Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem ciekawa czy ta ciemna kreska pojawia sie u wszystkich..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia ale moja mama mowila mi ze ona jej nie miala. A przynajmniej nie pamięta a urodziła 3 dzieci

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • dais Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mieszkam za granica. Liczylam, ze moze znacie jakies firmy, ktore sa bezpieczne i miedzynarodowe. W sobote przejde sie do sklepu budowlanego i wytlumacze co chce. Dzieki za rade :)

Moj pepek jest dziurka a jednak mimo, ze jest ona gleboka to ze wzrostem brzuszka robi sie plytsza. W poprzedniej ciazy nie wyskoczyl na zewnatrz, ale tez pod koniec byl juz taki bardzo plytki. Ciemna linie mialam bardzo delikatna, teraz jeszcze nie mam.
    Myszaaa gratulacje :) Duzy chlopak juz :D

Jestem przeziebiona i siedze w domu juz 2,5 dnia. Jako typ osoby, ktora na tylku dlugo nie usiedzi dzisiaj mnie ponioslo i przemeblowalam caly pokoj dzieciecy. Maz sie pewnie zdenerwuje jak wroci, ze meble przesuwalam, ale nie moglam sie powstrzymac. Przynajmniej udalo mi sie wszystkie zabawki synka przesegregowac, zrobic wiecej miejsca :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• moli5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaa gratuluję!
    Ciekawa jestem ile waży mój mężczyzna :)

Ja też nie mam jeszcze ciemnej lini , ale wczoraj zauważyłam,że pępek mi się zmienia-uwypukla się! Szczerze myślałam,że mnie to nie czeka bo ja od dziecka mam bardzo głęboki pępek. A tu taka niespodzianka :D

W ogóle brzuszek mi już rośnie z dnia na dzień jest coraz większy.
    Ja rosnę razem z nim bo z 59 kg skoczyłam na 71!! +12kg

Uważam na to co jem, liczę kalorię wszystko dokładnie zapisuję jem 2000-2300 kcal więc raczej się nie obżeram, widocznie organizm tak potrzebuje...

aneczka2015, Repose, madziak2202, Hania222 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Repose Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to juz maly grubasek z twojego synka <3

Dziewczyny mowilam ze mnie otrul caly dzien mam rozwolnienie ale zemszcze sie wlasnie gotuje obiad.

Mmarzenak ciemnej kreski nie mialam w poprzedniej ciazy a pepek nie wystrzelil za to teraz juz jest na wierzchu.

Moli to chyba taki okres bo ja tez pilnuje tego co jem i cwicze aerobik dla ciezarnych plus rowerek stacjonarny a tez mam duzo na plusie.

Helen nie dwa sniadania tylko jedzenie na caly dzien we mnie wpakowal i teraz cierpie/ :ççç

Jakie sa naturalne metody na rozwolnienie bo umre i brzuch mnie boli..

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Tak, mieszkam za granica. Liczylam, ze moze znacie jakies firmy, ktore sa bezpieczne i miedzynarodowe. W sobote przejde sie do sklepu budowlanego i wytlumacze co chce. Dzieki za rade :)

Moj pepek jest dziurka a jednak mimo, ze jest ona gleboka to ze wzrostem brzuszka robi sie plytsza. W poprzedniej ciazy nie wyskoczyl na zewnatrz, ale tez pod koniec byl juz taki bardzo plytki. Ciemna linie mialam bardzo delikatna, teraz jeszcze nie mam.
    Myszaaa gratulacje :) Duzy chlopak juz :D

Jestem przeziebiona i siedze w domu juz 2,5 dnia. Jako typ osoby, ktora na tylku dlugo nie usiedzi dzisiaj mnie ponioslo i przemeblowalam caly pokoj dzieciecy. Maz sie pewnie zdenerwuje jak wroci, ze meble przesuwalam, ale nie moglam sie powstrzymac. Przynajmniej udalo mi sie wszystkie zabawki synka przesegregowac, zrobic wiecej miejsca :)

powinien byc u was dostepny Beckers
    http://beckers.pl/produkty/emalie-do-drewna-i-metalu
    bierz z napisem ecolabel
    półpołysk ładniej wygląda na drewnianych meblach niż połysk
    poczytaj o tej farbie
    http://beckers.pl/produkty/beckers-scotte-snickerifinish-40.html
    jeszcze masz
    Emalia DESIGNER AQUA LACKFÄRG [40] tej samej firmy, ona jest w półmacie
    tu masz opis jak przygotowac powierzchnie, co mozesz zrobić już wczesniej
    http://pytanieomieszkanie.pl/farba-do-malowania-mebli-dziecka/

moli a moze masz mniej ruchu, wiec organizm miej spala?
    i stąd rosnąca waga, może masz bardziej kaloryczne produkty?które powodują wzrost wagi? tzw puste kalorie?
    po urodzeniu i tak będą lecieć nam kg...więc co tu się stresować :)
    ja się warzyłam w tamtym tygodniu i było na plusie 9,2kg, teraz sobie pojadłam różnych rzeczy i się boję wstawać na wagę :P
    a wazysz się na z rana, na czczo?bez ubrań? bo to co zjesz w ciągu dnia to też róznie wskazuje wagę.

Repose lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Mysza to juz maly grubasek z twojego synka <3

Dziewczyny mowilam ze mnie otrul caly dzien mam rozwolnienie ale zemszcze sie wlasnie gotuje obiad.

Mmarzenak ciemnej kreski nie mialam w poprzedniej ciazy a pepek nie wystrzelil za to teraz juz jest na wierzchu.

Moli to chyba taki okres bo ja tez pilnuje tego co jem i cwicze aerobik dla ciezarnych plus rowerek stacjonarny a tez mam duzo na plusie.

Helen nie dwa sniadania tylko jedzenie na caly dzien we mnie wpakowal i teraz cierpie/ :ççç

Jakie sa naturalne metody na rozwolnienie bo umre i brzuch mnie boli..
    ojej biedactwo :( wypij jakieś ziółka, albo wodę z cytryną, im kwasniejsze tym lepiej sie powinnas poczuć.

Repose lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam sobie wode z cytryna ale na cieplo moze pomoze.
    A ja zawsze sie wazylam w ubraniach musze jutro rano bez napewno bedzie troche mniej ^^

Helen lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose jedynie wiem, ze naturalnie to jagody sa dobre, mozesz tez wziac wegiel albo smecte.

Helen wielkie dzieki, maja ta farbe tutaj. Podjade w sobote do sklepu i dowiem sie czy maja lub cos innego polecaja :) U mnie waga na szczescie przystopowala i jest 5 kg na plusie a bylo juz 6. Kazdy organizm jest inny, niektore dziewczyny maja wiecej wod plodowych etc. Macica tez jest roznej wielkosci, wiec moze po prostu Moli Twoj organizm tak potrzebuje. Jesz zdrowo i odpowiednia ilosc kalorii, wiec wszystko w porzadku :)

Repose, Kawokado lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• moli5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen tak ważę się na czczo rano i bez ubrania:)
    Wszystkie wyniki mam w normie więc to raczej żadne zatrucie ciążowe itd.
    Prawdą jest,że mam duużo mniej ruchu. Jestem bardzo aktywną osobą tzn.byłam przed ciążą.:d
    Teraz głównie siedzę, leżę i na na pewno spalam mniej.
    Prawie nie jem słodyczy, jem tylko pełnoziarniste pieczywo uważam na ilość owoców i cukru no ale widocznie mój organizm musiał nadrobić. Przed ciążą byłam raczej szczupła 59 kg 173cm
    Niestety mam ciążę podwyższonego ryzyka jakakolwiek próba ćwiczeń powoduje u mnie ból w podbrzuszu, takie spinanie się brzucha.
    Ponieważ w końcu uporałam się z bakteriami w moczu to może lekarz pozwoli mi pójść chociaż na basen :)

Po porodzie i połogu od razu zaczynam Killera Chodakowskiej :D

Dla pocieszenie (również siebie:)) napiszę Wam ,że mam koleżankę, która przed ciążą ważyła 62 kg przy 180cm. W ciąży przytyła 25 kg!! 3 mc po porodzie ważyła 64 a pół roku po waży tyle ile przed ciążą. Nie stosowała żadnej diety, po prostu karmi piersią i przy małym dużo się rusza.
    Dlatego nie tracę nadziei.

Repose, dais, Helen lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dzisiaj nie pocwicze.

Dais dzieki ze napisalas mam smecte w domu a calkiem o niej zapomnialam.

Nie wiem co zjesc na kolacje zeby nie bylo gorzej..

Moli jak zaszlam w ciaze to tak sie cieszylam ze juz nie musze Killera robic :p akurat jak sie dowiedzialam to bylam na diecie odchudzajacej :p

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę Dais, najważniejsze,żeby dzidziuś rósł zdrowo! Chyba organizmu nie oszukam. Waga to nie najważniejsza rzecz na Świecie :)

hahaa Repose a mi tego Killera troszkę brakuje! Ale jeszcze trochę muszę poczekać :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose zjedz sucha kromke albo ryż z gotowanym kurczakiem nic tłustego jakiś kleik ewentualnie.... Biedna...
    Mysza gratuluję udanej wizyty.
    Ja prawie posikalam się w lidlu hahaha w momencie chyba młody mi pęcherz zcisl i normalnie prawie bieglam ( toczyła) się do domu hahaha prawie nie zrobiłam zakupów młody czuwał żebym za dużo nie wydała

madziak2202, Repose, dais lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :) Wszystko ok ! Na szczęście Jaś nie jest wielkoludem póki co i waży 689 g :) Ale się cieszę !
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb2cfab0452d.jpg

Kawokado, Helen, Agabtm, aneczka2015, evus, Repose, Dorjana, Hania222, Pazur_, nick nieaktualny, mmarzenak, SShape, beatas, Kaja, madziak2202, kirys, dais, moli5, jane, Moni15382, Andzia SM, Zimri, Zimri, Lila2703, fairy_tale, kamenkaa, ansad lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja też będę malować beckersem :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula piękne zdjęcie zazdroszczę takiej widocznej buzi mi na prentalnych młody nic nie pokazał a na usg u ginekolog nie było takiej opcji żeby mieć takie wyraźne zdjęcie

• Helen Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratki, o i jak widać buźkę wyraźnie, taki model :)

feegu6l.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale fajnie buzke wystawil ^^ Widac ze wstydliwy nie bedzie :)

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie mogę nacieszyć wzroku Twoim dzieciatkiem zdjęcie wywarło na mnie mega wrażenie ;) dawno nic mnie tsk nie rozczulilio ( hormony szaleją)

Paula222 lubi tę wiadomość

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Piękne zdjęcie Paula222:)
    Co do baldachimów i ochraniaczy na łóżeczko to na pewno nie kupie, bo te pierwsze zbieraja kurz i to w sumie jak dla mnie tylko gadżet, a o ochraniaczu tyle sie nasluchalam ze wiecej szkodza niz pomagaja.Z reszta bez przesady dziecko a tak sie nie uderzy w szczebelki, poza tym nie mozna popadac w paranoje z tym chronieniem:)Nasze i poprzednie pokolenie bez wielu rzeczy sie obylo i nic strasznego sie nie dzialo, ale to tylko moje zdanie:)

eiktk0s3jfkxfoh4.png
‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ