X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nie przejmuj się waga w ciągu doby może się zmieniać . U mnie rano zawsze waga jest niższa niż wieczorem także spokojnie :)
    Myszaaa gratuluję wyników.:-)
    My już po dzisiejszej wizycie pan doktor powiedział ze wyniki są wporzadku mimo tego że glukoza na czczo była 96 ważne ze po 1h i 2h była w normie.
    A teraz się pakujemy i jedziemy na weekend do rodziców :-)

mmarzenak lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż ma wolny weekend (cały tydzień pracował po 12 godzin więc widywaliśmy się tylko późnym wieczorem) więc cieszę nawet jakbyśmy mieli leniuchować :P

Wieczorem jutro do znajomych na oblewanie Ich nowego biznesu więc zapowiada się ciekawy wieczór :) Ja oczywiście soczkiem :)

A w niedziele pewnie jakiś spacerek :)Jak pogoda dopisze:)

Miłego piąteczku;) Ja się zaraz wezme za sprzątanie żeby weekend mieć wolny :)

mmarzenak, smerfetkaa, Helen lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem, przepraszam za zwłokę i dziękuję Wam za pamięć :) Oficjalnie melduję się po wczorajszej wizycie. Świetna wiadomość jest taka, że nie mam cukrzycy ciążowej! Mogę bezkarnie zjeść tą bułeczkę orkiszową z rodzynkami :)
    Wojtuś jest już bardzo dużym chłopczykiem - waży 751g! <3 Lekarz powiedział, że jest duży jak na 25t1dz.
    Nie mam też tokso, szyja super, wyniki z krwi też w miarę OK, prócz TSH - tu nowość: z niedoczynności tarczycy (mam Hasimoto) zmieniła się na nadczynność! Moje TSH to 0,27. Póki co mam brać 1/4 tabletki (brałam całą), no i udać się do endokrynologa. Nie podoba mi się to :P
    Ale mam dużego chłopczyka! :)
    Nasza wizyta trwała godzinę, akurat jakaś pacjentka odwołała, więc lekarz nam poświęcił czas, dał nam lekcję wychowawczą (kazał się wypisać z konkursu na idealną matkę - nasze dziecko ma być brudne i pochłaniać dużo zarazków hihihi :)
    I jedyne na czym mam się skupić to to, aby Wojciech wyszedł z domu jak będzie dorosły w takiej kondycji, żeby nie musiał iść do psychoterapeuty, a to już będzie baaardzo dużo, bo niestety większości rodzicom nie udaje się temu sprostać :D
    Tak więc luzik, no stress i do przodu :)

7e2e51f02ffaa73emed.jpg

jane, smerfetkaa, Magda34, Helenucha Klucha, Moni15382, mmarzenak, Repose, madziak2202, cass, Andzia SM, Hania222, dais, Kaja, evus, Patrycjusz, Misia15, Helen, kamenkaa, beatas, kirys, fairy_tale, ansad lubią tę wiadomość

• jane Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm mam nadzieję, że twoje wyniki wyjdą ok i nie będziesz musiała brać na ten kaszel jakichś świństw.
    Myszaa dobrze, że piszesz, że to świństwo jest zjadliwe, będę miała lepsze nastawienie.
    Smerfetka super, ze wyniki glukozy masz w normie.
    Plany na weekend? Odespać tydzień i w końcu posprzątać mieszkanie :P

smerfetkaa, Helen lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Magda34 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko, ale duży chłopczyk :)
    Plany na weekend? Cholerne pakowanie c.d i 30 stka brata jutro :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

Magda34
    piu3dqk36aa6ip8k.png
    f2w3dqk3g1xvvoi6.png

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko super ze wizyta udana:) ale Twoj Wojtus to duzy chlopak:):)

JajkoNiespodzianka lubi tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko Uffff bardzo się ciesze, ze wszystko dobrze trochę nad trzymalas w niepewności hohihi Wojtek rzeczywiście duży chłopak super ;) takich informacji na forum.
    U nas dziś piękne słoneczko aż miło patrzeć jak jest ładna pogoda ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko ciesze się z udanej wizyty, dużego chłopczyka już masz w brzusiu:)

Aga - no wiesz czy zdrowo?? zdarza mi się zjeść coś słodkiego, ale ogólnie jem regularnie i małe porcje bo mimo że czasami mam wielkiego głoda i myślę że zjem dużo to kończy się na połowie porcji

cieszę się że waga nie leci w górę bo mam nadwagę i nie chciałabym jeszcze więcej jej mieć po ciąży, przed ciążą trochę schudłam, zmieniłam nawyki i myślałam że mi szybko wróci te prawie 5 kilo a tu okazuje się że nie, tylko to jest takie dziwne jak w szóstym miesiącu ciąży waga spada, pierwsza myśl że dzieje się coś niepokojącego..muszę wytrzymać do wizyty zobaczymy co lekarz powie
    w sumie to kiedyś czytałam że jak ważę za dużo to wg jakiś norm powinnam mniej w ciąży przytyć, może u mnie to tak jest, zresztą zostały jeszcze trzy miesiące to jeszcze mogę nadrobić:))

co do kaszlu to ja już byłam raz na antybiotyku bo lekarka stwierdziła że kaszel taki okropny jak miałam zrobi więcej szkody niż ten antybiotyk, i na razie mam spokój mimo ze naokoło tyle chorób i grypy...

smerfetkaa - ja też miałam podobnie z glukozą i lekarz powiedział że najważniejszy wynik to ten po dwóch godzinach

Agabtm, smerfetkaa, JajkoNiespodzianka lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej :)

U mnie weekend jak zwykle nuda bo mąż jak zwykle w pracy :P Dopiero w niedzielę po południu może kogoś odwiedzimy...

Ja mam wizytę teraz 3 marca czyli nie cały tydzień został :)Widzę że początek marca będziemy latać na wizyty :D

A belly pokazuje 7 miesiąc od 26 tygodnia bo on liczy tygodnie rozpoczęte :) Czyli 26 tydz = rozpoczęty 27 ;)

Moni mi jakby waga spadła bym się cieszyła :)Ale oczywiście zapytaj lekarza na wizycie

Myszaa super wyniki :)

Jajko gratuluję dobrych wieści ! I duży maluch już !

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni nie martw się, że waga trochę spadła. Moja koleżanką jak zmieniła dietę w ciąży, niestety zdiagnozowali cukrzycę, to między wizytami schudła 2 kg przez dietę, a z małą było ok- teraz ma 3 latka i jest zdrowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 10:36

Moni15382, kamenkaa lubią tę wiadomość

iv09e6ydepibuaxd.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Jajko gratuluje udanej wizyty. No Twoje maleństwo jest już duuże! :)

Moni nie przejmuj się takim wahaniem wagi, wahania dobowe nawet o 1kg są czymś normalnym. Wiąże się to z zatrzymaniem/ utratą wody itd.
    Swoją drogą to Ci zazdroszczę:)
    Ja bardzo pilnuje swojej diety-mam juz 11 kg na plusie ale od 9 dni nic nie przytyłam.
    Staram się jeść regularnie i w miarę zdrowo.
    Nie chcę ważyć ponad 20 kg więcej w dniu porodu bo wiem, że nie będzie wcale tak łatwo mi się tego pozbyć.

Byliśmy na spotkaniu z położną,z którą chcemy rodzić- bardzo miła kobieta. Mówiłam jej o swoich lękach co do nacinania krocza i ona poleciła mi ten balonik epino czy annibal (tańsza wersja) jeśli lekarz się zgodzi to będę go używała.
    Może uda się uniknąć dużego nacięcia :)

Miłego dnia!

JajkoNiespodzianka, Moni15382 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko gratuluję udanej wizyty :) Synuś duży :)

Co do tego balonika to też słyszalam o nim, ja zaczęłam cwiczyć mięśnie kegla.
    A po weekendzie będę dzwonić do szkoły rodzenia, decydujemy się na weekendowe zajęcia zobaczymy tylko czy marzec czy kwiecień :) No i do położnej też będę dzwonić, choć wczoraj z głupoty się dowiedziałam ze tą co planuje (z polecenia) to koleżanka Teściowej heeh Ta to ma znajomosci wszędzie :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko gratulacje duzego malucha :)
    Moni taka zmiana wagi, to jak nie zmiana, mi w ciagu dnia potrafi 2 kg sie zmienic a rano wrocic do normy. Mi waga sie waha, jednym razem stoi kilka dni, innym spada 0.5-1kg a ostatnio skacze 1 kg do gory. Nie jem wiecej wcale, jem regularnia, staram sie zdrowo a ona leci do gory jak szalona! Startowalam ze sporo nadwaga a juz mam 5 kg na plusie, nie chcialam przytyc wiecej niz 7 w calej ciazy, ale chyba sie nie uda :/
    My w weekend musimy posprzatac mieszkanie, bo jutro o 15 przychodza znajomi pograc w gry planszowe, w niedziele ide na joge. Poza tym typowe obowiazki i troche przyjemnosci, czyli lenistwa i zabawy z dzieckiem. Szkoda, ze snieg stopnial bo kupilismy Olafowi narty i nie ma gdzie wyprobowac. Za tydzien chyba pojedziemy na stok znowu.

JajkoNiespodzianka, Helen lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dopiero będę brała się za sprzątanie :) Do teraz pochłonął mnie SMYK i 5-10-15. zamówiłam trochę rzeczy jak dojdą to się pochwalę :)

I dziś straszną ochotę na cole mialam aż sobie otworzyłam :P

dobra idę się wziąć do pracy bo inaczej to ciężko mi się będzie zmobilizować :)

Helen lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Andzia zazdroszcze ze wgl masz ochote sprzatac :p

Jajko no nareszcie! Jak moglas tyle godzin trzymac nas w niepewnosci?! Ciesze sie ze wszystko ok i bedziesz mogla jesc :p :)) Ja wsunelam 1/2 kinder bueno :p

Moni jest jak Dais mowi waga w ciagu dnia moze sie nawet o 1kg wahac a gdyby nawet troche spadlo to nic tylko sie cieszysz skoro z dzidziusiem wporzadku ^^

Paula u mnie w weekend tez nuda chyba ze jakis fajny film polecicie ale taki dostepny w internecie :p Ja ogladalam kilka razy komedie Za jakie grzechy dobry boze?! to komedia francuska i w tej wersji ogladalam nie wiem jak nasi tlumacze ja przerobili :) ale serio obejrzyjcie sobie mi sie bardzo podobala ^^

Agabtm bo juz nie wytrzymam dreczy mnie twoj nick :p ty masz na imie Aga czy tylko tak wpisalas? ^^

Daid wy wszystkie ciagle sprzatacie tylko ja taki forumowy len jestem ;p

Moli ja juz raz mialam ponad 20kg plus i nie chce powtorki :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:46

JajkoNiespodzianka, Andzia SM, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko Superrrrr wieści a ja też tarczyca i teraz już 125 i pewnie skończę na 150

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Ja juz po Crp.
    Kaja niestety jak Crp będzie wysokie to będzie to oznaczało ze to nie jest zwykły kaszelek. Prenalen pije od 3 dni plus codziennie pije herbatę z miodem Cytryna i sokiem z malin. chce aby mnie osluchala czy coś na oskrzela nie idzie bo taka pogoda ludzie chorzy wiec chce mieć pewność na weekend

Oby było niskie!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Jajko no nareszcie! Jak moglas tyle godzin trzymac nas w niepewnosci?! Ciesze sie ze wszystko ok i bedziesz mogla jesc :p :)) Ja wsunelam 1/2 kinder bueno :p
    Przepraszam :( Ale wczoraj wieczorem już nawet nie miałam siły wejść na forum. Ale za karę zjem czekoladę Lindt! Ja Cię podziwiam, że zostawiłaś tą drugą połówkę Kinder Bueno!

Repose lubi tę wiadomość

• Repose Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Jajko nie podziwiaj bo syn mi zabral tak bym pewnie wsunela cale :p
    Pewnie pozno wrocilas co? Duza kolejka byla? Jedz na zdrowie ;)Swoja droga kochana to rzeczywiscie okrutna kare sobie wyznaczylas :p

Andzia SM lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy słodkie mamuśki hihihi

Repose lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ