WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/bfyNKKBJp5bJ7RMDeOnHfk9wp2cvE9
    A to dostałam w pracy odchodząc na urlop i na macierzyński cała wyprawka dla małej jest tam wszystko

Helenucha Klucha, Moni15382, Helen, kirys lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

unbeldi
    Przyjaciółka
    43
    Wysłany: Dzisiaj, 09:44 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
    Plastry Compeed - koją ból, zabezpieczają przed rozprzestrzenianiem się pęcherzyków i wg mnie zdecydowanie przspiesza gojenie :) Ja używam za każdym razem choć długo się przekonywałam do tej metody.

Dobrze a czy opryszczka nie zaszkodzi dziecku ,słyszałam że nie można dopuścić w 3trymestrze

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Dziewczynki!
    U mnie ciezka noc. Co raz trudniej mi sie odnalesc we wlasnym łózku,plecy bola.

Maria85 Jak juz ja miałaś wielokrotnie to nie zaszkodzi. Tu bardziej chodzi o to żeby przed samym porodem nam nie wyskoczyło bo wtedy to jest problem. Ja jak miałam na początku 2 trymestru to kazał łykać przez dwa tyg. tabletki heviran,żeby więcej nie wyskoczyła, ale powiedział ze to nie daje 100%ze nie wyskoczy.
    Mi w sumie tylko plastry pomagają. Szybko się goi i mniej boli. Żadne maści, kremy nic mi nie pomagało.

maria85 lubi tę wiadomość

Pati
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose no to nieźle, może jakiegoś psa sobie załatwcie :) Jakiegoś małego, zawsze to jak zaszczeka to już nie wejdą ;)

U nas wczoraj słońce a dziś śnieg leży no co za pogoda :P

Repose lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Repose Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej <3

Maria fajnie ze masz wolne odpoczniesz sobie :)

Co do opryszczki to nie mam wiec nie wiem jak pomoc..

Witam nowe dziewczyny :)

Paula moze fretka ich poszczuje :p Wiesz nie wiem skad one wiedza ze meza nie ma w domu bo jak jest to nawet do parkanu nie podejda. Chcialabym pieska ale maz sie nie zgadza :/

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szoku. Zadzwoniła do mnie znajoma ma termin na połowę kwietnia i po wczorajszy USG okazało się ,że jest syn zamiast córki, a w domu Orawie wszystko dla dziewczynki. Mamy tego samego lekarza :) na pierwszym USG w 12 tygodniu inny lekarz mówił mi,że córka, mój do którego chodze,że na 90 % córka, a państwowy, że na 51% choć temu najmniej wierzę, bo badanie połówkowe zdobił w 10 minut na kiepskim sprzęcie. 1.03 mam wizytę i pierwszą rzecz,aby płeć sprawdził :) sama widziałam jejbzdjecia z USG i jak nic bylo widać,że dziewczynka...szok oby u mnie pozostała Wiktoria,mąż się śmieje, że jak nie Wiktoria to Wiktor ;) a ją trochę woadlam w szaleństwo zakupów typowe dla córki :)

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki:)

Mój weekend leniwie leci, muszę zabierać się za obiadek bo mężulo z pracy głodny wróci, a jakoś wyjątkowo nie chce mi się gotować..nie mam weny i pomysłu co zrobić

Zimri - moja córka też najprawdopodobniej dostanie na imię Wiktoria <3
    nie strasz z tym zamieszaniem z płcią, ja już się tak przyzwyczaiłam że będę miała córkę że jakby się to zmieniło to byłabym w głębokim szoku..

maria - super wyprawka

a ja czapeczki kupiłam ostatnio, fajne promocje są jeszcze w smyku:
    http://screenshooterusnortheu.blob.core.windows.net/engine4files/irqkjfhvzsuvinzztafweplsyrtoqdwjvjbfzvjnrznhodfgphnqskjtfylrmsewvkzyltzyqrffbdeummzjqgrlaizbjrazvrld

Agabtm, Zimri lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w 24tygodniu :) Jak ten czas leci!
    Maria super ta wyprawka z pracy, to bardzo miło, że myślą o takich rzeczach. Ja się u siebie nic nie spodziewam i odliczam dni do wolnego. Jak pisałam, lubię swoją pracę, ale już mi coraz ciężej, szczególnie wstawać o 6 rano :/
    A na opryszczkę ostatnio posmarowałam się antiwirem i przeszło szybko.
    Co do płci, to też mam lekką schizę w tym temacie. Lekarze mówią, że będzie dziewczynka, mam rzeczy głównie dla dziewczynki, ale do brzuszka mówię najczęściej bezpłciowo, w stylu "dzidziusiu", "maleństwo". Nie chcę, żeby w razie czego dziecko miało jakiś uraz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 11:45

Helen lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się dziś w dobrym nastroju :)
    My dziś mamy dzień odwiedzin. Pierwsze do Rodziców na herbatkę a później do kuzynki;) tak minie niedziela:)

Witam wszystkie nowe mamusie;)

Repose lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam w sloneczny dzien , przynajmniej u mnie:) mam do Was pytanie: naczytalam sie o spaniu na lewym boku ze to lepiej itp. ale kurcze no nie daje rady zeby tak przespac cala noc, boli mnie lydkai ogolnie cala noga, wiec spie tez na prawym boku. Wizyte u lekarza mam za tydzien dlatego najpierw Was zapytam czy macie taki problem?

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe Mamusie!

u nas sloneczko i juz spacer po lesie zaliczony :)

Hania, ja tez nie daje rady spac caly czas na lewym boku. moja gin powiedziala, zeby nie przesadzac i ze jak mam sie budzic obolala, to bez sensu. mysle ze najgorzej bedzie na koncu ciazu, wtedy to juz w kazdej pozie bedzie niewygodnie ;)

milej niedzieli :)

Hania222 lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie przespie na lewym boku całej nocy. Tak się kładę po chwili na lewy.trochę Na plecach ale nie da się.W tym tygodniu kuoie rogala do spania może będzie lepiej :)

Hania222 lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 26 tygodniu. Ja spie raz na lewym, raz na prawym i na prawym mi zazwyczaj wygodniej, wiec sie nie katuje. U nas mozliwe, ze bedzie zmiana imienia na Aleksander, bo synek sie upiera przy Aleksie. Za oknem piekne slonce, rano wybralismy sie na dlugi spacer z mezem i Olafem a teraz upieklam babke w ksztalcie misia dla dziecka i chetnie je :), do tego kompot z truskawek. Dzieki kompotowi przypomnialo mi sie lato :D Milej niedzieli .

Hania222, Helen, Kawokado, Repose lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Witam sie w 26 tygodniu. Ja spie raz na lewym, raz na prawym i na prawym mi zazwyczaj wygodniej, wiec sie nie katuje. U nas mozliwe, ze bedzie zmiana imienia na Aleksander, bo synek sie upiera przy Aleksie. Za oknem piekne slonce, rano wybralismy sie na dlugi spacer z mezem i Olafem a teraz upieklam babke w ksztalcie misia dla dziecka i chetnie je :), do tego kompot z truskawek. Dzieki kompotowi przypomnialo mi sie lato :D Milej niedzieli .
    Aleksander ładnie - Aluś, Oluś, Olutek :) Ale masz pyszności!

Kawokado lubi tę wiadomość

• dais Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej bedzie Aleks, bo Olus zbyt podobne do Olafa :) Dodatkowo mieszkamy zagranica, wiec Aleks jest latwiejsze do wymowienia. Jeszcze troche czasu jest i mam nadzieje, ze jednak synek sie przekona do Eryka, poki co sie nie udaje, ale moze z czasem :)

Hania222, Helen, jane lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,
    co za piękny dzien dzisiaj był, widzę że wiekszość Polski słoneczna.
    Witam się w 28tygodniu a zarazem III Trymestr, ale ten czas leci :)
    wygrzałam się dziś na słoneczku i od razu lepszy nastrój.

Co do spania staram się spać na lewym boku, ale tez czesto się przekrecam na prawy, bo ciezko spac w jednej pozycji. Brzuszek coraz większy wiec coraz trudniej znalezc sobie miejsca a wstawanie z łózka to już nie jest już tak łatwo ;)
    dais ładne imię Aleks :)

w planach mam dzis jeszcze zrobic z tej okazji ciasto snickers w wersji bezglutenowej :)
    moze mi sie uda :)

jane, Andzia SM, Hania222, Kawokado, Repose lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o weekend to miałam super samopoczucie, bez specjalnych dolegliwości. Pewnie dlatego, że się w końcu wyspałam! Ja też śpię jak mi wygodnie: raz na lewym raz na prawym lub na plecach. Ale brzuch coraz bardziej mi przeszkadza, bo w ciągu ostatnich dni mega mi urósł. Generalnie nie przytyłam specjalnie w innych częściach ciała, ale brzuch żyje swoim życiem...Pochwalę się, że wczoraj kupiłam sobie pierwszą bluzkę i legginsy ciążowe i powiem Wam, że to zupełnie inaczej leży niż zwykłe bluzki w większych rozmiarach. Bluzeczkę mam w rozm.38 i jeszcze sporo miejsca, więc na trochę starczy. Podobnie legginsy. Ogólnie udany zakup :) mamie też się coś należy, a co ;)

Helen lubi tę wiadomość

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane pierwsze spodnie? :O jak do tej pory uchowałaś się w normalnych? :O jestem w szoku :P

Helen zazdroszcze słońca, u Nas miał być słonczny weekend, a tym czasem brzydko, szaro i śniegu nawet napadało :/

Nie zdążyłam jeszcze Was nadrobić przez weekend, bo mąż w domu to spędzaliśmy razem czas i nie wchodziłam na forum, ale potm sobie poczytam co ciekawego mnie omineło ;)

A teraz odwituje się i lecę starszaka kąpać, bo siedzi w brodziku i czeka ;)

Helen, Kawokado lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodziłam w tregginsach z mango i z hm, kupiłam je sobie pod koniec pierwszego trymestru i były trochę za duże,bo w rozm 38, ale dzięki temu nadal w nich chodzę :) mają niski stan, więc teraz po prostu schodzą pod brzuch. Spodni ciążowych jeszcze nie mam, pewnie kupię ale wydają mi się strasznie drogie. Do wiosny jakoś dociągnę, a potem to wygodniejsze będą sukienki.
    Macie już staniki do karmienia? Bo oglądałam w hm, ale nic nie kupiłam. Może jakieś inne polecicie? Fajnie jakby były chociaż trochę usztywnianie, choć niekoniecznie z fiszbinami.

• Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais - imię Aleksander świetne:) wiem coś o tym:)

co do ciuchów, to ja się mieszczę w swoje bluzki bez problemu, no i do tego ukochane leginsy, fajne kupiłam na wyprzedaży w c&A takie z przeszyciami, są wygodne, do tego ciążowe dżinsy z H&M mam po pierwszej ciąży i też się dobrze sprawdzają

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ