X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko to zjedz go nie miej wyrzutów wrazie czego będziesz pamiętała jego smak ;);) myślę, że wszystko będzie dobrze daj znać koniecznie po wizycie co tam słychać

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • cass Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    ech no ja mam w domu typowego gracza i w dodatku kolekcjonera starych konsol :) do tego stopnia, że mam w domu moim zdaniem dwie takie same konsole, a zdaniem męża inne, bo jedna została wydana na rynek japoński, a druga europejski :P Luby ma swoją witrynę, gdzie konsole stoją (i są święte, nawet z kurzu nie mogę ich wytrzeć :P ). Mówie wam cyrk ;) Wolno mi dotykać tylko ps3 (gram czasem w singstara i doprowadzam sąsiadów do szału) i ps4 ;) Ja tez lubię grać, ale nie jestem uzależniona jak on i mam całkowicie inne priorytety. Póki co nie jest źle, choć czasem jak wpadnie w ciąg to mu korki wyłączam :D :D :D zobaczymy co będzie jak urodzi się Kuba ;)
    Ach no i tak! Zakup nr jeden to obecnie WiiU, którego jeszcze nie mamy, bo na tę konsolę (zdaniem męża) są najlepsze gry na początek dla Kuby :D :D Normalnie nie wiem czy się śmiać czy płakać :P
    Ciagle mu tylko powtarzam, żeby się nie zdziwił jak mały będzie wolał kopać piłkę niż siedzieć przed konsolą :P

Kawokado, też uzależniona nie jestem ALE jakbym w domu siedziała, to pewnie bym pykała w gry, bo niestety tendencję mam. I lubię grać.
    I właśnie - na pewno Kuba będzie potrzebował konsoli. Na pewno. U mnie Zosia na bank też. A że na początku tata będzie musiał przetestować, czy dobre, czy się nadaje, to zupełnie inna bajka... :D

A tak serio, mam taką historię - kiedyś byliśmy u znajomych, mają chłopca, wtedy miał z 2 latka. I rodzice się chwalili, jak to ten maluch na tablecie umie grać i że w ogóle taki mądry: "pokaż cioci, gdzie zasadzisz marcheweczkę...". No i jasne, co kto lubi, można dziecku różne gadżety kupować. Ale nam się śmiać chciało z tego, że ten maluch w ogóle nie rozumiał gry tylko na oślep stukał paluszkami no i wiadomo, że zawsze coś tam się udało mu zrobić. Także ten... :)

izo5d03.png

See you soon baby girl! :)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz starszak też ma tableta, ale używa tylko jak pozwolimy. Obcykał już jak się instaluje gry ze Sklepu Play, umie odinstalować, więc jak miejsca przybraknie to usuwa i znów instaluje. Na YT włącza mikrofon i mówi co chce oglądać i mu znajduje. Obcykany jest, ale to też żaden powód do dumy. Bo kiedyś tego nie było, a teraz małe dzieci i już elektronika je opętała.

A ja dziś cały dzień na nogach. Byliśmy w bibliotece wybrać sobie książki, w TESCO i kupiliśmy maluchowi pieluszki tetrowe, bo przecenione 2 szt. za coś ponad 5 zł i potem zakupy, które nosiłam na raty na 3 piętro, bo na raz byłoby za cięzko :P Obiad porządny zrobiliśmy, bo 2 różne dania. Dla mnie kalafior z ziemniakami, a dla facetów schabowy z mizerią. Zamówiłam w między czasie rolety do mieszkania i zaczynamy zbieranie kasy na wózek :P bo większość z Was chyba już ma wózek i jak czytam, że kolejna kupiła to jestem przerażona, że w tyle zostałam :P w kwietniu już kupimy go na pewno.

JANE bardzo ładny wózek :) a testowałaś go już gdzieś?

KAMENKAA jakieś nowe wieści z badania? U Nas na razie wizyt nie mamy, dopiero 2.03 u Naszego ginekologa comiesięczna wizyta, a potem 11.03 echo serca płodu aż 120 km od Naszego miasta i 300 zł mniej. Jak będzie wszystko ok to zostaniemy pewnie tylko pod opieką mojej ginekolog prowadzącej.

Agabtm nie martw się, ta glukoza jest dość syta :P głodna raczej nie będziesz :P U mnie lekarka nie zaleca po 2 godz. Tylko pobranie krwi przed glukozą, a potem godzinę po i tyle. Tak było przynajmniej jak byłam z starszakiem w ciąży, mam nadzieje, że ni będę musiała siedzieć 2 godz.

kamenkaa lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaf ma tableta, ale uzywa go tak raz na dwa tygodnie, glownie gry edukacyjne. W przedszkolu tez uzywaja i on ciagle o roznych grach mowil, czego sie nauczyl, wiec mu kupilismy. Musze przyznac, ze wiekszosc gier ma po angielsku (mowi po polsku i szwedzku) i bardzo ladnie powtarza slowa, ktorych tam ucza, wiec ma to jakies zastosowanie. Wole jak juz cos robi na tym tablecie edukacyjnego niz np oglada swoja ulubiona kreskowke Psi patrol non stop. Wasze starszaki tez tak maja, ze jak im sie cos spodoba to moga obejrzec ten sam odcinek kilka razy i jak im sie przerwie to placz? Codziennie na dobranocke musi byc Psi patrol i koniec, ehhh.

Patutka lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais u Nas jest szał na Jasia Fasolę bajkę :P non stop leci jak się dorwie do YT. Zna każdy odcinek na pamięć :P

dais lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 23 tygodniu ;) ale czas leci, choć czekam az Nasza Zuzia stanie się bardziej aktywna w brzuszku :)

Jane bardzo ładny wózek :)

Respose no to Maz po cienkiej linii stapa. Ale wiadomo że My kobiety potrafimy się odwdzięczyć:-)

Mój Maz nie ma play ani nic pomijając laptopa czasami pogra Ale nie ze musi;) Playa nie chce więc nie mam z tym problemow hehe

Gratuluję udanych wizyt;)

Repose, kamenkaa lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia Bog go pokaral przyjechal szybciej z pracy bo wymiotuje chyba jakas wirusowka oby maly nie zlapal.

Objadlam sie eklerami z smietana i truskawkami i malutka tak mnie skopala ze caly brzuch mnie boli i jakis twardy sie zrobil.

Dais moj synek tak ma z klubem myszki mickey

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 16:15

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę. Szybko Go ukaralo :)

Repose lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Helenucha Klucha Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose hahaha szybko się na nim zemściło olewanie żony :D

Repose lubi tę wiadomość

7u229jcgxbetpq3n.png

Mały Ryś <3
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose, tez wizytuje 1.03 :-D ale ja mam polowkowe :-D
    O której Ty lecisz?

Repose lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja proponuję wypić roztwór glukozy jednym tchem :-) u mnie się sprawdziło chociaż pod koniec było już bardzo słodkie. I choć byłam bardzo głodna to po wypiciu glukozy nie chciało mi się juz tak jeść.

Agabtm lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez polecam wypić od razu najwięcej ile się da. Nie kosztować tylko od razu pić. Ja wypilam N raz 3/4 i po.kilku sekundach do dnia :-) Ale jakbym piła na raty było by gorzej :)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wizyta 2.03 - i jakoś wyjątkowo nie mogę się już doczekać:)

i trzymam kciuki za Wasze glukozowe badania - zdecydowanie wypić duszkiem i nie myśleć o tym że się wypiło:) jak nawet taka panikara jak ja dała radę to Wy też dacie:) jestem bardzo wrażliwa na zapachy, smaki i byle co mnie zemdli, ale na szczęście na badaniu miałam towarzystwo dziewczyny w ciąży i tak się zagadałyśmy że szybko minęło..

Repose lubi tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka na 11:30 mam wizyte ale znajac zycie wejde o 12 a ty? ^^

Andzia Helenucha faktycznie karma szybko zadzialala :p

Moni to dzien po nas a na ktora?

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam wizyte 2.03 ;-)

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose ja dopiero o 17 zobaczę szkraba :-P

Repose lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • jane Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm dobry pomysł podsunęłaś z tym oglądaniem "singielki" :) na zwolnieniu pewnie skorzystam, choć mam pracę magisterską do napisania. Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce...
    Mar_ka wózek oglądałam w sklepie. W Smyku i bobo wózki. W Smyku było więcej miejsca więc można było pojeździć, ale ostatecznie kupiłam w bobo wózki, w cenie internetowej. Prowadzi się fajnie i co dla mnie ważne łatwo się wypina ze stelaża.
    Dziewczyny powodzenia na wizytach!

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JANE a jak wagowo?

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnej wagi Ci nie podam. Gondola jest lekka, zdejmuję ją sama bez problemu. Spacerówka jest cięższa, ale dość zabudowana, więc to pewnie wpływa na wagę. Przyznam, że nie było to dla mnie decydujące, bo mieszkam na parterze.

Edit: sprawdziłam wagę na necie: stelaż 9,6kg, gondola 3,9kg, spacerówka 5,3kg. To by się zgadzało z moimi odczuciami w porównaniu gondoli ze spacerówką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 20:15

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko jak po wizycie??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ