X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane, maleństwo na 100% czuje Twoje samopoczucie i możliwe, że dlatego jest dziś mniej ruchliwa. Dobrze, że poczułaś szturchaski, na pewno wszystko jest ok :) i zgadzam się z Agabtm, kąpiel, relax, jakaś uspokajająca muzyczka, a jeśli już na prawde bedziesz badzo zaniepokojona, to ktg :)

Dziewczyny, ja dziś miałam cały dzień zaparcia, a pod wieczór złapała mnie mała biegunka :/ Na szczęscie chyba juz przeszło, bo póki co spokoj, oby!
    A żeby tego było mało, zrobiłam sobie dzisiaj przerwę w leżeniu, podjechałam do rodziców po pocztę, a tam... Wezwanie do komisji wojskowej! Jestem w szoku :P

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju, że Ciebie wzywają??? A Ty po jakiejś szkole policyjnej albo mundurowej??? Czy to standard, że kobiety na wstawke wzywają??? Ja już trochę po 18 i nie miałam takiego wezwania

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie :D No właśnie nie wiem czemu, ani w mundurówce, ani w policyjnej nie byłam :D Ale wyczytałam, na internecie, i chyba o to chodzi, że wezwane moga byc tez kobiety urodzone miedzy 1992-1997, które kończą lub są absolwentkami szkoły o kierunku medycznym bądź psychologicznym :D no a ja w tym roku bronie się z fizjoterapii :D więc to pewnie przez to :D Niemniej muszę się stawic 26 kwietnia na komisji :D

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras z was bierze tran?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dobrze hehe ciekawe mojego rocznika to nie dotyczy także mogę spać spokojnie, że po komisjach nie będą mnie ciągnąć ;) ciekawe co Ci powiedzą na komisji nagraj ich miny jak wejdziesz tam z brzuchem chyba umarlabym ze śmiechu widząc ich zmieszanie... Biedna jeszcze Cie ciągnąć będą na poligon z brzuchem taki żart oczywiście a swoją drogą musi się chyba coś dziać skoro kobiety wzywają i mobilizują się do roboty w SW.

• SShape Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    czy ktoras z was bierze tran?
    Ja jem Iskial. Pytalam gina jakis czas temu o dha i powiedzial, zeby sobie wlasnie tran kupic a nie chemie pchac.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane - dobrze że już wszystko okej:) dzidzia na pewno dostosowała się do Twojego nastroju, a położenie swoją drogą, moja niunia musi mieć dużo miejsca bo dzisiaj i wczoraj czuję ją na samym dole i to czasami jest bardzo dziwne uczucie, a dwa dni wcześniej wychodziła mi prawie przez brzuch na zewnątrz ale zupełnie wysoko..

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmrzanek ja tez biore tran ale w tabletce jest razem z witaminami femibion.

iv096iye6kaq8l5v.png
  • gora Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie:)
    19.06 pojawi sie u nas Tosia, która być może jest Anatolia. Dylematy dnia dzisiejszego...chętnie dołączę do Waszego wątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 00:14

kamenkaa, dais, Helen, evus lubią tę wiadomość

relgjw4zajr5qyeh.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj gora ;-)

gora lubi tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Dzięki dziewczyny :)
    Poleżałam trochę, pogadałam do małej i poczułam ze trzy maleńkie szturchnięcia. Aż się popłakałam z radości. Nie spodziewałam się, że będę przeżywać takie emocje.
    Niestety mąż nie posłucha serduszka dzidziusia, bo dziś właśnie wyjechał do pracy na trzy tygodnie :( z tego powodu mam doła i trochę się denerwuję, bo samej jest trudno, szczególnie jakby coś się działo. Może dzidzia też to odczuwa i dlatego tak cichutko sobie dziś siedzi.

Jane spokojnie tak jak dziewczyny piszą czasem tak jest ;-)
    U mnie też sie tak dzieje czasem spokoj nawet 2dni a potem zaczyna kopać najczęściej wieczorami Chociaż od paru dni w dzień już też tak mocno że aż to przyjemne :)

gora Witaj Tosia Tosieńka ładne imię...

pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 00:39

gora lubi tę wiadomość

• Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gora! Anatolia? To imię? Nigdy nie słyszałam o takim :)

Kasju No to teraz mnie zaskoczylas!!!?? Chociaż w dzisiejszych rządach wszytsko jest możliwe hehe xD

Dobranoc ;) I do przeczytania jutro rano ;)

kamenkaa, gora lubią tę wiadomość

Pati
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gora piękny termin ;) imię tez bardzo ładne witamy ;)

gora lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    Witajcie :)

My już po glukozie nawet mi to smakowało :) nic strasznego ;)

Wynik na czczo 78 a po 2h 100 :)
    Więc daleko mi do cukrzycy ciazowej :)
    Wizyta 3.03 ktoś też ma w ten dzień ?

Ja mam 3.03 o 16:20 :) A Ty o której ?

kasju hehe to nieźle :D To się zdziwią na komisji jak pójdziesz z brzuszkiem :D

gora witamy :)

Repose jak poradziłaś sobie z tymi dziećmi ?? Rzeczywiście kiepsko się zachowują, nie wyobrażam sobie żeby jakieś dzieci biegały mi po posesji ( oczywiście sądiadów ) :P

gora lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasja niezle jaja z ta komisja:) bedziesz miala niezla historie do opowiedzenia maluszkowi:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w piękną sobotę :)

Góra witaj:) Tosia bardzo ładnie :)

gora lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • gora Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przyjęcie:)

Nasze dziewczę jest bardzo aktywne, szczególnie rano i wieczorem, ale zdarzały się dni, kiedy to ja byłam bardzo aktywna i martwiłam się, że nie odczuwam ruchów. Jedno "milczenie" trwała aż 3 dni ( w 22 tc), co zmotywowało mnie do odwiedzin w szpitalu. Na szczęście wszytko było w w całkowitym porządku, tylko mała się tak ułożyła. Do tego doszły nerwy i zmęczenie....więc kiedy to się powtórzyło tydzień później byłam spokojniejsza i zaczęłam czuć kopniaki następnego dnia:)

Agabtm lubi tę wiadomość

relgjw4zajr5qyeh.png
  • gora Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Ja jem Iskial. Pytalam gina jakis czas temu o dha i powiedzial, zeby sobie wlasnie tran kupic a nie chemie pchac.

Dziewczyny, rozmawiałam z dobrym dietetykiem, który powiedział, że odradza branie tranu w czasie ciąży, wgle...odradza jedzenie ryb, ze względu na to, że wody są bardzo zanieczyszczone, wręcz skażone i nigdy nie mamy pewności skąd pochodzi dana rybka czy tran.

Generalnie, potrzeba nam dużo kwasów Omega 3, a bardzo bogaty jest niego
    OLEJ LNIANY.
    Polecam:)

Helen lubi tę wiadomość

relgjw4zajr5qyeh.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilu lekarzy tyle opinii mi też kazała lekarka albo dokupić sa dha albo zmienić suplementy na femibion bo on zawiera dha ;);)
    U nas dziś piękne słońce na termometrze w słońcu 32 stopnie olaboga nic tylko ubrać strój i się opalać ;););) normalnie małe alpy gdzie słońce grzeje pomimo zimy można się opalic

Repose lubi tę wiadomość

• gora Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion 2 i nic poza tym. Czułam się dobrze, ale dziś w nocy pierwszy raz dopadł mnie skurcz łydki:(
    Zastanawiam się, czy to nie jest kwestia braku magnezu/potasu...
    Tym bardziej, ze ostatnio mam duży apetyt na pomidory ( pod różnymi postaciami) i banany.

relgjw4zajr5qyeh.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ