Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Deluxxxy, ja mam termin na 5 czerwca i wg wyliczeń moich i lekarza data zapłodnienia to 14 lub 15 września. Co ciekawe 8 września byłam na usg podczas którego lekarz stwierdził cykl bezowulacyjnyTadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
KW
-
gora wrote:Ja biorę Femibion 2 i nic poza tym. Czułam się dobrze, ale dziś w nocy pierwszy raz dopadł mnie skurcz łydki:(
Zastanawiam się, czy to nie jest kwestia braku magnezu/potasu...
Tym bardziej, ze ostatnio mam duży apetyt na pomidory ( pod różnymi postaciami) i banany.a jak zacznę 3 trymestr to kazał zmienić femibion na omega med optima forte.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:20
gora lubi tę wiadomość
-
Milego dnia kochane
Gora witaj
Raz chcialam sobie wypic tran i byl bardziej ohydny niz przed ciaza chyba 10 min plukalam usta :p
Paula nie mialam pojecia jak zareagowac wiec stanelam przy oknie i patrzalam co robia wkoncu sobie poszli ale strasznie sie tym zdenerwowalam nie wiem czy mowic o tym mezowi bo wiem ze poszedlby do nich i zrobil awanture ale skoro niczego nie ukradli to chyba nie ma sensu ale dziwi mnie ze one tu wgl weszly bo mamy parkan wysoki na 2 metry drewniany .
Chyba tez mam niedobor magnezu bo chce mi sie czekolady :p
Agabtm daj mi to slonce u nas woda w basenie zamarznieta z gory :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:37
Patrycjusz, Hania222, Paula222 lubią tę wiadomość
-
witajcie dziewczyny, witam nowe koleżanki
kurcze, myślałam że będę miała dużo nadrabiania a tu tylko dwie stronki:P chyba to efekt polepszenia pogody, aż chce się za coś zabrać
my z R malowaliśmy dziś jedną ścianę w pokoiku dziecięcym caaaały dzień
nie obyło się bez problemów. po zrywaniu pasków stara farba bardzo odchodziła.. trzeba było szlifować i zamalowywaćna szczęście się udało
-
A ja się witam w 25 tygodniu
Ja z witamin biorę Pregna Plus i Pregna Plus DHA - jak dla mnie to rewelacyjna suplementacja
I olej lniany też polecam, do polewania ryżu, ziemniaków, sałatek, kaszy... do wszystkiegoRepose, kirys, mmarzenak, gora, Kaja lubią tę wiadomość
-
U Nas dziś też ladnie:) spaliśmy do 10.30 ale goście z wczorajszej imprezy poszli o 2.30 hehe dobrze się siedzialo:)
Dziś skoczylismy do sklepu, a popołudniu na spacerek na lodyNasza Zuzia dziś aktywna, brzuszek faluje
Co.do.witamin ja biorę femibion dla kobiet kobiet ciazy ale kupuję ten z dodatkowymi tabletkami Dha -
Ja biorę Mama Dha, to poleciła mi jeszcze endokrynolog na początku ciąży. A dolegliwości niestety są, zaparcia na przykład, ale to jest efekt diety
Najbardziej jednak dokucza mi coś w rodzaju kolki (?) albo wzdęcia. Kłuje mnie mocno po lewej stronie tak między żołądkiem, a żebrami. Czasem pojawia się po jedzeniu, a czasem wystarczy, że posiedzę chwilę zgarbiona. Najgorsze, że zapomniałam o tym powiedzieć lekarzowi na ostatniej wizycie. Na razie ratuję się masażami i espumisanem. Jak nie przejdzie to na następną kontrolę przygotuję sobie karteczkę z notatkami o dolegliwościach
-
Agabtm wrote:Madziak ja kocham malować czy to ściany czy drewno czy cokolwiek na wiosnę malujemy przedpokój nie mogę się doczekać
Jak tam się czujecie jakieś dolegliwości coś ktoś??
- skurcze łydek (jak już wspominałam);
- bóle kręgosłupa w odc. lędźwiowym;
- ból kości łonowej ( dziwna sprawa:);
a od kilku dni...niezwiązany z ciążą ból gardła...eh miód+cytryna+imbir i może dam radę bez antybiotyku, choć wygląda to nieciekawie. Macie jakieś sprawdzone sposoby na gardło?
A z ciekawostek....od kilku lat borykałam się z brzydkimi zmianami na stopach spowodowanymi wirusem HPV, a etraz wszytsko znikneło! Aż nie mogę uwierzyć, że samo:)
Oby nie powróciło:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 10:03
-
Hello my wczoraj intensywny dzień zakypy dla Marcela buty na wiosnę bo nie miał a u nie firmy krzak cena obuwia 160zł a w ecco za119 zł wychaczylam
a dla drugiego synka będę przygotować wszystko pod koniec kwietnia
-
Plastry Compeed - koją ból, zabezpieczają przed rozprzestrzenianiem się pęcherzyków i wg mnie zdecydowanie przspiesza gojenie
Ja używam za każdym razem choć długo się przekonywałam do tej metody.
Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
KW