Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Repose, nie chcę się wymądrzać, ale nie postępujesz dobrze.. Wiesz, na mnie też dziwnie ludzie na ulicy czy placu zabaw patrzyli jak dziecko się darło w niebogłosy, a ja spokojnie czekałam.. ale dzięki takiej postawie mojej i rodziców szybko to minęło...
-
Dais no właśnie pamiętam Twój kocyk i chciałabym się spytać jaki wymiar robiłaś. Ja myślałam o 75 na 100/110. Żeby był taki do wózka. Muszę jeszcze cienką ocieplinę kupić, choć zastanawiam się czy nie uszyć też takiego kocyka bez żadnego ocieplenia - tylko minky i bawełna. W końcu będzie lato
Chyba mam jakąś obsesję na punkcie przegrzania mojego dzidzia hehe. A jeśli chodzi o daszek do wózka, to ten ze zdjęcia jest fajowy
jak Ci się uda to naprawdę szacun, ja nie wiedziałbym jak się do tego zabrać. Pościel wydaje się dużo prostsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 18:27
kochana córeczka 16.06.2016 -
Helen wrote:beatas dzisiaj spotkałam faceta, który w wózku Quinny Mood miał synka i spytałam się go o wózek, mały ma juz 92cm a mówi ze nadal korzystają z gondoli i się tam mieści. Jest bardzo zadowolony, wszystko chodzi jak nalezy, składa się bez problemu, jest wygodny i ma dobre hamulce, więc same pozytywy.Jest tylko jedna rzecz czy na pewno warto go zamawiac na allegro?
jakie masz odczucia?
no u mnie IIItrymestr pewnie też zakręcony i przepełniony obowiązkami, bo w sumie w III tr. zaczniemy remont.
z poduchy jestem bardzo zadowolonaczytałam komentarze i oprócz opóźnień z wysyłką ludzie nie mają innych zastrzeżeń
pisali też, że wózek jest wysyłany z gwarancją, więc musi być oryginalny:) także mam nadzieję, że się nie rozczaruję
jane, ja chcę kupić na początek do wózeczka 50x75 właśnie bez ocieplenia, żeby był na lato:) do łóżeczka kupię 75x100 już z ociepleniemWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 18:39
jane, Misia15 lubią tę wiadomość
-
Jane ja uszylam 70x100, ale tylko dlatego ze glupkowato kupilam tylko 75 cm szeorokosci a cos trzeba bylo zostawic na obszycie. Uszylabym 75x100 gdybym miala szerszy. Ja uzylam najcienszej otuliny jaka znalazlam, mozesz tez zrobic pusty w srodku. Co do budki znalazlam tutorial online na jakims blogu, ale boje sie ze moje zdolnosci krawcowej sa zbyt niskie na to, zdecydowalam sie zaryzykowac chociaz wciaz rozwazam opcje kupna handmade zrobionego przez kogos. Glowny powod czemu chcialam sama jest cena, za materialy dam ok 300 koron (jakies 120 zl) a gdybym chciala zamowic budke gotowa zrobiona na zlecenie to 1500 koron (600 zl). Znalazlam wlasnie babke na fb ktora robi super budki i akcesoria do wozkow w Polsce, ale moze zechce wyslac za granice, tylko czekam az mi rzuci cene
jane lubi tę wiadomość
-
Beatas właśnie się zastanawiałam czy 75/100 nie będzie za duży do wózka, biorąc pod uwagę wymiary przeciętnej gondoli. Muszę to jeszcze przemyśleć, choć 50/75 wydaje mi się jakiś mały, żeby w razie czego opatulić malucha.
Dais, jak masz dobry tutorial, to może się udać. Różnica w cenie między uszytym samodzielnie a kupionym jest faktycznie duża. No ciekawe jaką cenę rzuci Ci ta babka.kochana córeczka 16.06.2016 -
jane wrote:Beatas właśnie się zastanawiałam czy 75/100 nie będzie za duży do wózka, biorąc pod uwagę wymiary przeciętnej gondoli. Muszę to jeszcze przemyśleć, choć 50/75 wydaje mi się jakiś mały, żeby w razie czego opatulić malucha.
Dais, jak masz dobry tutorial, to może się udać. Różnica w cenie między uszytym samodzielnie a kupionym jest faktycznie duża. No ciekawe jaką cenę rzuci Ci ta babka. -
beatas wrote:Helen, jaki miał kolor? ja już kupiłam na allegro:) Dla mnie ponad 1000 zł oszczędności to decydujący argument, żeby go tam zamówić
czytałam komentarze i oprócz opóźnień z wysyłką ludzie nie mają innych zastrzeżeń
pisali też, że wózek jest wysyłany z gwarancją, więc musi być oryginalny:) także mam nadzieję, że się nie rozczaruję
jane, ja chcę kupić na początek do wózeczka 50x75 właśnie bez ocieplenia, żeby był na lato:) do łóżeczka kupię 75x100 już z ociepleniem
i na jaki się kolor zdecydowałas?
-
Ostatnie zdjecia mam z prenatalnych ktore robilam 4 stycznia od tej pory zdjec nie dostaje,lekarz sobie tylko spisuje wymiary. Ale tez zmienilam teraz lekarza wczesniej chodzilam z nfz ale nagle lekarz zrezygnowal z przyjmowania na fundusz. Jak sie tez okazalo wczesniejsza lekarka pracowala w szpitalu w Bytomiu a ten co teraz do niego chodze to pracuje w szpitalu w Mikołowie tam gdzie chce rodzic.Ten teraz ma lepsze uzg bo z opcja 4d a ta z funduszu to nawet nie słuchala czy serduszko bije.
-
Ja wam powiem ze po tyle razy ja zmieniłam gina i w końcu udało mnie się go znaleźć i zajść w ciążę to tego gina nie odpuszczę bo wart kasy !!!! A na NFZ to jak mi tekstem zarzucił że jak urodze to @@@@ mi się ureguluje i co ciąża ta pierwsza za pomocą Clo i po porodzie moja miesiączka wcale się nie unormowala tylko jajniki ruszyły się i teraz jestem w ciąży bez pomocy tabl a tak jedyny Bóg raczy wiedzieć ile bym czekała ehhhhhh
-
Jane fajnie jak sobie uszyjesz, też chce szaro mietowy kolor i chyba w gwiazdki
Dziewczyny te 100x75 sa calkiem spore i starcza na dlugo
wlasnie zjadlam puszkę kukurydzy
Pazur gratulacje zdrowego maluszka
Dais ale śliczny ten ochraniaczfaktycznie roznica w cenie duzaa
Repose napewno to skok u małego poczytaj na necie o skokach rozwojowych u 3 latków. O widzisz teraz mowili w tv ze w pytaniu na sniadanie jutro będzie jak poradzic sobie z buntem 3 latka, podeślę Ci linka jutro moze bedzie na necieWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 20:00
Repose lubi tę wiadomość
-
Helen wrote:miał cały czarny. A kiedy ma ci przyjść wózek?
i na jaki się kolor zdecydowałas?
Kuleczka, masz ten 75x100? Jakie ocieplenie do tego najmniejszego, pierwszego kocyka? 0 czy 80?
Pazur, pochwal nam się zdjęciem z prenatalnych, bo nie podziwiałysmy jeszcze Twojego skarba:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 20:07
-
Kurczę, chciałabym na żywo obejrzeć taki kocyk do wózka, żeby lepiej wyobrazić sobie taki mały rozmiar. Może w galerii będą takie kocyki, podejdę któregoś dnia. Jest tam takie stoisko właśnie z kocykami, pościelą, ochraniaczami na łózeczko itp. Wszystko hand made ale ceny powalające... Właśnie dlatego postanowiłam zrobić to sama
Pazur, miętowy minky jest śliczny, a z szarym to niebanalny ale też neutralny zestaw. W razie gdyby nasza dzidzia postanowiła zrobić nam niespodziankę i nagle okazała się chłopcem
Jeszcze a propos pościeli, to niedawno kupiłam w lidlu pościel dziecięcą, ale rozmiar kołderki 100/135. Wiem, na początek będzie za duża, będzie na zaś. W zestawie jest taka płaska poduszka, cieńsza nawet niż kołderka, ale czytałam, że dla niemowląt nie używa się poduszek. Co o tym myślicie?kochana córeczka 16.06.2016 -
Dziewczyny, pisałyście o krzywej cukrowej, podobno najlepiej ją zrobić w 24-28 tc. Ja już dostałam skierowanie, ale mam się jeszcze wstrzymać, pójdę na badanie gdzieś za 2 tygodnie.
A kolejne usg prenatalne mam umówione na 30t + 1d - termin wyznaczony przez lekarza.
Też mam problem ze spaniem, nie pamiętam już, kiedy przespałam normalnie noc. W pierwszym trymestrze 9-10 godzin snu to był standardA teraz wystarczy wizyta w toalecie albo jakiś hałas na dworze i problem z ponownym zaśnięciem gwarantowany
-
beatas wrote:Wybrałam w końcu ten black irony:) do tego fotelik raven black i bazę familyfix.. nie wiem, kiedy przyjdzie, na razie nie bombarduje jej telefonami, bo na aukcji jest czas oczekiwania 21 dni:) zamówiłam 5 lutego!
Kuleczka, masz ten 75x100? Jakie ocieplenie do tego najmniejszego, pierwszego kocyka? 0 czy 80?
Pazur, pochwal nam się zdjęciem z prenatalnych, bo nie podziwiałysmy jeszcze Twojego skarba:)
a dodatkową oś tą na 4-koła dokupywałas?