Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Crp niskie osluchowo tez wporzadku ale czuje się lepiej nie będę się martwić jak kaszel nie zejdzie to we wtorek na kontrolę czy nie rozwija się coś nie dobrego. Mam nadzieję że prenalen czosnek i inne zdrowe cuda wykurza te bakterie
Repose tak mam na imię Aga a skrót btm oznacza moje miasto czyli Bytom
Ktoś kiedyś już na forum rozszyfrowala moje miasto po skrócie nie wiedziałam, że to takie znaneSyn Filip 28 czerwiec -
A ja się dowiedziałam że właśnie będziemy mieli dziś wieczorem gości zamiast jutro:-) hahaha uwielbiam takie spontany. Leciała do sklepu wiec N szybko będę pichcic:) ale ma to swoje plusy bo zmobilizowalam się do wyjścia z domu. Zrobiłam sobie koktajl bananowy a na podwieczorek kupiłam csobie co? Kinder Bueno
Helen lubi tę wiadomość
-
Boze dzieci we Francji sa bezczelne i obrzydliwe przynajmniej te sasiadow. Siedze sobie w salonie i mam zasloniete rolety tak ze z zewnatrz mnie nie widac ale ja widze wszystko nie dosc ze wlazly do naszego ogrodka i dotykaja rzeczy mojego dziecka to jeszcze zaczely pic wode ktora nazbierala sie w piaskownicy i sama nie wiem co mam teraz robic. Wyjsc i zwrocic uwage ze nie wchodzi sie do cudzych ogrodkow czy czekac i sprawdzic czy cos ukradna..
Heh Andzia smacznegojak utyjesz to bedziesz mogla zwalic na mnie :p
Agabtm bo tak wlasnie lepiej by mi sie pisalo Aga niz caly nick jesli nie masz nic przeciwko oczywiscie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 17:15
Andzia SM lubi tę wiadomość
-
SShape wrote:Mnie belly pokazał dzisiaj 7 miesiąc a trymestr ciągle drugi. Trochę chyba wcześnie pokazuje jako 7 miesiąc? Wydawało mi się, że od 28 tyg.
Swoją drogą jak to zleciało, choć wiem, że ostatnie 3 są najdłuższe;)
Sshape zostało mi wg paska 92 dnidzieląc przez 3 miesiace wychodzi po 30 dni z groszem
W każdym razie trzymam się wersji, ze trzeci trymestr zaczyna się wraz ze skończonym 27 tygodniem, czyli u mnie w niedziele
-
Repose wrote:Ha ha Jajko nie podziwiaj bo syn mi zabral tak bym pewnie wsunela cale :p
Pewnie pozno wrocilas co? Duza kolejka byla? Jedz na zdrowie ;)Swoja droga kochana to rzeczywiscie okrutna kare sobie wyznaczylas :pAndzia SM, Repose, Helen lubią tę wiadomość
-
Kaja wrote:Ej a co do słodyczy to wam powiem ze jadłam chleb z Nutellą i przegryzalam ogórkiem kiszony.
Repose, mmarzenak lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy to że dziś miałam trochę stresów w pracy mogło spowodować, że dziecko się nie rusza? Bo praktycznie od rana nic nie czuję, a w poprzednie dni mała była dość ruchliwa. Martwię się tym
Zjadłam nawet 2 pierniki i czekam na efekt. Tak bym chciała żeby mnie kopnęła...no i od wczoraj boli mnie brzuch, tak w okolicach pępka, myślałam, że to wzdęcia, ale teraz to już nie wiem.
kochana córeczka 16.06.2016 -
nick nieaktualnyJa trzy dni nie czulam ruchów mam detektor tetna bo czekałam czekalam i nic. No ale jak przylozylam detektor to serduszko biło z prawej strony na szczęście i na druugi wieczór mała już szalała że pół godZiny leżałam i usnąć nie moglam.może się tak tylko ułożyła.
Ja bardzo dużo sie denerwuje,krzyczę,płacze...a w ciąży jeszcze bardziejWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 18:39
jane lubi tę wiadomość
-
Jane na spokojnie. Połóż się może uchyl okno żeby świeże powietrze było. I na spokojnie poczekaj;) ja tak miałam ostatnio ze nie czułam Małej zjadłam.słodkie i nic. Dopiero po czasie się uruchomiła nie bardzo mocno ale czułam. Może zmieniło dzieciątko pozycje stąd brak odczuwania ruchów. Ja miałam 2 dni takie delikatne ruchy i to sporadycznie. Pewnie prZez pozycję która przyjęła też się naczytalam. A dziś siły Jej powróciły.więc na spokojnie:)
jane lubi tę wiadomość
-
Jane mialam takie dwa dni, ze nie czulam ruchow. Popros meza aby posluchal brzucha czy slychac bicie serduszka. Czasem dziecko sie inaczej ulozy i mniej lub w ogole nie czuc. Teraz np kopie mnie tak ze az boli, mial 2 dni kiedy nie czulam, potem 2-3 dni delikatnych kopniakow a teraz bardzo mocne. Nie stresuj sie, bo na pewno nic sie nie dzieje, na tym etapie ruchy sa jeszcze nieregularne a dzieci maja miejsce.
jane lubi tę wiadomość
-
Jane dokładnie tak jak mówią dziewczyny... spokojnie, nie denerwuj sie. Ja też sie martwiłam bo jednego dnia czułam mega delikatne ruchy a na drugi dzień w ogóle. Na żadne słodycze nie reagowała... A na 3 dzień zaczeła śmigać
A ja dzisiaj zmagam sie z bólem brzucha i chyba z zaparciami...Czuje sie jakby mi poskrecało jelita...
Ale to moja wina bo dwa dni pod rzad jadłam frytki, zero owoców i jogurtów
Jem morele i pije mięte(bo to mam w domu),mam nadzieje ze mi pomogą troszke.
Czy któraś z was też ma mały brzuszek? U mnie jutro belly pokaże 7mc a ja dalej wygladam jabym tylko przytyła heheZ tym że ja troche mam szerokie biodra i pewnie dlatego.
jane, gora lubią tę wiadomość
Pati -
Ja też czasem lepiej czuję małą, czasem słabiej. Mój lekarz mówił że dopiero z czasem (teraz jestem w 22 tygodniu) ruchy staną się intensywniejsze.
Dzisiaj zapisałam nas do szkoły rodzeniaZaczynamy w przyszłym tygodniu, raz na tydzień przez cały marzec się to odbywa. Są zajęcia praktyczne na lalkach itp. ciekawe jak sobie poradzimy
Helen lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Poleżałam trochę, pogadałam do małej i poczułam ze trzy maleńkie szturchnięcia. Aż się popłakałam z radości. Nie spodziewałam się, że będę przeżywać takie emocje.
Niestety mąż nie posłucha serduszka dzidziusia, bo dziś właśnie wyjechał do pracy na trzy tygodniez tego powodu mam doła i trochę się denerwuję, bo samej jest trudno, szczególnie jakby coś się działo. Może dzidzia też to odczuwa i dlatego tak cichutko sobie dziś siedzi.
Helen lubi tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Jane jak ma Ci ulżyć to podejdź na ktg ale spróbuj jeszcze wszystkiego co dziewczyny pisały weź kąpiel ja często jak jestem zrelaksowana to młody jest aktywny.
Ja juz mam duży brzuch duży ale znam takie dziewczyny co do.konca 8 miesiąca miały maleńkie brzuszki to zależy od mięśni podtrzymująch macie, ilości wód, ułożenia dziecka a czasem jest to dziedziczneSyn Filip 28 czerwiec