Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
unbeldi
Przyjaciółka
43
Wysłany: Dzisiaj, 09:44 Cytuj | Lubię (0) | Zgłoś
Plastry Compeed - koją ból, zabezpieczają przed rozprzestrzenianiem się pęcherzyków i wg mnie zdecydowanie przspiesza gojenieJa używam za każdym razem choć długo się przekonywałam do tej metody.
Dobrze a czy opryszczka nie zaszkodzi dziecku ,słyszałam że nie można dopuścić w 3trymestrze -
Hejo Dziewczynki!
U mnie ciezka noc. Co raz trudniej mi sie odnalesc we wlasnym łózku,plecy bola.
Maria85 Jak juz ja miałaś wielokrotnie to nie zaszkodzi. Tu bardziej chodzi o to żeby przed samym porodem nam nie wyskoczyło bo wtedy to jest problem. Ja jak miałam na początku 2 trymestru to kazał łykać przez dwa tyg. tabletki heviran,żeby więcej nie wyskoczyła, ale powiedział ze to nie daje 100%ze nie wyskoczy.
Mi w sumie tylko plastry pomagają. Szybko się goi i mniej boli. Żadne maści, kremy nic mi nie pomagało.maria85 lubi tę wiadomość
Pati -
Hej
Maria fajnie ze masz wolne odpoczniesz sobie
Co do opryszczki to nie mam wiec nie wiem jak pomoc..
Witam nowe dziewczyny
Paula moze fretka ich poszczuje :p Wiesz nie wiem skad one wiedza ze meza nie ma w domu bo jak jest to nawet do parkanu nie podejda. Chcialabym pieska ale maz sie nie zgadza -
Dziewczyny jestem w szoku. Zadzwoniła do mnie znajoma ma termin na połowę kwietnia i po wczorajszy USG okazało się ,że jest syn zamiast córki, a w domu Orawie wszystko dla dziewczynki. Mamy tego samego lekarza
na pierwszym USG w 12 tygodniu inny lekarz mówił mi,że córka, mój do którego chodze,że na 90 % córka, a państwowy, że na 51% choć temu najmniej wierzę, bo badanie połówkowe zdobił w 10 minut na kiepskim sprzęcie. 1.03 mam wizytę i pierwszą rzecz,aby płeć sprawdził
sama widziałam jejbzdjecia z USG i jak nic bylo widać,że dziewczynka...szok oby u mnie pozostała Wiktoria,mąż się śmieje, że jak nie Wiktoria to Wiktor
a ją trochę woadlam w szaleństwo zakupów typowe dla córki
-
Witam nowe koleżanki:)
Mój weekend leniwie leci, muszę zabierać się za obiadek bo mężulo z pracy głodny wróci, a jakoś wyjątkowo nie chce mi się gotować..nie mam weny i pomysłu co zrobić
Zimri - moja córka też najprawdopodobniej dostanie na imię Wiktoria
nie strasz z tym zamieszaniem z płcią, ja już się tak przyzwyczaiłam że będę miała córkę że jakby się to zmieniło to byłabym w głębokim szoku..
maria - super wyprawka
a ja czapeczki kupiłam ostatnio, fajne promocje są jeszcze w smyku:
http://screenshooterusnortheu.blob.core.windows.net/engine4files/irqkjfhvzsuvinzztafweplsyrtoqdwjvjbfzvjnrznhodfgphnqskjtfylrmsewvkzyltzyqrffbdeummzjqgrlaizbjrazvrld
Agabtm, Zimri lubią tę wiadomość
Nasza córeczka -
Witam Was w 24tygodniu
Jak ten czas leci!
Maria super ta wyprawka z pracy, to bardzo miło, że myślą o takich rzeczach. Ja się u siebie nic nie spodziewam i odliczam dni do wolnego. Jak pisałam, lubię swoją pracę, ale już mi coraz ciężej, szczególnie wstawać o 6 rano
A na opryszczkę ostatnio posmarowałam się antiwirem i przeszło szybko.
Co do płci, to też mam lekką schizę w tym temacie. Lekarze mówią, że będzie dziewczynka, mam rzeczy głównie dla dziewczynki, ale do brzuszka mówię najczęściej bezpłciowo, w stylu "dzidziusiu", "maleństwo". Nie chcę, żeby w razie czego dziecko miało jakiś urazWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 11:45
Helen lubi tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Hej dziewczyny witam w sloneczny dzien , przynajmniej u mnie:) mam do Was pytanie: naczytalam sie o spaniu na lewym boku ze to lepiej itp. ale kurcze no nie daje rady zeby tak przespac cala noc, boli mnie lydkai ogolnie cala noga, wiec spie tez na prawym boku. Wizyte u lekarza mam za tydzien dlatego najpierw Was zapytam czy macie taki problem?
-
witam nowe Mamusie!
u nas sloneczko i juz spacer po lesie zaliczony
Hania, ja tez nie daje rady spac caly czas na lewym boku. moja gin powiedziala, zeby nie przesadzac i ze jak mam sie budzic obolala, to bez sensu. mysle ze najgorzej bedzie na koncu ciazu, wtedy to juz w kazdej pozie bedzie niewygodnie
milej niedzieliHania222 lubi tę wiadomość
-
Witam sie w 26 tygodniu. Ja spie raz na lewym, raz na prawym i na prawym mi zazwyczaj wygodniej, wiec sie nie katuje. U nas mozliwe, ze bedzie zmiana imienia na Aleksander, bo synek sie upiera przy Aleksie. Za oknem piekne slonce, rano wybralismy sie na dlugi spacer z mezem i Olafem a teraz upieklam babke w ksztalcie misia dla dziecka i chetnie je
, do tego kompot z truskawek. Dzieki kompotowi przypomnialo mi sie lato
Milej niedzieli .
Hania222, Helen, Kawokado, Repose lubią tę wiadomość
-
dais wrote:Witam sie w 26 tygodniu. Ja spie raz na lewym, raz na prawym i na prawym mi zazwyczaj wygodniej, wiec sie nie katuje. U nas mozliwe, ze bedzie zmiana imienia na Aleksander, bo synek sie upiera przy Aleksie. Za oknem piekne slonce, rano wybralismy sie na dlugi spacer z mezem i Olafem a teraz upieklam babke w ksztalcie misia dla dziecka i chetnie je
, do tego kompot z truskawek. Dzieki kompotowi przypomnialo mi sie lato
Milej niedzieli .
Ale masz pyszności!
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Raczej bedzie Aleks, bo Olus zbyt podobne do Olafa
Dodatkowo mieszkamy zagranica, wiec Aleks jest latwiejsze do wymowienia. Jeszcze troche czasu jest i mam nadzieje, ze jednak synek sie przekona do Eryka, poki co sie nie udaje, ale moze z czasem
Hania222, Helen, jane lubią tę wiadomość
-
czesc,
co za piękny dzien dzisiaj był, widzę że wiekszość Polski słoneczna.
Witam się w 28tygodniu a zarazem III Trymestr, ale ten czas leci
wygrzałam się dziś na słoneczku i od razu lepszy nastrój.
Co do spania staram się spać na lewym boku, ale tez czesto się przekrecam na prawy, bo ciezko spac w jednej pozycji. Brzuszek coraz większy wiec coraz trudniej znalezc sobie miejsca a wstawanie z łózka to już nie jest już tak łatwo
dais ładne imię Aleks
w planach mam dzis jeszcze zrobic z tej okazji ciasto snickers w wersji bezglutenowej
moze mi sie uda
jane, Andzia SM, Hania222, Kawokado, Repose lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o weekend to miałam super samopoczucie, bez specjalnych dolegliwości. Pewnie dlatego, że się w końcu wyspałam! Ja też śpię jak mi wygodnie: raz na lewym raz na prawym lub na plecach. Ale brzuch coraz bardziej mi przeszkadza, bo w ciągu ostatnich dni mega mi urósł. Generalnie nie przytyłam specjalnie w innych częściach ciała, ale brzuch żyje swoim życiem...Pochwalę się, że wczoraj kupiłam sobie pierwszą bluzkę i legginsy ciążowe i powiem Wam, że to zupełnie inaczej leży niż zwykłe bluzki w większych rozmiarach. Bluzeczkę mam w rozm.38 i jeszcze sporo miejsca, więc na trochę starczy. Podobnie legginsy. Ogólnie udany zakup
mamie też się coś należy, a co
Helen lubi tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
jane pierwsze spodnie?
jak do tej pory uchowałaś się w normalnych?
jestem w szoku
Helen zazdroszcze słońca, u Nas miał być słonczny weekend, a tym czasem brzydko, szaro i śniegu nawet napadało
Nie zdążyłam jeszcze Was nadrobić przez weekend, bo mąż w domu to spędzaliśmy razem czas i nie wchodziłam na forum, ale potm sobie poczytam co ciekawego mnie omineło
A teraz odwituje się i lecę starszaka kąpać, bo siedzi w brodziku i czekaHelen, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Chodziłam w tregginsach z mango i z hm, kupiłam je sobie pod koniec pierwszego trymestru i były trochę za duże,bo w rozm 38, ale dzięki temu nadal w nich chodzę
mają niski stan, więc teraz po prostu schodzą pod brzuch. Spodni ciążowych jeszcze nie mam, pewnie kupię ale wydają mi się strasznie drogie. Do wiosny jakoś dociągnę, a potem to wygodniejsze będą sukienki.
Macie już staniki do karmienia? Bo oglądałam w hm, ale nic nie kupiłam. Może jakieś inne polecicie? Fajnie jakby były chociaż trochę usztywnianie, choć niekoniecznie z fiszbinami.kochana córeczka 16.06.2016 -
Dais - imię Aleksander świetne:) wiem coś o tym:)
co do ciuchów, to ja się mieszczę w swoje bluzki bez problemu, no i do tego ukochane leginsy, fajne kupiłam na wyprzedaży w c&A takie z przeszyciami, są wygodne, do tego ciążowe dżinsy z H&M mam po pierwszej ciąży i też się dobrze sprawdzają
Nasza córeczka