WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane, maleństwo na 100% czuje Twoje samopoczucie i możliwe, że dlatego jest dziś mniej ruchliwa. Dobrze, że poczułaś szturchaski, na pewno wszystko jest ok :) i zgadzam się z Agabtm, kąpiel, relax, jakaś uspokajająca muzyczka, a jeśli już na prawde bedziesz badzo zaniepokojona, to ktg :)

Dziewczyny, ja dziś miałam cały dzień zaparcia, a pod wieczór złapała mnie mała biegunka :/ Na szczęscie chyba juz przeszło, bo póki co spokoj, oby!
    A żeby tego było mało, zrobiłam sobie dzisiaj przerwę w leżeniu, podjechałam do rodziców po pocztę, a tam... Wezwanie do komisji wojskowej! Jestem w szoku :P

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju, że Ciebie wzywają??? A Ty po jakiejś szkole policyjnej albo mundurowej??? Czy to standard, że kobiety na wstawke wzywają??? Ja już trochę po 18 i nie miałam takiego wezwania

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie :D No właśnie nie wiem czemu, ani w mundurówce, ani w policyjnej nie byłam :D Ale wyczytałam, na internecie, i chyba o to chodzi, że wezwane moga byc tez kobiety urodzone miedzy 1992-1997, które kończą lub są absolwentkami szkoły o kierunku medycznym bądź psychologicznym :D no a ja w tym roku bronie się z fizjoterapii :D więc to pewnie przez to :D Niemniej muszę się stawic 26 kwietnia na komisji :D

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy ktoras z was bierze tran?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff dobrze hehe ciekawe mojego rocznika to nie dotyczy także mogę spać spokojnie, że po komisjach nie będą mnie ciągnąć ;) ciekawe co Ci powiedzą na komisji nagraj ich miny jak wejdziesz tam z brzuchem chyba umarlabym ze śmiechu widząc ich zmieszanie... Biedna jeszcze Cie ciągnąć będą na poligon z brzuchem taki żart oczywiście a swoją drogą musi się chyba coś dziać skoro kobiety wzywają i mobilizują się do roboty w SW.

• SShape Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    czy ktoras z was bierze tran?
    Ja jem Iskial. Pytalam gina jakis czas temu o dha i powiedzial, zeby sobie wlasnie tran kupic a nie chemie pchac.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane - dobrze że już wszystko okej:) dzidzia na pewno dostosowała się do Twojego nastroju, a położenie swoją drogą, moja niunia musi mieć dużo miejsca bo dzisiaj i wczoraj czuję ją na samym dole i to czasami jest bardzo dziwne uczucie, a dwa dni wcześniej wychodziła mi prawie przez brzuch na zewnątrz ale zupełnie wysoko..

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmrzanek ja tez biore tran ale w tabletce jest razem z witaminami femibion.

iv096iye6kaq8l5v.png
  • gora Koleżanka

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie:)
    19.06 pojawi sie u nas Tosia, która być może jest Anatolia. Dylematy dnia dzisiejszego...chętnie dołączę do Waszego wątku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 00:14

kamenkaa, dais, Helen, evus lubią tę wiadomość

relgjw4zajr5qyeh.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj gora ;-)

gora lubi tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Dzięki dziewczyny :)
    Poleżałam trochę, pogadałam do małej i poczułam ze trzy maleńkie szturchnięcia. Aż się popłakałam z radości. Nie spodziewałam się, że będę przeżywać takie emocje.
    Niestety mąż nie posłucha serduszka dzidziusia, bo dziś właśnie wyjechał do pracy na trzy tygodnie :( z tego powodu mam doła i trochę się denerwuję, bo samej jest trudno, szczególnie jakby coś się działo. Może dzidzia też to odczuwa i dlatego tak cichutko sobie dziś siedzi.

Jane spokojnie tak jak dziewczyny piszą czasem tak jest ;-)
    U mnie też sie tak dzieje czasem spokoj nawet 2dni a potem zaczyna kopać najczęściej wieczorami Chociaż od paru dni w dzień już też tak mocno że aż to przyjemne :)

gora Witaj Tosia Tosieńka ładne imię...

pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 00:39

gora lubi tę wiadomość

• Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gora! Anatolia? To imię? Nigdy nie słyszałam o takim :)

Kasju No to teraz mnie zaskoczylas!!!?? Chociaż w dzisiejszych rządach wszytsko jest możliwe hehe xD

Dobranoc ;) I do przeczytania jutro rano ;)

kamenkaa, gora lubią tę wiadomość

Pati
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gora piękny termin ;) imię tez bardzo ładne witamy ;)

gora lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszaaa wrote:
    Witajcie :)

My już po glukozie nawet mi to smakowało :) nic strasznego ;)

Wynik na czczo 78 a po 2h 100 :)
    Więc daleko mi do cukrzycy ciazowej :)
    Wizyta 3.03 ktoś też ma w ten dzień ?

Ja mam 3.03 o 16:20 :) A Ty o której ?

kasju hehe to nieźle :D To się zdziwią na komisji jak pójdziesz z brzuszkiem :D

gora witamy :)

Repose jak poradziłaś sobie z tymi dziećmi ?? Rzeczywiście kiepsko się zachowują, nie wyobrażam sobie żeby jakieś dzieci biegały mi po posesji ( oczywiście sądiadów ) :P

gora lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasja niezle jaja z ta komisja:) bedziesz miala niezla historie do opowiedzenia maluszkowi:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w piękną sobotę :)

Góra witaj:) Tosia bardzo ładnie :)

gora lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • gora Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przyjęcie:)

Nasze dziewczę jest bardzo aktywne, szczególnie rano i wieczorem, ale zdarzały się dni, kiedy to ja byłam bardzo aktywna i martwiłam się, że nie odczuwam ruchów. Jedno "milczenie" trwała aż 3 dni ( w 22 tc), co zmotywowało mnie do odwiedzin w szpitalu. Na szczęście wszytko było w w całkowitym porządku, tylko mała się tak ułożyła. Do tego doszły nerwy i zmęczenie....więc kiedy to się powtórzyło tydzień później byłam spokojniejsza i zaczęłam czuć kopniaki następnego dnia:)

Agabtm lubi tę wiadomość

relgjw4zajr5qyeh.png
  • gora Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Ja jem Iskial. Pytalam gina jakis czas temu o dha i powiedzial, zeby sobie wlasnie tran kupic a nie chemie pchac.

Dziewczyny, rozmawiałam z dobrym dietetykiem, który powiedział, że odradza branie tranu w czasie ciąży, wgle...odradza jedzenie ryb, ze względu na to, że wody są bardzo zanieczyszczone, wręcz skażone i nigdy nie mamy pewności skąd pochodzi dana rybka czy tran.

Generalnie, potrzeba nam dużo kwasów Omega 3, a bardzo bogaty jest niego
    OLEJ LNIANY.
    Polecam:)

Helen lubi tę wiadomość

relgjw4zajr5qyeh.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilu lekarzy tyle opinii mi też kazała lekarka albo dokupić sa dha albo zmienić suplementy na femibion bo on zawiera dha ;);)
    U nas dziś piękne słońce na termometrze w słońcu 32 stopnie olaboga nic tylko ubrać strój i się opalać ;););) normalnie małe alpy gdzie słońce grzeje pomimo zimy można się opalic

Repose lubi tę wiadomość

• gora Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion 2 i nic poza tym. Czułam się dobrze, ale dziś w nocy pierwszy raz dopadł mnie skurcz łydki:(
    Zastanawiam się, czy to nie jest kwestia braku magnezu/potasu...
    Tym bardziej, ze ostatnio mam duży apetyt na pomidory ( pod różnymi postaciami) i banany.

relgjw4zajr5qyeh.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ