WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Deluxxxy Nowa

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie która z was termin na czerwiec .? Jak się macie.?
    Jeśli termin na 8czerwiec to kiedy mogło dojść do zapłodnienia ;) są się T jakoś policzyć dokładnie jakos chcialabym zeby ta data zostala w pamieci a srednio mibto idzie .?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj na http://www.kalbi.pl/kalendarz-ciazy

• unbeldi Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deluxxxy, ja mam termin na 5 czerwca i wg wyliczeń moich i lekarza data zapłodnienia to 14 lub 15 września. Co ciekawe 8 września byłam na usg podczas którego lekarz stwierdził cykl bezowulacyjny ;)

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gora wrote:
    Ja biorę Femibion 2 i nic poza tym. Czułam się dobrze, ale dziś w nocy pierwszy raz dopadł mnie skurcz łydki:(
    Zastanawiam się, czy to nie jest kwestia braku magnezu/potasu...
    Tym bardziej, ze ostatnio mam duży apetyt na pomidory ( pod różnymi postaciami) i banany.
    Ja tez biorę femibion 2 ale jak zaczęły mi dokuczać skurcze łydek to lekarz dodatkowo kazał mi brać magnelle 1x1 i jeść pestki dyni i oczywiście jak najmniej stresu. Choć ze stresem to różnie bywa bo z natury jestem osobą która się wszystkim przejmuje :/ a jak zacznę 3 trymestr to kazał zmienić femibion na omega med optima forte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:20

gora lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia kochane <3

Gora witaj :)

Raz chcialam sobie wypic tran i byl bardziej ohydny niz przed ciaza chyba 10 min plukalam usta :p

Paula nie mialam pojecia jak zareagowac wiec stanelam przy oknie i patrzalam co robia wkoncu sobie poszli ale strasznie sie tym zdenerwowalam nie wiem czy mowic o tym mezowi bo wiem ze poszedlby do nich i zrobil awanture ale skoro niczego nie ukradli to chyba nie ma sensu ale dziwi mnie ze one tu wgl weszly bo mamy parkan wysoki na 2 metry drewniany .

Chyba tez mam niedobor magnezu bo chce mi sie czekolady :p

Agabtm daj mi to slonce u nas woda w basenie zamarznieta z gory :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:37

Patrycjusz, Hania222, Paula222 lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też się przywitam: HEEEEEJ!!! Czaję się od jakiegoś czasu ;)
    Repose, nie kombinuj z tym niedoborem - po prostu masz ochotę na czekoladę ;)

Repose lubi tę wiadomość

KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose przesyłam Ci słońce ;);) chociaż już wieczór ale może rano zdąży dotrzeć ;););) hihihi i jedz czekoladę jak Ci się chce kochana pójdzie tym razem w cycki ;);)

Repose lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gora ja tez jestem za roslinną omegą, ja mam z alg akurat a siemie lniane pije od 2tygodni ze wzgledu na zgage.

gora lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny, witam nowe koleżanki :)
    kurcze, myślałam że będę miała dużo nadrabiania a tu tylko dwie stronki:P chyba to efekt polepszenia pogody, aż chce się za coś zabrać :)
    my z R malowaliśmy dziś jedną ścianę w pokoiku dziecięcym caaaały dzień :P
    nie obyło się bez problemów. po zrywaniu pasków stara farba bardzo odchodziła.. trzeba było szlifować i zamalowywać :P na szczęście się udało :)

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak ja kocham malować czy to ściany czy drewno czy cokolwiek na wiosnę malujemy przedpokój nie mogę się doczekać ;);)
    Jak tam się czujecie jakieś dolegliwości coś ktoś??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 25 tygodniu :)
    Ja z witamin biorę Pregna Plus i Pregna Plus DHA - jak dla mnie to rewelacyjna suplementacja :)
    I olej lniany też polecam, do polewania ryżu, ziemniaków, sałatek, kaszy... do wszystkiego ;)

Repose, kirys, mmarzenak, gora, Kaja lubią tę wiadomość

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas dziś też ladnie:) spaliśmy do 10.30 ale goście z wczorajszej imprezy poszli o 2.30 hehe dobrze się siedzialo:)

Dziś skoczylismy do sklepu, a popołudniu na spacerek na lody :) Nasza Zuzia dziś aktywna, brzuszek faluje :)

Co.do.witamin ja biorę femibion dla kobiet kobiet ciazy ale kupuję ten z dodatkowymi tabletkami Dha :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Mama Dha, to poleciła mi jeszcze endokrynolog na początku ciąży. A dolegliwości niestety są, zaparcia na przykład, ale to jest efekt diety ;) Najbardziej jednak dokucza mi coś w rodzaju kolki (?) albo wzdęcia. Kłuje mnie mocno po lewej stronie tak między żołądkiem, a żebrami. Czasem pojawia się po jedzeniu, a czasem wystarczy, że posiedzę chwilę zgarbiona. Najgorsze, że zapomniałam o tym powiedzieć lekarzowi na ostatniej wizycie. Na razie ratuję się masażami i espumisanem. Jak nie przejdzie to na następną kontrolę przygotuję sobie karteczkę z notatkami o dolegliwościach :P

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • gora Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Madziak ja kocham malować czy to ściany czy drewno czy cokolwiek na wiosnę malujemy przedpokój nie mogę się doczekać ;);)
    Jak tam się czujecie jakieś dolegliwości coś ktoś??
    hmmm... jest ich niestety kilka:)
    - skurcze łydek (jak już wspominałam);
    - bóle kręgosłupa w odc. lędźwiowym;
    - ból kości łonowej ( dziwna sprawa:);
    a od kilku dni...niezwiązany z ciążą ból gardła...eh miód+cytryna+imbir i może dam radę bez antybiotyku, choć wygląda to nieciekawie. Macie jakieś sprawdzone sposoby na gardło?

A z ciekawostek....od kilku lat borykałam się z brzydkimi zmianami na stopach spowodowanymi wirusem HPV, a etraz wszytsko znikneło! Aż nie mogę uwierzyć, że samo:)
    Oby nie powróciło:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 10:03

relgjw4zajr5qyeh.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello my wczoraj intensywny dzień zakypy dla Marcela buty na wiosnę bo nie miał a u nie firmy krzak cena obuwia 160zł a w ecco za119 zł wychaczylam :-) a dla drugiego synka będę przygotować wszystko pod koniec kwietnia :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w niedzielny poranek ;-)

Repose, Helen lubią tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny no ja już na szczęście poszłam na miesięczny urlop

gora, Repose, Agabtm, Helen, Kawokado lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle się opisałam gdzie to wszystko,pisałam na temat opryszczki na ustach co polecacie ,ja mam często jak tylko jest chłodniej w tej ciazy to może już 3raz

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę do położnej za każdym razem jej mówię że chcę coś na zwalczenie opryszczki a ona mnie zbywa Anglia

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plastry Compeed - koją ból, zabezpieczają przed rozprzestrzenianiem się pęcherzyków i wg mnie zdecydowanie przspiesza gojenie :) Ja używam za każdym razem choć długo się przekonywałam do tej metody.

KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ