WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose bardzo duże te dziewczyny na naszym forum jakoś panowie odstają Narazie ;)
    Evus a Ty odpoczywaj teraz może uda Ci się drzemkę zrobić.
    Pazur jak masz czas dzisiaj to wpadaj na swiony na szkole rodzenia!!! Jest bezpłatna i nie trzeba się zapisywać ;)

Repose, evus lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz caly czas mowi ze mala i ze mala sie urodzi :p

Po cichu liczylam ze bedzie miala 1kg bo to juz spora waga i mniej bym sie martwila ale na nastepnej wizycie to juz pewnie bedzie miala magiczne 1Kg ^^ kolejna wizyta 21 marca.

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanej wizyty :)

Mi Mąz dziś kupił rogala do spania także zobaczymy jak to będzie :) My do Ikei w marcu pojedziemy popatrzeć czy coś z mebelków bysmy wybrali jak nie to Agata:)

Z położną się kontaktowałam i mam dzwonic początkiem maja i umówimy się na spotkanie :) A Szkołę Rodzenia chciałam zapisać Nas ale nie odbieraja będe próbować dalej :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakos nas malo ostatnio i cisza sie zrobila :(
    jedna glupia baba, a a popsula taka fajna atmosfere na forum :( szkoda..

troszke sie przespalam, ale najchetniej znowu poszlabym spac ;) ciekawe czy to ta pogoda tak na mnie dziala

w czwartek znowu jedziemy ogladac wozki, moze tym razem cos nam w oko wpadnie. trudny wybor ;)
    a co do mebelkow, ja zamowilam komode sosnowa na allegro, bo poki co Maly bedzie spal w naszej sypialni

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj cały dzień siedze na aptekagemini.pl i kompletuje kosmetyki i leki dla dziecka i dla mnie

evus, Andzia SM, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    a ja dzisiaj cały dzień siedze na aptekagemini.pl i kompletuje kosmetyki i leki dla dziecka i dla mnie

kurcze, ja jeszcze nawet nie zaczelam :/

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose a co to za tabletki na wypadanie włosów? Mi też wychodzą garściami :/ no a waga fajna :) na kolejnej wizycie to już pewnie ponad 1kg będzie :P

Ja wizytuję jutro :) i idę ze starszakiem, bo nie mam z kim go zostawić. Więc będzie ciekawie :P mam nadzieje, że jutro wrócę z ładnymi zdjęciami 4d to wrzucę :)

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja a Marcel już spi w swoim pokoju?

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose, apka na telefonie pokazuje mi, że w 26tc dziecko powinno ważyć ok 900g, więc Twoja córcia jest w sam raz :)

Moni, łożysko mam na przedniej ścianie nisko, z tym, że na jednym usg pokazuje, że nachodzi na szyjkę a na innym, że nie. Sama nie wiem czy to zależne od aparatu czy od interpretacji lekarza. W każdym razie mam nadz, że się jeszcze podniesie, szczególnie jak zacznę więcej odpoczywać na zwolnieniu.

Mmarzenak, wrzuć swoją listę z gemini. Też zamierzam tam sobie kupić parę rzeczy, ale ciężko mi poruszać się w tym gąszczu produktów.

Dziewczyny, chodzi już któraś na szkołę rodzenia? Ile za to płacicie? U mnie w szpitalu to koszt 400zł za 5tyg, ale można się zapisać dopiero od 27 tc.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta miała być na 19 i mamy opóźnienie 30 minut na pewno :/ czekamy niecierpliwie,może w koncu buzie pokaze choć to szybki podgląd ma byc, ale dobre i to :)

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane u nas w szpitalu jest za darmo od 24 tyg :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka dostalam 2 paczki tabletek jedne nazywaja sie ACIDE FOLIQE, a drugie FUMAFER

Nie wiem czy w Polsce tez sa musialabys sprawdzic :)

Jane dzieki bo troche sie stresuje ta waga :)

Zimri dasz znac jak po :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 19:27

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose duża twoja niunia

Repose lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm na swiony? A gdzie to? Milo ze o mnie pomyslalas-dziekuje bardzo mi milo ;-) ja chodze na szkole rodzenia tez za darmo do katowic na mickiewicza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 20:00

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nadal dziewczynka ;) waży 879g :) standardowo rączki koło buzi, a w pewnym momencie rączką w buzi jakby chciała ją zjeść :) łożysko nadal nisko,ale bez objawów przodowania do obserwacji. Następną wizyta 5.04 wyniki krew,mocz ok krzywa cukrową wzorcową podobno. Przepisana nadal luteina, zapomnialam się zapytać po co mam ją nadal brać, wcześniej rozumiem po wycięciu wyrostka... Nie lubię, ale bierzemy dalej :)

Helen, Repose, madziak2202, Moni15382, evus, fairy_tale, Helenucha Klucha, beatas lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazur swiony - Swietochlowice nie znasz tego skrótu??
    Na szkolenie rodzenia przerabialysmy temat porodu hihihi było interesująco dostałam różne próbki i kupony rabatowe ;)
    Aaaa i godzinę cwiczylysmy rozcisgalysmy się na drabinkach, materacu, pilkach trochę cwiczylysmy oddech.
    Dziewczyny a trwało to od 16 do 19;30 także grubo.... Ale jestem zadowolona szkoda, że mój mąż nie był ze mną bo pokazywała położna film pokazujący poród ale cóż zrobić...
    Repose świetnie, że wszystko jest dobrze.

Helen lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana pokoik jeszcze nie gotowy, my dopiero zaczynamy.
    Mam poki co rozplanowane ustawienie mebli, w tamten wekend miało byc zrywanie tapet ale będzie dopiero w ten to robione, za piękna pogoda była aby nie skorzystać.

beatas przyszedł już ci wózek?

Andzia SM mamy taki sam plan, przygotowac pokoik dziecka, a na początek łózeczko będzie przy naszym łózku sypialnianym.

Dais najwazniejsze ze z dzidzią ok i wszystko prawidłowe :)

mi tez twardnieje brzuch na wieczór, ale mam tak juz od dłuższego czasu, a boki bolą od
    rozciągania się macicy...i ten cały tydzien jest bolący i całe plecy krzyż...trochę postoję
    i straszny ból mnie dopada, jak po jakiś mega zakwasach. Na szczęście mężu mój
    mnie masuje.
    Nastałam się wczoraj i dzisiaj aby w koncu zrobić mu do pracy ciasto, robiłam sniskersa które miałam zrobić w niedzielę na spodach bezglutenowych, narobiłam się jak głupia.
    Już mam taki charakter ze nie idę na łatwiznę, mogłam napieć jakiś ciastek.
    Wczoraj kupiłam automat do pieczenia chleba i zrobiłam jeszcze 2chleby.
    Jeden dla męża z mieszanki lidlowskiej, nienajgorszy, ale tez nie taki sam jakby się samemu robiło całą mieszankę.

moli5 wstaw koniecznie zdjecie lampy którą zrobiłas, bo tam się pojawia wiele lamp.
    na da wanda mają sliczne rzeczy :)
    jesli nie robisz identycznego wzoru to nie jest to plagiat tylko inspirowanie się czyjąś pracą :) to też pokaż :)
    mam nadzieje ze mi tez starczy czasu na takei cuda :)

Repose super malutka rośnie, sobą się nie przejmuj, ja miałam tak ze tyłam co wizytę az w koncu waga stanela i się unormowała no i zarazem apetyt tez się unormował.
    Repose a ze ma mniejszą wagę to się nie przejmuj..łatwiej będzie ci urodzić.
    Na https://parenting.pl/portal/kalendarz-ciazy
    mozesz po tygodniu sprawdzic wymiary i są trzy normy podane.

Evus no niestety musimy odbudować tą atmosferę powolutku.

Jane ja jeszcze się nie zapisałam, ale z tego co się orientuje to te prywatne kosztują ok.400zł.

Zimri luteinę dają az do 32tygodnia, u mnie jest tak.
    Jesli by ci ją zabrali to organizm moze roznie zareagowac na zmniejszoną ilość progesteronu, wiec pewnie nie chcą ryzykować.

Andzia SM, evus lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

jane - mam nadzieję że to moje łożysko w końcu się podniesie, jutro się dowiem, doczekać się nie mogę tej wizyty:) może malutka buzie pokaże a nie jak zwykle zasłoni się rączkami

Helen ja Cię podziwiam za to ciasto, mi już plecy odmawiają posłuszeństwa po zrobieniu obiadu, nie wzięłabym się za ciasto:)jak mam potrzebę to proszę kumpelę o zrobienie ciacha albo tortu domowego, albo po prostu kupuję:) szacun dla Ciebie za taką robotę:)

repose - myślę że Twoja mała ma dobrą wagę ,nie rozmumię czemu lekarz tak Cię stresuje w końcu jeszcze dużo czasu zostało, malutka urośnie jeszcze bardzo

marka - jak ja byłam z moim starszakiem u gina, to wyszłam popłakana ze śmiechu, bo młody zapytał lekarza co ma na biurku, a tam były takie przekroje postawione narządów kobiecych..możecie sobie wyobrazić, ale lekarz wybrnął bez problemu, widać że też ma dzieci:)

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dołączam.się do prośby o.listę na gemini Ja będę zamawiać pod koniec marca początkiem kwietnia :)

A ja.powiem Wam wzielam udziAł w konkursie na stronie kina głupoty bo wyskoczyła mi.reklama. I wygrałam a bilety na czwartek:) wiec zabieram Teściowa hehe za te szalencze zakupy a przed kinem obiecany deserek:)

Lila2703, Moni15382, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moge wam podac moja liste z gemini, tyle, ze ona tez zawiera zwykle leki dla doroslych, bo w PL bywamy rzadko i w kwietniu musimy zrobic zapasy do apteczki.
    https://megawrzuta.pl/download/7ce30bee8a4ef310df61f6266be4929f.html

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ