X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie wiecie nie ma to jak Piątek hihihi no tym co w domu siedzą to pewnie dzień jak co dzień ja już dzień tygodnia sprawdzam w kalendarzu bo zakrencona jestem hihihi

kamenkaa lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Respose o dziwo chęci byly:) właśnie skończyłam. I grzeje obiadek dziś pierogi ruskie od Teściowej ;) robi najlepsze na świecie
    Obiadek mam ale narobiłaś ochoty na Kinder Bueno haha Dzięki :- D

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a co do słodyczy to wam powiem ze jadłam chleb z Nutellą i przegryzalam ogórkiem kiszony.

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Ej a co do słodyczy to wam powiem ze jadłam chleb z Nutellą i przegryzalam ogórkiem kiszony.

Gdzie nienawidzą Nutella Fuj ale wczoraj mi smakowała :-?

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Crp niskie osluchowo tez wporzadku ale czuje się lepiej nie będę się martwić jak kaszel nie zejdzie to we wtorek na kontrolę czy nie rozwija się coś nie dobrego. Mam nadzieję że prenalen czosnek i inne zdrowe cuda wykurza te bakterie ;)
    Repose tak mam na imię Aga a skrót btm oznacza moje miasto czyli Bytom ;)
    Ktoś kiedyś już na forum rozszyfrowala moje miasto po skrócie nie wiedziałam, że to takie znane ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dowiedziałam że właśnie będziemy mieli dziś wieczorem gości zamiast jutro:-) hahaha uwielbiam takie spontany. Leciała do sklepu wiec N szybko będę pichcic:) ale ma to swoje plusy bo zmobilizowalam się do wyjścia z domu. Zrobiłam sobie koktajl bananowy a na podwieczorek kupiłam csobie co? Kinder Bueno :-D

Helen lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dzieci we Francji sa bezczelne i obrzydliwe przynajmniej te sasiadow. Siedze sobie w salonie i mam zasloniete rolety tak ze z zewnatrz mnie nie widac ale ja widze wszystko nie dosc ze wlazly do naszego ogrodka i dotykaja rzeczy mojego dziecka to jeszcze zaczely pic wode ktora nazbierala sie w piaskownicy i sama nie wiem co mam teraz robic. Wyjsc i zwrocic uwage ze nie wchodzi sie do cudzych ogrodkow czy czekac i sprawdzic czy cos ukradna..

Heh Andzia smacznego :) jak utyjesz to bedziesz mogla zwalic na mnie :p

Agabtm bo tak wlasnie lepiej by mi sie pisalo Aga niz caly nick jesli nie masz nic przeciwko oczywiscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 17:15

Andzia SM lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Mnie belly pokazał dzisiaj 7 miesiąc a trymestr ciągle drugi. Trochę chyba wcześnie pokazuje jako 7 miesiąc? Wydawało mi się, że od 28 tyg.
    Swoją drogą jak to zleciało, choć wiem, że ostatnie 3 są najdłuższe;)

Sshape zostało mi wg paska 92 dni :) dzieląc przez 3 miesiace wychodzi po 30 dni z groszem ;) W każdym razie trzymam się wersji, ze trzeci trymestr zaczyna się wraz ze skończonym 27 tygodniem, czyli u mnie w niedziele :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Ha ha Jajko nie podziwiaj bo syn mi zabral tak bym pewnie wsunela cale :p
    Pewnie pozno wrocilas co? Duza kolejka byla? Jedz na zdrowie ;)Swoja droga kochana to rzeczywiscie okrutna kare sobie wyznaczylas :p
    Właśnie było luźno, no i poświęcił nam lekarz godzinę. Później niestety jeszcze ciąg dalszy zakupów związanych z wykańczaniem mieszkaniai jeszcze wybierałam tapety i kolory farb. Po wielu miesiącach zastanawiania wybrałam! Możecie być ze mnie dumne :D

Andzia SM, Repose, Helen lubią tę wiadomość

• JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja wrote:
    Nie zapomnę dnia, w którym dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Wróciłam z z pracy, zjadłam pół czekolady, kawałek torta i ogórka kiszonego i poszłam spać. A po obudzeniu zrobiłam test, z myślą, że spóźnia mi się okres, więc pewnie muszę przełożyć wizytę u lekarza, którą miałam następnego dnia, a miałam iść na nią w 3-5 dniu cyklu :D

Repose, mmarzenak lubią tę wiadomość

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JajkoNiezpodzianka no to jesteśmy dumne z Ciebie :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to że dziś miałam trochę stresów w pracy mogło spowodować, że dziecko się nie rusza? Bo praktycznie od rana nic nie czuję, a w poprzednie dni mała była dość ruchliwa. Martwię się tym :( Zjadłam nawet 2 pierniki i czekam na efekt. Tak bym chciała żeby mnie kopnęła...no i od wczoraj boli mnie brzuch, tak w okolicach pępka, myślałam, że to wzdęcia, ale teraz to już nie wiem.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane pewnie to nic takiego ale lepiej dmuchac na zimne jedz do szpitala i powiedz ze nie czujesz ruchow niech zrobia ktg..

jane lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzy dni nie czulam ruchów mam detektor tetna bo czekałam czekalam i nic. No ale jak przylozylam detektor to serduszko biło z prawej strony na szczęście i na druugi wieczór mała już szalała że pół godZiny leżałam i usnąć nie moglam.może się tak tylko ułożyła.
    Ja bardzo dużo sie denerwuje,krzyczę,płacze...a w ciąży jeszcze bardziej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 18:39

jane lubi tę wiadomość

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane na spokojnie. Połóż się może uchyl okno żeby świeże powietrze było. I na spokojnie poczekaj;) ja tak miałam ostatnio ze nie czułam Małej zjadłam.słodkie i nic. Dopiero po czasie się uruchomiła nie bardzo mocno ale czułam. Może zmieniło dzieciątko pozycje stąd brak odczuwania ruchów. Ja miałam 2 dni takie delikatne ruchy i to sporadycznie. Pewnie prZez pozycję która przyjęła też się naczytalam. A dziś siły Jej powróciły.więc na spokojnie:)

jane lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane mialam takie dwa dni, ze nie czulam ruchow. Popros meza aby posluchal brzucha czy slychac bicie serduszka. Czasem dziecko sie inaczej ulozy i mniej lub w ogole nie czuc. Teraz np kopie mnie tak ze az boli, mial 2 dni kiedy nie czulam, potem 2-3 dni delikatnych kopniakow a teraz bardzo mocne. Nie stresuj sie, bo na pewno nic sie nie dzieje, na tym etapie ruchy sa jeszcze nieregularne a dzieci maja miejsce.

jane lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane dokładnie tak jak mówią dziewczyny... spokojnie, nie denerwuj sie. Ja też sie martwiłam bo jednego dnia czułam mega delikatne ruchy a na drugi dzień w ogóle. Na żadne słodycze nie reagowała... A na 3 dzień zaczeła śmigać ;)

A ja dzisiaj zmagam sie z bólem brzucha i chyba z zaparciami... :/ Czuje sie jakby mi poskrecało jelita... :( Ale to moja wina bo dwa dni pod rzad jadłam frytki, zero owoców i jogurtów :( Jem morele i pije mięte(bo to mam w domu),mam nadzieje ze mi pomogą troszke.

Czy któraś z was też ma mały brzuszek? U mnie jutro belly pokaże 7mc a ja dalej wygladam jabym tylko przytyła hehe :) Z tym że ja troche mam szerokie biodra i pewnie dlatego.

jane, gora lubią tę wiadomość

Pati
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasem lepiej czuję małą, czasem słabiej. Mój lekarz mówił że dopiero z czasem (teraz jestem w 22 tygodniu) ruchy staną się intensywniejsze.
    Dzisiaj zapisałam nas do szkoły rodzenia :D Zaczynamy w przyszłym tygodniu, raz na tydzień przez cały marzec się to odbywa. Są zajęcia praktyczne na lalkach itp. ciekawe jak sobie poradzimy :P

Helen lubi tę wiadomość

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Poleżałam trochę, pogadałam do małej i poczułam ze trzy maleńkie szturchnięcia. Aż się popłakałam z radości. Nie spodziewałam się, że będę przeżywać takie emocje.
    Niestety mąż nie posłucha serduszka dzidziusia, bo dziś właśnie wyjechał do pracy na trzy tygodnie :( z tego powodu mam doła i trochę się denerwuję, bo samej jest trudno, szczególnie jakby coś się działo. Może dzidzia też to odczuwa i dlatego tak cichutko sobie dziś siedzi.

Helen lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane jak ma Ci ulżyć to podejdź na ktg ale spróbuj jeszcze wszystkiego co dziewczyny pisały weź kąpiel ja często jak jestem zrelaksowana to młody jest aktywny.
    Ja juz mam duży brzuch duży ale znam takie dziewczyny co do.konca 8 miesiąca miały maleńkie brzuszki to zależy od mięśni podtrzymująch macie, ilości wód, ułożenia dziecka a czasem jest to dziedziczne

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ