WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze wózka niestety nie mam ale chyba zdecydujemy się na Amelis pro kolor melanż widziałam go w sklepie miałam okazję przetestować jest naprawdę lekki i zgrabny. Popatrzcie mamy juz marzec niebawem pierwsze dziewczyny zaczną rodzic pod koniec maja to takie niewiarygodnie a pamiętam jak testy robiłam ;)

madziak2202 lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marla właśnie pokaż swój ! :) Ja mam już bo to po starszym ;) Muszę go uprać jeszcze :P

Agabtm jejj ja już się nie mogę doczekać aż maj się zacznie i zaczniemy się rozpakowywać, to będą emocje :D

Agabtm, evus lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • SShape Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny:)
    Co do wózków to ja ciągle się nie mogę zdecydować i coraz bardziej mnie to już u siebie irytuje;) Za 10 tyg idę pewnie do szpitala a wózka nie mam nawet wybranego:(
    Mój pierwszy typ to był Camarelo Vision, ale teraz już sama nie wiem. Camarelo ma fajne wysokie wózki, ale nie do końca mnie przekonuje torba na dole i to, że wiele modeli ma ją tak zawieszoną, że nie ma na dole takiej gumy, z której dzieci korzystają same wsiadając do spacerówki, taki jakby stopień.. Może się czepiam, ale rozważam przez to Adamex Barlettę.HELP

Paula ten twój też ma tam chyba materiał, na którym wisi torba?

klz9cwa198k5jqr7.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widzialyscie wozki z Karexa?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, ale Wy już jesteście zaopatrzone we wszystko, wózki, ubranka. Ja póki co chyba kilka ubranek tylko mam i to wszytsko. Z racji tego, że mam wskazane leżenie nie mogę pochodzić po sklepach i kupować rzeczy dla małego. Ale mam w planach dwa wyjazdy do dużych sklepów i kupienie wszystkiego za jednym razem.
    Ale to tak za może miesiąc.
    Teraz przykuło mnie do łóżka przeziębienie, oby to nie grypa ;-/ wczoraj byłam na krzywej cukrowej i nie wiem czy tam czegos - wśród ludzi - nie chwyciłam. Zaraz będę miała przywieziony z apteki syrop Prenalen i tabletki z tej serii na gardło. No cóż, nic nie poradzę.

Czasem podczytuję lutówki i marcówki i powiem wam, ze też nie umiem się doczekać tego jak nasze maluchy będą się pojawiały na świecie :-)
    Choć parę dni temu bardzo się zdziwiłam, bo dowiedziałam się, że w szpitalu gdzie chciałam rodzic nie ma zzo, bo nie mają do swojej dyspozycji anestozjologa. W zasadzie nie wiem jeszcze czy nie będę miała cesarki, okaze się. Ale jak poczytałam zapiski dziewczyn o porodach naturalnych ale ze znieczuleniem, to powiem wam, ze chyba nie jest to najgorsze (należę do tych panikar mega mega wielkich i na dodatek mam niski próg bólu).
    A tyke mówiono w tv że kobietom przysługuje poród z zzo.... A wy myślałayscie już o tym, że chciałybyście rodzić ze znieczuleniem?
    Ja mam ostatnio jakąś obsesję na punkcie -jak to będzie i czy to przeżyję. W zasadzie wśród znajomych to wszystkie rodziły wcześnie swoje pierwsze dziecko, na pewno nie dużo po 30-tce, a moim zdaniem im człowiek dojrzalszy, tym bardziej świadomy pewnych spraw i przestraszony.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 zadowolona jesteś z wózka? Spacerowke tez masz Sevilla? My też z mężem rozważamy zakup tego wózka tylko zastanawialiśmy się żeby spacerowe wybrać z modelu eos. Mamy podobny gust bo ja też uwielbiam szarości :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape jaki materiał ? Ta torba wisi na takich klipsach plastikowych;)

Joanna zdrowia ! A co do porodu, dla mnie Zzo było wybawieniem i odpoczynkiem po całym dniu bolesnych skurczy, normalnie relaks miałam po tym jak nic... Teraz jeśli za szybko akcja nie pójdzie też będę brać.

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka taaak, gondola super, na prawdę nam wysłużyła i na jesieni już Frankowi podnosiłam oparcie i sobie oglądał świat z gondoli. Stelaż super, skrętny, po schodach świetnie chodzi. Spacerówkę używalismy kilka mc bo i tak zmieniliśmy na lżejszą parasolkę ;) Bo jednak parasolka mniejsza / lżejsza i składa się na raz.

smerfetkaa lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gondola jest długa wiec dłużej posłuży w zimę zanim zmienimy na spacerowke. I jest lekki wiec na drugie piętro jakoś wniose sama :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Sshape jaki materiał ? Ta torba wisi na takich klipsach plastikowych;)

.

Może źle się wyraziłam, ale jak odwrócisz spacerówkę przodem do kierunku jazdy to na dolnej poziomej części stelaża masz zawieszoną torbę na zakupy a nie ma tam takiej gumowej podkładki, na które może dziecko stanąć żeby wejść do wózka?

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape chyba nie ma... Z tego co pamiętam ta spacerówka ma taki jakby ,,stopień'' że dziecko swobodnie tam nogi trzyma, go się reguluje do góry, do dołu, oparcie ma też kilka stopni i rozkłada się na płasko.

SShape lubi tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w piatek rano :) Pierwszy dzien pracy po chorobie i ostatni przed weekendem, od razu humor lepszy.
    Dzisiaj rowniez zauwazylam linie na brzuchu, ale jest dosyc jasna, pepek nadal w srodku, waga od tygodnia stoi na szczescie w miejscu, wiec w sumie od poczatku ciazy niecale 5 kg.
    Moj wozek to bugaboo cameleon 3: bugaboo-cameleon-3-wozek-wielofunkcyjny-czarny-stelaz-black-black-45560.jpg
    Mam dodatkowa budke letnia i zamowilam jeszcze u jednej pani dwie budki i wkladki do spacerowki hand made. Cos ta ten styl:
    9b034d50916dc0e3m.jpg
    Jak przyjdzie to pochwale sie efektem koncowym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 12:06

Helen lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak te wózki z karex jak wpisałam w Google to takie nie ciekawe raczej nie w moim typie miałam okazję macac camarelo vision i mi np. Nie podoba się rama tego wózka o ile gondola ma piękne kolory o tyle ta rama nie bardzo.
    Ciężko jest mi wybrać wózek....
    Dais ten wózek jest taki niski??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • dais Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm dla mnie nie jest niski, maz ma 184 i tez nie narzeka. Juz Ci mowie wysokosc przy maksymalnym wyjeciu raczki to 110 cm. To raczej standard bo wiekszosc wozkow jakie widzialam ma jakies 110 albo 115 cm. Gondola jest troche nizej i spacerowka, ale na tym mi akurat zalezalo, bo pamietam, ze w poprzednim wozku synek nie chcial siedziec w spacerowce bo byla za wysoko. Jak tylko przeslismy na nizsza polubil jazde na nowo. Tak to wyglada przy osobie doroslej Rachel-Zoe-Skyler-Missoni-Bugaboo-Cameleon.jpg

Ciezko jest znalezc wozek idealny, szczegolnie, ze kazdy szuka czegos innego. Dla mnie ten poki co jest strzalem w 10 ze wzgledu na wage, kompaktowosc i to ze poszukiwalam czegos raczej do miasta niz na wertepy. A gdybym chciala z nim isc do lasu to zmieniam kierunek raczki i mam wielkie kola z przodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 13:39

beatas lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• madziak2202 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1d4ff2f07c4f.jpg

ja wybrałam taki, na razie do końca miesiąca szukam ładnej używki jak nie znajdę to zamawiam nowy.

beatas, Kaja lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój niedawno wrzucałam, ale wrzucę jeszcze raz ;)
    Agabtm, mi też podobał się Amelis Pro, gondola super, taka zwrotna i zgrabna, ale zrezygnowałam ze względu na spacerówkę.
    Wózki typu barletta też mi się podobały ale dla mnie są po prostu za duże :(
    A wózek idealny raczej nie istnieje ;)
    vs2stg.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 14:23

Agabtm, beatas lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc,
    o widzę temat wózka :)
    jestem po krzywej, jakoś dało sie to przezyc, w sumie ten płyn do picia nie był aż tak słodki, tylko później było gorzej, chciało mi się spać i trochę się mi w głowie kręciło.
    A teraz jak wróciłam to nadal jestem śpiąca i czas się przespać.

My dzisiaj jedziemy oglądać quinny mooda, już pewnie się powielam, bo już pisałam o nim wczesniej i nie zmieniłam zdania. Mam nadzieję, że się nie rozczarujemy.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3939c2041c2c.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2016, 14:22

beatas lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG! nie umiem wstawić mniejszego zdjęcia :(

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane nie jest źle :)

feegu6l.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fotosik.pl/zdjecie/9d033327f383045a

kjmnkrhmj1juxiss.png
‹‹ 975 976 977 978 979 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ