Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula a moze ty przesadzilas z orbitkiem i temu boli...?
Helen mnie tez plecy pobolewaja ale niedlugo 3 trymestr miejmy nadzieje ze zleci..
Agabtm dobra dobra xd a jak sie robi takie cos? Nada sie na kolacje.?
Jane ja juz tez chce wiosne dosc mam zimy blee
-
hej hej, witam się i ja
po obiadku, po gościach i po spacerze i słodkie nieróbstwo
jeszcze męża siostra ma wpaść. A jutro od rana na glukozę się wybieram, więc ponad 2 godz stracone
mam nadzieję, że pójdzie gładko. A co do bólu bioder to ja nie odczuwam. Czasem ciężko mi się chodzi, ale to raczej związane z balastem na brzuchu
za to łydki dalej bolą w nocy
Agabtm lubi tę wiadomość
-
Witajcie w niedziele, a raczej juz niedzielny wieczor. Bylismy dzis w kinie z Olafem, jego pierwszy raz
Polecam Zootropolis (polski tytul to Zwierzogrod), maluchowi sie bardzo podobalo a my tez sie usmialismy
Strasznie szybko nam dzien zlecial, kupilam farbe do lozeczka. Teraz zostalo tylko pomalowac.
Mnie pobolowe krocze, ale glownie przez to,ze maluch chyba sie odwrocil i jest nozkami w dol. Dostalam dzisiaj sporo kopniakow z pecherz i dolne okolice, tak ze musialam sie kilka razy zatrzymywac. Te kopniaczki bolesne juz sa a co bedzie za kilka tygodni. P.S witamy sie w 27 tygodniu, czyli ostatatnim tygodniu 2 trymestruAgabtm, Kaja, ansad lubią tę wiadomość
-
Ohhhh nie niestety ja śląskie chociaż Marzeniem jest mieszkać nad morzem...
Repose bardzo prosto kiwi i banan do blendera potem jabłka i trochę jogurtu i gotowe
Jane ja juz tez czekam na wiosnę
Ma_rka może więcej pokarmów bogatych w magnezRepose lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
ma_rka wrote:hej hej, witam się i ja
po obiadku, po gościach i po spacerze i słodkie nieróbstwo
jeszcze męża siostra ma wpaść. A jutro od rana na glukozę się wybieram, więc ponad 2 godz stracone
mam nadzieję, że pójdzie gładko. A co do bólu bioder to ja nie odczuwam. Czasem ciężko mi się chodzi, ale to raczej związane z balastem na brzuchu
za to łydki dalej bolą w nocy
Ja jutro też na ten drink się wybieram fujj! !! -
dais wrote:Witajcie w niedziele, a raczej juz niedzielny wieczor. Bylismy dzis w kinie z Olafem, jego pierwszy raz
Polecam Zootropolis (polski tytul to Zwierzogrod), maluchowi sie bardzo podobalo a my tez sie usmialismy
Strasznie szybko nam dzien zlecial, kupilam farbe do lozeczka. Teraz zostalo tylko pomalowac.
Mnie pobolowe krocze, ale glownie przez to,ze maluch chyba sie odwrocil i jest nozkami w dol. Dostalam dzisiaj sporo kopniakow z pecherz i dolne okolice, tak ze musialam sie kilka razy zatrzymywac. Te kopniaczki bolesne juz sa a co bedzie za kilka tygodni. P.S witamy sie w 27 tygodniu, czyli ostatatnim tygodniu 2 trymestru
To mnie tak kopię już od jakiegoś czasu posladkowo ułożony i nie zmienia mały szkrab pozycji bo dostaje takie same kopniaki ejhh oby do środy my się ta pozycja zmieniła! !! Lub do porodu bo posladkowo to cc pewnie i tak będzie cc ja już pierwsza była!,a wszystko jak na razie na to wskazuje łożysko przodujace na przedniej ścianie no i to ułożenie szkraba ;-/ po wiem Ci ze sama nie wiem jak chcę rodzić !!! -
Beatas nie musze jej zmieniac. Po prostu zaczyna mnie kobieta irytowac, bo jeszcze na zadne moje pytanie nie odpowiedziala konkretnie. Zawsze slysze 'bedzie dobrze' lub 'nie ma powodu do strachu'. Moze na male dzieci takie hasla dzialaja, ale mnie to wkurza, bo ja jej rzucam faktami a ona mi w zamian nic. Trudno komus wtedy zaufac. Tez mi coraz ciezej, co chwie musze meza prosic abysmy zwolnili. Jeszcze troche a bedziemy tulic malenstwa i ten ciezki brzuch pozostanie wspomnieniem
beatas lubi tę wiadomość
-
Maria85 nie jestes sama, tez dostaje juz zelazo dodatkowo i wiem, ze sporo dziewczyn rowniez. Dzieciaczki wysysaja co najlepsze z nas
Smacznego napoju Kaja, teraz tylko wysiedziec swoje i odhaczone
Moj tydzien zaczal sie bardzo dobrze i zaczynam czuc, ze moja kontrola nad zyciem i ciaza wraca. Umowilam sie na poczatku kwietnia z polska lekarka w Sztokholmie w sprawie ciazy, wiec mam nadzieje, ze bedzie w stanie mi pomoc z dylematem CC vs SN i ze zrozumie moje obawy. W planach tez zmiana poloznej, dostalam juz kontakt teraz tylko wykonac telefon i umowic sie na wizyte.
Milego dniaKawokado, ansad, smerfetkaa, beatas lubią tę wiadomość
-
Witam poniedziałkowo
U mnie póki co słonko ślicznie świeci, ale humor mam średni bo stanęłam na wagę to załamana jestem, nie wiem skąd ale ostatnio mam takie skoki... Od dziś liczę kcal bo ,,trochę'' to zaniedbałam...
U mnie niby od dziś 100 dni do porodu, sama nie wiem czy to dobrze liczy czy nie
Repose niee to jest ból towarzyszący ,, rozchodzeniu się'' miednicy aby zrobić miejsce dla dzidzi podczas poroduJuż w pierwszej ciąży to przechodziłam tylko wtedy później a teraz czuję się jak pokraka czasem
Kaja kciuki za dobre wynikismerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Dais świetnie, że masz już numery polapane i odrazu lepszy humor.
Co do magicznego drinka wybieram się w środę na niego jakoś zwlekalam z tym.
Paula222 nie martw się musimy się trochę Opanować może chociaż ciężko. Ciąża to nie czas na odchudzanie ale warto zwrócić uwagę na to co się je żeby były to pełnowartościowe posiłki.Syn Filip 28 czerwiec -
Agabtm na 16 czerwca wg usg . A kcal muszę liczyć bo mam zalecenie od diabetologa ale szczerze strasznie mi się nie chce ale od dziś znów zaczynam po tym co widzę na wadze..
A piżamy jakie bierzecie do szpitala? Macie jakieś sprawdzone źródło np na allegro? Bo ja kiedyś kupiłam ale przyszły ogromne te koszule, jakby rozmiar kiepsko wyliczony