X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jane Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    Dziś kończę 24 tydzień a jutro zaczynam 25 :) Jak to leci!

Evus powodzenia w wyprawie po wózek! Moje wrażenie jest takie, że większość wózków jest bardzo do siebie podobna jeśli chodzi o funkcję, wagę itp, więc wybór jest raczej kwestią gustu niż funkcjonalności. Na pewno coś Ci się spodoba :)

Agabtm, ja jedną pościel kupiłam w lidlu, wygląda jakościowo ok. A resztę sobie poszyję.

Paula ja też siedzę sama w domu, ale u mnie to norma...wybieram się za to do koleżanki na ploteczki ;)

Dais a jak Ty się czujesz po chorobie? Dajesz radę w pracy?

Miłego dzionka dziewczyny!

Helen, Repose, evus lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • dais Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane wczoraj wytrzymalam 6 godzin bez problemow, potem zaczal sie bol glowy, wiec wrocilam szybciej do domu. Na szczescie wiekszosc objawow juz minelo, za to synek dzisiaj smarka, oby tez szybko u niego minelo. My dzisiaj znow przemeblowywanie, chyba obojgu wlaczyl sie syndrom wicia gniazda. Umowilam sie na 3 maja do szpitala w Sztokholmie na spotkanie organizacyjne i zobaczymy czy zdecyduje sie tam rodzic, bo ten ktory sobie wymarzylam na stronie pisze ze od czerwca bedzie zlikwidowany?! Nie rozumiem tego ani troche, bo ma najlepsze opinie i wszyscy go zachwalaja. Milego dnia, sprzatania, zakupow i leniuchowania.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wczorajsze łowy :)

fs7j6.jpg
    nlvfpl.jpg
    333a550.jpg
    2n0sjz5.jpg
    k4hzx1.jpg
    55g9k.jpg

Paula222, Helen, mmarzenak, Pazur_, Repose, evus, jane, Kaja, Moni15382, beatas lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 mój też w pracy :( teście zabrali starszaka, ja szybko ogarnęłam w domu i mam zamiar się byczyć.

madziak2202 ja też się chce zaopatrzyć w x landera. Z tym, że dla mnie możliwość przekładania spacerówki nie jest aż tak istotna. Miałam przy starszaku tylko w jednym kierunku i parasol i jakoś dawałam radę ;) chociaż popatrzę na x move. Chociaż ten XA chodzi za mną od dawna i chciałabym kolor ANTARCTICA :) jakoś w kwietniu planujemy zakup. W maju łóżeczko, a w między czasie kupuję akcesoria.

A wiecie jakie śmieszne smoczki znalazłam na ALLEGRO? :P
    a9fee7f18ec6254dmed.jpg
    Jest jeszcze kilka śmiesznych napisów, ale ten przypadł mi do gustu najbardziej ;)

No a poza tym to zaopatrzyłam się w pieluszki PAMPERS 2 takie średnie opakowanie do szpitala, więc już jakiś początek zakupów widać :P

Helen, Paula222, Repose, evus, Kaja lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w sobotni poranek juz u mnie 11 haha ale poranek,Andzia śliczne ciuszki

Andzia SM lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam Skórcz łydki taki mocny że się poplakalam mąż myślał że się poród zaczyna bo z bólu nie potrafiłam mu powiedzieć że to lydka

Andzia SM lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W auchanie znowu jest promocja na pampersy 2 premium care 80sztuk za 40zl. Kupilismy 2a opakowania. Maja tez jakies koljce takie do bujania przecenione ze 120 zl na 70zl. I produkty canpola maja w dobrych cenach. Wczoraj porobilam foty wiec teraZ musze tylko z netem porownac ceny.
    Marka fajny smoczek

feegu6l.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 ja na swoje łydki dostałam jakiś suplement na zakrzepy i aspargianin- potas i magnez i biorę od 3 dni, ale na razie mała poprawa.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    W auchanie znowu jest promocja na pampersy 2 premium care 80sztuk za 40zl. Kupilismy 2a opakowania. Maja tez jakies koljce takie do bujania przecenione ze 120 zl na 70zl. I produkty canpola maja w dobrych cenach. Wczoraj porobilam foty wiec teraZ musze tylko z netem porownac ceny.
    Marka fajny smoczek
    a jakiej firmy był ten bujaczek?

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape znalazłam zdjęcie synka w spacerówce , tam widać jak ten podnóżek wygląda. On jest regulowany góra / dół i jest więcej miejsca, ale synek siedział maksymalnie przy barierce ( przepraszam za cenzure, ale po tych przypadkach z kourtney nie wstawię foto z jego buźką)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/de6148c6d1f5.jpg

aaa tu syn miał 7 miesięcy :D

Helen śliczne ciuszki !! Zazdroszczę Wam tego kupowania wyprawki :D

Dais to pracowity weekend, mi syndrom na razie jaki się włączył to lenistwa :P Czekam na wicie gniazda :D

marka haha świetny smoczek :D

SShape, evus, Kaja lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super napis na smoczku ;) fajne ubranka a u mnie dzisiaj na deser smoothie z kiwi banana i jabłka na dobre trawienie bo na obiad były gołąbki ;);) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a48cedb1a784.jpg

Repose lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia sliczne ciuszki szczegolnie przypadla mi do gustu ta ostatnia sukienka jest urocza ^^

Paula moj maz w domu jak chcesz to sobie go zabierz bo tylko mnie denerwuje caly dzien :p

Marka fajne te smoczki wlasnie sobie ogladam jakie jeszcze sa :)

Maria ja na skurcze lydek dostalam MagnevieB6

Dais a nie napisali z jakich przyczyn likwiduja szpital?

Agabtm zjadlabym golabki ^^ a na gorze deserku to bita smietana?. Oj grzeszysz :p

Paula222 lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Marka fajny smoczek
    A możesz podać model tego kojca? Bo nie wiem czy chce mi się z domu wychodzić :) i auchan w jakim mieście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2016, 17:48

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi znów zimno wyskoczyło :( w tamtym tygodniu wyleczyłam, dziś wstaje a tu bomba! :( na poprawę humoru zrobiłam kopiec kreta :P
    w poniedziałek dostawa mebli do pokoiku juuupi :) jak już będą złożone cyknę fotkę :) we wtorek lece na krzywą cukrową, a w środę pierwsze spotkanie w szkole rodzenia. myślicie, że mogę z tym zimnem iść na zajęcia czy mnie wygonią? opryszczka jest zaraźliwa, a nie wiem czy dam radę wyleczyć do środy :(

Agabtm lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i wrocilismy z ogladania wozkow, nadal sie nie zdecydowalismy :/

ale czasu jeszcze troche jest :)

a wiecie, ze dzis Dzien Tesciowej?

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 plasterek compled i nie bedzie w ogole widać że masz coś na ustach ;) Może spytaj gin albo zadzwon do niej czy masz brać heviran. Bo mi gin kazał przez dwa tygodnie,żeby przed porodem nie było problemów. Koniecznie wrzucaj foto z mebelkami :)

evus niech se bedzie nawet Narodowy Dzień Królowej Teściowej ja za cholere nie złoże jej życzen hahaa :D

A ja sie bycze a mój meżulek znowu kreci pizze :D Na necie są takie różne metryczki z data urodzin,waga,cm itp. Zamierza któraś coś takiego kupić albo zrobic? Ja własnie zaczynam coś tworzyć w wordzie,zobaczymy co mi wyjdzie hehe Szukałam szablonów ale nigdzie nie ma,moze któraś z was coś podobnego znalazła?

evus lubi tę wiadomość

Pati
  • evus Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz, ja tez mam wredna tesciowa ;) ale moj maz z moja mama sie super dogaduja i on nigdy nie zapomina o tym dniu :)

a metryczki ja wyszywam haftem krzyzykowym :) mojemu tez zrobie :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 jak tylko czujesz, że pojawił się jakiś pryszczyk czy swędzi to od razu smaruj go maścią rozgrzewającą. Opryszczka się nie rozwinie. A teraz to punktowo spirytusem salicylowym i zovirax. Spirytus szybciej Ci to wysuszy. Co do opryszczki- jak będzie strupek to bym poszła. Jak bąbel to nie. Wygonić nie powinni.

Ja swojej teściowej kupiłam nawet czekoladki :P a niech ma!

A poza tym jutro szykuje dla teściów obiad. Skrzydełka z "pomysłu na" :P

No i w związku z tym, że synek był dziś względnie grzeczny to ściągnęliśmy WORMSY,jemy kolację i odpalamy. Niech sobie troszkę pogra dziecko ;) A wczoraj wieczorem wpadłam na blog jakiejś mamy i czytałam o tym jak pojawia się w domu rodzeństwo i burzy życie starszaka i tak jakoś smutno mi się zrobiło, boję się bardzo, żeby starszy synek nie odczuł za bardzo tego, że mam dla niego mniej czasu. Tym bardziej, że jest do mnie bardzo przywiązany.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja gin kazała brać heviran. u mnie jest taka sytuacja, że to zimno robi mi się na twarzy... (pod ustami, około kilkunastu pęcherzyków z wodą) ;/ miałam już w swoim życiu w różnych miejscach, pod nosem, na nosie, między oczami.. to nie taka zwykła pierdoła na ustach, musiała bym przykleić ze trzy plasterki, żeby to zakryć. w tamtym tyg. miałam na ustach i własnie w tym miejscu gdzie teraz mam. jeszcze wczoraj wszystko wyglądało na ładnie zasuszone, dziś rano nowe bąble;/
    od 36 tyg ciąży będę jeść heviran do samego porodu dzień w dzień zapobiegawczo, tak mi gin zaleciła.
    jak tylko się pojawi opryszczka psuje mi się humor, nie mogę na dwór wychodzić bo zaraz się roznosi po całej buzi... eh, u mnie to rodzinne. moja mama miała skłonności do opryszczki od dziecka, jej brat też.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 5 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spędziliśmy 4 godziny na zakupach Hehehe makabra ;);) ale kupiliśmy dwa komplety ubranek, chusteczki dla młodego, termometr bezdotykowy ;);) kochane w smyku były mega promocje na wózki dla maluchów ale niestety nie zdecydowaliśmy się na nic ;);)
    Ja nie miałam nigdy opryszczki wiec się nie wypowiadam.
    Mar_ka hihihi Ty jesteś dobra ja idę na obiad do mamy jutro ;)

Helen lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
‹‹ 977 978 979 980 981 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ