Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, mieszkam za granica. Liczylam, ze moze znacie jakies firmy, ktore sa bezpieczne i miedzynarodowe. W sobote przejde sie do sklepu budowlanego i wytlumacze co chce. Dzieki za rade
Moj pepek jest dziurka a jednak mimo, ze jest ona gleboka to ze wzrostem brzuszka robi sie plytsza. W poprzedniej ciazy nie wyskoczyl na zewnatrz, ale tez pod koniec byl juz taki bardzo plytki. Ciemna linie mialam bardzo delikatna, teraz jeszcze nie mam.
Myszaaa gratulacjeDuzy chlopak juz
Jestem przeziebiona i siedze w domu juz 2,5 dnia. Jako typ osoby, ktora na tylku dlugo nie usiedzi dzisiaj mnie ponioslo i przemeblowalam caly pokoj dzieciecy. Maz sie pewnie zdenerwuje jak wroci, ze meble przesuwalam, ale nie moglam sie powstrzymac. Przynajmniej udalo mi sie wszystkie zabawki synka przesegregowac, zrobic wiecej miejsca -
Myszaa gratuluję!
Ciekawa jestem ile waży mój mężczyzna
Ja też nie mam jeszcze ciemnej lini , ale wczoraj zauważyłam,że pępek mi się zmienia-uwypukla się! Szczerze myślałam,że mnie to nie czeka bo ja od dziecka mam bardzo głęboki pępek. A tu taka niespodzianka
W ogóle brzuszek mi już rośnie z dnia na dzień jest coraz większy.
Ja rosnę razem z nim bo z 59 kg skoczyłam na 71!! +12kg
Uważam na to co jem, liczę kalorię wszystko dokładnie zapisuję jem 2000-2300 kcal więc raczej się nie obżeram, widocznie organizm tak potrzebuje...
aneczka2015, Repose, madziak2202, Hania222 lubią tę wiadomość
-
Mysza to juz maly grubasek z twojego synka
Dziewczyny mowilam ze mnie otrul caly dzien mam rozwolnienie ale zemszcze sie wlasnie gotuje obiad.
Mmarzenak ciemnej kreski nie mialam w poprzedniej ciazy a pepek nie wystrzelil za to teraz juz jest na wierzchu.
Moli to chyba taki okres bo ja tez pilnuje tego co jem i cwicze aerobik dla ciezarnych plus rowerek stacjonarny a tez mam duzo na plusie.
Helen nie dwa sniadania tylko jedzenie na caly dzien we mnie wpakowal i teraz cierpie/ :ççç
Jakie sa naturalne metody na rozwolnienie bo umre i brzuch mnie boli..
-
dais wrote:Tak, mieszkam za granica. Liczylam, ze moze znacie jakies firmy, ktore sa bezpieczne i miedzynarodowe. W sobote przejde sie do sklepu budowlanego i wytlumacze co chce. Dzieki za rade
Moj pepek jest dziurka a jednak mimo, ze jest ona gleboka to ze wzrostem brzuszka robi sie plytsza. W poprzedniej ciazy nie wyskoczyl na zewnatrz, ale tez pod koniec byl juz taki bardzo plytki. Ciemna linie mialam bardzo delikatna, teraz jeszcze nie mam.
Myszaaa gratulacjeDuzy chlopak juz
Jestem przeziebiona i siedze w domu juz 2,5 dnia. Jako typ osoby, ktora na tylku dlugo nie usiedzi dzisiaj mnie ponioslo i przemeblowalam caly pokoj dzieciecy. Maz sie pewnie zdenerwuje jak wroci, ze meble przesuwalam, ale nie moglam sie powstrzymac. Przynajmniej udalo mi sie wszystkie zabawki synka przesegregowac, zrobic wiecej miejsca
powinien byc u was dostepny Beckers
http://beckers.pl/produkty/emalie-do-drewna-i-metalu
bierz z napisem ecolabel
półpołysk ładniej wygląda na drewnianych meblach niż połysk
poczytaj o tej farbie
http://beckers.pl/produkty/beckers-scotte-snickerifinish-40.html
jeszcze masz
Emalia DESIGNER AQUA LACKFÄRG [40] tej samej firmy, ona jest w półmacie
tu masz opis jak przygotowac powierzchnie, co mozesz zrobić już wczesniej
http://pytanieomieszkanie.pl/farba-do-malowania-mebli-dziecka/
moli a moze masz mniej ruchu, wiec organizm miej spala?
i stąd rosnąca waga, może masz bardziej kaloryczne produkty?które powodują wzrost wagi? tzw puste kalorie?
po urodzeniu i tak będą lecieć nam kg...więc co tu się stresować
ja się warzyłam w tamtym tygodniu i było na plusie 9,2kg, teraz sobie pojadłam różnych rzeczy i się boję wstawać na wagę
a wazysz się na z rana, na czczo?bez ubrań? bo to co zjesz w ciągu dnia to też róznie wskazuje wagę.
Repose lubi tę wiadomość
-
Repose wrote:Mysza to juz maly grubasek z twojego synka
Dziewczyny mowilam ze mnie otrul caly dzien mam rozwolnienie ale zemszcze sie wlasnie gotuje obiad.
Mmarzenak ciemnej kreski nie mialam w poprzedniej ciazy a pepek nie wystrzelil za to teraz juz jest na wierzchu.
Moli to chyba taki okres bo ja tez pilnuje tego co jem i cwicze aerobik dla ciezarnych plus rowerek stacjonarny a tez mam duzo na plusie.
Helen nie dwa sniadania tylko jedzenie na caly dzien we mnie wpakowal i teraz cierpie/ :ççç
Jakie sa naturalne metody na rozwolnienie bo umre i brzuch mnie boli..wypij jakieś ziółka, albo wodę z cytryną, im kwasniejsze tym lepiej sie powinnas poczuć.
Repose lubi tę wiadomość
-
Repose jedynie wiem, ze naturalnie to jagody sa dobre, mozesz tez wziac wegiel albo smecte.
Helen wielkie dzieki, maja ta farbe tutaj. Podjade w sobote do sklepu i dowiem sie czy maja lub cos innego polecajaU mnie waga na szczescie przystopowala i jest 5 kg na plusie a bylo juz 6. Kazdy organizm jest inny, niektore dziewczyny maja wiecej wod plodowych etc. Macica tez jest roznej wielkosci, wiec moze po prostu Moli Twoj organizm tak potrzebuje. Jesz zdrowo i odpowiednia ilosc kalorii, wiec wszystko w porzadku
Repose, Kawokado lubią tę wiadomość
-
Helen tak ważę się na czczo rano i bez ubrania:)
Wszystkie wyniki mam w normie więc to raczej żadne zatrucie ciążowe itd.
Prawdą jest,że mam duużo mniej ruchu. Jestem bardzo aktywną osobą tzn.byłam przed ciążą.:d
Teraz głównie siedzę, leżę i na na pewno spalam mniej.
Prawie nie jem słodyczy, jem tylko pełnoziarniste pieczywo uważam na ilość owoców i cukru no ale widocznie mój organizm musiał nadrobić. Przed ciążą byłam raczej szczupła 59 kg 173cm
Niestety mam ciążę podwyższonego ryzyka jakakolwiek próba ćwiczeń powoduje u mnie ból w podbrzuszu, takie spinanie się brzucha.
Ponieważ w końcu uporałam się z bakteriami w moczu to może lekarz pozwoli mi pójść chociaż na basen
Po porodzie i połogu od razu zaczynam Killera Chodakowskiej
Dla pocieszenie (również siebie:)) napiszę Wam ,że mam koleżankę, która przed ciążą ważyła 62 kg przy 180cm. W ciąży przytyła 25 kg!! 3 mc po porodzie ważyła 64 a pół roku po waży tyle ile przed ciążą. Nie stosowała żadnej diety, po prostu karmi piersią i przy małym dużo się rusza.
Dlatego nie tracę nadziei.Repose, dais, Helen lubią tę wiadomość
-
Ja sobie dzisiaj nie pocwicze.
Dais dzieki ze napisalas mam smecte w domu a calkiem o niej zapomnialam.
Nie wiem co zjesc na kolacje zeby nie bylo gorzej..
Moli jak zaszlam w ciaze to tak sie cieszylam ze juz nie musze Killera robic :p akurat jak sie dowiedzialam to bylam na diecie odchudzajacej :p -
Też tak myślę Dais, najważniejsze,żeby dzidziuś rósł zdrowo! Chyba organizmu nie oszukam. Waga to nie najważniejsza rzecz na Świecie
hahaa Repose a mi tego Killera troszkę brakuje! Ale jeszcze trochę muszę poczekać -
Repose zjedz sucha kromke albo ryż z gotowanym kurczakiem nic tłustego jakiś kleik ewentualnie.... Biedna...
Mysza gratuluję udanej wizyty.
Ja prawie posikalam się w lidlu hahaha w momencie chyba młody mi pęcherz zcisl i normalnie prawie bieglam ( toczyła) się do domu hahaha prawie nie zrobiłam zakupów młody czuwał żebym za dużo nie wydałamadziak2202, Repose, dais lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Ja po wizycie
Wszystko ok ! Na szczęście Jaś nie jest wielkoludem póki co i waży 689 g
Ale się cieszę !
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb2cfab0452d.jpgKawokado, Helen, Agabtm, aneczka2015, evus, Repose, Dorjana, Hania222, Pazur_, myszaaa, mmarzenak, SShape, beatas, Kaja, madziak2202, kirys, dais, moli5, jane, Moni15382, Andzia SM, Zimri, Zimri, Lila2703, fairy_tale, kamenkaa, ansad lubią tę wiadomość
-
hej!
Piękne zdjęcie Paula222:)
Co do baldachimów i ochraniaczy na łóżeczko to na pewno nie kupie, bo te pierwsze zbieraja kurz i to w sumie jak dla mnie tylko gadżet, a o ochraniaczu tyle sie nasluchalam ze wiecej szkodza niz pomagaja.Z reszta bez przesady dziecko a tak sie nie uderzy w szczebelki, poza tym nie mozna popadac w paranoje z tym chronieniem:)Nasze i poprzednie pokolenie bez wielu rzeczy sie obylo i nic strasznego sie nie dzialo, ale to tylko moje zdanie:)