WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam w 27 tygodniu :). Belly mówi mi ze to juz 7 miesiac...nie wierzę! Milego dnia kochane, my jedziemy dzis po wózek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 08:26

Agabtm, Helen, evus, Repose lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny no wiec w zeszly czwartek mialam usg polowkowe i maly ma sie dobrze wazy juz 437g :) jedynie co mnie martwi to ze mam malo plynu owodniowego tzn w granicy najnizszej cos nieco ponad 5% czy ktoras z was tez tak ma? naczytalam sie o malowodziach i tak sie martwie zeby mi nie uchodzily, chleje wode na umor, zeby jakos sie wspomoc. 11 marca musze kontrolnie pojawic sie na kolejnym usg czy wsio ok, lekarz od tego usg zapewnial mnie i tak tez wpisal w karcie ze ilosc wód w normie, ale wiecie jak to jest, przezywa sie kazdy taki incydent, stad maly troche mniej sie rusza, bo nie ma jak poplywac sobie, choc czuje go juz kazdego dnia i zawsze dodaje mi to otuchy. Ignasiu trzymaj mi sie malutki :******

Helenucha Klucha, evus, aneczka2015, Hania222, Repose, beatas, ansad lubią tę wiadomość

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • MerlinMo Ekspertka

Wysłany: 29 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz wrote:
    Ja luteine bralam po 100 3x2 tak,tak 6 tabletek) i parę razy mi się ona gdzieś zgubiła ale w ogóle się tym nie przejmowałam bo i tak ona się rozpuszcza wiec nie ma co się martwić ;) Z resztą jakby była szansa ze gdzieś za daleko ona wejdzie i byloby to niebezpieczne dla dzidziusia to myślę że musialybysmy przechodzić specjalny kurs we wkładaniu tabletki ;)

Ja do spania a Niunia wierzga na całego hihi ;) Dobranoc Kochane :)

Już myślałam ze takie coś tylko mi się może przytrafić ... spanikowalam ale na szczęście rano zauważyłam pozostałości po tabletce na bieliźnie jak zwykle więc chyba się rozpuscila gdziekolwiek była... Dzięki za odpowiedź :)

Patrycjusz lubi tę wiadomość

26603ba0de8c61b097ec08d568691b55.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia87 musi być dobrze ;);) każda ciąża jest inna dlatego też ilość płynu jest różna nie ma się coś nakręcac ;) musi być dobrze i juz ;)

Aneczka na jaki wózek się zdecydowaliscie??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Jakoś tu spokojnie po weekendzie!
    Grtuluję udanych wizyt :)

My mamy wizytę w przyszły pn ale pewnie bez usg:(
    Lekarz zapewne tylko zbada szyjkę przez USG.

Ostatnio czuję jak twardnieje mi brzuch na dole, takie dość nieprzyjemne uczucie. Nie wiem czy to przez to, że dzidzia rośnie czy może coś się dzieje z szyjką.
    Wzięłam dzisiaj nospę i dużo odpoczywam.

Miłego dnia! :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Madzia87 musi być dobrze ;);) każda ciąża jest inna dlatego też ilość płynu jest różna nie ma się coś nakręcac ;) musi być dobrze i juz ;)

Aneczka na jaki wózek się zdecydowaliscie??

Jak mi sie uda to wstawie fotke pozniej. :)

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski jestem wsciekla, nie umiem dodac fotki, dramat! ale wam napisze i mozecie wklepac w google. nasz wozek to coneco comodo 3 w 1 , szary z biala gondola :)

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • dais Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka aby dodac fotke wrzuc ja na fotosik i tam wybierz fora dyskusyjne jak juz sie zaladuje. Skopiuj link tutaj i gotowe.
    Moli mam nadzieje, ze wszystko w porzadku i to po prostu zwykle skurcze BH albo ucisk spowodowany pozycja dziecka.
    Zlapalo mnie lekkie przeziebienie, poki co kaszel i bol gardla. Mam nadzieje, ze szybko minie, bo nawet nie mam jak zrobic sobie wolnego od pracy az do czwartku :/

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 mi też twardnieje brzuch. Ale pamiętam z pierwszej ciąży, że powyżej 5 skurczy na godzinę jest niepokojące, a jak twardnieje niezbyt często to nie ma paniki. Mi kilka razy dziennie twardnieje, jak za dużo i czuję dyskomfort duży przy tym to biorę nospe. Ale nie panikuje juz tak jak w pierwszej ciąży. Wtedy twardniał, leżałam w szpitalu, dali silne leki rozkurczowe, po których serce waliło, ręce się trzęsły i brałam je dość długo. A potem jak donosiłam ciążę to chodziłam jeszcze 2 tyg bez leków i było ok. Po prostu więcej odpoczynku i spokojny tryb życia.

gora dla mnie na gardło najlepsze co może być to imbir na tarce starkować, wycisnąć sok z niego i pomieszać z miodem albo cytryną i pić kilka razy dziennie po łyżeczce. Jest ohydne, ale bardzo skuteczne. Po 2-3 dniach gardło przestaje boleć całkowicie. Tylko trzymaj w lodówce.

MerlinMo przepraszam, ale rozbawił mnie Twój post. Nie ma opcji, żeby tabletka Ci się zgubiła w drogach rodnych. Po to stosuje się ją dopochwowo, że nie ma opcji, żeby nawet jak wejdzie gdzieś głębiej to zaszkodzi. Rozpuści się i tyle. Wydzielina też nie produkuje się w pochwie, ale w dalszych odcinkach. Ja bym nie dzwoniła do położnej, bo to śmieszna sprawa i biorąc na chłopski rozum to nie ma opcji, żeby gdzieś utknęła.

A ja już 3 dzień niedospana. Sąsiad tak wierci, że chyba cale mieszkanie dziurkuje. Przedwczoraj przed 23 razem z sąsiadką go upominałam to bezczelny, zamiast przeprosić to "jeszcze z pół godziny" :O byłam w szoku. A wczoraj młotkiem coś stukał do... 1 w nocy. Masakra wprowadzać się do takiego nowego bloku i żyć w tym hałasie dopóki każdy się wykończy. Nawet teraz tv nie można oglądać, bo wiercą.

Helenucha Klucha lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    Witajcie dziewczyny!

Jakoś tu spokojnie po weekendzie!
    Grtuluję udanych wizyt :)

)

Ja tez mam wrażenie, że nas ostatnio mało:( Ciekawe czy to afera z założycielką, FB czy może po prostu taka chwilowa stagnacja po badaniach połówkowych. Mam nadzieję, że tylko to ostatnie, bo trochę smutno jak tak mało piszecie:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais, Marka dziękuję za rady:)
    Wzięłam nospę i jak leżę czy siedzę to nic nie czuję. Dopiero jak wstaję to czuję takie ciągnięcie w dole brzucha to nawet nie skurcze a bardziej taki ucisk. Na razie nie panikuję bo nic takiego się nie dzieję, staram się dużo odpoczywać :)
    Ale dziękuję za rady! :)

Dais mam nadzieję,że Twoje przeziębienie szybko minie! Jejku ja Cię podziwiam,że ty jeszcze pracujesz !:) Dzielna kobieta z Ciebie!

Marka współczuję Ci hałasów w bloku. Ja rozumiem,że to jest nowy blok i każdy się urządza ale bez przesady-walić młotkiem do 1 w nocy! Z pewnością jeszcze raz zwróciłabym uwagę.
    Chyba wszędzie obowiązują jakieś zasady.

Rzeczywiście troszkę nas mniej teraz, ale jestem pewna ,że bliżej czerwca forum znowu się rozkręci :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyciaglam placki ziemniaczane z cukrem i jogurtem naturalnym ;);) mniam mniam ale się synuś cieszy w Brzuszku fika aż miło zaraz wyskoczy z tego brzuszka ;);) hihihi
    Pogoda u nas beznadziejna cały czas pada...
    Aneczka bardzo fajny ten wózek musze go dodać do listy do obejrzenia na zywo

aneczka2015 lubi tę wiadomość

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś spaghetti było, bo starszak sobie zażyczył. A jeśli chodzi o skurcze to ja oprócz twardnienia odczuwam silny nacisk na szyjkę. Muszę zgłosić to swojej lekarce we środę. Wczoraj po seksie też strasznie się brzuch stawiał, a dziś jakby czop odchodził :/ taka zbita, galaretowata wydzielina. Mam nadzieje, że to tylko śluz, ale trochę mnie to zmartwiło :(

Agabtm lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmyyyy mi twardniejacy się robi wieczorem albo po jakimś większym wysiłku....
    Hmmmmyyy ma_rka to mnie z tym seksem zaskoczylas ale czulas to tylko raz żeby coś zeszło czy nadal czujesz jakiś dyskomfort? Mnie się jeszcze nie przytrafiło takie coś znam dziewczyny, które nie mogą uprawiać seksu w ciąży także oby nas to nie spotkało

• Repose Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego wieczoru dziewczyny malo pisalam bo mielismy wielkie sprzatanie juz sie balam ze bede miala duzo do nadrabiania a tu niespodzianka.

Pazur Aneczka gratuluje 27 tygodnia ! ^^ Jeszcze 10 tygodni i mozecie rodzic :)

Moli nie martw sie ja tez odczuwam twaednienie brzucha itp ale zazwyczaj jak troche przesadze z pracami domowymi itp

Madzia 87 nie martw sie na zapas i pij ta wode na zdrowie kochana :)

Dais uwazaj z tym przeziebieniem zeby sie w nic powazniejszego nie rozwinelo..

Marka tez mamy takich sasiadow a najlepsze ze wierci baran zawsze w weekend i zawsze ok 22 jakby w tygodniu nie mogl .
    Marka a kiedy masz wizyte ? A duzo ci tego odeszlo?

Jutro wizytuje wkoncuuuu

evus, aneczka2015, MADZIA 87 lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę, że to jakaś plaga z "ciężkimi" sąsiadami. Moi też uaktywniają się wieczorem, wczoraj zaczęli stukać, przesuwać coś ok 20 i tak 24 im zeszło. Strasznie sie niesie u nas w bloku i nie mogłam spać :/
    Co do twardniejącego brzucha to też tak mam, myślę jednak, że to nic groźnego. Jak pisała Dais to pewnie skurcze BH. Ale mar_ka ten galaretowaty śluz po seksie bym skonsultowała z lekarzem. Mnie też brzuch pobolewa po, ale nie jakoś drastycznie. Tak naprawdę powinnam w ogóle zrezygnować ze współżycia, ze względu na łożysko, ale powiem Wam, że tak rzadko się z moim widujemy, że ciężko było sobie odmówić...
    Aneczka, podoba mi się Twój wózek :) jakoś nigdzie nie spotkałam go w sklepach, w których byłam, no ale mój już i tak wybrany.
    Repose, powodzenia na wizycie!

Repose lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyte mam pojutrze, więc nie panikuję i dopytam ginkę swoją o to. Nie badała mnie ginekologicznie od początku ciąży, więc mogłaby to zrobić. Dużo tego nie było, ale i nie mało. To, że śluz po stosunku miałam taki jak płodny to widziałam zawsze, ale teraz taki gęsty, jak galaretka. Brzuch nie boli, nie twardnieje jakoś częściej. Przy starszaku czop odszedł z krwią rozrzedzony, więc nie mam porównania :/

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do sąsiadów to o ile jednego uspokoiłam pismem odnośnie ciszy nocnej, to teraz drugi pod Nami daje czadu :P w weekend, kiedy człowiek chce odpocząć to wiercenie i stukanie non stop. Ja rozumiem, że każdy chce szybko się wprowadzić, ale to się bierze urlop albo robi prace remontowe w normalnych godzinach. A ten typ z dołu to już wyjątkowo bezczelny, nie liczy się z nikim. Ale ja mu dam popalić, niech tylko zamieszka. A że mieszka pod Nami to jak ze starszakiem zaczniemy biegi długodystansowe rano to wieczorem skończymy :P

jane, Zimri, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też żyję żądzą zemsty i czekam aż nasza niunia da im popalić w nocy ;)

ma_rka, Zimri lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 29 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,chcialam sie pochwalic ze moja Lilka ma juz 830g wiec to juz duza i silna dziewczynka:) poza tym lozysko i szyjka ok:) jestem bardzo zadowolona:):)

dais, evus, cass, Repose, Andzia SM, madziak2202, aneczka2015, cudak, kamenkaa, kirys, Misia15, Helen, beatas, myszaaa, Lila2703, fairy_tale, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ