Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kawokado wrote:ech no ja mam w domu typowego gracza i w dodatku kolekcjonera starych konsol
do tego stopnia, że mam w domu moim zdaniem dwie takie same konsole, a zdaniem męża inne, bo jedna została wydana na rynek japoński, a druga europejski
Luby ma swoją witrynę, gdzie konsole stoją (i są święte, nawet z kurzu nie mogę ich wytrzeć
). Mówie wam cyrk
Wolno mi dotykać tylko ps3 (gram czasem w singstara i doprowadzam sąsiadów do szału) i ps4
Ja tez lubię grać, ale nie jestem uzależniona jak on i mam całkowicie inne priorytety. Póki co nie jest źle, choć czasem jak wpadnie w ciąg to mu korki wyłączam
zobaczymy co będzie jak urodzi się Kuba
Ach no i tak! Zakup nr jeden to obecnie WiiU, którego jeszcze nie mamy, bo na tę konsolę (zdaniem męża) są najlepsze gry na początek dla KubyNormalnie nie wiem czy się śmiać czy płakać
Ciagle mu tylko powtarzam, żeby się nie zdziwił jak mały będzie wolał kopać piłkę niż siedzieć przed konsolą
Kawokado, też uzależniona nie jestem ALE jakbym w domu siedziała, to pewnie bym pykała w gry, bo niestety tendencję mam. I lubię grać.
I właśnie - na pewno Kuba będzie potrzebował konsoli. Na pewno. U mnie Zosia na bank też. A że na początku tata będzie musiał przetestować, czy dobre, czy się nadaje, to zupełnie inna bajka...
A tak serio, mam taką historię - kiedyś byliśmy u znajomych, mają chłopca, wtedy miał z 2 latka. I rodzice się chwalili, jak to ten maluch na tablecie umie grać i że w ogóle taki mądry: "pokaż cioci, gdzie zasadzisz marcheweczkę...". No i jasne, co kto lubi, można dziecku różne gadżety kupować. Ale nam się śmiać chciało z tego, że ten maluch w ogóle nie rozumiał gry tylko na oślep stukał paluszkami no i wiadomo, że zawsze coś tam się udało mu zrobić. Także ten... -
Nasz starszak też ma tableta, ale używa tylko jak pozwolimy. Obcykał już jak się instaluje gry ze Sklepu Play, umie odinstalować, więc jak miejsca przybraknie to usuwa i znów instaluje. Na YT włącza mikrofon i mówi co chce oglądać i mu znajduje. Obcykany jest, ale to też żaden powód do dumy. Bo kiedyś tego nie było, a teraz małe dzieci i już elektronika je opętała.
A ja dziś cały dzień na nogach. Byliśmy w bibliotece wybrać sobie książki, w TESCO i kupiliśmy maluchowi pieluszki tetrowe, bo przecenione 2 szt. za coś ponad 5 zł i potem zakupy, które nosiłam na raty na 3 piętro, bo na raz byłoby za cięzkoObiad porządny zrobiliśmy, bo 2 różne dania. Dla mnie kalafior z ziemniakami, a dla facetów schabowy z mizerią. Zamówiłam w między czasie rolety do mieszkania i zaczynamy zbieranie kasy na wózek
bo większość z Was chyba już ma wózek i jak czytam, że kolejna kupiła to jestem przerażona, że w tyle zostałam
w kwietniu już kupimy go na pewno.
JANE bardzo ładny wózeka testowałaś go już gdzieś?
KAMENKAA jakieś nowe wieści z badania? U Nas na razie wizyt nie mamy, dopiero 2.03 u Naszego ginekologa comiesięczna wizyta, a potem 11.03 echo serca płodu aż 120 km od Naszego miasta i 300 zł mniej. Jak będzie wszystko ok to zostaniemy pewnie tylko pod opieką mojej ginekolog prowadzącej.
Agabtm nie martw się, ta glukoza jest dość sytagłodna raczej nie będziesz
U mnie lekarka nie zaleca po 2 godz. Tylko pobranie krwi przed glukozą, a potem godzinę po i tyle. Tak było przynajmniej jak byłam z starszakiem w ciąży, mam nadzieje, że ni będę musiała siedzieć 2 godz.
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Olaf ma tableta, ale uzywa go tak raz na dwa tygodnie, glownie gry edukacyjne. W przedszkolu tez uzywaja i on ciagle o roznych grach mowil, czego sie nauczyl, wiec mu kupilismy. Musze przyznac, ze wiekszosc gier ma po angielsku (mowi po polsku i szwedzku) i bardzo ladnie powtarza slowa, ktorych tam ucza, wiec ma to jakies zastosowanie. Wole jak juz cos robi na tym tablecie edukacyjnego niz np oglada swoja ulubiona kreskowke Psi patrol non stop. Wasze starszaki tez tak maja, ze jak im sie cos spodoba to moga obejrzec ten sam odcinek kilka razy i jak im sie przerwie to placz? Codziennie na dobranocke musi byc Psi patrol i koniec, ehhh.
Patutka lubi tę wiadomość
-
Witam sie w 23 tygodniu
ale czas leci, choć czekam az Nasza Zuzia stanie się bardziej aktywna w brzuszku
Jane bardzo ładny wózek
Respose no to Maz po cienkiej linii stapa. Ale wiadomo że My kobiety potrafimy się odwdzięczyć
Mój Maz nie ma play ani nic pomijając laptopa czasami pogra Ale nie ze musi;) Playa nie chce więc nie mam z tym problemow hehe
Gratuluję udanych wizyt;)Repose, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Andzia Bog go pokaral przyjechal szybciej z pracy bo wymiotuje chyba jakas wirusowka oby maly nie zlapal.
Objadlam sie eklerami z smietana i truskawkami i malutka tak mnie skopala ze caly brzuch mnie boli i jakis twardy sie zrobil.
Dais moj synek tak ma z klubem myszki mickeyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 16:15
-
Moja wizyta 2.03 - i jakoś wyjątkowo nie mogę się już doczekać
i trzymam kciuki za Wasze glukozowe badania - zdecydowanie wypić duszkiem i nie myśleć o tym że się wypiło:) jak nawet taka panikara jak ja dała radę to Wy też dacie:) jestem bardzo wrażliwa na zapachy, smaki i byle co mnie zemdli, ale na szczęście na badaniu miałam towarzystwo dziewczyny w ciąży i tak się zagadałyśmy że szybko minęło..Repose lubi tę wiadomość
Nasza córeczka -
Agabtm dobry pomysł podsunęłaś z tym oglądaniem "singielki"
na zwolnieniu pewnie skorzystam, choć mam pracę magisterską do napisania. Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
Mar_ka wózek oglądałam w sklepie. W Smyku i bobo wózki. W Smyku było więcej miejsca więc można było pojeździć, ale ostatecznie kupiłam w bobo wózki, w cenie internetowej. Prowadzi się fajnie i co dla mnie ważne łatwo się wypina ze stelaża.
Dziewczyny powodzenia na wizytach!kochana córeczka 16.06.2016 -
Dokładnej wagi Ci nie podam. Gondola jest lekka, zdejmuję ją sama bez problemu. Spacerówka jest cięższa, ale dość zabudowana, więc to pewnie wpływa na wagę. Przyznam, że nie było to dla mnie decydujące, bo mieszkam na parterze.
Edit: sprawdziłam wagę na necie: stelaż 9,6kg, gondola 3,9kg, spacerówka 5,3kg. To by się zgadzało z moimi odczuciami w porównaniu gondoli ze spacerówką.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 20:15
kochana córeczka 16.06.2016