Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moni nie przejmuj się waga w ciągu doby może się zmieniać . U mnie rano zawsze waga jest niższa niż wieczorem także spokojnie
Myszaaa gratuluję wyników.
My już po dzisiejszej wizycie pan doktor powiedział ze wyniki są wporzadku mimo tego że glukoza na czczo była 96 ważne ze po 1h i 2h była w normie.
A teraz się pakujemy i jedziemy na weekend do rodzicówmmarzenak lubi tę wiadomość
-
Mój Mąż ma wolny weekend (cały tydzień pracował po 12 godzin więc widywaliśmy się tylko późnym wieczorem) więc cieszę nawet jakbyśmy mieli leniuchować
Wieczorem jutro do znajomych na oblewanie Ich nowego biznesu więc zapowiada się ciekawy wieczórJa oczywiście soczkiem
A w niedziele pewnie jakiś spacerek :)Jak pogoda dopisze:)
Miłego piąteczku;) Ja się zaraz wezme za sprzątanie żeby weekend mieć wolnymmarzenak, smerfetkaa, Helen lubią tę wiadomość
-
Już jestem, przepraszam za zwłokę i dziękuję Wam za pamięć
Oficjalnie melduję się po wczorajszej wizycie. Świetna wiadomość jest taka, że nie mam cukrzycy ciążowej! Mogę bezkarnie zjeść tą bułeczkę orkiszową z rodzynkami
Wojtuś jest już bardzo dużym chłopczykiem - waży 751g!Lekarz powiedział, że jest duży jak na 25t1dz.
Nie mam też tokso, szyja super, wyniki z krwi też w miarę OK, prócz TSH - tu nowość: z niedoczynności tarczycy (mam Hasimoto) zmieniła się na nadczynność! Moje TSH to 0,27. Póki co mam brać 1/4 tabletki (brałam całą), no i udać się do endokrynologa. Nie podoba mi się to
Ale mam dużego chłopczyka!
Nasza wizyta trwała godzinę, akurat jakaś pacjentka odwołała, więc lekarz nam poświęcił czas, dał nam lekcję wychowawczą (kazał się wypisać z konkursu na idealną matkę - nasze dziecko ma być brudne i pochłaniać dużo zarazków hihihi
I jedyne na czym mam się skupić to to, aby Wojciech wyszedł z domu jak będzie dorosły w takiej kondycji, żeby nie musiał iść do psychoterapeuty, a to już będzie baaardzo dużo, bo niestety większości rodzicom nie udaje się temu sprostać
Tak więc luzik, no stress i do przodu
jane, smerfetkaa, Magda34, Helenucha Klucha, Moni15382, mmarzenak, Repose, madziak2202, cass, Andzia SM, Hania222, dais, Kaja, evus, Patrycjusz, Misia15, Helen, kamenkaa, beatas, kirys, fairy_tale, ansad lubią tę wiadomość
-
Agabtm mam nadzieję, że twoje wyniki wyjdą ok i nie będziesz musiała brać na ten kaszel jakichś świństw.
Myszaa dobrze, że piszesz, że to świństwo jest zjadliwe, będę miała lepsze nastawienie.
Smerfetka super, ze wyniki glukozy masz w normie.
Plany na weekend? Odespać tydzień i w końcu posprzątać mieszkaniesmerfetkaa, Helen lubią tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Jajko Uffff bardzo się ciesze, ze wszystko dobrze trochę nad trzymalas w niepewności hohihi Wojtek rzeczywiście duży chłopak super
takich informacji na forum.
U nas dziś piękne słoneczko aż miło patrzeć jak jest ładna pogodaJajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Jajko ciesze się z udanej wizyty, dużego chłopczyka już masz w brzusiu:)
Aga - no wiesz czy zdrowo?? zdarza mi się zjeść coś słodkiego, ale ogólnie jem regularnie i małe porcje bo mimo że czasami mam wielkiego głoda i myślę że zjem dużo to kończy się na połowie porcji
cieszę się że waga nie leci w górę bo mam nadwagę i nie chciałabym jeszcze więcej jej mieć po ciąży, przed ciążą trochę schudłam, zmieniłam nawyki i myślałam że mi szybko wróci te prawie 5 kilo a tu okazuje się że nie, tylko to jest takie dziwne jak w szóstym miesiącu ciąży waga spada, pierwsza myśl że dzieje się coś niepokojącego..muszę wytrzymać do wizyty zobaczymy co lekarz powie
w sumie to kiedyś czytałam że jak ważę za dużo to wg jakiś norm powinnam mniej w ciąży przytyć, może u mnie to tak jest, zresztą zostały jeszcze trzy miesiące to jeszcze mogę nadrobić)
co do kaszlu to ja już byłam raz na antybiotyku bo lekarka stwierdziła że kaszel taki okropny jak miałam zrobi więcej szkody niż ten antybiotyk, i na razie mam spokój mimo ze naokoło tyle chorób i grypy...
smerfetkaa - ja też miałam podobnie z glukozą i lekarz powiedział że najważniejszy wynik to ten po dwóch godzinachAgabtm, smerfetkaa, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość
Nasza córeczka -
Heeeej
U mnie weekend jak zwykle nuda bo mąż jak zwykle w pracyDopiero w niedzielę po południu może kogoś odwiedzimy...
Ja mam wizytę teraz 3 marca czyli nie cały tydzień został :)Widzę że początek marca będziemy latać na wizyty
A belly pokazuje 7 miesiąc od 26 tygodnia bo on liczy tygodnie rozpoczęteCzyli 26 tydz = rozpoczęty 27
Moni mi jakby waga spadła bym się cieszyła :)Ale oczywiście zapytaj lekarza na wizycie
Myszaa super wyniki
Jajko gratuluję dobrych wieści ! I duży maluch już !
JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość
-
Moni nie martw się, że waga trochę spadła. Moja koleżanką jak zmieniła dietę w ciąży, niestety zdiagnozowali cukrzycę, to między wizytami schudła 2 kg przez dietę, a z małą było ok- teraz ma 3 latka i jest zdrowa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:36
Moni15382, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny!
Jajko gratuluje udanej wizyty. No Twoje maleństwo jest już duuże!
Moni nie przejmuj się takim wahaniem wagi, wahania dobowe nawet o 1kg są czymś normalnym. Wiąże się to z zatrzymaniem/ utratą wody itd.
Swoją drogą to Ci zazdroszczę
Ja bardzo pilnuje swojej diety-mam juz 11 kg na plusie ale od 9 dni nic nie przytyłam.
Staram się jeść regularnie i w miarę zdrowo.
Nie chcę ważyć ponad 20 kg więcej w dniu porodu bo wiem, że nie będzie wcale tak łatwo mi się tego pozbyć.
Byliśmy na spotkaniu z położną,z którą chcemy rodzić- bardzo miła kobieta. Mówiłam jej o swoich lękach co do nacinania krocza i ona poleciła mi ten balonik epino czy annibal (tańsza wersja) jeśli lekarz się zgodzi to będę go używała.
Może uda się uniknąć dużego nacięcia
Miłego dnia!JajkoNiespodzianka, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
Jajko gratuluję udanej wizyty
Synuś duży
Co do tego balonika to też słyszalam o nim, ja zaczęłam cwiczyć mięśnie kegla.
A po weekendzie będę dzwonić do szkoły rodzenia, decydujemy się na weekendowe zajęcia zobaczymy tylko czy marzec czy kwiecieńNo i do położnej też będę dzwonić, choć wczoraj z głupoty się dowiedziałam ze tą co planuje (z polecenia) to koleżanka Teściowej heeh Ta to ma znajomosci wszędzie
JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość
-
Jajko gratulacje duzego malucha
Moni taka zmiana wagi, to jak nie zmiana, mi w ciagu dnia potrafi 2 kg sie zmienic a rano wrocic do normy. Mi waga sie waha, jednym razem stoi kilka dni, innym spada 0.5-1kg a ostatnio skacze 1 kg do gory. Nie jem wiecej wcale, jem regularnia, staram sie zdrowo a ona leci do gory jak szalona! Startowalam ze sporo nadwaga a juz mam 5 kg na plusie, nie chcialam przytyc wiecej niz 7 w calej ciazy, ale chyba sie nie uda
My w weekend musimy posprzatac mieszkanie, bo jutro o 15 przychodza znajomi pograc w gry planszowe, w niedziele ide na joge. Poza tym typowe obowiazki i troche przyjemnosci, czyli lenistwa i zabawy z dzieckiem. Szkoda, ze snieg stopnial bo kupilismy Olafowi narty i nie ma gdzie wyprobowac. Za tydzien chyba pojedziemy na stok znowu.JajkoNiespodzianka, Helen lubią tę wiadomość
-
I dopiero będę brała się za sprzątanie
Do teraz pochłonął mnie SMYK i 5-10-15. zamówiłam trochę rzeczy jak dojdą to się pochwalę
I dziś straszną ochotę na cole mialam aż sobie otworzyłam
dobra idę się wziąć do pracy bo inaczej to ciężko mi się będzie zmobilizowaćHelen lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Andzia zazdroszcze ze wgl masz ochote sprzatac :p
Jajko no nareszcie! Jak moglas tyle godzin trzymac nas w niepewnosci?! Ciesze sie ze wszystko ok i bedziesz mogla jesc :p) Ja wsunelam 1/2 kinder bueno :p
Moni jest jak Dais mowi waga w ciagu dnia moze sie nawet o 1kg wahac a gdyby nawet troche spadlo to nic tylko sie cieszysz skoro z dzidziusiem wporzadku ^^
Paula u mnie w weekend tez nuda chyba ze jakis fajny film polecicie ale taki dostepny w internecie :p Ja ogladalam kilka razy komedie Za jakie grzechy dobry boze?! to komedia francuska i w tej wersji ogladalam nie wiem jak nasi tlumacze ja przerobiliale serio obejrzyjcie sobie mi sie bardzo podobala ^^
Agabtm bo juz nie wytrzymam dreczy mnie twoj nick :p ty masz na imie Aga czy tylko tak wpisalas? ^^
Daid wy wszystkie ciagle sprzatacie tylko ja taki forumowy len jestem ;p
Moli ja juz raz mialam ponad 20kg plus i nie chce powtorki :pWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:46
JajkoNiespodzianka, Andzia SM, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Agabtm wrote:Ja juz po Crp.
Kaja niestety jak Crp będzie wysokie to będzie to oznaczało ze to nie jest zwykły kaszelek. Prenalen pije od 3 dni plus codziennie pije herbatę z miodem Cytryna i sokiem z malin. chce aby mnie osluchala czy coś na oskrzela nie idzie bo taka pogoda ludzie chorzy wiec chce mieć pewność na weekend
Oby było niskie!! -
Repose wrote:Jajko no nareszcie! Jak moglas tyle godzin trzymac nas w niepewnosci?! Ciesze sie ze wszystko ok i bedziesz mogla jesc :p
) Ja wsunelam 1/2 kinder bueno :p
Ale wczoraj wieczorem już nawet nie miałam siły wejść na forum. Ale za karę zjem czekoladę Lindt! Ja Cię podziwiam, że zostawiłaś tą drugą połówkę Kinder Bueno!
Repose lubi tę wiadomość
-
Ha ha Jajko nie podziwiaj bo syn mi zabral tak bym pewnie wsunela cale :p
Pewnie pozno wrocilas co? Duza kolejka byla? Jedz na zdrowie ;)Swoja droga kochana to rzeczywiscie okrutna kare sobie wyznaczylas :pAndzia SM lubi tę wiadomość