Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Deluxxxy Nowa

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie która z was termin na czerwiec .? Jak się macie.?
    Jeśli termin na 8czerwiec to kiedy mogło dojść do zapłodnienia ;) są się T jakoś policzyć dokładnie jakos chcialabym zeby ta data zostala w pamieci a srednio mibto idzie .?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj na http://www.kalbi.pl/kalendarz-ciazy

• unbeldi Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deluxxxy, ja mam termin na 5 czerwca i wg wyliczeń moich i lekarza data zapłodnienia to 14 lub 15 września. Co ciekawe 8 września byłam na usg podczas którego lekarz stwierdził cykl bezowulacyjny ;)

Tadziulek 1.01.2013 (8/9 tydz)
    Misiek 15.05.2014 (16/17 tydz)
    KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gora wrote:
    Ja biorę Femibion 2 i nic poza tym. Czułam się dobrze, ale dziś w nocy pierwszy raz dopadł mnie skurcz łydki:(
    Zastanawiam się, czy to nie jest kwestia braku magnezu/potasu...
    Tym bardziej, ze ostatnio mam duży apetyt na pomidory ( pod różnymi postaciami) i banany.
    Ja tez biorę femibion 2 ale jak zaczęły mi dokuczać skurcze łydek to lekarz dodatkowo kazał mi brać magnelle 1x1 i jeść pestki dyni i oczywiście jak najmniej stresu. Choć ze stresem to różnie bywa bo z natury jestem osobą która się wszystkim przejmuje :/ a jak zacznę 3 trymestr to kazał zmienić femibion na omega med optima forte.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:20

gora lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia kochane <3

Gora witaj :)

Raz chcialam sobie wypic tran i byl bardziej ohydny niz przed ciaza chyba 10 min plukalam usta :p

Paula nie mialam pojecia jak zareagowac wiec stanelam przy oknie i patrzalam co robia wkoncu sobie poszli ale strasznie sie tym zdenerwowalam nie wiem czy mowic o tym mezowi bo wiem ze poszedlby do nich i zrobil awanture ale skoro niczego nie ukradli to chyba nie ma sensu ale dziwi mnie ze one tu wgl weszly bo mamy parkan wysoki na 2 metry drewniany .

Chyba tez mam niedobor magnezu bo chce mi sie czekolady :p

Agabtm daj mi to slonce u nas woda w basenie zamarznieta z gory :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 13:37

Patrycjusz, Hania222, Paula222 lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też się przywitam: HEEEEEJ!!! Czaję się od jakiegoś czasu ;)
    Repose, nie kombinuj z tym niedoborem - po prostu masz ochotę na czekoladę ;)

Repose lubi tę wiadomość

KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose przesyłam Ci słońce ;);) chociaż już wieczór ale może rano zdąży dotrzeć ;););) hihihi i jedz czekoladę jak Ci się chce kochana pójdzie tym razem w cycki ;);)

Repose lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gora ja tez jestem za roslinną omegą, ja mam z alg akurat a siemie lniane pije od 2tygodni ze wzgledu na zgage.

gora lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewczyny, witam nowe koleżanki :)
    kurcze, myślałam że będę miała dużo nadrabiania a tu tylko dwie stronki:P chyba to efekt polepszenia pogody, aż chce się za coś zabrać :)
    my z R malowaliśmy dziś jedną ścianę w pokoiku dziecięcym caaaały dzień :P
    nie obyło się bez problemów. po zrywaniu pasków stara farba bardzo odchodziła.. trzeba było szlifować i zamalowywać :P na szczęście się udało :)

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak ja kocham malować czy to ściany czy drewno czy cokolwiek na wiosnę malujemy przedpokój nie mogę się doczekać ;);)
    Jak tam się czujecie jakieś dolegliwości coś ktoś??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • JajkoNiespodzianka Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 25 tygodniu :)
    Ja z witamin biorę Pregna Plus i Pregna Plus DHA - jak dla mnie to rewelacyjna suplementacja :)
    I olej lniany też polecam, do polewania ryżu, ziemniaków, sałatek, kaszy... do wszystkiego ;)

Repose, kirys, mmarzenak, gora, Kaja lubią tę wiadomość

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas dziś też ladnie:) spaliśmy do 10.30 ale goście z wczorajszej imprezy poszli o 2.30 hehe dobrze się siedzialo:)

Dziś skoczylismy do sklepu, a popołudniu na spacerek na lody :) Nasza Zuzia dziś aktywna, brzuszek faluje :)

Co.do.witamin ja biorę femibion dla kobiet kobiet ciazy ale kupuję ten z dodatkowymi tabletkami Dha :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • mylola Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Mama Dha, to poleciła mi jeszcze endokrynolog na początku ciąży. A dolegliwości niestety są, zaparcia na przykład, ale to jest efekt diety ;) Najbardziej jednak dokucza mi coś w rodzaju kolki (?) albo wzdęcia. Kłuje mnie mocno po lewej stronie tak między żołądkiem, a żebrami. Czasem pojawia się po jedzeniu, a czasem wystarczy, że posiedzę chwilę zgarbiona. Najgorsze, że zapomniałam o tym powiedzieć lekarzowi na ostatniej wizycie. Na razie ratuję się masażami i espumisanem. Jak nie przejdzie to na następną kontrolę przygotuję sobie karteczkę z notatkami o dolegliwościach :P

8p3o3e3kdmy2lofu.png
  • gora Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Madziak ja kocham malować czy to ściany czy drewno czy cokolwiek na wiosnę malujemy przedpokój nie mogę się doczekać ;);)
    Jak tam się czujecie jakieś dolegliwości coś ktoś??
    hmmm... jest ich niestety kilka:)
    - skurcze łydek (jak już wspominałam);
    - bóle kręgosłupa w odc. lędźwiowym;
    - ból kości łonowej ( dziwna sprawa:);
    a od kilku dni...niezwiązany z ciążą ból gardła...eh miód+cytryna+imbir i może dam radę bez antybiotyku, choć wygląda to nieciekawie. Macie jakieś sprawdzone sposoby na gardło?

A z ciekawostek....od kilku lat borykałam się z brzydkimi zmianami na stopach spowodowanymi wirusem HPV, a etraz wszytsko znikneło! Aż nie mogę uwierzyć, że samo:)
    Oby nie powróciło:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 10:03

relgjw4zajr5qyeh.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 05:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello my wczoraj intensywny dzień zakypy dla Marcela buty na wiosnę bo nie miał a u nie firmy krzak cena obuwia 160zł a w ecco za119 zł wychaczylam :-) a dla drugiego synka będę przygotować wszystko pod koniec kwietnia :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w niedzielny poranek ;-)

Repose, Helen lubią tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny no ja już na szczęście poszłam na miesięczny urlop

gora, Repose, Agabtm, Helen, Kawokado lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle się opisałam gdzie to wszystko,pisałam na temat opryszczki na ustach co polecacie ,ja mam często jak tylko jest chłodniej w tej ciazy to może już 3raz

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodzę do położnej za każdym razem jej mówię że chcę coś na zwalczenie opryszczki a ona mnie zbywa Anglia

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • unbeldi Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plastry Compeed - koją ból, zabezpieczają przed rozprzestrzenianiem się pęcherzyków i wg mnie zdecydowanie przspiesza gojenie :) Ja używam za każdym razem choć długo się przekonywałam do tej metody.

KW

rfxgcsqviiqkqm9u.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ