X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem ciekawa czy ta ciemna kreska pojawia sie u wszystkich..

lprkuay3dehqwb0g.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia ale moja mama mowila mi ze ona jej nie miala. A przynajmniej nie pamięta a urodziła 3 dzieci

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • dais Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mieszkam za granica. Liczylam, ze moze znacie jakies firmy, ktore sa bezpieczne i miedzynarodowe. W sobote przejde sie do sklepu budowlanego i wytlumacze co chce. Dzieki za rade :)

Moj pepek jest dziurka a jednak mimo, ze jest ona gleboka to ze wzrostem brzuszka robi sie plytsza. W poprzedniej ciazy nie wyskoczyl na zewnatrz, ale tez pod koniec byl juz taki bardzo plytki. Ciemna linie mialam bardzo delikatna, teraz jeszcze nie mam.
    Myszaaa gratulacje :) Duzy chlopak juz :D

Jestem przeziebiona i siedze w domu juz 2,5 dnia. Jako typ osoby, ktora na tylku dlugo nie usiedzi dzisiaj mnie ponioslo i przemeblowalam caly pokoj dzieciecy. Maz sie pewnie zdenerwuje jak wroci, ze meble przesuwalam, ale nie moglam sie powstrzymac. Przynajmniej udalo mi sie wszystkie zabawki synka przesegregowac, zrobic wiecej miejsca :)

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• moli5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaa gratuluję!
    Ciekawa jestem ile waży mój mężczyzna :)

Ja też nie mam jeszcze ciemnej lini , ale wczoraj zauważyłam,że pępek mi się zmienia-uwypukla się! Szczerze myślałam,że mnie to nie czeka bo ja od dziecka mam bardzo głęboki pępek. A tu taka niespodzianka :D

W ogóle brzuszek mi już rośnie z dnia na dzień jest coraz większy.
    Ja rosnę razem z nim bo z 59 kg skoczyłam na 71!! +12kg

Uważam na to co jem, liczę kalorię wszystko dokładnie zapisuję jem 2000-2300 kcal więc raczej się nie obżeram, widocznie organizm tak potrzebuje...

aneczka2015, Repose, madziak2202, Hania222 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Repose Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza to juz maly grubasek z twojego synka <3

Dziewczyny mowilam ze mnie otrul caly dzien mam rozwolnienie ale zemszcze sie wlasnie gotuje obiad.

Mmarzenak ciemnej kreski nie mialam w poprzedniej ciazy a pepek nie wystrzelil za to teraz juz jest na wierzchu.

Moli to chyba taki okres bo ja tez pilnuje tego co jem i cwicze aerobik dla ciezarnych plus rowerek stacjonarny a tez mam duzo na plusie.

Helen nie dwa sniadania tylko jedzenie na caly dzien we mnie wpakowal i teraz cierpie/ :ççç

Jakie sa naturalne metody na rozwolnienie bo umre i brzuch mnie boli..

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Tak, mieszkam za granica. Liczylam, ze moze znacie jakies firmy, ktore sa bezpieczne i miedzynarodowe. W sobote przejde sie do sklepu budowlanego i wytlumacze co chce. Dzieki za rade :)

Moj pepek jest dziurka a jednak mimo, ze jest ona gleboka to ze wzrostem brzuszka robi sie plytsza. W poprzedniej ciazy nie wyskoczyl na zewnatrz, ale tez pod koniec byl juz taki bardzo plytki. Ciemna linie mialam bardzo delikatna, teraz jeszcze nie mam.
    Myszaaa gratulacje :) Duzy chlopak juz :D

Jestem przeziebiona i siedze w domu juz 2,5 dnia. Jako typ osoby, ktora na tylku dlugo nie usiedzi dzisiaj mnie ponioslo i przemeblowalam caly pokoj dzieciecy. Maz sie pewnie zdenerwuje jak wroci, ze meble przesuwalam, ale nie moglam sie powstrzymac. Przynajmniej udalo mi sie wszystkie zabawki synka przesegregowac, zrobic wiecej miejsca :)

powinien byc u was dostepny Beckers
    http://beckers.pl/produkty/emalie-do-drewna-i-metalu
    bierz z napisem ecolabel
    półpołysk ładniej wygląda na drewnianych meblach niż połysk
    poczytaj o tej farbie
    http://beckers.pl/produkty/beckers-scotte-snickerifinish-40.html
    jeszcze masz
    Emalia DESIGNER AQUA LACKFÄRG [40] tej samej firmy, ona jest w półmacie
    tu masz opis jak przygotowac powierzchnie, co mozesz zrobić już wczesniej
    http://pytanieomieszkanie.pl/farba-do-malowania-mebli-dziecka/

moli a moze masz mniej ruchu, wiec organizm miej spala?
    i stąd rosnąca waga, może masz bardziej kaloryczne produkty?które powodują wzrost wagi? tzw puste kalorie?
    po urodzeniu i tak będą lecieć nam kg...więc co tu się stresować :)
    ja się warzyłam w tamtym tygodniu i było na plusie 9,2kg, teraz sobie pojadłam różnych rzeczy i się boję wstawać na wagę :P
    a wazysz się na z rana, na czczo?bez ubrań? bo to co zjesz w ciągu dnia to też róznie wskazuje wagę.

Repose lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Mysza to juz maly grubasek z twojego synka <3

Dziewczyny mowilam ze mnie otrul caly dzien mam rozwolnienie ale zemszcze sie wlasnie gotuje obiad.

Mmarzenak ciemnej kreski nie mialam w poprzedniej ciazy a pepek nie wystrzelil za to teraz juz jest na wierzchu.

Moli to chyba taki okres bo ja tez pilnuje tego co jem i cwicze aerobik dla ciezarnych plus rowerek stacjonarny a tez mam duzo na plusie.

Helen nie dwa sniadania tylko jedzenie na caly dzien we mnie wpakowal i teraz cierpie/ :ççç

Jakie sa naturalne metody na rozwolnienie bo umre i brzuch mnie boli..
    ojej biedactwo :( wypij jakieś ziółka, albo wodę z cytryną, im kwasniejsze tym lepiej sie powinnas poczuć.

Repose lubi tę wiadomość

feegu6l.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam sobie wode z cytryna ale na cieplo moze pomoze.
    A ja zawsze sie wazylam w ubraniach musze jutro rano bez napewno bedzie troche mniej ^^

Helen lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose jedynie wiem, ze naturalnie to jagody sa dobre, mozesz tez wziac wegiel albo smecte.

Helen wielkie dzieki, maja ta farbe tutaj. Podjade w sobote do sklepu i dowiem sie czy maja lub cos innego polecaja :) U mnie waga na szczescie przystopowala i jest 5 kg na plusie a bylo juz 6. Kazdy organizm jest inny, niektore dziewczyny maja wiecej wod plodowych etc. Macica tez jest roznej wielkosci, wiec moze po prostu Moli Twoj organizm tak potrzebuje. Jesz zdrowo i odpowiednia ilosc kalorii, wiec wszystko w porzadku :)

Repose, Kawokado lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• moli5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen tak ważę się na czczo rano i bez ubrania:)
    Wszystkie wyniki mam w normie więc to raczej żadne zatrucie ciążowe itd.
    Prawdą jest,że mam duużo mniej ruchu. Jestem bardzo aktywną osobą tzn.byłam przed ciążą.:d
    Teraz głównie siedzę, leżę i na na pewno spalam mniej.
    Prawie nie jem słodyczy, jem tylko pełnoziarniste pieczywo uważam na ilość owoców i cukru no ale widocznie mój organizm musiał nadrobić. Przed ciążą byłam raczej szczupła 59 kg 173cm
    Niestety mam ciążę podwyższonego ryzyka jakakolwiek próba ćwiczeń powoduje u mnie ból w podbrzuszu, takie spinanie się brzucha.
    Ponieważ w końcu uporałam się z bakteriami w moczu to może lekarz pozwoli mi pójść chociaż na basen :)

Po porodzie i połogu od razu zaczynam Killera Chodakowskiej :D

Dla pocieszenie (również siebie:)) napiszę Wam ,że mam koleżankę, która przed ciążą ważyła 62 kg przy 180cm. W ciąży przytyła 25 kg!! 3 mc po porodzie ważyła 64 a pół roku po waży tyle ile przed ciążą. Nie stosowała żadnej diety, po prostu karmi piersią i przy małym dużo się rusza.
    Dlatego nie tracę nadziei.

Repose, dais, Helen lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dzisiaj nie pocwicze.

Dais dzieki ze napisalas mam smecte w domu a calkiem o niej zapomnialam.

Nie wiem co zjesc na kolacje zeby nie bylo gorzej..

Moli jak zaszlam w ciaze to tak sie cieszylam ze juz nie musze Killera robic :p akurat jak sie dowiedzialam to bylam na diecie odchudzajacej :p

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę Dais, najważniejsze,żeby dzidziuś rósł zdrowo! Chyba organizmu nie oszukam. Waga to nie najważniejsza rzecz na Świecie :)

hahaa Repose a mi tego Killera troszkę brakuje! Ale jeszcze trochę muszę poczekać :)

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose zjedz sucha kromke albo ryż z gotowanym kurczakiem nic tłustego jakiś kleik ewentualnie.... Biedna...
    Mysza gratuluję udanej wizyty.
    Ja prawie posikalam się w lidlu hahaha w momencie chyba młody mi pęcherz zcisl i normalnie prawie bieglam ( toczyła) się do domu hahaha prawie nie zrobiłam zakupów młody czuwał żebym za dużo nie wydała

madziak2202, Repose, dais lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :) Wszystko ok ! Na szczęście Jaś nie jest wielkoludem póki co i waży 689 g :) Ale się cieszę !
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb2cfab0452d.jpg

Kawokado, Helen, Agabtm, aneczka2015, evus, Repose, Dorjana, Hania222, Pazur_, myszaaa, mmarzenak, SShape, beatas, Kaja, madziak2202, kirys, dais, moli5, jane, Moni15382, Andzia SM, Zimri, Zimri, Lila2703, fairy_tale, kamenkaa, ansad lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja też będę malować beckersem :)

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula piękne zdjęcie zazdroszczę takiej widocznej buzi mi na prentalnych młody nic nie pokazał a na usg u ginekolog nie było takiej opcji żeby mieć takie wyraźne zdjęcie

• Helen Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratki, o i jak widać buźkę wyraźnie, taki model :)

feegu6l.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ale fajnie buzke wystawil ^^ Widac ze wstydliwy nie bedzie :)

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie mogę nacieszyć wzroku Twoim dzieciatkiem zdjęcie wywarło na mnie mega wrażenie ;) dawno nic mnie tsk nie rozczulilio ( hormony szaleją)

Paula222 lubi tę wiadomość

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!
    Piękne zdjęcie Paula222:)
    Co do baldachimów i ochraniaczy na łóżeczko to na pewno nie kupie, bo te pierwsze zbieraja kurz i to w sumie jak dla mnie tylko gadżet, a o ochraniaczu tyle sie nasluchalam ze wiecej szkodza niz pomagaja.Z reszta bez przesady dziecko a tak sie nie uderzy w szczebelki, poza tym nie mozna popadac w paranoje z tym chronieniem:)Nasze i poprzednie pokolenie bez wielu rzeczy sie obylo i nic strasznego sie nie dzialo, ale to tylko moje zdanie:)

eiktk0s3jfkxfoh4.png
‹‹ 973 974 975 976 977 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ