X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jeżdżę po sklepach i szukam koszuli do porodu i po I wiecie co ze mam problem bo nie mogę kupić koszuli

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze skocze do mothercare i oby była, wy też szukacie koszuli żeby wam było wygodnie karmić piersią bo ja sobie nie wyobrażam podnosić wszystko do góry żeby nakarmić bobo

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c6bf4b3a666b3638med.jpg[/URL]

evus, mmarzenak, ansad, smerfetkaa, Andzia SM, beatas, madziak2202 lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witam się w deszczowy poniedziałek.

Jestem po kontroli u stomatologa i póki co jest ok. Kazał przyjść po porodzie, "zrobimy rtg panoramiczne i zobaczymy jakie spustoszenia mamy po ciąży" ,heh. Ale i tak bardzo lubię pana doktora;)

Zaskoczył mnie tylko stwierdzeniem, że działać można 4-6 m-c a teraz to już naprawdę tylko pilne rzeczy. Coś tam mi takiego mówił na początku ciąży, ale chyba zakodowałam, że do 8 można;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :) milego dnia ;)
    Jak macie czas to wpadnijcie z lopata bo nas zasypalo po prostu tyle sniegu :/

Kaja biedactwo i jeszcze sie tam wynudzisz teraz.

Maria nie przejmuj sie ja tez mam anemie i kilka innych rzeczy :p 3 tabletki lykam rano plus pije jedna saszetke czegos do rozcienczania i 2 tabletki wieczorem ale mam taka skleroze ze zdarza mi sie zapomniec ;) A co do pizamy to jak bede miala cesarke to wole koszule bo bylo okropnie z tymi spodniami po pierwszym porodzie . Ty juz masz lozeczko przygotowane o.o ja daleko w lesie jeszcze jestem z przygotowaniami..

Dais bede trzymac za ciebie kciuki zeby ci sie udalo z cesarka a ty trzymaj za mnie ok? :) wczoraj sie dowiedzialam ze moj ginekolog odbiera porody prawie kazdej swojej pacjentki i te naturalne i te z cesarki i moj tez bedzie odbieral ^^

Paula nic mi nie mow wgl co tydzien mam cos na plusie juz teraz staram sie nie jesc slodyczy itp ale to nie jest latwe skoro cala rodzina to wsuwa na moich oczach..

Agabtm mnie ostatnio przed slodyczami uratowalo to twoje ,smothie, tak to sie chyba nazywa nie ?

SShape mnie tez po porodzie czeka wizyta u stomatologa a nie cierpie niczego co ma jakikolwiek zwiazek z iglami wiec bedzie wojna :p

smerfetkaa lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez już po napoju bogów i już w domu nawet. Ale pokuta jestem strasznie :/ i spać się chce mega. A tu starszak uwagi się domaga, nie ma opcji nawet krótkiej drzemki. Powiem Wam, że wypiłam na 2 łyki to razem z sokiem z cytryny i szło całkiem ładnie. Ale po wypiciu i aż do teraz czuje zgagę gdzieś w gardle :/ fu!

Co do piżam to ja będę zamawiać na allegro takie z rozpięciem do karmienia. W pierwszej ciąży tez na allegro zamawiałam i pamiętam był to rozm. S. Był akurat, ale tych ESEK na allegro było wtedy niewiele. Potem, w domu też w nich spałam, bo wygodniej było karmić jak cycuchy pod ręką :P

evus, Kaja, smerfetkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po weekendzie dziewczyny!:)

SShape a mi stomatolog mówił, że leczenie zębów w 3 trymestrze jest bezpieczne,i znieczulenie również. Zostały mi jeszcze 2 zęby do leczenia.:(

Dziewczyny ja też co tydzień mam wyższą wagę, pomimo tego,że od kliku tygodni bardzo skrupulatnie liczę kalorię.
    Postanowiłam,że zupełnie odrzucę cukier i proste węglowodany bo ten przyrost wagi mnie przeraża!

Dzisiaj wizytujemy :)

Miłego dnia

evus, Agabtm, smerfetkaa, madziak2202 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz bedziemy przybierac bo nasze dzieciaczki beda coraz wiecej wazyc ;-)

Kaja, smerfetkaa lubią tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria85 wrote:
    Ja właśnie jeżdżę po sklepach i szukam koszuli do porodu i po I wiecie co ze mam problem bo nie mogę kupić koszuli

Ja kupiłam 3 szt z allegro w sklepach lipa nic nie ma :-/

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak wypilam drinka i czekałam na następne kłucie ludzie ,który patrzyli na mój brzuch śmiali się bo chyba ta glukoza młodemu smakowała bo od 7:45 jest na takim spidzie ze brzuch mi lata a krocze boli bo mnie kopię tam aaaaa nie wspomnę że wymacany brzuch przez tylu ludzi nie miałam teraz też mnie kopię po kroczy :-)

Pazur_, mmarzenak, smerfetkaa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka ja nie kupuję nowych bo moje nie używane bo nie k armilam więc mam nowe :-) moze tym razem uda się cycki odpalić! !!!

Agabtm, smerfetkaa lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mam z wagą czekam aż się uspokoi ale apetyt to mam ogromny teraz musiałam zjeść juz płatki z mlekiem bo myślałam, że zglupieje zabrałam się za prasowanie aby nie myśleć o głodzie ale to było silniejsze odemnie obiad na 16;30 obym na tych płatkach wytrzymała.
    Hehehe po tej glukozie pewnie mu Dobrze było dlatego tak fikal.
    Ja również zamierzam zamówić piżamy 2 na allegro może nawet dzisiaj wieczorem.
    Dziś jedziemy po bujaczek dla małego kupujemy z bright star z funkcją wibracji o huśtawki jakieś melodyjki i inne cuda ;)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się moimi dzisiejszymi zakupami dla malutkiej:)

ff61980a263c201amed.jpg
    d3b8c09687111f76med.jpg

Repose, Agabtm, smerfetkaa, beatas lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My dziś z Mężem tez bylismy na zakupach i obkupilisny Nasza Zuzie. Kto jest z Bielska i okolic to polecam sklep wyprzedazowy Dada. Kupilsmy cała reklamówka ubranek i zapłaciliśmy 99.40 :-) zdjęcie później jak będę na kompie :-)
    A popołudniu drugie podejscie do kupna stołu cos Mam to.ciężko idzie:)

Miłego dnia :-*

mmarzenak, smerfetkaa lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaja mój brzuch też falował :P jednak słodkie działa pobudzająco :P a co do piżam to ja swoje oddałam koleżance, więc muszę się zaopatrzyć, chociaż mam nadzieję, że albo karmienie będzie tym razem fajnym doświadczeniem albo będę karmić najkrócej jak się da. No i staniki muszę kupić. Więc tak naprawdę wszystko. No i te mega ogromne podpaski :P

moli5 daj znać jak wizyta i z wagą to i u mnie ruszyła z kopyta i pędzi do przodu :P apetyt ma straszny, ciągle bym jadła. To chyba już z nudów też :P

Kaja, smerfetkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moli5 wrote:
    SShape a mi stomatolog mówił, że leczenie zębów w 3 trymestrze jest bezpieczne,i znieczulenie również. Zostały mi jeszcze 2 zęby do leczenia.:(

Pewnie co lekarz to opinia:) U mnie nie znalazł na szczęście nic niecierpiącego zwłoki. Jeśli masz stan zapalny to pewnie lepiej wyleczyć nawet w 8 miesiącu. Tyle, ze sugerował, ze trzeba było trochę wcześniej na kontrole przyjść;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze dzisiejsze zakupy :)
    2evgkra.jpg

dais, Kaja, mmarzenak, evus, smerfetkaa, beatas, Repose, madziak2202 lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka ja kupuję podpaski z baby ono sa super i położne też je chwalily niż te zwykłe! !! Zwykłe podpaski używałam na patologi aby to krwawienie co miałam kontrowac!!!!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Nasze dzisiejsze zakupy :)
    2evgkra.jpg

No to super ciuszki za ta cenę! !!!

Andzia SM lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ciuszki dla małej księżniczki ;) mi właśnie napisali, że przyszła moja przesyłka z allegro także muszę odebrać wiec od poniedziałku same przyjemności hihi
    Młody fika w Brzuszku aż faluje po skończonym prasowaniu na dziś wystarczy druga partia może jutro ;)

Andzia SM lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
‹‹ 980 981 982 983 984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ