Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
gora wrote:a od kilku dni...niezwiązany z ciążą ból gardła...eh miód+cytryna+imbir i może dam radę bez antybiotyku, choć wygląda to nieciekawie. Macie jakieś sprawdzone sposoby na gardło?
ssałam tabletki prenalen gardło ale nie pomagały, więc sięgnęłam po tantum verde do psikania i uważam, że jest bardzo skuteczny! więc szczerze polecam. nie ma przeciwwskazań do stosowania w ciąży.
-
Witajcie
Mam nadzieję ze ktoś tu jeszcze jest i mi podpowie co robić
Otóż przyjmuje luteine dopochwowo i ostatnio przy aplikacji zauważyłam ze szyjka macicy robi się miękka a dziś przy wkladaniu luteiny tabletka mi utknela w tym otworze szyjki.... co o tym sądzicie? MoŻliwe to jest? Jest się czym martwić ? Dzwonić do położnej ? -
Ja choruje od grudnia. Nie mogę się wyleczyć. 4 dni leżałam w szpitalu. Teraz pulmunolog przepisała mi leki homeopatyczne, ale katar i kaszel ciągle jest. Jutro zbadam jeszcze raz crp i morfologie i obecnie czekam na wymaz z gardla. Chyba znowu czeka mnie antybiotyk. ..09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
MerlinMo wrote:Witajcie
Mam nadzieję ze ktoś tu jeszcze jest i mi podpowie co robić
Otóż przyjmuje luteine dopochwowo i ostatnio przy aplikacji zauważyłam ze szyjka macicy robi się miękka a dziś przy wkladaniu luteiny tabletka mi utknela w tym otworze szyjki.... co o tym sądzicie? MoŻliwe to jest? Jest się czym martwić ? Dzwonić do położnej ? -
Tak ? Bo jak mam ja wyciągnąć ?
-
MerlinMo wrote:Tak ? Bo jak mam ja wyciągnąć ?
Patrycjusz lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Myślę podobnie - ze powinna się rozpuścić ale boję się zw coś będzie nie tak... Jutro raczej zadzwonię rano tym bardziej ze wybite mam za dwa tyg dopiero
-
Właśnie nie wiem jak to się stało... W pochwie jej nie było ani też nie wypadła nigdzie więc jakoś musiała się wcisnąć w ten otwór na szyjce
-
Hmmm... Sama nie wiem już. Ja przyjmuje 100-i zazwyczaj miałam pozostałości po tabletkach tak jakby całkiem się nie rozpuscily...
A dziś wkladalam tabletkę palcem i natrafiłam na szyjke po czym tabletka nie była wyczuwalna N palcu więc myślę ze utknela mi w tym otworze szyjki -
MerlinMo wrote:Hmmm... Sama nie wiem już. Ja przyjmuje 100-i zazwyczaj miałam pozostałości po tabletkach tak jakby całkiem się nie rozpuscily...
A dziś wkladalam tabletkę palcem i natrafiłam na szyjke po czym tabletka nie była wyczuwalna N palcu więc myślę ze utknela mi w tym otworze szyjkiSyn Filip 28 czerwiec -
Agabtm twoja odpowiedź nieco mnie uspokoił. Dziękuję ci bardzo. Muszę być ostrozniejsza przy aplikacji tabletki
-
MerlinMo wrote:Agabtm twoja odpowiedź nieco mnie uspokoił. Dziękuję ci bardzo. Muszę być ostrozniejsza przy aplikacji tabletkiSyn Filip 28 czerwiec
-
Od początku ciąży...2 razy dZiennie
-
Hmmyyyy to już dość długo chociaż ja teraz już dostaje tez 2 miesiąc pod rząd ze względu na twardniejacy brzuch ale szyjkę mam wysoko. Nie martw się na zapas jutro jak będziesz aplikować nie spinaj się a wrazie czego na spokojnie zadzwoń do położnej, chociaż no tabletka musi się rozpuścić tak jest przystosowana do tego środowiska
milej nocki
Syn Filip 28 czerwiec -
Dzięki i wzajemnie
-
Ja luteine bralam po 100 3x2 (tak,tak 6 tabletek) i parę razy mi się ona gdzieś zgubiła ale w ogóle się tym nie przejmowałam bo i tak ona się rozpuszcza wiec nie ma co się martwić
Z resztą jakby była szansa ze gdzieś za daleko ona wejdzie i byloby to niebezpieczne dla dzidziusia to myślę że musialybysmy przechodzić specjalny kurs we wkładaniu tabletki
Ja do spania a Niunia wierzga na całego hihiDobranoc Kochane
Pati