wyrzucilam brudna i zapomnialam mu zalozyc nowa to sam przyszedl z pampersem w raczce i na mnie nakrzyczal no bo rozumiesz jak tak glupiutka mama mogla zapomniec -
U nas sie lekko buntowal i na poczatku chcial pieluszke, ale dzialala gadka ze pieluszki sa dla malych dzieci a Ty przeciez jestes duzy, a wieksi chlopcy uzywaja majteczek tak jak mama i tata etc. Raz mu sie zdarzylo nasikac na mojego meza bo sie zapomnial, ale tak to na szczescie tylko podloga obrywala. Na poczatek probuj w domu tylko i jak wiesz ze jest zmeczony (u nas wieczor) to lepiej zaloz pieluche, bo zmeczone dziecko gorzej kotroluje. Na noc jeszcze pieluch uzywamy, dwie noce spal bez ale to malymi kroczkami. Mozesz tez sie z nim wybrac od sklepu po majteczki i pozwolic mu wybrac jakie chce to tez moze pomoc.
-
Na meza niech sika jak chce gorzej z kanapa ;p
Poczekam kilka dni az mu przejdzie ta zlosc i bede probowac trzymajcie kciuki jak bede rzadziej na forum to znaczy ze czyszcze kanape i wietrze meza ;p
Beatas nie strasz mnie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 22:22
beatas, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak to jest z praniem dzieciowych rzeczy? Dopiero się przymierzam do prania i prasowania ciuszków, ale nurtuje mnie jedna rzecz. Zawsze myślałam, że przynajmniej te pierwsze pranie musi iść w wysokiej temperaturze, nawet moja pralka w programie "Dziecięce" ma ustawione 95 stopni, natomiast na metkach wszytych w ciuszki (kupuję bawełniane) są zazwyczaj zalecenia prania w 30 czasem 40 stopniach. To nie będzie za mało? Boję się, że jak zacznę te ubranka gotować to mi się zbiegną ze dwa rozmiary...
-
e tam, dziewczyny, ja wczoraj na wizycie byłam pewna, że na wadze będzie w plusie mało, bo ta choroba, prawie nie jadłam i wyszło... 5 KG!!!! Przytyłam 5kg w ciągu miesiąca. Ja tego po sobie nie widzę. Serio. Mega duże piersi mi się zrobiły, brzuch też przybrał, a nic w udach i pupie. Lekarz nie widzi nic niepokojącego, więc i ja się nie przejmuję (póki co...).
Helenucha Klucha lubi tę wiadomość