Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze
Mój Maz ma dziś wolne więc wybieramy się na zakupywiększe spożywcze. Ale skocze też po legginsy ciążowe i po poduszkę do spania dla mnie po rogala
Wyprawkę pomalu kolekcjonuje. Pod koniec miesiąca /początek kwietnia będziemy zamawiać kosmetyki, mebelkina razie pokoiku nie robimy oprócz planowania. Myślę w kwietniu się weźmiemy
początkowo łóżeczko Będzie w Naszej sypialni ale pokoik dla Córeczki i tak będzie gotowy
Udanych wizyt i miłego dnia :-*
smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Witam marcowo
Ja mam wizytę pojutrze, jutro badania mocz i PTA no i stomatolog
Dorajna ja jeszcze nic nie mam, w sumie przeprowadzka dopiero na kwiecień / maj zaplanowana więc wtedy pewnie dopiero ,,zaczniemy'' urządzanie kącika
Jaś na początku będzie z nami w sypialni, za ścianą w pokoju będzie Franek a razem ich kłaść nie chcę bo jedno będzie budzić drugieWięc Jaś z pół roku z nami w sypialni spędzi.
Dais szkoda że tak z położną wyszło...
Trzymam kciuki za wszystkie wizytysmerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Moli5 czekam na zdjęcia jestem bardzo ciekawa jak robisz ramki na ścianę
Dorjana U nas łóżeczko będzie narazie w naszej sypialni wiec nie mam zbyt dużego pola do popisu żeby urządzić kącik dla dziecka.
Chciałabym wstawić tylko biała komodę i białe łóżeczko. Narazie mam kilka wybranych plakatów do wydrukowania do powieszenia w ramkach nad komoda.
Dais najważniejsze że z maluszkiem wszystko wporzadku i ze wyniki masz dobre. A nowa położna może szybciej nakloni lekarza do cc. Trzeba być dobrej myśli. Życzę zdrówka
Mi też od jakiegoś czasu twardzieje brzuch. Po ostatnim badaniu lekarz powiedział ze jest wszystko wporzadku a na tym etapie ciąży dopóki nie sprawia to dyskomfortu to nie trzeba od razu panikować. Twardnienie może być też spowodowane niedoborem magnezu albo odwodnieniem. U mnie zazwyczaj po wysiłku fizycznym.
Miłego dniaDorjana lubi tę wiadomość
-
Dais troszkę szkoda z tą położną- już ją znasz i z pewności czułabyś się z nią bezpieczniej.
Smerfetkaa pokój naszego synka też będzie na biało.Mamy białą szafę, białą kołyskę i biała komoda się składa
Mam badzo stary telefon jak wróci mąż to zrobię zdjęcia jego aparatem
Na razie zrobiłam taka lampę (akurat taki papierowy klosz mieliśmy w pokoju)
https://www.bokado.pl/pl/c/lampy-dzieciece/106
Kosztowało mnie to 30 zł a nie 399!!Kupiłam kawałek sznurka, uszyłam kokardki i woreczki ze wstążki,zestaw koszyczków kupiliśmy w jysku a misia miałam
Na facebooku znalazłam również taki sklep lovewhite.
http://pl.dawanda.com/product/96063087-obrazek-na-cian-kolekcja-z-turkusem
Dziewczyny robią tam śliczne ozdoby do pokoiku dziecięcego ale jak dla mnie również bardzo drogie.
Dlatego zrobiłam bardzo podobne ramki sama!
Kupiłam filc w sklepie paperconept, ramki w castoramie i wyszły prawie identycznie!
Może to jest plagiat i nie wiem czy tak powinnam ale lubię się pobawić sama w takie rzeczy. Praca w przedszkolu troszkę rozwija manualnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 11:04
smerfetkaa, dais lubią tę wiadomość
-
Dorjana, my na razie mamy remont, który skończy się pewnie w czerwcu, więc pokoik będzie robiony "na gwałt"
wcześniej zamierzam wszsystko kupić, wizję też już mam, także potem zostanie tylko to poukładać
Moli, twardnienie brzucha z pełnym pęchęrzem jest akurat normalne.. ja jak zbyt długo przetrzymałam ostatnio mocz, to cały dzień chodziłam zgięta w pół z bólu.. leakarz powiedział, że to nic groźnego, ale mam częściej sikaćDorjana lubi tę wiadomość
-
Moli5 super że umiesz sama zrobić ozdoby do pokoiku maleństwa.z chęcią zobaczę efekt twojej pracy
ja też chciałam zrobić sama ramki bo mam fajne plakaty do wydrukowania do kącika dla dziecka. Póki co mam ramki z pepco ale może twoja praca mnie zmotywuje i sama je zrobię
Bardzo mi się podobają białe mebelki dla dzieci. Narazie upatrzylam sobie komodę z Ikei malm z 6 szufladami. Mam bardzo mało miejsca a ta komoda jest wysoka i pojemna. A łóżeczka musze jeszcze poszukać. -
My juz po wizycie malutka ma 33cm i wazy 883gramy ^^
Duzo przytylam
Dostalam magnez na skurcze i jakies witaminy bo wlosy mi strasznie wypadaja ;/
Nie da sobie to dziecko zrobic ladnego zdjecia ciagle twarz rekami oslania. Ostatecznie uchwycilismy tylko jedno oko i nos :p
Lece sprzatac.evus, mmarzenak, Kaja, Agabtm, smerfetkaa, Paula222, Andzia SM, beatas, fairy_tale, jane, Hania222, Lila2703, Helenucha Klucha, kirys lubią tę wiadomość
-
Repose wrote:My juz po wizycie malutka ma 33cm i wazy 883gramy ^^
Duzo przytylam
Dostalam magnez na skurcze i jakies witaminy bo wlosy mi strasznie wypadaja ;/
Nie da sobie to dziecko zrobic ladnego zdjecia ciagle twarz rekami oslania. Ostatecznie uchwycilismy tylko jedno oko i nos :p
Lece sprzatac.
Super ze ok !! Moi duże dziecię maszRepose lubi tę wiadomość