WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze ;)
    Mój Maz ma dziś wolne więc wybieramy się na zakupy :) większe spożywcze. Ale skocze też po legginsy ciążowe i po poduszkę do spania dla mnie po rogala :)
    Wyprawkę pomalu kolekcjonuje. Pod koniec miesiąca /początek kwietnia będziemy zamawiać kosmetyki, mebelki :) na razie pokoiku nie robimy oprócz planowania. Myślę w kwietniu się weźmiemy :) początkowo łóżeczko Będzie w Naszej sypialni ale pokoik dla Córeczki i tak będzie gotowy :)

Udanych wizyt i miłego dnia :-*

smerfetkaa lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais szkoda tej Twojej położnej jeśli rzeczywiście była fajna kobietą ;);)
    Ja dzisiaj zaczynam szkole rodzenia hihihi ;);) ciekawa jestem co to będzie ;)

smerfetkaa, evus, madziak2202 lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam marcowo :D Ja mam wizytę pojutrze, jutro badania mocz i PTA no i stomatolog :P

Dorajna ja jeszcze nic nie mam, w sumie przeprowadzka dopiero na kwiecień / maj zaplanowana więc wtedy pewnie dopiero ,,zaczniemy'' urządzanie kącika ;)
    Jaś na początku będzie z nami w sypialni, za ścianą w pokoju będzie Franek a razem ich kłaść nie chcę bo jedno będzie budzić drugie ;) Więc Jaś z pół roku z nami w sypialni spędzi.

Dais szkoda że tak z położną wyszło...

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mamy studniówkę - 100 dni do porodu ;) wieczorem wizyta już nie mogę się doczekać, aby podejrzeć :)

smerfetkaa, Hania222, mmarzenak, Helenucha Klucha, Paula222, fairy_tale, evus, Agabtm, Helen lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli5 czekam na zdjęcia jestem bardzo ciekawa jak robisz ramki na ścianę :-)

Dorjana U nas łóżeczko będzie narazie w naszej sypialni wiec nie mam zbyt dużego pola do popisu żeby urządzić kącik dla dziecka.
    Chciałabym wstawić tylko biała komodę i białe łóżeczko. Narazie mam kilka wybranych plakatów do wydrukowania do powieszenia w ramkach nad komoda.

Dais najważniejsze że z maluszkiem wszystko wporzadku i ze wyniki masz dobre. A nowa położna może szybciej nakloni lekarza do cc. Trzeba być dobrej myśli. Życzę zdrówka

Mi też od jakiegoś czasu twardzieje brzuch. Po ostatnim badaniu lekarz powiedział ze jest wszystko wporzadku a na tym etapie ciąży dopóki nie sprawia to dyskomfortu to nie trzeba od razu panikować. Twardnienie może być też spowodowane niedoborem magnezu albo odwodnieniem. U mnie zazwyczaj po wysiłku fizycznym.

Miłego dnia :-)

Dorjana lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Dorjana my planujemy remont od polowy marca bo maz ma wtedy kilka dni urlopu i chce go wykorzystac:).
    Miłego dnia Wszystkim :)

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewczyny :) nadrobie was jak wroce bo za 10 min jade na wizyte ^^ ^^ ^^ :D

mmarzenak, Paula222, evus lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais troszkę szkoda z tą położną- już ją znasz i z pewności czułabyś się z nią bezpieczniej.

Smerfetkaa pokój naszego synka też będzie na biało.Mamy białą szafę, białą kołyskę i biała komoda się składa :)
    Mam badzo stary telefon jak wróci mąż to zrobię zdjęcia jego aparatem :)

Na razie zrobiłam taka lampę (akurat taki papierowy klosz mieliśmy w pokoju)
    https://www.bokado.pl/pl/c/lampy-dzieciece/106

Kosztowało mnie to 30 zł a nie 399!!Kupiłam kawałek sznurka, uszyłam kokardki i woreczki ze wstążki,zestaw koszyczków kupiliśmy w jysku a misia miałam :)

Na facebooku znalazłam również taki sklep lovewhite.

http://pl.dawanda.com/product/96063087-obrazek-na-cian-kolekcja-z-turkusem

Dziewczyny robią tam śliczne ozdoby do pokoiku dziecięcego ale jak dla mnie również bardzo drogie.
    Dlatego zrobiłam bardzo podobne ramki sama!
    Kupiłam filc w sklepie paperconept, ramki w castoramie i wyszły prawie identycznie!
    Może to jest plagiat i nie wiem czy tak powinnam ale lubię się pobawić sama w takie rzeczy. Praca w przedszkolu troszkę rozwija manualnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 11:04

smerfetkaa, dais lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w którym tygodniu najlepiej umowic się na prenatalne w III trymestrze?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, my na razie mamy remont, który skończy się pewnie w czerwcu, więc pokoik będzie robiony "na gwałt" :D wcześniej zamierzam wszsystko kupić, wizję też już mam, także potem zostanie tylko to poukładać :)

Moli, twardnienie brzucha z pełnym pęchęrzem jest akurat normalne.. ja jak zbyt długo przetrzymałam ostatnio mocz, to cały dzień chodziłam zgięta w pół z bólu.. leakarz powiedział, że to nic groźnego, ale mam częściej sikać :P

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    dziewczyny w którym tygodniu najlepiej umowic się na prenatalne w III trymestrze?
    między 28 a 32 się powinno..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • fairy_tale Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

Ja mam na 30t1d - termin wyznaczony przez lekarza :)

9ewns65gxjq3gces.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się umowiłam na 31+6, ale moja Lilka i tam zawsze jest młodsza o tydzień na usg. A może to za poźno?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli5 super że umiesz sama zrobić ozdoby do pokoiku maleństwa.z chęcią zobaczę efekt twojej pracy :-) ja też chciałam zrobić sama ramki bo mam fajne plakaty do wydrukowania do kącika dla dziecka. Póki co mam ramki z pepco ale może twoja praca mnie zmotywuje i sama je zrobię :-)

Bardzo mi się podobają białe mebelki dla dzieci. Narazie upatrzylam sobie komodę z Ikei malm z 6 szufladami. Mam bardzo mało miejsca a ta komoda jest wysoka i pojemna. A łóżeczka musze jeszcze poszukać.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My naszego młodego zostawiamy w sypialni a Marcel idzie do pokoju obok !!! Remont nie wiem kiedy bo nienawidzę tegoooo !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ehh szkoda że ta położna taka nie ugieta! !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Które dziś wizytuja ???

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie malutka ma 33cm i wazy 883gramy ^^
    Duzo przytylam :/

Dostalam magnez na skurcze i jakies witaminy bo wlosy mi strasznie wypadaja ;/

Nie da sobie to dziecko zrobic ladnego zdjecia ciagle twarz rekami oslania. Ostatecznie uchwycilismy tylko jedno oko i nos :p

Lece sprzatac.

evus, mmarzenak, Kaja, Agabtm, smerfetkaa, Paula222, Andzia SM, beatas, fairy_tale, jane, Hania222, Lila2703, Helenucha Klucha, kirys lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose, ale duza juz Twoja Dziewczynka :)

gratuluje wizyt :)

ja dzis cala noc nie spalam :/ takze teraz leze i kanapuje ;)

milego dnia

Repose lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    My juz po wizycie malutka ma 33cm i wazy 883gramy ^^
    Duzo przytylam :/

Dostalam magnez na skurcze i jakies witaminy bo wlosy mi strasznie wypadaja ;/

Nie da sobie to dziecko zrobic ladnego zdjecia ciagle twarz rekami oslania. Ostatecznie uchwycilismy tylko jedno oko i nos :p

Lece sprzatac.

Super ze ok !! Moi duże dziecię masz :-)

Repose lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ